Nitra – Martin 4:2 (kon.) | Poprad – Skalica 6:1 (kon.) | Trenčín – Piešťany 3:0 (kon.)
Košice – Zvolen 4:1 (kon.) | Žilina – Banská Bystrica 3:2 (2:1 po s.n.)
konec
HK Nitra
4:2 (3:2, 0:0, 1:0)
HK VITAR Martin
sk Úterý 28.10.2014, 17:00 • Nitra aréna • Tipos Extraliga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Hlasy trénerov:
    Andrej Kmeč (asistent trénera HK Nitra):"My sme mali katastrofálny začiatok a vlieklo sa to s nami celý zápas. Našťastie sme otočili výsledok vo svoj prospech. Neskôr sme mali zbytočné vylúčenia, ale našťastie sme to ustáli. Keby sa tento zápas opakuje, tak neviem či by sme ho opäť zvládli. Brankár Valent má problémy s kolenom, ktoré mu opuchlo a vyberali mu odtiaľ vodu. Zajtra ide na magnetickú rezonanciu a budeme múdrejší. Ordzovenský už trénuje a všetko nasvedčuje tomu, že najbližšie už bude hrať."

    Jaroslav Török (tréner MHC Mountfield Martin): "Po skvelom úvode sme boli veľmi spokojní avšak z nepochopiteľných príčin sme po sérii troch gólov v prvej tretine prišli o tento náskok. V druhej a tretej tretine sme dobre pokrývali stredné pásmo a súpera sme do ničoho nepustili. V záverečnej časti hry sme súpera prestrieľali 6:12, škoda že sme nevyužili v závere svoje šance na vyrovnanie, ku ktorému sme boli blízko. Avšak taktické riešenie v závere sa nám vypomstilo a dostali sme štvrtý gól. Na zápas sme prišli bez 7 hráčov zo zostavy, čo bolo veľmi citeľné." (19:29:19)
     
    Skončilo sa stretnutie, v ktorom Nitra po zlom úvode a dvoch inkasovaných góloch otočila priebeh zápasu ešte v prvej tretine a záverečnú poistku pridal do opustenej bránky Henrich Ručkay. Nitra tak nad Martinom vyhrala 4:2 a hostia nepoznajú pocit víťazstva už 12 zápasov.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    58:08
    Nitra dala gól!
    Hostia ihneď po buly odvolali brankára. Buly vyhrali, jeden z obrancov vystrelil ale trafil iba do korčúl brániaceho hráča, k puku sa dostal HENRICH RUČKAY, ktorý ho doviezol až do útočného pásma a trafil opustenú martinskú bránku. Asistencie: Jakub Ručkay.
     
    57:58
    Oddychový čas hostí.
     
    57:58
    Zakázané uvoľnenie domácich.
     
    57:40
    Marek Slovák po naskočení z trestnej lavice šiel sám na Čecha, skúsil vystreliť ale jeho pokus letel nad martinskú bránku a následne Slovák skončil v bránke hostí a hra je prerušená.
     
    57:34
    Domáci v plnom počte.
     
    57:04
    Zucker mohol vyrovnať, jeho pokus tesne minul bránku domácich.
     
    56:24
    Na ľade sa ocitol ďalší Martinčan, tentokrát Važan. Rozhodca ani ja som nepostrehol čo sa stalo a pomer síl na ľade sa nemení.
     
    55:29
    Martin si zahrá presilovku pri vylúčení Slováka za vrazenie na mantinel.
     
    55:16
    Lakosil skryl puk do svojej moci pred dobiedzajúcim Markovičom.
     
    54:00
    Domáci v plnom počte.
     
    53:41
    Jeden z Martinčanov ostal ležať na ľade a už je v opatere domáceho lekára. Bol to Milan Kolena, ktorý už po vlastných odkorčuloval na striedačku. Vhadzuje sa v strednom pásme.
     
    53:00
    Nitra sa v oslabení dobre bráni.
     
    51:53
    Hostia po naskočení na ľad mohli ísť do brejku, obranca Jass im v tom avšak iba za cenu vyhodenia puku do hladiska za čo si posedí dve minúty.
     
    51:50
    Hostia v plnom počte.
     
    51:00
    Dnešné stretnutie sleduje 1745 divákov. Aj napriek tomu, že v domácom fanklube je dnes opticky menej fanúšikov, tí ženú svoje mužstvo hlasivkami dopredu celý zápas.
     
    50:57
    Hra bola prerušená pre postavenie Štefanku v bránkovisku a vhadzuje sa v strednom pásme.
     
    50:34
    Stumpel nabíjal Nádašdimu, ktorý však vystrelil veľmi slabo a Čech si s jeho pokusom poradil.

    Dalibor Sklár

    Branky a nahrávky: 7. Slovák (Lelkeš, Ručkay H.), 10. Štefanka (Pupák), 20. Pupák (Štefanka, Ručka J.), 59. Ručkay H. (Ručkay J.) – 1. Varga (Ďatelinka), 5. Varga (Markovič)


    HK Nitra: Lakosil (Kusý) – Mezei, Nádašdi, Milo, Jeremenko, Novák M., Jass, Bednár, Pavlíček – Tománek, Stumpel, Novák L., Slovák, Lelkeš, Ručkay H., Ručkay J., Štefanka, Pupák, Konig, Bajtek, Mráz
    HK VITAR Martin: Čech (Dzubina) – Ďatelinka, Brcko, Lojek, Dvořák,Kolba, Rusina, Pacalaj, Fillo – Markovič, Fujerík, Varga, Važan, Kolena, Zucker, Themár, Pokrivčák, Jokeľ, Šugár, Direr, Jurášek

    Rozhodčí: Štefik, Bogdaň, Jobbágy

    Diváci: 1745
    bahis siteleri