Japonsko – Švýcarsko 1:3 (kon.) | Česko – Kanada 1:7 (kon.) | Finsko – Švédsko 3:1 (kon.)
konec
Japonsko
1:3 (0:0, 0:1, 1:2)
Švýcarsko
Čtvrtek 08.01.2015, 18:00 • Harborcenter, Buffalo (USA) • Mistrovství světa žen do 18 let
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Nejlepší hráčkou na japonské straně byla vyhlášena Kanami Sekiová, švýcarskou radost ještě zdvojnásobí cena pro Alinu Müllerovou, která si dnes připsala dvě přesné trefy! Program v Harborcentru je ale dnes teprve v začátcích, v dalším střetnutí je připraven duel mezi Českou republikou a Kanadou! Z Buffala se vám přihlásím znovu krátce před půl desátou středoevropského času. (19:56:10)
     
    Střely na branku ve třetí třetině (celkem):

    Japonsko – 9 (26)
    Švýcarsko – 10 (23)
     
    Švýcarské hráčky dokázaly ve svém třetím vystoupení v základní skupině porazit poslední Japonsko 3:1, velký podíl na tom měly zejména brankářka Andrea Brandliová a dvougólová střelkyně Alina Müllerová.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:37
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Brankářka Brandliová přece jen přichází o své čisté konto! V poslední minutě byl tlak japonského mužstva velmi silný, puk nakonec do sítě snad natřikrát procpala MOTO SAKAMOTOVÁ – 1:3! Asistence: Haruka Toková.
     
    59:30
    Přece jen je tu čestný japonský zásah, který ale hlavní rozhodčí neuznává! Kapitánka Haruka Toková se velmi šikovně uvolnila a příklepem poslala kotouč na branku! Ten ale nakonec přešel brankovou čáru až po odpískání, gól tedy logicky platit nemůže!
     
    59:23
    Jejich tým se s ničím nerozpakuje a raději nic nevymýšlí. Je z toho pouze vyhození na zakázané uvolnění.
     
    59:02
    Utkání se již pouze dohrává, švýcarští fanoušci na tribunách hojně slaví.
     
    57:32
    Nahození Mijazakiové Brandliová zastavila a v klidu stihla ještě rozehrát. Švýcarská brankářka je dnes hlavní osobnostní důležitého vítězství.
     
    57:03
    Souboj japonského týmu o udržení je v tuto chvíli již zpečetěn, svěřenkyně Fudžisawy se snaží alespoň o vstřelení čestného gólu.
     
    56:45
    Ani nyní se japonský celek nevzdává, průnik Otakiové a následné zakončení si však velmi pozorná Brandliová bez potíží pohlídala.
     
    55:46
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Teď už je ale definitivně rozhodnuto! V přesilové hře to Švýcarkám příliš kombinačně nešlo, tudíž se to na svá bedra rozhodla vzít ALINA MÜLLEROVÁ, která po pohledném samostatném průniku vstřelila druhý gól v dnešním zápase – 0:3! Asistence: Lisa Ruediová a Camille Huwilerová.
     
    55:23
    Švýcarskou kombinaci ukončila Ruediová tvrdou ranou z první, japonská brankářka se stihla přesunout a puk udržet na své hrudi.
     
    54:35
    Sice dokázalo zavést puk do útočného pásma, tam o něj následně přišlo. Ai Otaová (JPN) si může díky podražení v klidu odpočinout na lavici hanby.
     
    54:10
    Hodně zbytečný zákrok v podání jedné z Japonek v útočném pásmu, Švýcarsko má výhodu.
     
    53:57
    Přihrávka Miurové sice byla nepřesná, nakonec z toho ale Japonky využily zakázané uvolnění soupeře. Šest minut před koncem se tak vhazuje před brankářkou Brandliovou.
     
    53:07
    Stále sledujeme marné dobývání švýcarské obrany. Musíme však podotknout, že příliš vehementní rozhodně není.
     
    51:21
    Rázem již čerstvá pětice znovu motá své soupeřky v jejich obranné třetině a ukrajuje cenné vteřinky do konce zápasu.

    Petr Dejnožka

    Branky a nahrávky: 60. Sakamotová (Toková) – 31. Quennecová (Enzlerová), 43. A. Müllerová, 56. A. Müllerová (Ruediová, Huwillerová)


    Japonsko: Tonosakiová (Kondová) – Sekiová, Šigaová, Takenakaová, K. Otaová, Sugimotová, Sonodaová, Itová, Sakuraiová – Mijazakiová "A", A. Otaová, Toková "C" – Nišiová, Enomotová, Sakamotová "A" – Cukimotová, Hinataová, Sanová – Miuraová, Otakiová, Išidaová.
    Trenér: Jošifumi Fudžisawa.

    Švýcarsko: Brandliová (Bolingerová) – Hanggiová, Sigristová, Huwilerová, Gianettoniová, Wetliová, Weissová, Gremaudová, Minderová "C" – Allemannová "A", Quennecová "A", A. Müllerová – J. Müllerová, Ruediová, Zimmermannová – Schlegelová, Enzlerová, Ryhnerová – Brunnerová, S. Müllerová.
    Trenér: Andrea Kröniová.

    Rozhodčí: Cugliettaová (Velká Británie) – Leclercová (USA), Tauriainenová (Finsko)
    bahis siteleri