NY Islanders – San Jose 3:4 (kon.) | Washington – Vancouver 4:3 (kon.) | Florida – New Jersey 5:3 (kon.)
Detroit – Edmonton 2:1 (1:0 po s.n.) | Chicago – Nashville 2:3 (kon.) | Winnipeg – NY Rangers 2:4 (kon.)
Dallas – Calgary 3:4 (1:2 po s.n.) | Colorado – Anaheim 4:6 (kon.) | Boston – Carolina 5:1 (kon.)
Philadelphia – Pittsburgh 4:0 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
2:0 (0:0, 2:0, 0:0)
HC Olomouc
Sobota 15.03.2014, 17:30 • Horácký zimní stadion • Play-off Chance ligy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojováno! Jihlavští hokejisté nakonec díky precizní defenzivě dotáhli utkání do vítězného konce a zvítězili 2:0. Série se tak přesouvá do Olomouce, kde bude Dukla odvracet další mečbol Hanáků. Stav série – 1:3. Já vám děkuji za pozornost a u dalšího on-line přenosu nashledanou! (19:48:31)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:49
    David Ostřížek (OLO) obdržel pětiminutový a osobní trest do konce utkání za úder do oblasti hlavy a krku.
     
    59:26
    Ostřížkův bleskový švih z mezikruží Rittich pohotově lapil a přerušil hru.
     
    59:22
    Další icing jihlavského celku. Drama pokračuje.
     
    59:05
    Olomouc je v útočném pásmu, ale zatím se nemůže dostat ke střele.
     
    58:46
    Olomouc se nemůže usadit v útočném pásmu, pískáno je navíc zakázané uvolnění. Před vhazováním si bere Petr Vlk oddechový čas.
     
    58:21
    Nahození z levé strany Rittich raději ukrývá do rukavice a přerušuje hru. Vhazovat se bude po jeho pravici. Olomouc posílá na led šestého hráče, hosté zkusí hru vabank!
     
    57:27
    Puk je za olomouckou brankou, hra Dukly nyní potvrzuje fakt, že nejlepší obranou bývá mnohdy útok. Kohouti nedokáží na napadání červenožlutých reagovat.
     
    56:54
    Útok Mory zastavuje postavení mimo hru, po kterém se bude vhazovat ve střední třetině. Utkání již spěje ke svému konci.
     
    56:22
    Velecký se prohnal do pásma a vypálil švihem. Střela ale byla zblokována do ochranné sítě. Dukla hraje velmi chytře, soupeře k ničemu nepouští.
     
    55:31
    Dukla kombinuje, což je v současné chvíli pro domácí ideální stav. Nyní navíc vypálil z pravé strany Zeman. Tato rána ale neměla gólové parametry.
     
    54:45
    Rittich zasáhl vyrážečkou proti tvrdé střele. Poletující kotouč nakonec raději ukryl do rukavice a nepřipustil komplikace.
     
    54:07
    Na mladého forvarda navázal Tomáš Čachotský. Ani kapitán Dukly ale přízemní ranou na olomouckého muže v masce nevyzrál.
     
    53:48
    Roman Mikeš vybojoval touš, se kterým procestoval až do útočného pásma. Nakonec také vypálil, avšak na Vošvrdu nevyzrál.
     
    53:06
    Tentokráte se museli osvobodit za cenu icingu, který vrací veškeré dění zpět před Davida Ritticha, konkrétně po jeho pravici.
     
    52:35
    Obraz na ledě se nyní příliš nemění, Dukla ve středním pásmu rozbíjí jeden olomoucký atak za druhým. Domácí se již zaměřili na tuhou defenzivu.
     
    Utkání přihlíží 3187 diváků!
     
    51:21
    Marosz se ve druhém sledu dostal až ke střele z velkého úhlu, odkud ale zamířil pouze do ochranné sítě. Ránu ale přizvedl Rittich, a tak má Mora stále výhodu útočného pásma.
     
    50:57
    Hraje se vlemi plynule, až nyní se znovu přerušuje hra. Buly bude vhozeno před Vošvrdou, což vyhovuje domácím. Olomouci se čas na vyrovnání stále více krátí.
     
    49:52
    Na Ritticha opět míří jedna rána za druhou, domácí brankář ale dnes působí velmi jistým dojmem. Olomouc stupňuje svůj tlak, ale naráží na důslednou obranu červenožlutých.
     
    48:58
    Pekr zcela sám před Rittichem promáchl skákavý kotouč!
     
    48:28
    Po Mockově vyhození zahájili Olomoučtí další akci, která ale končí postavením mimo hru. To je navíc posouzeno jako úmyslné, a tak se bude vhazovat před Vošvrdou.
     
    48:02
    Puk je znovu v obranném pásmu Mory, domácí se zatím brání velmi dobře.
     
    47:22
    Hubáček ale obětavě padl do rány a následně sám vyhodil až do středního pásma. Hosté zahájí snažení zpoza vlastní brány.
     
    47:00
    Hostující tlak pravděpodobně ještě zesílí. Za krosček putuje na lavici hanby Adam Zeman (JIH). Pro Kohouty se naskýtá ideální možnost k návratu do utkání.
     
    46:42
    Olomoučtí zvýšili intenzitu střelby, nyní pálí skutečně ze všech pozice. Dělovka Pekra ale byla až z příliš velkého úhlu, Rittich si levou tyč pohlídal a přerušil hru.
     
    46:17
    Rozehrávka se nyní Kohoutům příliš nevydařil, kotouč zamířil až na zakázané uvolnění. Vhazovat se tak bude po pravé ruce Vošvrdy.
     
    45:45
    Další územní tlak Mory zastavil bekhendovým vyhozením Velecký. Hosté ale mají více ze hry.
     
    44:22
    Podlipnikův volej od modré Vošvrda vytěsnil. S ranou měl však velké potíže, neboť se právě přesouval na opačnou stranu brankoviště.
     
    43:31
    Hosté přidali na aktivitě, nyní jsou všude o krok dříve. K dobré střele z hranice pravého kruhu se dostal Švaňhal. Domácí brankář ale pomocí levého betonu zasáhl. Další útok Mory maří icing.
     
    42:41
    Matěj Pekr si vybruslil do mezikruží, kde zel volný prostor. Z ideální střelecké pozice ale olomouc snajpr nezamířil dobře, jeho pokus Rittich zlikvidoval.
     
    42:12
    Marek Prokš se vydal kupředu, avšak modrou čáru přejel až po Petru Haluzovi. Pomezní sudí tak zapískal ofsajd. Buly bude provedeno ve sředním pásmu.
     
    41:17
    Hosté zavezli puk až do levého rohu ptočné třetiny, odkud ale špatně přihráli. Sami se tak vyhnali až za vlastní bránu.
     
    40:37
    Hubáček s Důrasem se vydali do ofenzivy, kde řádně potrápili obranu Mory. Ke střele se ale nakonec nedostali. toto oslabení již domácí zřejmě přečkají.
     
    40:13
    Domácí musí nadále čelit oslabení, nyní se ale osvobodili.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina je minulostí. K vidění byly hned dva přesné zásahy, o oba se postaral domácí celek. Nejprve jej poslal do vedení Tomáš Čachotský, následně navýšil náskok Adam Zeman. Jak se hosté vypořádají s touto situací? Sledujte i nadále náš on-line přenos!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:58
    V samotném závěru periody testoval Rittichovu pozornost Pekr. Domácí brankář si ale se střelou poradil a přerušil hru.
     
    39:42
    Nyní poslal puk přes všechny čáry Ondřej Malec.
     
    38:57
    Štebih ale bleskově vyhodil a osvobodil svůj tým, který bude zanedlouho posílen o navrátivšího se z trestné lavice.
     
    38:51
    Další trest pro domácí celek. Podruhé v utkání odchází pykat Filip Seman (JIH). Tentokráte se provinil podražením. Kritická situace pro Jihlavu.
     
    38:06
    Puk je opět až za Vošvrdovou bránou, autorem vyhození byl Matic Podlipnik. Rovněž Jihlava olbení zvládá bez větších obtíží.
     
    37:15
    Důras ve vlastním oslabení zavezl puk až za hostující branku, kterou se pokusil objet., V tomto mu ale zabránil se vrátivší Jaroměřský.
     
    37:01
    Mužstvo pod taktovkou Petra Fialy si navíc zahraje přesilovou hru. Za hru vysokou holí dostává menší trest Marek Prokš (JIH). Vsítí Kohouti kontaktní branku?
     
    36:24
    Hosté v plném počtu, Olomouc dlouhé oslabení zvládla a vyšší brankový deficit nepřipustila.
     
    36:18
    Domácí strážce svatyně navíc musel zasahovat proti švihu Hermana. Malý moment nevěděl, kde má kotouč. Vše ale pro červenožluté barvy šťastně skončilo.
     
    35:53
    Jiří Dobrovolný si sjel do středu hrací plochy, odkud zamýšlel vypálit. Hokejku mu ale zablokoval jeden z hostujících borců. Mora poté vyvezla touš až k Rittichovi.
     
    34:58
    Tvrdou Mockovu ránu od modré tečoval Seman, leče ani on na olomouckého brankáře nevyzrál. Olomouc poté vyhodila přes všechny čáry.
     
    34:18
    Domácí svého soka sevřeli, avšak hosté odolávají. Nejprve pálil od modré Podlipnik, následně vybruslil před branku jihlavský kapitán. Vše skončilo Vošvrdovým zásahem a přerušením hry.
     
    33:27
    Michal Důras chtěl poslat křižný pas, nakonec ale sražená přihrávka nadělala Vošvrdovi velké potíže. Z branky se však domácí radovat nemohli.
     
    32:58
    Hosté se ale brání dobře, Dukle se navíc rozehrávka nepovedla, po icingu proběhne vhazování před Davidem Rittichem.
     
    32:24
    Dukla si zahraje prodlouženou přesilovou hru. Radim Kucharczyk (OLO) dostává 2 + 2 minuty za vysokou hůl, neboť se ve tváři Čachotského objevil krvavý šrám.
     
    32:03
    Další olomoucký přechod přes modrou zastavuje hvizd pomezního sudího. Buly bude provedeno v neutrální zóně, kde ani jedné z družin nebezpečí nehrozí.
     
    31:18
    Kindl sina modré dlouho klepal o přijrávku, nakonec ji také dostal. Z voleje však zamířil mimo tři tyče. Hosté ale řádně šlápli na plyn, nyní jsou všude o krok dříve.
     
    30:14
    Jaorměřského bekhend nebezpečně prosvištěl kolem levé tyče Rittichovy branky, následný tlak Olomouce v žádnou větší šanci nevyústil.
     
    29:17
    Haluza obkroužil hostující klec a snažil se přihrát před branku. Opět ale narazil na výborné Vošvrdovo čtení hry. Brankář Mory znovu raději podržel kotouč.
     
    28:53
    Již po skončení přesilové hry se dostal do tutové pozice Filip Seman. Vošvrda ale pomocí své hrudi zasáhl a následně přerušil hru.
     
    27:50
    Olomouc se ale zatím brání velmi dobře, červenožlutí se prakticky nedostali ke střele.
     
    26:45
    Dukla si zahrají v početní výhodě. Za podražení putuje za katr Tomáš Drtil (OLO). Zvládnou hosté tento klíčový moment duelu?
     
    26:32
    Janáček se pokusil vrátit úder, avšak nesprávně si seřídil mířidla. Dělovka od modré skončila vysoko nad domácí brankou. Teč jihlavského zadáka ale zapříčiňuje buly před Rittichem.
     
    26:05
    Hostující lodivod Petr Fiala si vyžádal oddechový čas. Co naordinuje svým svěřencům?
     
    26:05
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlavští navyšují své vedení! ADAM ZEMAN předvedl vynikající individuální akci, nejprve se prodral přes útočnou modrou, načež přesně trefil skulinu mezi pravým betonem a vyrážečkou Vošvrdy. Asistence: Matic Podlipnik, Vojtěch Zadražil.
     
    25:34
    Dukla pálí z každé pozice, další projektil vyslal Petr Haluza. I tuto ránu ale hosté zblokovali. V této činnosti jsou svěřenci Petra Fialy vynikající.
     
    24:40
    Po dlouhé době se osmělili také hosté, leč Kadela nasměroval svůj pokus pouze do bruslí jihlavského obránce. Od nich se touš odrazil až do obranného pásma Mory.
     
    24:04
    Velecký se snažil poslat nenápadnou zadovku do předbrankového prostoru. Vošvrda ale situaci přečetl a včas zasáhl. Hosté zatím mohou svému brankáři děkovat.
     
    23:44
    Další snahu o vřavu před olomouckou brankou hosté nedopustili, raději vyhodili až na zakázané uvolnění, čímž získali alespoň pár cenných sekund na oddech.
     
    23:29
    Tlak červenožluté ekipy graduje. Roman Mikeš poslal přihrávku před branku, kde číhal Tomáš Čachotský. Rovněž jeho pokus byl ale zastaven dobrou defenzivní prací Kohoutů.
     
    23:04
    Mikešova rána byla zblokována hostujícím obráncem, následný volej Zemana lapil učebnicovým semaforem Vošvrda. Skutečně brilantní zákrok olomouckého muže v masce, radost pohledět.
     
    22:18
    Domácí létají po ledové ploše jako vítr, o další branku se pokoušel Michal Velecký. Jihlavský rychlík ale puk po objetí branky za čáru nezasunul, prostor u tyčí si Vošvrda hlídá výborně.
     
    22:08
    Rovněž Haluzův švih končí vysoko nad. I tato situace ale vznikla po teči hostujícího obránce.
     
    21:45
    Jihlavští hokejisté pokračují v ofenzivě, Semanovu ránu z hranice levého kruhu přizvedl Vošvrda do ochranné sítě. Buly po pravici olomouckého mága.
     
    21:11
    Dukla právě vstřelila branku!
    Domácí se v signalizované výhodě prosazují. TOMÁŠ ČACHOTSKÝ vybojoval v rohu kotouč, který posnul Jiřímu Dobrovolnému. Následně si jihlavský kapitán sjel před branku, kde tečoval ránu červenožlutého zadáka. Asistence: Jiří Dobrovolný, Adam Zeman.
     
    20:44
    Jaroměřský si sjel na modoru ke střele, kterou adresoval pouze do připravené Rittichovy rukavice. Domácí brankář poté přerušil hru.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Je za námi první pasáž hry, která začala velkým tlakem domácího celku. Dukla jej ale nedokázala zužitkovat. Postupem času se herní obraz vyrovnal. Více ale úvodní dějství nenapovědělo, na rozluštění zápasu si budeme muset počkat. Sledujte i nadále náš on-line přenos!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:23
    Vodný pálil od modré vysoko nad, následnou dorážku zblokoval obětavě Petr Mocek. Utkání pomalu směřuje k úvodní přestávce.
     
    18:25
    Štebih se vydal na útočný výlet až za Vošvrdovu branku, kde byl al odzbrojen.
     
    17:38
    Pekr jihlavské obraně zle zatápěl, avšak ke střeleckému pokusu se nakonec nedostal. Dukla poté vyhodila na zakázané uvolnění. Tempo z úvodu utkání je pryč.
     
    16:37
    Rána Dukly sražena do ochranné sítě. Buly po levé ruce Vošvrdy.
     
    16:09
    Malec zachytil odražený kotouč, který chtěl poté adresovat dobře postavenému Veleckému. Hosté ale pas zblokovali, puk zamířil do středního pásma.
     
    15:03
    Dukla je v plném počtu. Mora ale domácí družině řádně zatápěla, svěřenci Petra Vlka si mohou oddechnout.
     
    14:27
    Olomouc předvádí ukázkovou přesilovou hru, domácí brankář nyní musel zasahovat proti ráně Houdek. K dorážce se již nikdo nedostal. Vhazovat se bude po pravici jihlavského mága.
     
    13:41
    Hostující fantastická akce po ose Houdek – Ostřížek brankou nekončí. David Rittich se stihl přesunout a teč olomouckého forvarda zlikvidovat.
     
    13:03
    Hosté si zvýšenou aktivitu vybojovali početní výhodu. Filip Seman (JIH) se provnili hákováním. Jak hosté naloží s touto příležitostí?
     
    12:49
    Ostřížek je dnes velmi aktivní, tentokráte předvedl stahovačku, díky které se dostal do střelecké pozice. V ní ale branku těsně minul.
     
    11:50
    Olomoučtí drží kotou na holích a snaží se vymyslet, kterak projít přes střední pásmo. Zatím se jim to ale příliš nedaří.
     
    10:36
    K vidění je vůbec první klidnější pasáž hry, během které se bojovalo převážně ve středním pásmu. Zdá se ale, že Olomouc začíná vyrovnávat hru.
     
    09:29
    Po delší odmlce se ke slovu dostala také Olomouc. Ostřížkovu střelu ale tečoval domácí zadák do ochranné sítě. Vhazovat se tak bude v obranném pásmu Dukly.
     
    08:38
    Dukla pálí jako u Verdunu, po Haluzově dělovce předvedl totéž také kapitán Tomáš Čachotský. Hostující gólman je ale zatím ve famózní formě.
     
    08:00
    A opět totožná sitauce, tentokráte za sebou zapomněl kotouč Marek Prokš. Dojíždějící Štebih jej v útočné třetině již neudržel.
     
    07:35
    Ofsajd svěřenců Petra Vlka. Vhazování v neutrální zóně.
     
    07:19
    Michal Důras obkroužil branku a navzdory obtěžování protihráčem v pádu vypálil. Vošvrda si ale pravou tyč pohlídal a přerušil hru. Buly bude provedeno po jeho pravé ruce. Utkání zatím zcela opanují domácí, kterým se ale nedaří některou z příležitostí zužitkovat.
     
    06:25
    Ostřížek se prosmýkl mezi dvěma obránci Jihlavy, načež z mezikruží testoval Rittichovu pozornost. Rána ale forvardovi Mory nesedla.
     
    05:30
    Dukla znovu svírala svého soka v těžké defenzivě, což nakonec vyústilo ve velkou vřavu před Vošvrdou. Hostující brankář ale v obtížném postavení schoval kotouč. Mírné roztržky mezi hráči na situaci nic nezměnily.
     
    04:16
    Kindl si v mezikruží počíhal na přihrávku, kterou také dostal. Dělovka z voleje donutila domácího muže v masce k rozkleku, díky kterému bombu zlikvidoval.
     
    03:46
    Čachotský vložil hůl do Mikešova pasu, avšak teč byla nasměrována pouze do boční sítě Vošvrdovy svatyně. Další útok končí nepřesnou přihrávkou, vinou icingu se bude vhazovat před Rittichem.
     
    02:10
    Proti Maroszově ráně se měl Rittich co otáčet, poté se domácí vydali kupředu. Ani Důras ale z voleje nezamířil přesně. Hraje se skutečně ve zběsilém tempu, akce střídá akci.
     
    01:17
    Nyní navíc červenožluté sevřela v obranném pásmu, kde se ale pohybovala především v rozích. Z následného protiútoku neuspěl Tomáš Čachotský, Vošvrda jeho bombu zlikvidoval.
     
    00:35
    Domácí zahájili utkání totožně jako klání předchozí, tedy vysokou aktivitou při napadání. Mora je ale zatím bezchybná.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Obě mužstva jsou již na ledové ploše, duel bude za malou chvíli zahájen.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Rittich (Fučík) – Dobrovolný, Zadražil, Mocek, Podlipnik, Štebih, Jaroš, Tobola – Čachotský, Zeman, Prokš – Důras, Hubáček, Seman – Velecký, Haluza, Malec – Štěpánek, Kuřítko, Mikeš

    HC Olomouc: Vošvrda (Halász) – Kadela, Jaroměřský, Houdek, Ondrušek, Bartoň, Drtil, Janáček – Kucharczyk, Ostřížek, Selingr – Pekr, Kindl, Švaňhal – Marosz, Knotek, Herman – Jergl, Diviš, Vodný

    Rozhodčí: Mrkva, Přikryl – Klein, Reich.
     
    Situace v sérii
    Pro domácí se semifinálové boje nevyvíjejí dobře. S olomouckými Kohouty prohrávají již 0:3 na zápasy. Svěřenci Petra Fialy tak mají již v nadcházejícím utkání mečbol. Čtvrté klání tak bude bitvou o vše. Který z celků uspěje?
     
    Vítejte u našeho on-line přenosu! Čtvrté semifinálové utkání mezi Duklou Jihlava a Olomoucí je na spadnutí. Úvodní buly tohoto klání bude na Horáckém zimním stadionu, tedy domovině Dukly, vhozeno v 17:30. Přeji příjemný sportovní zážitek!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    Libor Kucza

    Branky a nahrávky: 22. Čachotský (Dobrovolný, Zeman), 27. Zeman (Podlipnik, Zadražil)


    HC Dukla Jihlava: Rittich (Fučík) – Dobrovolný, Zadražil, Mocek, Podlipnik, Štebih, Jaroš, Tobola – Čachotský, Zeman, Mikeš – Důras, Hubáček, Seman – Prokš, Haluza, Velecký – Štěpánek, Malec, Kuřítko
    HC Olomouc: Vošvrda (Halász) – Kadela, Jaroměřský, Houdek, Ondrušek, Bartoň, Drtil, Janáček – Kucharczyk, Ostřížek, Selingr – Pekr, Kindl, Švaňhal – Marosz, Knotek, Herman – Jergl, Diviš, Vodný

    Rozhodčí: Mrkva, Přikryl – Klein, Reich

    Diváci: 3187
    bahis siteleri