Omsk – Chabarovsk 4:1 (kon.) | Barys – Novokuzněck 4:5 (1:2 po s.n.) | Ufa – Novosibirsk 2:3 (kon.)
Dynamo Moskva – Čerepovec 5:1 (kon.) | Jaroslavl – N.Novgorod 3:4 (1:2 po s.n.) | Atlant – Záhřeb 5:2 (kon.)
HC Slovan – Jokerit 2:4 (kon.)
konec
Atlant Moskevská oblast
5:2 (2:0, 1:1, 2:1)
Medveščak Záhřeb
Neděle 12.10.2014, 15:30 • Arena Mytišči - Ice Palace Mytišči • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Vítejte u našeho on-line přenosu! Kontinentální hokejová liga má na programu další sérii utkání, do které patří souboj celků Atlant Moskevská olbast a Medveščak Záhřeb. Úvodní buly bude v Ice Palace Mytišči, tedy domovském stánku Atlantu, vohzeno v 15:00. Přeji příjemný sportovní zážitek!
     
    Pohled do statistik

    Atlant si v dosavadním průběhu Kontinentální hokejové ligy nepočíná příliš dobře. Se ziskem pouhých dvanácti bodů okupuje třináctou pozici Západní konference. Ve svém posledním duelu podlehlo Mytišči na domácí půdě helsinskému Jokeritu v poměru 2:3. Nejlepším střelcem Atlantu je s pěti zásahy Andreas Engqvist.

    Medveščak je v rámci Západní konference jedenáctý. Na svém kontě má patnáct bodů. Nutno podotknout, že má také odehráno o tři utkání více. V předchozím kole nestačil Záhřeb na Rigu, které podlehl 3:4. V dosavadním průběhu soutěže mířil z chorvatského celku do černého nejčastěji Martin St. Pierre, který má na svém kontě šest branek.
     
    Československá stopa

    Ondřej Němec (ATL)
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Atlant Moskevská oblast: Engren (Šikin) – Novopašin, Baldajev, Dyblenko, Rukavišnikov, Němec, Dorofejev, Gilroy – Engqvist, Kozlov, Potapov, Majorov, Voronin, Radulov, Gluchov, Černov, Kolcov, Šošnikov, Jašin, Šmeljov

    Medveščak Záhřeb: Brust (Dekanich) – Popović, Martinović, Hutchinson, Flood, Carle, Morrisonn – Thomas, Segal, Glumac, Murray, Pelletier, Polushaj, Hedden, Anderson, Wright, Björkstrand, Perkovich, St. Pierre

    Rozhodčí: Bulanov, Ronn – Goljak, Dědjulja.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:38
    Hned v úvodu utkání se octl v dobré příležitosti Michajl Gluchov. V mezikruží měl spoustu času zamířit. Nakonec však trefil pouze přesunuvšího se Brusta, který přerušil hru.
     
    01:12
    Shaone Morrisson posílal před branku Atlantu nabídku, kterou ale nikdo ze spoluhráčů nevyslyšel. Mytišči poté vyhodilo do středního pásma.
     
    01:58
    Úvod utkání je velmi aktivní. Obě mužstva si již vyměnila pozdravy. Branky jsme se ale nedočkali. Momentálně se bojuje ve středním pásmu, a to u pravého mantinelu.
     
    02:38
    Atlant má potíže s aktivní napadáním Medveščaku. Hosté nyní vybojovali kotouč, ovšem do šance se nedočkali. Raději ponechali puk tam, kde byla odjeli střídat.
     
    03:18
    Engqvist chtěl potvrdit svou pověst snajpra, leč neúspěšně. Ostrý švih z pozice levého kruhu vytěsnil Brust do ochranné sítě. Vhazovat se bude po levici hostujícího mága.
     
    04:26
    Ve hře se nyní objevuje celá řada nepřesností. Hraje se však nahoru dolů, akce střídá akci. Příchozí fanoušci se rozhodně nenudí.
     
    05:08
    Igor Radulov si sjel za obranu, načež se zjevil nikým neohrožován před Brustem. Brankář Záhřebu byl ale při svém počínání opět úspěšný a celou akci zmařil.
     
    06:07
    Medveščak chtěl využít pomalého střídání domácího celku. Rozehrávka se mu ale vůbec nepovedla, touš zamířil na zakázané uvolnění. Buly tak proběhne po Brustově pravici.
     
    06:18
    Od modré čáry se lehkým švihem prezentoval Voronin. Hostující strážce svatyně ale něměl sebemenší problém zasáhnout. Následuje úvodní komerční přestávka utkání. Zatím sledujeme atraktivní duel, v němž má mírnou převahu Atlant.
     
    06:54
    Atlant právě vstřelil branku!
    Domácí se nakonec přece jenom prosazují. Po střele z mezikruží nastal před hostující brankou velký závar, v němž se nejlépe zorientoval ANDREAS ENGQVIST. Ostrostřelec Mytišči poté pohotově zakončil do horní části branky. Asistence: Arťom Černov, Sergej Šmeljov.
    Andreas ENGQVIST - 1:0
     
    07:33
    A další střelecký pokus Atlantu. Tentokráte se pokusil skórovat Oleg Jašin. Rána z pozice pravého kruhu ale Brusta nepřekvapila.
     
    08:29
    Domácí jsou jednoznačně aktivnějším celkem. Střelou zápěstím zaměstnal Brusta Igor Radulov. Hosté ale mohou svému brankáři děkovat. Pouze jeho zásluhou prohrávají stále pouze o jednu branku.
     
    09:16
    Bude sep oprvé vylučovat, v početní výhodě si zahraje Atlant. Za držení putuje na trestnou lavici James Wright (ZAG). Jak zatím dominantí celek s touto možností naloží?
     
    09:30
    Záhřeb nyní vyhodil přes všechny čáry, přičemž si kotouč také dojel a donutil Engrena přerušit hru. Hosté tak přerušili cenné vteřinky.
     
    10:48
    Hosté se zatím brání velmi dobře, vyhazují jeden kotouč za druhým. Němcův střelecký pokus z pozice pravého kruhu neuspěl, Brust včas zasáhl.
     
    11:05
    Hosté ale putuje opět na trestnou lavici, domácí si zahrají další přesilovou hru! Za sekání je potrestán Shaone Morrisson (ZAG).
     
    11:11
    Atlant právě vstřelil branku!
    Domácí dvojnásobnou početní výhodu bleskově využívají. Kotouč se po vhazování dostal na modrou čářu k MATTHEW GILROYOVI, který jej nechytatelnou ranou poslal k levé tyči. Přesilová hra Mytišči pokračuje. Asistence: Andreas Engvist.
    Matthew GILROY - 2:0
     
    11:56
    Na lavici hanby putují také domácí, kteří měli příliš mnoho hráčů na ledové ploše. Trest odpyká Igor Radulov (ATL).
     
    12:52
    Hra ve čtyřech svědčí spíše Atlantu, který je neustále nastěhován v útočném pásmu. Do výraznějších střeleckých pozic se ale domácí nedostávají.
     
    13:38
    Přesilová hra se Medveščaku příiš nevede, hostíé se nemohou usadit v útočné třetině. Tuto kritickou situaci zřejmě domácí ekipa zvládne bez úhony.
     
    14:39
    Atlant je i v plném počtu hráčů na ledě lepším mužstvem. Svého soka převyšuje především aktivní pohybem, jemuž hokejisté Medveščaku nestíhají.
     
    15:47
    Na ledové ploše se strhla nefalšovaná bitka. Do sebe se pustili Mike Hedden (ZAG) a Arťom Voronin (ATL). Oba borci si tak odchází odpočinout na pět minut. Následuje další komerční přestávka.
     
    16:21
    Potapov projel až do útočného pásma, kde ale se svou ranou neuspěl, Brust byl proti střeleckému pokusu z pravé strany hrací plochy úspěšný.
     
    17:18
    Polushaj zavezl touš do útočné třetiny, kde jej zabetonoval u mantinelu. Atlant ale zabojoval a dokázal se z obtížné situace ve vlastním pásmu vymanit.
     
    18:24
    První peridoa se pomalu, ale jistě chýlí ke svému konci. Atlant je nadále aktivnějším mužstvem, zatímco Záhřeb všem výpadům domácí ekipy odolává.
     
    19:28
    Před Brustem tečoval dobrou přihrávku Kolcov. Za brankovou čáru ale puk neusměrnil, zamířil pouze těsně vedle pravé tyče.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Je za námi úvodní perioda, která přinesla poměrně aktivní hokej. Více ze hry má bezpochyby domácí Atlant, který se zásluhou Engqvista a Gilroye ujal dvoubrankového vedení. Jak se bude duel vyvíjet nadále? Sledujte náš on-line přenos!

    Střely na branku: 17:5
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:32
    Arťom Černov zavezl puk do útočného pásma, kde poté domácí dlouho kombinovali. Nakonec ale vyhodili kotouč do středního pásma.
     
    21:28
    Hnedle po vyjetí zpoza branky zkoušel Brusta bekhendem překvapit Potapov. Hostující brankář byl ale pozorný. Stejně tak úspěšně si počínal na druhé straně proti Thomasově střele Atte Engren.
     
    22:19
    Velmi nebezpečně pálil z pozice pravého kruhu Nikita Šošnikov. Rána ale proletěla pouze vedle pravé tyče. Další útok Mytišči zastavuje zakázané uvolnění.
     
    23:27
    Hosté si s aktivním přístupem Atlantu neví vůbec rady. Nyní se ale přece jenom dostali kupředu. Příliš daleko ale nedošli, neboť jejich počínání přerušilo postavení mimo hru. Vhazování proběhne ve středním pásmu.
     
    24:10
    James Wright zkoušel ihned po přejetí útočné modré čáry zamířit mezi Engrenovy betony. Někdejší brankář pražského Lva ale své chránice sklapl včas.
     
    24:37
    Atlant právě vstřelil branku!
    Překrásná akce Mytišči. Domácí uháněli do přečíslení dvou na jednoho. Majorov viděl na levé straně najíždějícího MAXIMA POTAPOVA, který posléze s ledovým klidem překonal ležícího Brusta. Atlant pokračuje ve vynikajícím výkonu. Asistence: Michajl Gluchov, Maxim Majorov.
    Maxim POTAPOV - 3:0
     
    25:27
    Hostujícímu celku se nepovedla rozehrávka, kotouč zamířil přes všechny čáry. Vhazovat se tak bude po Brustově levici. Nedlouho poté puk vypadl mimo ledovou plochu, a tak proběhne buly ve středovém kruhu.
     
    26:01
    Domácí si zahrají v početní výhodě. Za nedovolené bránění putuje na trestnou lavici Nathan Perkovich (ZAG), který se provinil nedovoleným bráněním. Pokračovat se bude po komerční přestávce.
     
    26:46
    Záhřeb se brání velmi dobře, ovšem nyní to s agresivitou v ptočném pásmu příliš přehnal. Za faul loktem odchází pykat Mike Glumac (ZAG). Jako "bonus" dostává desetiminutový osobní trest. Domácí tak mají k dispozici přesilovou hru pěti proti třem. Jak s ní naloží?
     
    27:14
    Gilroy se pokoušel o napodobení své trefy z první periody, ovšem nyní se mu kotouč svezl po hokejce. Hosté jej pak získali a vyhodili až k Engrenovi, který zatím moc práce nemá.
     
    27:54
    Po vynikající přihrávce se octl zcela sám před Brustem Vjačeslav Kozlov. Z bezprostřední blízkosti ale nedokázal brankáře Záhřebu překonat. Následuje další osvobození Medveščaku.
     
    28:46
    Medveščak je v plném počtu. Tato přesilová jra se domácí družně příliš nevydařila. Kromě pár propagačních pokusů nikterak výrazněji nezahrozili.
     
    29:51
    Medveščak je po svém návratu do plného počtu velmi aktivní. Ostrý Pelletierův pokus z pozice pravého kruhu Engren lapil. Bude se ale vylučovat. na trestou lavici putuje za podražení Michajl Gluchov (ATL).
     
    30:03
    Medveščak právě vstřelil branku!
    Hosté se přece jenom prosazují. Nahození od levého mantinelu tečoval za Engrenova záda BILL THOMAS. Domácí mág měl zakrytý výhled, proto nemohl optimálně zasáhnout. Asistence: Carle Mathieu.
    Bill THOMAS - 3:1
     
    30:48
    Hostující celek vstřelená branka nakopla, Záhřeb se stále více tlačí kupředu. O ránu z mezikruží se nyní pokoušel Thomas, ovšem dělovka byl zblokována pohotovým zásahem domácího obránce.
     
    31:26
    Matthew Gilroy se snažil natlačit až před Brusta, což se mu částešně povedlo. Horší to však již bylo se zakončením, které mu hosté zatrhli již v zárodku. Touše se opět chopil Záhřeb.
     
    32:25
    Obrovská příležitost Atlantu! Po chybě hostující defenzivy se řítil zcela sám na Brusta Sergej Šmeljov. Brankář Medveščaku se ale střelou nad levý beton nenechal zaskočit, zasáhl pomocí své rukavice. Hosté tak stále drží naději na zvrat.
     
    33:13
    Po postavení mimo hru, do něhož byli chyceni hosté, následuje další reklamní pauza. Vhazovat se bude ve středním pásmu, blíže domácí brance.
     
    34:28
    Další postavení mimo hru v podání Medveščaku. Hosté jsou poměrně aktivní, ovšem nedaří se jim probojovat do výraznější střelecké pozice.
     
    35:12
    Patrick Björkstrand vybruslil z levého rohu, načež z pozice pravého kruhu donutil svým švihem Engrena k zásahu. Domácí brankář poté raději přerušil hru. Vhazovat se bude po jeho levici.
     
    36:17
    Ve hře se momentálně objevuje celá řada nepřesností, ani jedno z mužstev nedokáže předvést kloudnou ofenzivní akci. Až nyní se puku chopili domácí, kteří uklidňují hru.
     
    37:12
    Ondřej Němec dostal touš do ideálně pozice, z níž také bleskově vypálil. Brust ale celou situaci dobře viděl, proto sklapl své betony včas. Mytišči ale pokračuje v ofenzivním snažení.
     
    37:56
    Znovu domácí. Tentokráte vyslal od modré čáry nepříliš razantní projektil Jaroslav Dyblenko. Nahození domácího obránce gólové parametry rozhodně nemělo. Brust si s ním poradil a přerušil hru.
     
    38:31
    Šmeljov se ihned po přejetí útočné modré čáry tlačil ke střele, ovšem pozorní zadáci Záhřebu mu zakončení překazili. Atlant je opět velmi aktivní.
     
    39:37
    Ondřej Němec se vydal na útočný výlet, který se snažil bekhendem zakončit. Kus gumové pryže mu ale utekl. Jedovatou ránu poté předvedl Rukavišnikov. Brust ji ale ukryl do své rukavice.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Prostřední dějství je minulostí. Zpočátku pokračoval Atlant ve vynikajícím výkonu, díky čemuž přidal další přesnou trefu. Červené světlo rozsvítil Maxim Potapov. Postupem času se ke slovu dostali také hosté. Jiskřičku naděje vykřesal pro Medveščak povedenou tečí Bill Thomas. Co přinese třetí třetina? Sledujte náš on-line přenos!

    Střely na branku: 26:13
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:32
    Dyblenko se pokus protlačit kotouč před branku na najíždějícího Engvista, ke kterému se ale touš nedostal. Brust včas zasáhl a přerušil hru. Vhazovat se bude po jeho levici.
     
    41:04
    Nadějně vypadající akci hosté zastavuje postavení mimo hru, po kterém se bude vhazovat ve středním pásmu, blíže domácí svatyni. Hosté působí poměrně živým dojmem.
     
    41:31
    Engren nyní musel vytasit svou rukavici, a to proti střeleckému pokusu Thomase. Ve svém počínání byl ale bezchybný a hnedle vzápětí přerušil hru.
     
    42:22
    Engvist hledal ihned po přejetí do útočné třetiny najíždějícího Šmeljova, k němž se ale pas nedostal. Hrát tak mohou opět hosté. Ve hře se objevuje spousta nepřesností, momentálně zastavuje akci Záhřebu zakázané uvolnění.
     
    43:51
    Engren musel dvakrát zasahovat proti střelám od modré čáry. V obou případech byl ale úspěšný. Záhřeb stále nemůže nalézt recept na pozorného domácího mága.
     
    44:26
    Po nedorozumnění mezi dvěma hostujícími forvardy končí puk mimo hrací plochu. Vhazovat se bude ve středním pásmu. Utkání se nyní hodně kouskuje, příliš pohledného k vidění není.
     
    45:13
    Rychlou domácí akci zastavuje pohotovým zásahem Dyblenko. Brust byl ale pozorný a kotouč pomocí své rukavice lapil do své moci. Buly proběhne po jeho levici.
     
    46:28
    Sergej Šmeljov si sjel do útočné třetině, kde z mezikruží prověřil Brusta. Vítězem tohoto minisouboje se stal hostující muž masce, který posléze zneškodnil i dělovku Rukavišnikova z pravé strany hrací plochy. Duel bude pokračovat po skončení komerční přestávky.
     
    47:21
    Pascal Pelletier se probil do těsné blízkosti domácí branky, kde si chtěl obhodit protihráče. Pozorný zadák Mytišči se ale nenechal obalamutit a svého soka zastavil.
     
    48:27
    Záhřeb si situaci sám ještě více komplikuje, neboť bude hrát v oslabení. Za sekání odjíždí pykat Andrew Hutchinson (ZAG). Jak Atlant s touto příležitostí naloží?
     
    49:30
    Kotouč končí mimo hrací plochu. Hokejisté Záhřebu odvádí v defenzivní činnosti velmi dobrou práci. Momentálně se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    49:50
    Mike Glumac ujel ve vlastním oslabení domácí defenzivě. Poté si počkal na Engrenův první pohyb a zakončil. Hosté se již radovali, ovšem videorozhodčí nakonec branku neuznall. Velká smůla pro Medveščak.
     
    50:16
    Atlant právě vstřelil branku!
    Nedáš, dostaneš. Otřepané pravidlo, které ale jak vidno stále platí. Sergej Šmeljov si sjel do útočné třetiny a z mezikruží vypálil. První ránu ještě Brust vytěsnil, ovšem na dorážku ARŤOMA ČERNOVA již nestačil. Asistence: Sergej Šmeljov.
    Arťom ČERNOV - 4:1

     
    50:58
    S tresty se nyní roztrhl pytel. Na trestnou lavici putuje Pascal Pelletier (ZAG), který se provinil hákováním.
     
    51:01
    Hnedle vzápětí jej za sekání následuje Mike Glumac (ZAG).
     
    51:27
    Neměc přihrával na Olegu Jašinovi, který střelou z první trefil pouze připraveného Brusta. Hostující brankář poté raději přerušil hru a dopřál svým spolubojovníkům odpočinek.
     
    52:38
    Znovu jsou domácí velmi nebezpečí, od modré pálil Ondřej Němec. Ani tentokráte ale Brust kotouč za svá záda nepropusil. Toto oslabení již Záhřeb zřejmě přečká bez úhony.
     
    53:51
    Atlant hraje ve velké pohodě, momentálně okupuje ptočné pásmo a hledá si prostor ke střele. Medveščak svému soupeři vůbec nestíhá.
     
    54:24
    Hosté půjdou opět pykat. Andrew Hutchinson (ZAG) si odsedí dvě minuty za sekání. Medveščak se sám připravuje o jakoukoliv šanci na zvrat utkání.
     
    55:28
    Němec zkoušel vypálit od modré, ovšem puk byl sražen k Sergeji Šmeljovovi, který jej nedokázal dopravil do poloodkryté klece. Přesto Atlant pokračuje v tlaku.
     
    56:35
    Medveščak právě vstřelil branku!
    Hosté se v závěru utkání přesto prosazují. Záhřeb ideálně využil domácí chyby. Přečíslení dvou na jednoho zakončil individuálně MIKE GLUMAC, který se trefil přesně do pravého horního růžku svatyně Atlantu. Bez asistence.
    Mike GLUMAC - 4:2
     
    56:36
    Lodivod Atlantu si nyní vyžádal oddechový čas. Co svým svěřencům naordinuje?
     
    57:18
    A bude se znovu trestat. Za podražení dostává dvě minuty Barry Brust (ZAG). Trest odpyká Shaone Morrisson.
     
    58:14
    Atlant právě vstřelil branku!
    Domácí hokejisté rozhodují o svém vítězství. Šmeljov nalezl perfektní přihrávkou před brankou stojícího MICHAJLA GLUCHOVA, který pohotově dopravil puk do odkryté branky. Asistence: Sergej Šmeljov, Matthew Gilroy.
    Michajl GLUCHOV - 5:2
     
    59:31
    Utkání se již spíše dohrává ve středním pásmu, o vítězi je definitivně rozhodnuto.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Také ve třetí části domácí potvrdili svou převahu, když navýšil vedení Arťom Černov. Hosté ještě dokázali v závěru vykřesat zásluhou Mika Glumaca naději, ovšem to bylo ze strany Medveščaku vše. Definitvní pojistku vítězství přidal Michajl Gluchov. Atlant tak zaslouženě zdolal Medveščak Záhřeb 5:2. Já vám děkuji za pozornost a u dalšího on-line přenosu nashledanou!

    Střely na branku: 43:21
     
    Československá stopa

    Ondřej Němec (ATL) 0+0, čas na ledě: 24:41, 5 střel (17:54:31)

    Libor Kucza

    Branky a nahrávky: 7. Engqvist (Černov, Šmeljov), 12. Gilroy (Engqvist), 25. Potapov (Gluchov, Majorov), 51. Černov (Šmeljov), 59. Gluchov (Šmeljov, Gilroy) – 31. Thomas (Mathieu), 57. Glumac


    Atlant Moskevská oblast: Engren (Šikin) – Novopašin, Baldajev, Dyblenko, Rukavišnikov, Němec, Dorofejev, Gilroy – Engqvist, Kozlov, Potapov, Majorov, Voronin, Radulov, Gluchov, Černov, Kolcov, Šošnikov, Jašin, Šmeljov
    Medveščak Záhřeb: Brust (Dekanich) – Popović, Martinović, Hutchinson, Flood, Carle, Morrisonn – Thomas, Segal, Glumac, Murray, Pelletier, Polushaj, Hedden, Anderson, Wright, Björkstrand, Perkovich, St. Pierre

    Rozhodčí: Bulanov, Ronn – Goljak, Dědjulja

    Diváci: 5900
    bahis siteleri