Japonsko – Švýcarsko 1:3 (kon.) | Česko – Kanada 1:7 (kon.) | Finsko – Švédsko 3:1 (kon.)
konec
Finsko
3:1 (0:1, 3:0, 0:0)
Švédsko
Čtvrtek 08.01.2015, 22:00 • Harborcenter, Buffalo (kluziště 2) • Mistrovství světa žen do 18 let
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z dnešního duelu je to vše. Všem zarytým fandům ženského hokeje přeje dobrou noc a loučí se Richard Wagner. Těšte se na čtvrtfinále – onlajny budou u toho! Na počtenou! (00:10:39)
     
    Duel je u konce. Zápas se zlomil ve druhé třetině, kdy Finky nasázely za Söderbergovou tři góly, zatímco ani jedna švédská trojka útočnic nedokázala po čtyřicet minut najít vhodný recept na Keisalaovou.

    Zásahy brankářek ve třetí třetině (celkem):
    Anni Keisalaová: 3 (21)
    Emma Söderbergová: 7 (21)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    56:10
    Tým "Suomi" je na tom ale stále o poznání lépe a drží si i střeleckou převahu. Pokud chce Henrik Cedergren se svoji družinou vydolovat alespoň bod, měl by svůj celek popohnat k zažehnutí dalších motorů.
     
    54:08
    Švédky rozhodně nezahazují hokejky do žita. Jejich trenér si vyžádal oddechový čas. Zřejmě chce svým děvčatům naordinovat taktiku, která by na jejich soupeřky mohla platit.
     
    50:00
    Finky nepouští své sokyně do žádných větších střeleckých akcí. Zato švédská strážkyně tří červených tyčí se musí mít na pozoru.
     
    45:11
    Finský tým ale nabídnutou možnost nevyužil a jejich kapitánka Jessica Adolfssonová je zpět ve hře. Švédky tak stále drží naději alespoň na remízu.
     
    43:11
    Švédská kapitánka Jessica Adolfssonová (SWE) se na chvilku odloučí od svého týmu. Půjde si totiž sednout na opačnou stranu, než je její střídačka. Adolfssonová je potrestána dvěma minutami za podražení.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Třetí třetina začne cca ve 23:41.
     
    Finský uragán zametl ve druhé třetině hned tři touše za záda švédské dívky s maskou. Díky tomu tak tým pod taktovkou Jariho Riskua získal na své hole dvoubrankový náskok.

    Zásahy brankářek ve druhé třetině (celkem):
    Anni Keisalaová:13 (18)
    Emma Söderbergová: 6 (14)
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    37:45
    Švédky jsou kompletní. Nejen, že se v přesilovce neprosadily, ale navíc inkasovaly gól z hole kapitánky Finska.
     
    37:14
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Početní převaha celku vedenému Henrikem Cedergrenem nevychází podle představ. Naopak, má asi nejhorší možný scénář. Ve chvíli, kdy jeho tým potřebuje vstřelit branku, inkasuje. V oslabení se totiž dostala k puku ANNIINA KEITALAOVÁ, která potřetí zasunula touš za záda Emmy Söderbergové. K asistenci si tak finská kapitánka připisuje i důležitou branku. Bez asistence.
     
    35:45
    Švédky dostávají šanci na nápravu. Rouzhodčí Jerilyn Glennová pro změnu posílá z kola ven Minni Lehtopeltovou (FIN), které americká sudí vyměřila trest za nedovolený hit.
     
    34:48
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Karta se rázem obrací. Emma Murenová odjíždí z trestné lavice s velmi smutným výrazem ve tváři. Finky totiž dokázaly její přestupek proti pravidlům potrestat a dostávají se tak do vedení. Eve Savanderová nabila touš na hokejku SANNI HAKALAOVÉ, která si věděla rady s Emmou Söderbergovou a rozzářila oči všem svým spoluhráčkám. Asistence: Eve Savanderová a Anniika Kaitalaová.
     
    33:31
    Další šance pro bílomodrý tým. Emma Murenová (SWE) je totiž vyloučena na dvě minuty za podražení. Bude záležet jen na svěřencích Jariho Riskua, zda si Murenová odpyká trest v celé délce.
     
    30:17
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Ale ne na dlouho! Tak se finský celek nakonec přeci jen také dočkal! Střelecká impotence byla prolomena, stejně jako hráz se jménem Emma Södebergová. Ta poprvé v zápase kapituluje. Pro Finsko veledůležitý gól zaznamenala NEA KATAJAMÄKIOVÁ, kterou do šance posadila svým pasem Anni Hietaharjuová. Výběr "Suomi" tak srovnává se svým konkurentem ze severu Evropy krok! Asistence: Anni Hietaharjuová.
     
    29:06
    Střeleckým choutkám Švédska dává útrum nedovolené počínání Felicie Linderové (SWE), která je vykázána z ledu za hrubost.

    Richard Wagner

    Branky a nahrávky: 31. Katajamäkiová (Hietaharjuová), 35. Halakaová (Savanderová, Kaitalaová), 38. Kaitalaová – 18. Adolfssonová (Olssonová, W. Johanssonová)


    Finsko: Keisalaová (Asikainenová) – Savanderová, Savolainenová, Hietaharjuová, Haakanaová, Karjalainenová, Lehtopeltová, Virtaová – Nieminenová, Katajamäkiová, Hakalaová "A" – Koukkulaová, Ruuskanenová, Sakkinenová – Kaitalaová "C", Salomäkiová "A", Kemppainenová – Keromaaová, Haukijärviová, Kiukasová, Valikangasová.
    Trenér: Jari Risku.

    Švédsko: Söderbergová (Reidebornová) – Brolinová, Adolfssonová "C", Strandbergová "A", Linderová, Bäckebová, Gradinová, Bergströmová – W. Johanssonová, Sköldová, Wesslingová – E. Johanssonová, Olssonová "A", Murenová – Armborgová, Tedenbyová, Hjalmarssonová – El Mahmadiová, Af Bjurová, Svenssonová, Vernblomová.
    Trenér: Henrik Cedergren.

    Rozhodčí: Jerilyn Glennová (USA) – Jennifer McMhonová (CAN), Svenja Strohmengerová (GER)
    bahis siteleri