Třinec – Minsk 2:3 (1:3 po s.n.) | Košice – HC Slovan 1:3 (kon.) | Mountfield HK – Chabarovsk 2:3 (2:3 po s.n.)
Litvínov – Most 5:0 (kon.) | Motor ČB – Sparta 4:7 (kon.) | Třebíč – Kometa Brno 2:1 (kon.)
Šumperk – Volžsk 4:5 (po pr.) | Hr. Králové – Trutnov 3:4 (0:1 po s.n.)
konec
HC Košice
1:3 (0:0, 0:3, 1:0)
HC Slovan Bratislava
sk Středa 06.08.2014, 17:00 • Steel aréna, Košice • Přípravné zápasy
Partner:
     
    V tretej tretine sa Košičanom podarilo zaznamenať aspoň jeden presný zásah, ktorý si za svoju aktivitu počas celého zápasu rozhodne zaslúžili. Presným zakončením v presilovke sa oň postaral Marek Bartánus.

    Slovan tak v prípravnom derby zápase potvrdil rolu favorita a porazil Košice na ich ľade pomerom 3:1. Domáci však boli Belasým počas celého zápasu viac ako dôstojným partnerom.

    Z našej strany je to na dnes všetko, želáme ešte pekný zvyšok večere a dočítania pri ďalších hokejových prenosoch. (19:20:47)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:57
    V samom závere duelu je vylúčený ešte domáci obranca Adam Drgoň, ktorý sa dopustil podrazenia. Posledné tri sekundičky sa tak budú dohrávať štyria na štyroch.
     
    ZAUJÍMAVOSŤ:
    Pred niekoľkými dňami sa v Košiciach skončil Letný Hokejový Kemp určený pre mladé talenty. Počas neho sa skúsení špecializovaní tréneri a hráči venovali mladým hokejistom a pomáhali im pri nácviku a zdokonaľovaní herných činností (korčuľovanie, vedenie puku, načasovanie a spracovanie prihrávky i techniku streľby), korekcii nežiadúcich zlozvykov, či nácviku a zdokonaľovaní pohybovo-koordinačných schopností a zručností.

    Malým hokejistom sa venovali profesionálni mládežnícki tréneri HC Košice Tomáš Pollák, Jozef Franc, Richard Miľovčík, Bedřich Bruncík, Róbert Orság, Vladimír Marinčin, Ľubomír Micák, a toho roku pribudol aj tréner brankárov Marko Milý.
    Tréningov LHK sa zúčastňovali aj hráči A-mužstva HC Košice Jiří Bicek, Milan Kolena, Ladislav Zikmund, Denis Markuš, Tomáš Hrnka, Matej Češík a Peter Sojčík. S deťmi si zatrénoval aj hokejista Edmontonu Oilers a košický odchovanec Martin Marinčin. Deti si užili aj autogramiádu so svojimi hviezdami.

     
    59:40
    Košičania sa už nebudú bezhlavo hrnúť do ofenzívy. O výsledku je, zdá sa, rozhodnuté a zápas sa už vyložene dohráva.
     
    59:00
    Mladý obranca Košíc Erik Černák sa snažil zaviesť puk do útočného pásma, čo sa mu aj z časti podarilo, no Slovanisti ho veľmi rýchlo vybojovali a vyrazili do brejku, po ktorom získali vhadzovanie v útočnom pásme.
     
    58:00
    Slovanisti už hrajú, samozrejme, vo štvorici. Uvidíme, či sa tréner Tomko odhodlá k odvolaniu brankára Melicherčíka. Do konca tretej časti ostávajú dve minúty, počas ktorých sa dva góly v hokeji rozhodne streliť dajú.
    Zásah domácich
     
    57:10
    Košice dali gól!
    Tak, domácim sa to predsa len podarilo! Košičania využili početnú prevahu o dvoch hráčov a zaslúžene skórovali. MAREK BARTÁNUS dostal puk, svojim pohybom naznačoval, že bude ešte prihrávať, čím oklamal brankára Janusa a peknou strelou švihom zavesil k bližšej tyčke bratislavskej svätyne! Asistencie: Adam Drgoň, Adam Jánošík.
     
    56:40
    Domáci tréner Anton Tomko si zobral oddychový čas.
     
    56:33
    Domáci zavreli brániacu sa trojicu hlboko do jej obrannej tretiny. Dlho si tam puk posúvali, no chýbala tomu streľba. Napokon sa k nej odhodlal Spilar, no nebol úspešný.
     
    56:00
    Výsledkom rozhodcovskej diskusie bolo vylúčenie na strane Slovana. Na trestnú lavicu si išiel odsedieť trest za nešportové správanie Libor Hudáček. Košice si tak zahrajú presilovku 5 na 3.
     
    ZAUJÍMAVOSŤ:
    Steel aréna je vypredaná do posledného miesta a vládne v nej skutočne skvelá atmosféra. To všetko aj vďaka vedeniu HC Košice, ktoré sa držiteľom permanentiek odvďačilo za ich vernosť vstupom na tento duel (i všetky ostatné zápasy prípravy) zadarmo. Ostatní fanúšikovia si mohli vstupenky zakúpiť vo veľmi prijateľných cenách 3 a 5€.

    Držitelia permanentiek majú takisto automatickú rezerváciu miest na všetky zápasy CHL, takže sa nemusia obávať, že sa k lístkom pre vysoký záujem nedostanú.

     
    56:00
    Do konca tretej tretiny ostávajú štyri minúty. Hra teraz už dlhšie stojí a prebiehajú diskusie medzi rozhodcami. Ťažko povedať, čo sa rieši.
     
    55:35
    Slovan sa bude brániť! Mojžíš vylúčený na dve minúty za seknutie.
     
    53:24
    Slovan sa musel brániť, a tak puk vyhodil iba cez všetky čiary.
     
    52:56
    Hostia už medzičasom hrajú v plnom počte. Ich súperovi sa veľa vmyslieť nepodarilo, a tak sa skóre nemení.
     
    52:03
    Slovan aj naďalej pokračuje v dobrej defenzívnej činnosti a odmieta inkasovať. Presilovka Košíc sa kráti a gól v nej už neuvidíme.
     
    51:59
    Presilovka domáceho tímu sa nijako nemení. Košičania sú síce aktívni, ale vôbec im to nepomáha. Slovan sa veľmi dobre bráni.
     
    51:26
    Ani puk od vlastného brankára ale domácim hráčom nepomohol. Košičania sa stále nevedia presadiť, a tak zrejme Janusa ani v tejto presilovke neprekonajú.

    Veronika Pancuráková

    Branky a nahrávky: 58. Marek Bartánus (Adam Drgoň, Adam Jánošík) – 34. Bližňák (Bartovič), 38. Mojžíš (Ölvecký, White), 38. Foster (Nagy, Netík)


    HC Košice: Melicherčík (Hylák) – Cebák, Jánošík, Philipp, Černák, Klouček, Drgoň, Šeda, Chovan – Bartánus, Zagrapan, Hrnka – Jenčík, Pašek, Spilar (A) – Bartoš (C), Kolena, Bicek (A) – Sojčík, Češík, Stupka
    HC Slovan Bratislava: Janus (Backlund) – Štajnoch, Sersen (A), Foster. Sigalet, Brejčák, Mihálik, Luža, Mojžíš – Bartovič (C), Bližňák, Vondrka – Murley, Nedorost, Nagy (A) – Netík, Tičar, Jeglič – White, Surový, Ölvecký

    Rozhodčí: Branislav Jura – Martin Korba, Tibor Rovenský

    Diváci: 8347
    bahis siteleri