Třinec – Bohemians 1905 0:2 (kon.)
konec
FK Třinec
0:2 (0:2)
Bohemians Praha 1905
Neděle 07.09.2014, 13:30 • Stadion Rudolfa Labaje, Třinec (kapacita: 2200 míst) • Juniorská liga
Předzápasové kurzy
     
    V Třinci je pro dnešek tedy dobojováno. Bohemians zaslouženě zvítězili a v tabulce se posunou na osmou pozici. Třinečtí zůstanou přikrčeni na osmnácté příčce. Pořadím ale bude míchat zítřejších zbylých osm zápasů. V dalším kole budou hrát Slezané ve čtvrtek 11. září od 15:00 na hřišti Táborska, Bohemians přivítají v ten samý den od 13:00 Hradec Králové. Já se s vámi loučím, přeji úspěšný vstup do pracovního týdne a někdy příště, na počtenou! (15:15:43)
     
    Rozhodčí Peřina nenastavil ani minutu, a tak vítězí Bohemians o dvě branky. Pražané vstupovali do druhého poločasu s dvoubrankovým náskokem a vedení si už pouze hlídali. Hned na začátku druhého dějství přečkali velkou šanci Mjullera, jenž po rohu hlavičkoval těsně nad branku. V dalším průběhu Slezané marně dobývali vršovickou pevnost a do obrovských šancí se už nedostali. Bohemians útočili jen sporadicky, soustředili se hlavně na defenzivní činnost. Třinec podruhé v řadě prohrál a v tabulce si nepolepší. To Bohemians se o něco zvednou.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    90
    Řezníček získal míč na půli hřiště po pádu Švábíka a přihrával do palebné pozice Jelínkovi, jenž ovšem Rohelovu bránu minul.
     
    89
    Matoušek poslal nedovoleným způsobem k zemi Pechra, a Bohemians tak rozehrávají přímý kop z poloviny hřiště. Rozehrají nakrátko.
     
    88
    V poslední minutě sledujeme nakopávanou uprostřed hřiště, ani jeden z týmů nemůže dát míč na zem, a tak se hraje hra, která nyní vyhovuje spíš klokanům.
     
    87
    Řezníček si odstavil Bulawu nečistým způsobem a Třinečtí mohli jít dopředu. Jenomže Puczokův centr zprava přelétl všechny Slezany v pokutovém území.
     
    86
    Martynek trochu karatistickým způsobem získal balon pro své mužstvo, ale Puczok si v další souboji pomohl faulem a hrají Bohemians.
     
    85
    Martynkův centr vyboxoval velmi jistým způsobem před Mjullerem Dočekal. Následně se k míči na pravém křídle dostal Pustka, ale příliš si jej ukopl a centroval už ze zámezí.
     
    84
    Matoušek si šikovně obhodil Rotheho, ale do souboje s Žaloudkem už nestačil vběhnout včas. Kapitán hostí však zahrál jen na rohový kop.
     
    83
    Třinec už hraje vzadu pouze na tři obránce a sází všechno na útočnou kartu. Po rohovém kopu Martynka se ale k zakončení nikdo neprobil.
     
    82
    Osm minut před koncem základních devadesáti minut je tady dvojité střídání Třince. Ze hry odešli Jan Ferenc a Jakub Kalfas, nahradili je Jakub Puczok s Tomášem Pustkou.
     
    81
    Po delší době jsou fotbalisté z Vršovic na útočné polovině a mají k dispozici druhý aut v krátkém sledu. Bohemians útočí po pravé straně.
     
    80
    Švábík se chopil také rozehrávky standardní situace ze strany, přihrával na střelu Matouškovi, ten míč pustil mezi nohama, ale tento záměr jeho spoluhráči nepochopili.
     
    79
    Švábík poslal do vápna také další nebezpečný centr, ale také s ním si Bohemians poradili a dostali se z třineckých kleští.
     
    78
    Rohový kop Švábíka nalezl jen obránce Bohemians Pechra, který odkopl alespoň deset metrů za pokutové území. Slezané jsou ale i nadále u míče.
     
    77
    Pražanům trvalo docela dlouho, než rozehráli autové vhazování z vlastní poloviny a nakonec se z třineckého menšího tlaku posledních minut nevymanili.
     
    76
    Z nepřehledné situace před Dočekalem se nakonec vyklubal rohový kop pro Třinec. Nejvýše si na centr Martynka vyskočil bránící Ibeagha a odhlavičkoval.
     
    75
    Z trávníku odchází dosud jediný střelec dnešního utkání Lukáš Nováček, kterého nahradí Jiří Lukáš. Pokud nebudou Bohemians střídat i brankáře, pak to byla jejich poslední výměna.
     
    74
    Rothe ztratil při vyvážení balon a nabídl slibnou příležitost Třineckým. Ferenc přihrál na střed hřiště Kučerovi, tomu ale střela vůbec nesedla, byla pomalá a navíc šla vedle.
     
    73
    Na druhé straně se Slezané ubránili vršovickému přečíslení, jejich protiútok ale zastavil faul Mjullera, jenž zahrál proti Rothemu vysokou nohou.
     
    72
    Švábík vedl rychlý třinecký útok po pravé straně, ale v jeho závěrečné fázi si vůbec nerozuměl s Mjullerem, který čekali přihrávku do nohy a místo toho ji dostal do běhu.
     
    71
    Martynek získal balon u rohového praporku na útočné polovině, nabil na střelu bez přípravy Ferencovi, který ovšem mířil hodně mimo.
     
    70
    Jenomže Třinečtí míč ztratili a museli se rychle bránit. Právě Kalfas stíhal Řezníčka, který zkoušel svého spoluhráče uvolnit patičkou. Finta mu nevyšla podle představ, ale se štěstím se mu míč vrátil ke střele. Řezníček však neprostřelil bránícího Minaříka.
     
    69
    Švábík si se svou prostrkávačkou na pravé straně nepřišel na Košatu, ale alespoň vybojoval autové vhazování. Míč uvede do hry Kalfas.
     
    68
    Kalfase nenalezl o minutu později ani dlouhý nákop Bulawy z vlastní poloviny. Rozehrávají tak Bohemians, ale také oni se uchylují pouze k odkopům.
     
    67
    Matouška zastavil v útočných manévrech hostující Košata, další útok Slezanů zmařila nepřesná přihrávka Martynka na Kalfase.
     
    66
    Efektní zakončení rybičkou předvedl dvaapadesáti divákům hostující Rothe, když si naskočil na centr Jelínka. Branku Rohela však neohrozil.
     
    65
    Bulawa v prvním souboji s Koštířem zahrál pouze na rohový kop. Ten rozehrál Košata na přední tyč, Rohel nezasáhl nejpřesvědčivěji, ale Matoušek dokázal odkopnout.
     
    64
    Na střídání Pražanů reagují svou první výměnou také Třinečtí. Ze hry je stažen Jiří Pilch, novým fotbalistou na hřišti se stává Tomáš Bulawa.
     
    63
    Martynek s Kučerou zkušeně krátkými přihrávkami vyjeli z nepříjemné situace a dokázali přihrát Kalfasovi, ten zakládá akci po pravé straně.
     
    62
    Pilchův balon za obranu dopadl přímo k nohám Ference, který se dokázal dostat tělem před pražského obránce, ale pak ho zastavil zdvižený praporek v ruce asistenta na pomezí.
     
    61
    Máme tady první střídání celého zápasu, a to v týmu vršovických Bohemians. Hrací plochu opustil Martin Hejno, přišel Ondřej Jelínek.
     
    60
    Švábík centroval do vápna, ale některý z hostujících obránců odhlavičkoval na druhou stranu. Tam se k centru protlačil zase Voves, balon z jeho kopačky zase Dočekal vyboxoval.
     
    59
    Kalfasův průnik po pravém křídle uťal svým nedovoleným zákrokem Košata a Třinec má možnost nebezpečné standardní situace.
     
    58
    Nyní se Slezanům kombinace na jeden dotek zdařila, Pilch přihrál do tandemu Ferencovi, jehož centr však stáhl ze vzduchu ještě před Mjullerem Dočekal.
     
    57
    Koštíř přihrál v útočné akci klokanů Nováčkovi jen do ofsajdu, a proto rozehrávají domácí. Ti se však v posledních minutách nemohou dostat na dostřel Dočekalovy brány.
     
    56
    Kalfas zkoušel nakopávat na třinecké útočníky, jenomže ti byli daleko od sebe a před Mjullerem stihl odhlavičkovat Ibeagha. Následně přišel útočný faul domácího Martynka.
     
    55
    Řezníček hledal skulinku v postavení třinecké defenzivy, aby mohl vyslat do dobré příležitosti Koštíře. U míče bylo všem včas gólman Rohel.
     
    54
    Matoušek pronikal po pravé straně do útoku, ale přibrzdil ho faul Hejna. Sudí ponechal třineckému obránci výhodu, ta ale neměla dlouhého trvání a Třinec o míč přišel.
     
    53
    Třinecký nástup do druhé půle vypadal pro domácí nadějně, ale postupem času Bohemians aktivitu Slezanů otupili. Nyní se hraje zase převážně uprostřed hřiště.
     
    52
    Ibeaghův nákop dopředu zázračně udržel Nováček u nohy a ve skluzu přihrál Koštířovi. Střední záložník Bohemians však nepřihrál přesně Košatovi.
     
    51
    Pilch rozehrál z pravé strany standardní situaci do vápna. Tam míč proskákal až k Minaříkovi, jehož hlavička ale nebyla důrazná.
     
    50
    Martynek dobře pronikl po pravé straně a už mohl i centrovat, jenomže Mjullerovi nepřihrál úplně přesně a Žaloudek odvrátil daleko pryč.
     
    49
    Trnka přihrál obloučkem středem hřiště do úniku Nováčkovi, ten už se chystal střílet, když mu do rány sáhl Pilch a míč odskákal k Rohelovi.
     
    48
    Rychlou kombinaci a přechod Třince na útočnou polovinu zastavilo špatné Švábíkovo zpracování. Třineckém kapitánovi uskočil míč do zámezí.
     
    47
    A tento rohový kop můžeme označit za zatím největší třineckou příležitosti utkání! Mjuller předskočil brankáře Dočekala, ale hlavičkoval pouze nad branku!
     
    46
    Do druhé půle vstupují obě mužstva se stejnými fotbalisty, čili beze změny. Domácí hned vybojoval první rohový kop, který rozehraje Pilch.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Utkání začalo ve velmi ospalém tempu a v tom také ostatně pokračovalo téměř po celý první poločas. V úvodu byli mírně aktivnější týmem hosté z Prahy a v dvaadvacáté minutě byli odměněni vedoucí brankou. Kalfas neuhlídal po centru Řezníčka hlavičkujícího Nováčka a ten se trefil přesně k tyči. Třinec se snažil o odpověď, ale v útoku byl po celou první půli bezzubý, a to kvůli nepřesnostem. Po půlhodině hry přidali Bohemians druhý zásah. Košatův centr se po nepovedeném zakončení Koštíře odrazil znovu k Nováčkovi, ten doklepl do prázdné branky a klokani se podruhé radovali. Výsledek 0:2 vydržel do poločasového hvizdu, a proto jsou zatím spokojenější hosté. Třinečtí budou muset hodně přidat, jestliže chtějí s utkání ještě něco udělat.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 14:30.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Voves rozehrál přímý kop z poloviny hřiště po faulu na svou vlastní osobu křižným pasem na Švábíka. Kapitán domácích střílel z voleje, ale ránu přibrzdil Košata a míč sebral Dočekal.
     
    44
    Matoušek ztratil balon před šestnáctkou Bohemians a Vršovičtí vyrazili do rychlého brejku. Z velké dálky pálil Trnka, ale jeho střelu zablokoval Kučera.
     
    43
    Pilch rozehrál rohový kop Třince přesně do ohně, ale před Matouškem připraveným zakončovat odvrátil hlavou hostující Pechr.
     
    42
    Švábík zahrál na housle Košatovi, a odcentrovat tak mohl Kalfas. Jeho prudký míč do vápna ale hrudníkem zastavil Ibeagha a Řezníček odkopl.
     
    41
    Řezníček přiklepl hlavou míč za hranicí šestnáctky Nováčkovi, ten, ač tísněn, dokázal vystřelit, jenomže jeho pokusu chyběla razance.
     
    40
    Třinec se snaží v posledních chvílích o útočnou aktivitu, ale ztroskotává na nepřesnostech v útočných přihrávkách. Mezitím jdou znovu dopředu hosté.
     
    39
    Dlouhý nákop Minaříka na Mjullera sklepl Ibeagha brankáři Dočekalovi a ten podle rozhodčího Peřiny mohl vzít balon do ruk, také tak učinil.
     
    38
    Také další z třineckých útoků obrana Bohemians v pohodě zastavila. Slezané se v přechodové a útočná fázi hodně trápí.
     
    37
    Další problémy v pokutovém území Třince, který je průběhem zápasu značně rozhozený. Naštěstí pro domácí se ke střele nedostal Koštíř.
     
    36
    Bohemians právě vstřelili branku!
    Pražané přidávají další branku! Košata odcentroval na Koštíře, ten ještě domácí obrana z hloubi šestnáctky nepropálil, ale míč se odrazil k úplně volnému LUKÁŠI NOVÁČKOVI, jenž doklepnutím do prázdné branky zvýšil na 0:2!
     
    35
    Třinečtí jsou dnes v útočné fázi hodně nepřesvědčiví a ztrácí téměř všechny míče. Bohemians na tom nejsou zase o tolik lépe.
     
    34
    Rozehrání rohového kopu se ale vůbec nezdařilo Martynkovi, míč ještě ani nedolétl před Dočekala a už opustil hrací plochu. Rozehrává hostující gólman.
     
    33
    Pilchův centr v šestnáctce Bohemians několikrát nebezpečně skákal, a proto volil Košata jistotu v podobě odehrání na rohový kop.
     
    33
    Matoušek nedokázal odkopnout, a tak se míče zmocnil Trnka. Přesně přihrál Řezníčkovi, ten si připravil balon ke střele a kroucenou ranou na zadní tyč docela potrápil Rohela. Brankář domácích však míč udržel.
     
    32
    Nakonec byl některý z domácích faulovaný, Matoušek odcentroval do vápna, kde se měl nacházet Ferenc, před nímž ovšem odhlavičkoval Rothe.
     
    31
    Martynek agresivně napadal Koštíře a donutil ho k nepřesné přihrávce. Znovu z toho pro Třinecké nic nebylo, protože se nedostali dostat na útočnou polovinu.
     
    30
    Švábík se neotočil kolem Košaty, ale získal alespoň autové vhazování pro spoluhráče Kalfase. Ten ale nevhodil míč do hry nejlépe, Třinečtí o něj znovu přišli a musí dozadu.
     
    29
    Voves nepřihrál Ferencovi přesně, ale druhý jmenovaný svou bojovností obral o míč Pechra, na Rotheho už byl krátký a u balonu zůstávají Bohemians.
     
    28
    A mohlo to být už o dvě branky. To, kdyby Hejno z míst za pokutovým územím zacílil o něco přesněji. Jeho rána prosvištěla kolem Rohelovy tyče a třinecký brankář pak svým zadákům pořádně vyčinil.
     
    27
    Kombinace Bohemians skončila nepřesnou narážečkou a k balonu se dostal Ferenc. Ani Slezané si ale kulatého nesmyslu příliš neužili a už útočí znovu hosté.
     
    26
    Švábík ve skluzu udržel míč na hrací ploše a nakopl na Mjullera. Toho si však ukázkově odstavil Ibeagha a pomohl si přihrávkou s gólmanem Dočekalem.
     
    25
    Matoušek pronikl daleko po levém křídle a rovnou zůstal na útočné polovině. Hra se mezitím vrátila zpět doprostřed hřiště na Kučeru.
     
    24
    Bohemians jsou tedy za svou mírně zvýšenou aktivitu odměněni vedoucí brankou. Nyní kombinují mezi obránci vzadu.
     
    23
    Švábík vybojoval autové vhazování v blízkosti rohového praporku na polovině Bohemians. Kučera však v souboji o rohový kop neuspěl a Dočekal rozehraje od branky.
     
    22
    Bohemians právě vstřelili branku!
    Zničehonic se hosté z Prahy ujímají vedení! Až příliš mnoho prostoru dostal na pravé straně Řezníček, přesným centrem nalezl na vzdálenější tyči LUKÁŠE NOVÁČKA, jenž přetlačil bránícího Kalfase a hlavou překonal bezmocného Rohela – 0:1!
     
    21
    Nováček si na hranici půlící čáry nerozuměl se svými ofenzivními spoluhráči a balon pouze odevzdal Kalfasovi. Také třinecký protiútok ale skončil nepřesností.
     
    20
    Pilch poslal autové vhazování Rohelovi, ten si vyměnil balon s Minaříkem a vykopl daleko dopředu. V souboji o nakopnutý balon uspěli Bohemians.
     
    19
    Matoušek odkopával pod tlakem napadajících útočníků Bohemians dopředu, ale nikoho z Třineckých nenašel. Míč vrátil zpět na obrannou půlku Slezanů Rothe.
     
    18
    Zatím se hraje ve velmi poklidném tempu, ani jeden z týmů se nikam nežene a na první větší příležitost stále čekáme. Mírně aktivnější jsou hosté z Vršovic.
     
    17
    Také Slezané si vybojovali svůj první rohový kop. Od praporku rozehrál Švábík, Dočekal vyboxoval pryč z pokutového území. Ke střele se pak ještě tlačil Voves, ale odzbrojen byl Žaloudkem.
     
    16
    Matoušek se to pokoušel vzít na sebe a proniknout z pozice stopera do útoku středem hřiště. Míč mu vzal Koštíř, ale také on jej pouze opět odevzdal soupeři.
     
    15
    V posledních chvílích je větší aktivita na kopačkách Bohemians, ale třinecká obrana zůstává neprostupná. Košata centroval před branku už ze zámezí. Vykopává Rohel.
     
    14
    Slezané se kostrbatou kombinací daleko nedostali a míč se zmocnil Ibeagha. Přihrál Rothemu, jehož dlouhý pas na útočníky dolétl až ke gólmanovi Rohelovi.
     
    13
    Třinecká defenziva si poradila s dlouhým vhazováním Pechra až do vápna a odvrátila míč na polovinu hřiště. Tam v souboji s Ibeaghou neuspěl Mjuller.
     
    12
    Koštíř pronikal středem hřiště a už se chystal prostrkávat Hejnovi do samostatného úniku, jenomže přihrávku přečetl Matoušek. Na opačné straně střílel z velké dálky Ferenc, Dočekal míč v pohodě sebral.
     
    11
    Rohový kop rozehráli klokani nakrátko, následný centr doputoval k Rothemu, ten ve velmi těžké pozici hlavičkoval koníčkem jen do náruče Rohela.
     
    10
    Řezníček vyslal dlouhým nákopem po lajně do úniku Pechra, ten vybojoval první rohový kop utkání, když nastřelil domácího Matouška.
     
    9
    Ibeagha zkazil docela jednoduchou přihrávku na Košatu, a Bohemians tak znovu rychle přišli o míč. Na pravém křídle vhazuje Kalfas.
     
    8
    Cestu míče za čáru ustrážil před dotírajícím Vovesem Žaloudek a Dočekal znovu vykopává. Ani jednomu mužstvu se ale zatím nedaří podržet balon na delší dobu.
     
    7
    Voves pronikal po pravém křídle, ale centr na Ference pořádně přetáhl a míč zamířil do zámezí. Od branky vykopával Dočekal, jeho spoluhráč Nováček však míč nepodržel.
     
    6
    Mjuller neodhadl zcela ideálně odskok míče při Rohelově výkopu, proto mohl bránící Ibeagha v pohodě přihrát brankáři Dočekalovi. V následné akci ale hosté o balon přišli.
     
    5
    Před Mjullerem zahrál do zámezí po Kalfasově vhazování Rothe. Poté rozehrál Kalfas s Vovesem, ale centr slovenského záložníka ve službách Třince byl nepřesný.
     
    4
    Napoprvé si Matoušek nedokázal centr Martynka zpracovat, podruhé už zkrotil míč z kopačky Kalfase, obtočil se kolem Ibeaghy, ale levačkou pálil těsně nad bránu.
     
    3
    Martynek zachytil výkop Dočekala, Mjuller mu míč vrátil a následně byl maličký třinecký záložník nedovoleně zastaven Žaloudkem.
     
    2
    Košata odcentroval na druhou stranu hřiště k Řezníčkovi, tomu však balon při zpracování uskočil. Rohel s mírnými problémy zasáhl a vystrkal míč ze šestnáctky.
     
    1
    S míčem na kopačkách začínají Bohemians, beci Pražanů pozvolna rozjíždějí kombinaci na vlastní obranné polovině.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy jsou již na hřišti, domácí navlékli bílé dresy a červené trenýrky, hosté nastoupili ve své tradiční zeleno-bílé kombinaci.
     
    V Třinci panuje nádherné nedělní odpoledne a počasí dnes fotbalu přeje. Na tribuně stadionu už jsou desítky diváků, do úvodního výkopu zbývá okolo čtvrthodinky. Třinecká jedenáctka už rozcvičku ukončila a odebrala se do šatny, Pražané ještě pilují střelbu.
     
    Bohemians dnes do Slezska žádné nové fotbalisty oproti poslednímu souboji s Teplicemi nepřivezli. Akorát jim chybí obránce Ivo Malina a ofenzivní záložník z Jihoafrické republiky Andile Hamilton Khumalo. Na střídání dnes mají klokani připravené pouze dva fotbalisty, a to Ondřeje Jelínka s Jiřím Lukášem.
     
    Třineckému mužstvu dnes oproti posledním zápasu v Praze chybí Michal Velner a Tomasz Gomola ze základní sestavy. Ani na lavičce dnes nebudou Radek Hála s Máriem Peckem. V základní jedenáctce je dnes nový obránce Marek Minařík, na lavičku náhradníků usednou také Tomáš Bulawa s Jakubem Puczokem, ti proti pražské Spartě chyběli.
     
    ZMĚNA STADIONU

    V den zápasu nakonec došlo ke změně hrací plochy. Kvůli závodům v bikrosu, které probíhají v blízkosti třineckého stadionu Rudolfa Labaje, se mělo hrát na Městském stadionu, ale pořadatelé se rozhodli utkání vložit na stadion Rudolfa Labaje, kde hrají třinečtí junioři tradičně.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Fotbal Třinec: Rohel – Kalfas, Minařík, Matoušek, Pilch – Švábík (C), Martynek, Kučera, Ferenc – Voves, Mjuller. Trenér: Kamil Papuga.
    Náhradníci: Orawski – Bulawa, Pustka, Králíček, Puczok.

    Bohemians Praha 1905: Dočekal – Pechr, Rothe, Ibeagha, Košata – Řezníček, Koštíř, Žaloudek (C), Trnka – Hejno, Nováček. Trenér: Dalibor Slezák.
    Náhradníci: Prokeš – Jelínek, Lukáš.

    Rozhodčí: Pavel Peřina – Stanislav Pochylý, Roman Tacina.
     
    Pokud máte nějaké dotazy či připomínky k zápasu mezi Třincem a Bohemians 1905, směřujte je na Twitter. Svůj příspěvek pak označte takto: @VondraZoubek. Já se budu snažit na vaše dotazy odpovídat.
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY

    Oba soupeři se dvakrát potkali v předešlém ročníku Juniorské lgy a lepší bilance z těchto dvou soubojů vyznívá pro juniory Třince, kteří vytěžili z možných šesti bodů hned čtyři.

    Na podzim hostili Slezané soupeře z Prahy na začátku listopadu v rámci osmnáctého kola. Třinecký trenér Papuga využil pro toto utkání dokonce šest posil z A-mužstva a ve vývoji zápasu to bylo znát. Už po pěti minutách se mohl prosadit Adamek, ale branku minul. Po další čtvrthodině hry už byl polský útočník Třince Adamek úspěšnější a po nákopu Cigánka přehodil brankáře Bartůňka. Poté se dlouho hrálo s mnoha nepřesnostmi a druhý gól přinesl až rohový kop před koncem první půle. Ceplákův centr poslal do sítě hlavou Cigánek. Bohemians se ani ve druhém poločase do větší šance nedostali, naopak museli přestát příležitosti Hály, Dawida, Kufy nebo Machaly. Třinecké nakonec spálené šance ovšem mrzet nemusely. Třinec – Bohemians 1905 2:0.

    Podruhé v sezoně se oba týmy střetly v rámci osmatřicátého kola v druhé polovině května. Utkání hostil slavný stadion Ďolíček, Třinečtí se však zápasu v tomto svatostánku nezalekli a první šanci, tedy přímý kop z kopačky Kufy, musel likvidovat brankář Dočekal. Potom si už slovo vzali domácí klokani, třinecký gólman Bruk musel vyrážet hlavičku N’Dekreho, proti střele Krause ho zase uchránila horní tyč. Domácí hrozili hlavně po levé straně a velmi aktivním hráčem byl Artemuk. Hosté se dokázali bránit až do šestapadesáté minuty, to dostal ve vápně přihrávku domácí Řezníček a trefil se do horního rohu. Třinec chtěl odpovědět, příležitost Christa ještě zůstala nevyužita, Velner už po rohové kopu ale hlavičkoval přesně a bylo to 1:1. Bohemians byli vyrovnávací brankou značně rozhození a už si stihli vypracovat jen jedinou šanci. Hejnovu střelu pokryl Bruk, a tak si Třinec z Prahy odvezl bod. Po průběhu utkání byla remíza pro domácí klokany spíše ztrátou. Bohemians 1905 – Třinec 1:1.
     
    ZAJÍMAVOSTI

    O pozici nejlepšího střelce třineckého juniorského mužstva se dělí hned tři fotbalisté. Dva góly si totiž připsali Tomáš Matoušek, Jaroslav Málek a Tomasz Gomola. První dva jmenovaní ale patří do A-týmu Třince a za juniorku pravidelně nenastupují. Matoušek se dvakrát trefil proti Varnsdorfu, Málek se zase dvěma zásahy podílel na remíze s Příbramí. Gomola se prosadil také proti Varnsdorfu a pak ještě v Jablonci. Jeden zásah mají na kontě Dawid Martynek, který vstřelil gól do sítě Varnsdorfu, a René Dedič z A-mužstva, jenž rozvlnil síť Příbrami. Na větší gólový příspěvek některého z hráčů v Třinci stále čekají.

    Juniorskou jedničkou je ve městě pod Beskydami šestadvacetiletý brankář Pavel Rohel, který je majitelem jednoho čistého konta ze zápasu proti Varnsdorfu, jenž byl pro Třinec zatím jediným vítězným. V několika zápasech se představil ještě zkušenější brankář z druholigového A-týmu Třince Václav Bruk, ale vychytat nulu se mu nepodařilo. Totéž se platí pro teprve sedmnáctiletého brankáře Jiřího Orawského, ten sbírá v juniorském kádru potřebné zkušenosti.

    Mužstvo Bohemians 1905 nastřílelo dosud o pět branek více než to třinecké a je to znát i na individuálních střeleckých statistikách. Pozici kanonýra zastávají ve Vršovicích tři hráči se třemi přesnými zásahy, a sice Roman Artemuk, Jaroslav Trnka a Jakub Řezníček. Toto trio si s chutí zastřílelo především v utkáních ve Varnsdorfu a doma proti Táborsku. Jednu vstřelenou branku zaznamenali také další hráči klokanů, jmenovitě Petr Nerad, Lukáš Nováček a Martin Hejno. Ale ani střelci Bohemians 1905 se svými počty gólů nejvyšší příčky střelecké tabulky neatakují.

    Juniorskou jedičkou Bohemians 1905 je podle počtu odchytaných minut osmnáctiletý Petr Dočekal, jenž však stále na první nulu v letošním ročníku Juniorské ligy čeká. Jiří Havránek odchytal za juniorský tým dva zápasy a v jednom z nich se mu povedlo udržet čisté konto. Šestadvacetiletý Slovák Peter Gabriš chytal rovněž jedno utkání bez obdržené branky a třicet minut si v Juniorské lize vyzkoušela i současná jednička vršovického A-mužstva Milan Švenger.

    STADION

    Předehrávka osmého kola mezi Třincem a pražskými Bohemians 1905 bude odehrána na Městském stadionu v Třinci. V blízkosti stadionu Rudolfa Labaje, kde hraje třinecká juniorka své zápasy normálně, se totiž budou konat bikrosové závody. Utkání tak bude hostit atletický stadion s kapacitou 9050 míst, který však nevyhovuje druholigovým podmínkám, a proto na něm nehraje třinecké A-mužstvo svá ligová utkání.
     
    BOHEMIANS PRAHA 1905

    Klokani patří v Juniorské lize v týmům, které zažily na vlastní kůži již její první ročník 2012/13. Tehdy skončili až na předposledním 17. místě, v sezoně následující už ale doskákali k zajímavější 13. pozici. Probíhající ročník zahájili Bohemians sice dvěma porážkami, ale kontrovat dokázali dvěma výhrami a v dalších třech kolech přidali dva nerozhodné výsledky a třetí prohru. Někteří junioři pod vedením kouče Slezáka se již zapojují také do A-mužstva, příklady jsou třeba Roman Artemuk nebo David Bartek. Dosavadní výsledky klokanům zatím stačí na 11. příčku s osmi body. Stejným ziskem oplývají i dvanáctý Baník Ostrava a třináctý Hradec Králové.

    Po dvou vítězstvích v řadě jeli Vršovičtí v pátém kole na hřiště Příbrami, aby se pokusili sérii úspěchů ještě natáhnout. Po bezbrankovém prvním poločase se dokonce dostali do vedení, ale domácí fotbalisté stihli deset minut před koncem vyrovnat a zajistit nerozhodný výsledek 1:1. Další utkání bylo pro Bohemians malým pražským derby, neboť hostili Spartu Praha. Letenští šli v šestnácté minutě do vedení, které udrželi bez jakékoliv další branky až do závěrečného hvizdu. Tlak zelenobílých v posledních minutách sílil, ale vyrovnání nepřinesl, a tak se pro Bohemians zrodila porážka 0:1. Naposled pak klokani hráli v Dubí proti Teplicím. Domácí vstřelili první branku, jenomže Pražané do konce první půle stav otočili. Po hodině hry však domácí srovnali krok a stávající výsledek 2:2 vydržel až do poslední akce celého zápasu.

    Teplice vlétly na Bohemians tak, jak se na domácí mužstvo sluší a patří. Klokani si v úvodních minutách ani neškrtli a sami přečkali snad pět gólových šancí Teplic. Jednou ovšem inkasovali, a to z kopačky kapitána Teplic Urmy. Tato branka však jako by Bohemians paradoxně nastartovala. Za dvě minuty svítily na ukazateli skóre dvě jedničky, když využil nekoncentrovanosti teplických hráčů Nováček. Další nápor Teplic Vršovičtí přečkali a tři minuty před koncem poločasu šli do vedení po rychlém brejku úspěšně zakončeném Trnkou. Druhá část začala v poklidnějším tempu, domácí si na své šance počkali a vyplatilo se jim to. V jednašedesáté minutě prostřelil pražského brankáře Dočekala Chukwuma a bylo vyrovnáno. V závěrečné fázi utkání mohly Teplice strhnout vítězství na svou stranu, ale nevyužily tři slušné příležitosti na skórování a potřetí Dočekala nepokořily. Teplice – Bohemians 1905 2:2.
     
    FK FOTBAL TŘINEC

    Třinecká juniorka hrála v loňské sezoně Juniorskou ligu poprvé a umístila se na 18. místě, přičemž dokázala uhrát několik zajímavých výsledků. Před začátkem aktuálního ročníku došlo v hráčském kádru Slezanů k omlazení a mnoha změnám, a tak nevstupovali svěřenci trenéra Papugy ani do nové sezony s přehnanými ambicemi. Hned v úvodních kolech se Třinec střetl s několika velmi silnými týmy, a dokázal proto nasbírat pouze jedno vítězství a jednu remízu. Čtyřbodový zisk řadí Slezany na 18. pozici. Stejný počet bodů mají devatenácté České Budějovice, poslední Táborsko je na tom ještě o bod hůře. Ztráta Třineckých na sedmnácté Znojmo činí rovněž pouhý bod.

    V rámci pátého kola zajížděli třinečtí fotbalisté až do Jablonce na horkou půdu tehdy vedoucího Baumitu. Do utkání vstoupili hosté nejhorším možným způsobem a rychle inkasovali. Ještě do konce první půle přišla druhá rána a prakticky bylo rozhodnuto. Jablonec přidal ještě třetí branku a Třinec stačil v závěru pouze kosmeticky upravit. V Jablonci byl domácí Baumit lepší a zvítězil 3:1. Před dvěma týdny hostili Slezané v předehrávce šestého kola Příbram a po první půli byli o gól zpět. Jenomže ve druhém poločase třemi brankami totálně zvrátili vývoj zápasu a zdálo se, že seberou tři body. Středočeši ovšem nesložili zbraně, dvěma rychlými zásahy vyrovnali a na konci dokonce sahali po vítězství. Divoké utkání skončilo remízou 3:3. První školní a zářijový den znamenal pro juniory Třince výjezd do hlavního města. Na Strahově se utkali s letenskou Spartou, která byla v úvodních minutách aktivnější, ale branky se dočkala až po půlhodině hry. Následně další průběh kontrolovala, přidala druhou trefu do černého a v poklidném utkání bez větších potíží zdolala Třinec 2:0.

    V Praze si úvodní šanci zápasu vypracoval sparťan Pešek, ale narazil na třineckého brankáře Rohela. Poté se museli třášt také Pražané, mimochodem v sestavě s brankářem Štěchem nebo zkušeným Chorvatem Pamičem, když střílel Ferenc těsně vedle. Sparta byla aktivnější a zasloužené branky se dočkala v osmatřicáté minutě, to sklepl Kitanovičův centr do sítě hlavou Jurdík. Obrovskou šanci na vyrovnání zahodil Švábík a Gomola zase na začátku druhé půle napálil jen Štěcha. Na Spartě bylo znát, že má utkání v dalších minutách již pod kontrolou a pojistku přidala po hodině hry, kdy se v síti zatřepotala střela Miskoviče zpoza vápna. Rohel v závěru ještě vychytal Matějku, ale Třinečtí si přesto na první bod z cizího hřiště budou muset počkat. To Letenští zůstávají v soutěži i nadále neporaženi. Sparta Praha – Třinec 2:0.
     
    Příjemné nedělní odpoledne vám přeji z Městského stadionu v Třinci! Vítejte při sledování textového online přenosu z předehrávky 8. kole Juniorské ligy. Dnes je v této soutěži na programu pouze jediné utkání, zbylých devět bude odehráno v pondělí. V tomto přenosu se tedy podrobně zaměříme na předehrávané střetnutí mezi mužstvy FK Fotbal Třinec a Bohemians Praha 1905. Zatímco domácí junioři se krčí ve spodních patrech tabulky, Vršovičtí se po prvních sedmi kolech usídlili v jejím klidném středu. Bodový rozdíl mezi oběmaa týmy činí čtyři body. Proto se dá očekávat velice vyrovnané a bojovné utkání. Pokud se jej nezúčastníte osobně na stadionu, pak je pro vás od 13:30 připraven náš přenos. Nenechte si utkání ujít, příjemnou zábavu!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná ve 13:30.

    Ondřej Zoubek

    Branky: 22. Nováček, 36. Nováček


    FK Třinec: Rohel – Kalfas (82. Pustka), Minařík, Matoušek, Pilch (64. Bulawa) – Švábík (C), Martynek, Kučera, Ferenc (82. Puczok) – Voves, Mjuller. Trenér: Kamil Papuga.
    Náhradníci: Orawski – Bulawa, Pustka, Králíček, Puczok.

    Bohemians Praha 1905: Dočekal – Pechr, Rothe, Ibeagha, Košata – Řezníček, Koštíř, Žaloudek (C), Trnka – Hejno (61. Jelínek), Nováček (75. Lukáš). Trenér: Dalibor Slezák.
    Náhradníci: Prokeš – Jelínek, Lukáš.

    Rozhodčí: Pavel Peřina – Stanislav Pochylý, Roman Tacina

    Diváci: 52
    bahis siteleri