Excelsior – Cambuur 1:1 (kon.) | Groningen – Willem II 1:0 (kon.) | Twente – Utrecht 3:1 (kon.)
Heerenveen – Eindhoven 1:0 (kon.)
konec
FC Twente
3:1 (1:0)
FC Utrecht
Neděle 28.09.2014, 14:30 • De Grolsch Veste, Enschede • Nizozemská Eredivisie
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.
     
    Vítejte u našeho on-line přenosu! Nizozemská Eredivisie má na programu další sérii utkání, do které spadá souboj celků FC Twente a FC Utrecht. Úvodní výkop je na Arke Stadion, tedy domovském stánku Twente, naplánován na 14:30. Přeji příjemný sportovní zážitek!
     
    Pohled do statistik

    Utkání slibuje velmi vyrovnanou bitvu. Oba celky mají po šesti odehraných kolech na svém kontě shodně deset bodů. Twente ve svém posledním ligovém utkání zvítězilo na půdě Heraclesu přesvědčivě 4:1. Utrecht pak na domácím stánku zdolal Groningen těsně 1:0.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    FC Twente: Marsman – Schilder, Bjelland, Bengtsson, Martina – Mokotjo, Ziyech, Ebecilio – Mijajči, Caistaignos, Corona
    Náhradníci: Eghan, Stevens, Lachman, Koppers, Mokhtar, Børven, Breukers

    FC Utrecht: Ruiter – Kum, Leeuwin, Markiet, Van der Maarel – Ayoub, Kali, Diemers – Rubin, Badjeck, Antwi
    Náhradníci: Letschert, Fernando Quesada, Verhoeven, Heerings, Cortie, Kerk

    Rozhodčí: Makkelie – Langkamp, Diks.
     
    Obě mužstva již v čele s arbitry dnešního duelu nastupují na hrací plochu. Klání bude za několik málo minut zahájeno.
    Budou mít fotbalisté Twente opět důvod k radosti?

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hosté zahájili utkání velice rozvážným postupem podél pravé postranní lajny. Celou situaci nakonec zastavil sám středopolař Utrechtu, který se octl v zámezí.
     
    2
    Poprvé si sáhl na balon hostující brankář Ruiter, který včas odkopl domácí přihrávku.
    Nástup obou celků

     
    3
    První žlutá karta zápasu. Za ostrý šlapák ji dostává hostující Kum. Sám se karetnímu trestu diví, ovšem nutno podotknout, že byl potrestán oprávněně.
     
    4
    Po faulu na unikajícího Mijajčiho budou zahrávat domácí přímý kop ze zhruba pětadvaceti metrů. Ideální prostor pro zakončení. Jak se Twente s touto situací popasuje?
     
    5
    Twente právě vstřelilo branku!
    KYLE EBECILIO se rozběhl a tvrdou ranou do levého horního růžku poslal domácí celek do vedení. Ruiter si na balon sáhl, ovšem zastavit jej nedokázal.
    Kyle EBECILIO - 1:0
     
    6
    Domácí hrají po vstřelené brance v naprosté pohodě. Momentálně kombinují na vlastní polovině. Utrecht se snaží aktivně napadat, ale zatím mu to není příliš platné.
     
    7
    Castaignost se chtěl vydat vstříc ofenzivě, byl však zastaven hcizdem pomezního arbitra, který viděl postavení mimo hru. Rozehrávat budou hosté.
     
    8
    Dobrou ranou z mezikruží nechal vyniknout Ruitera domácí Ziyech. Hostující muž s rukavicemi si počkal a poté bez větších problémů zasáhl.
     
    9
    Obrovská příležitost Twente, Castaignos pelášil sám na branku, načež předvedl perfektní zasekávačku. Tváří v tvář Ruiterovi ale neuspěl, hostující brankář jej vychytal.
    Castaignosova obrovská příležitost
     
    10
    Následný rohový kop nevnesl do hostujících řad žádné větší nebezpečí. Hrát tak může po delší době zase Utrecht.
     
    11
    Hraje se v okolí středového kruhu, což je zatím v tomto utkání nepříliš často vídaná záležitost. Velkou převahu má domácí Twente.
     
    12
    Další akce se domácímu celku příliš nepodařilo, hrát může Utrecht. Hosté však byli v rychlé protiofenzivě zastaveni nedovoleně, za což se bude udělovat karetní trest.
     
    13
    Žlutou kartu dostává domácí Corona (TWE).
     
    14
    A další rána Castaignose. Ruiter měl opět plné ruce práce. Přízemní pokus ale zkrotil. Poté příliš neotálel a poslal míč mezi své spoluhráče.
     
    15
    Twente so vybojovalo další rohový kop, tentokráte z levé strany hrací plochy. Následně se ale provinilo nedovoleným zákrokem, a tak bude rozehrávat Utrecht.
     
    16
    Hosté absolutně nestíhají. Dalším střeleckým pokusem se prezentoval Corona. Rána domácího fotbalisty ale neměla gólové paramery, Ruiter ji v poklidu schoval do náručí.
     
    18
    Po delší době se podíval kupředu také Utrecht. Hosté hned vybojovali rohový kop. Ten ale do řad Twente žádné větší nebezpečí nevnesl.
     
    19
    Domácí nyní kombinují na vlastní polovině. Stále mají více ze hry, Utrechtu se nedaří jakkoliv zahrozit. Pokud to půjde tímto tempem, nebude mít Twente se ziskem tří bodů potíže.
     
    21
    Kali se pokusil o dalekonosnou ránu. Ta ale zamířil mimo tři tyče. Hostujícímu celku se nedaří vůbec nic.
     
    22
    Twente se chtělo překvapivě rychlý odkopem probít do šance, což se ale nestalo. Tentokráte byla přistoupivší defenziva hostující družiny precizní.
     
    23
    Twente si přihrává ve středu pole. Domácí absolutně přestali útočnit. Uvidíme, zda se jim tato pasivita nevymstí, na bránění jednobrankového náskoku je ještě hodně brzo.
     
    24
    Castaignos dostal ideální přihrávku za obranu, načež zakončil do boční sítě, Gól byl ale přesto neplatil, neboť se domácí útočník nacházel v ofsajdovém postavení.
     
    25
    Po delší době je u balonu opět Utrecht. Hosté jsou Twente stále vyrovnanějším soupeřem. Uvidíme, co přinesou následující minuty duelu.
     
    27
    Snaha o rychlé přenesení hry Twente příliš nevyšla, domácím balon utekl do zámezí. Utrecht bude mít k dispozici autové vhazování na útočné polovině. Po něm ale k žádné nebezpečné situaci nedošlo.
     
    28
    Když to nejde po pravé, půjde to po levé. Tímto heslem se zřejmě řídí domácí fotbalisté. Ani tato strana ale nebyla pro Twente přívětivá. Pryč je prvotní lehkost v kombinaci borců v červeném.
     
    30
    Opět klidnější část ve středu pole. Úvodní atraktivita duelu vzala za své, momentálně hra přílíš krásy nepobrala. Uvidíme, zda to nsáeldující minuty změní.
     
    31
    Twente to neustále zkouší po stranách, ovšem tento způsob hry má již Utrecht přečtený. Také proto likviduje jednu snahu domácích za druhou.
     
    32
    Domácí se chtěli přemístit pomocí dlouhého nákopu, ovšem v tom jim zabránil Leeuwin, který letící balon v poklidu odhlavičkoval do klidných vod.
     
    33
    Následně zastavil hostujícího Badjecka ofsajd, který neunikl pozornému pomeznímu arbitrovi. Rozehrávat tak bude Twente.
    Atmosféra v ochozech De Grolsch Veste

     
    35
    Na trávníku zůstal dlouho ležet Ziyech. Domácí záložník se ale nakonec zvedá a odchází za postranní čáru. Zdá se, že bude v pořádku a schopen pokračovat ve hře.
     
    36
    Do zajímavé pozice se hnal domácí Corona. Ruiter ale celou situaci dobře přečetl, vyběhl a zakopl míč do bezpečí. Hrát ale budou opět domácí.
     
    37
    Znovu v akci Corona, ovšem nyní se stal hříšníkem. Proti Ruiterovi si pomohl nedovoleným způsobem. Rozehrávat tak bude hostující celek. Závěr první půle se pomalu, ale jistě blíží.
     
    38
    Castaignos se pokoušel překvapit hostujícího brankáře z velkého úhlu, což se mu ale příliš nepodařilo. Balon zamířiil zhruba tři metry vedle levé tyče.
     
    39
    Po zblokovaném Diemersově centru zahrávali hosté rohový kop. Centr praporku ale přistál v rukavicích připraveného Marsmana, který si zatím v první půli nepřipsal vážnější zásah.
     
    41
    Twente se pokusilo probít do šance podél pravé postranní lajny, ovšem tam byl připravený levý obránce Utrechtu. Hosté budou nakonec vhazovat.
     
    42
    Útočná akce hostí končí nedovoleným zákrokem Twente. Hosté budou mít k dispozici volný kop. Ten rozehráli nakrátko a vrátili se na vlastní polovinu.
     
    43
    Corona odcentroval z pravé strany trávníku velmi nepřesně, balon doputoval do zámezí. Vykopávat bude Ruiter, který narozdíl od úvodu klání příliš práce nemá.
     
    44
    Twente se snaží v závěru poločasu dirigovat hru. Zatím kombinuje ve středu pole, kde naráží na aktivní napadání Utrechtu.
     
    45
    Žlutá karta pro domácího kapitána Bjellanda (TWE), který velice nešetrným způsobem zastavil protihráče.
     
    45
    K základní hrací době první půle bude nastavena rovná minuta.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Je za námi úvodní poločas. Zpočátku mělo místy až drtivou převahu Twente, které se také zásluhou Kyla Ebecilia ujalo vedení. Nedlouho poté mohlo přidat další přesný zásah, ovšem Castaignos tutovku neproměnil. Postupem času domácí tlak slábl. Co přinese druhá půle? Sledujte i nadále náš on-line přenos!

    Střely na branku: 4:2
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hosté posílají do druhé půle čerstvé síly. Místo Diemerse naskočí do hry Kerk.
     
    46
    Hosté se pokusli hned v úvodu druhé půle zahrozit. Dlouhý nákop ale skončil v zámezí, s tímto nebude mít Marsman potíže. Domácí brankář se postará o odkop od branky.
     
    47
    Castaignos si chtěl obhodit na hranici velkého vápna protihráče, což se mu ale nepodařilo. Vybojoval alespoň rohový kop.
     
    48
    Domácí rozehráli celou situaci na nabíhajícího Schildera, který tvrdou ranou pozdravil fanoušky v nejvyšších ochozech. Utrecht bude vykopávat.
     
    49
    Castaignos se řítil do další slibné šance, leč zastavilo jej postavená mimo hru. Domácím příznivcům se tento verdikt nelíbí, ale opakovaný záběr dává za pravu arbitrovi.
     
    51
    Dalekonosná rána nyní Ziyechovi příliš nesedla. Domácí středopolař poslal balon vysoko nad branku.
     
    52
    Slibný protiútok Utrechtu zakončil poměrně razantní střelou Rubin. Chyběla ale přesnost, s tímto pokusem si tak poradil pohotový Marsman.
     
    53
    První střídání v utkání, a to na domácí straně. Místo Mijajčiho naskočí do hry Mokhtar.
     
    55
    Herní projev obou celků se od konce první půle příliš nezměnil, ani jedno z mužstev se nežene do žádných velkých akcí. O něco málo lepší je ale bezpochyby Twente.
     
    56
    Markietův centr z pravé strany byl odvrácen. Následoval rohový kop, který zakončil hlavou Markiet. Marsman měl s tímto pokusem co dělat. Nakonec jej ale výtečným reflexivním zákrokem vytěsnil.
    Markietova hlavička
     
    58
    Nedovolený zákrok hostí na unikajícího Ziyecha byl dobře spatřen hlavním sudím. Ten přerušil hru a nařídil volný kop pro domácí ekipu.
     
    59
    Utrecht je směrem dopředu stále aktivnější. Pokud to půjde tímto tempem i nadále, bude se muset Twente o těsný náskok obávat.
     
    60
    Mokhtar se chtěl trenérovi odvděčit za nasazení do hry. Před velkým vápnem předvedl rychlou zasekávačku, po níž bleskově vypálil. Rána ale neměla gólové paramtery, Ruiter ji bez větších obtíží lapil.
     
    61
    A znovu Twente, tentokráte pálil nezepečně Mokotjo. Dělovka ale zamířil opět do středu branky, tedy do prostorum který si Ruiter pohlídal.
     
    63
    Utrecht je v nebezpečném území, ovšem nedaří se mu dostat do větší brankové příležitosti.
     
    64
    Twente právě vstřelilo branku!
    Domácí navyšují své vedení! Luc Castaignos pelášil vstříc Ruiterovi, načež vypálil. Brankář Utrechtu si s touto ranou poradil. Následně si však nešťastně srazil balon do vlastní svatyně CHRISTIAN KUM.
    Christian KUM - 2:0
     
    66
    Twente pokračuje v ofenzivním snažení. Zatím se mu ale nedaří dostat do střelecké pozie. Opět se ozývají příchozí fanoušci, a to velice hlasitě.
     
    67
    Domácí v poklidu kontrolují hru, Utrechtu se opět vůbec nic nedaří. Přinesou následující minuty zlepšení?
    Podaří se Twente tento stav udržet až do závěrečného hvizdu?

     
    68
    Další žlutá karta, tentokráte ji dostává hostující Ayoub (UTR)
     
    69
    Domácí střídají. Místo Schildera naskočí do hry Koppers.
     
    70
    A opět se bude žlutit. V utkání se objevuje celá řada nedovoleným zákroků. Za podražení soupeře je "odměněn" Kali (UTR)
     
    72
    Utrecht právě vstřelil branku!
    Hosté snižují! Po sérii odrazů se dostal k balonu YASSIN AYOUB, který jej poté napálil krásně do levého horního růžku Marsmanovy svatyně.
    Yassin AYOUB - 2:1
     
    73
    Hosté pokračují v dobrém výkonu. Nyní vybojovali další rohový kop, po němž se ale do zakončení nedostali. Utkání je nyní velmi emotivní.
     
    74
    Utrecht si nyní pomohl ve středu hrací plochy nedovoleným způsobem, což neuniklo hlavnímu sudímu. Ten nařídil rozehrávku pro Twente, kartu udělovat nebude.
     
    75
    Ayoubův centr se snesl do horkého území velkého vápna, ovšem tam jej pohotově odhlavičkovali domácí obránci. Ti budou mít zřejmě stále více starostí.
     
    77
    Volný kop pro Twente, které tak může nasbírat další cenné vteřinky, kteér zbývají do konce duelu. Dokáží domácí zahrozit?
     
    78
    Střídání na hostující straně. Ze hřiště odchází Van der Maarel, jehož nahradí Letschert. Bude tato změna hostující družině ku prospěchu?
     
    79
    Antwi se velmi dobře uvolnil na levé straně hrací ploše, leč následný centr pouze procestoval velkým vápnem. Nedokázal jej zasáhnout ani jeden z hostujících borců.
     
    81
    Twente kombinuje na vlastní polovině, což domácímu celku pochopitelně hraje do karet. Utrechtu se nedaří vydolovat balon.
     
    82
    Hosté se naopak musí bránit jednomu ofenzivnímu výpadu Twente za druhým. Źe by domácí ctili otřepané pravidlo které praví, že nejlepší obranou je útok?
     
    83
    Domácí byli zastaveni v pokutovém území, což se příznivcům mužstva s koněm ve znaku vůbec nezdá. Sudí Makkelie ale nechává hru plynout dál a pokutový kop nenařizuje.
     
    84
    Domácí opět střídají. Místo zraněného Corony naskočí na závěrečné minuty utkání Børven.
     
    86
    Utrecht se snaží cosi vymyslet, ovšem veškeré jeho snahy jsou marné. Twente se zatím brání bez větších obtíží. Do konce zápasu zbývají poslední minuty.
     
    87
    Nyní navíc brzdí hosty útočný faul nedaleko pokutového území. Rozehrávat budou fotbalisté v červených trikotech, konkrétně gólman Marksman.
     
    88
    Ziyech se dostal do zajímavé střelecké pozice, ovšem z malého vápna trefil jen hostujícího zadáka, od kterého se míč odrazil do zámezí. Následovat bude rohový kop.
     
    89
    Po perfektním obranném zákroku Bengtssona hraje opět Twente, což je voda na mlýn domácí družině.
     
    89
    Hostující celek bude navíc dohrávat o deseti. Yassin Ayoub (UTR) si zřejmě spletl fotbal s karate a zasáhl soupeře. Za to dostává červenou kartu.
    Ayoubova červená karta
     
    90
    Twente právě vstřelilo branku!
    Domácí prakticky rozhodují o svém vítězství. LUC CASTAIGNOS dostal ideální balon na hranici velkého vápna, odkud zamířil přesně k pravé tyči.
    Luc CASTAIGNOS - 3:1
     
    90
    K základní hrací době utkání budou nastaveny rovné tři minuty.
     
    90+2
    Twente je při chuti a nadále útočí. Dalekonosná střela ale nyní svlj cíl nenašla, míč zamířil mezi diváky, kteří již pějí oslavné chorály. Plný bodový zisk urve již zcela jistě Twente.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Opatrná první část se nakonec překlopila do zajímavé druhé půle, v níž jsme viděli hned tři branky. Nejprve navýšil vedení domácích vlastní brankou Kum. Následně ale vykřesal pro Utrecht naději pohlednou ranou Ayoub. V závěrečných minutách ale pečetil zasloužené vítězství Castaignos. Twente zdolalo Utrecht 3:1. Já vám děkuji za pozornost a u dalšího on-line přenosu nashledanou!

    Střely na branku: 9:3 (16:27:07)

    Libor Kucza

    Branky: 5. Ebecilio, 64. Kum (vla.), 90. Castaignos – 72. Ayoub

    Karty:   13. Corona (TWE), 45. Bjelland (TWE) – 3. Kum (UTR), 68. Ayoub (UTR), 70. Kali (UTR)   89. Ayoub (UTR)


    FC Twente: Marsman – Schilder (69. Koppers), Bjelland (C), Bengtsson, Martina – Mokotjo, Ziyech, Ebecilio – Mijajči (53. Mokhtar), Caistaignos, Corona (84. Børven)
    Náhradníci: Eghan, Stevens, Lachman, Koppers, Mokhtar, Børven, Breukers

    FC Utrecht: Ruiter – Kum, Leeuwin, Markiet, Van der Maarel – Ayoub, Kali (C), Diemers (46. Kerk) – Rubin, Badjeck, Antwi
    Náhradníci: Letschert, Fernando Quesada, Verhoeven, Heerings, Cortie, Kerk

    Rozhodčí: Makkelie – Langkamp, Diks

    Diváci: 27500
    bahis siteleri