Japonsko – Švýcarsko 1:3 (kon.) | Česko – Kanada 1:7 (kon.) | Finsko – Švédsko 3:1 (kon.)
konec
Česko
1:7 (1:1, 0:4, 0:2)
Kanada
Čtvrtek 08.01.2015, 21:30Mistrovství světa žen do 18 let
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Národní tým tedy ani druhého zámořského favorita nedokázal výsledkově překvapit a se základní skupinou A se loučí bez bodového zisku. Už od začátku šampionátu ale všichni moc dobře věděli, že to nejdůležitější přijde až ve čtvrtfinále.

    O našem soupeři pro zítřejší klíčový zápas se teprve rozhoduje ve druhé hale Harborcentra, kde spolu svádí tuhý boj Finsko a Švédsko. Ode mě je to pro tuto chvíli vše, příjemný zbytek čtvrteční noci! (23:35:55)
     
    Střely na branku ve 3. třetině (celkem):

    Česko – 3 (8)
    Kanada – 16 (50)
     
    Nejlepšími hráčkami zápasu jsou vyhlášeny za český tým obránkyně Martina Zedníková a za Kanadu autorka dvou gólů a dvou asistencí Sarah Potomaková.
     
    Jenom krátce trvala naše radost. Michaela Pejzlová sice ve 12. minutě otevřela skóre utkání a Kanaďanky byly jako opařené, ale ještě před koncem první třetiny stihly vyrovnat a ve druhé části čtyřmi brankami v deseti minutách rozhodly o svém vítězství.
     
    60:00
    Konec zápasu.
    Sarah POTOMAKOVÁ - 1:7
     
    58:24
    Kanada právě vstřelila branku!
    A bohužel je tady ještě jedna pojistka kanadského vítězství. Výborně to teď provedla Giguereová, jež se s kotoučem protáhla přes dvě pásma, natáhla na sebe pozornost a pak prošťouchla puk do sóla SARAH POTOMAKOVÉ. Na její bekhendové zakončení si sice Škodová sáhla, ale v cestě do sítě mu nezabránila – 1:7. Asistence: Elizabeth Giguereová.
     
    58:02
    Na druhé straně se před kanadské brankoviště tlačila Klára Hymlárová. Její pokus byl ovšem zblokován a Boissonnaultová ani nemusela zasahovat.
     
    57:12
    Madison Fieldová si na naší modré čáře počkala na dlouhou přihrávku, kterou dobře zpracovala a rozhodla se pro střelu. S tou si poradila Blanka Škodová.
    Kristin O'NEILLOVÁ - 1:6
     
    56:26
    Kanada právě vstřelila branku!
    Jako bych to zakřikl, o chvíli později je na světě šestý gól hokejistek Kanady. Lidsay Agnewová vysunula dopředu KRISTIN O'NEILLOVOU, která už byla před Škodovou sama, a ještě jí na pětníku udělala několik rychlých pohybů. To už naše gólmanka neměla šanci zareagovat a dnes poprvé kapituluje – 1:6. Asistence: Lindsay Agnewová.
     
    55:34
    V posledních minutách se nám podařilo obraz hry trochu vyrovnat, ještě vystrkujeme i útočné růžky. Bylo by fajn, kdyby se naše manko už nenavýšilo.
     
    54:32
    Po hodně dlouhé době se naše hokejistky dostaly s kotoučem do pásma. Michaela Pejzlová ho sebrala u levého hrazení, udělala pár temp a pak z velkého úhlu vystřelila. Boissonnaultová má puk v lapačce.
     
    53:55
    Klára Hymlárová skončila na ledě a její spoluhráčka přejela s pukem modrou čáru, hra je tedy přerušena pro ofsajd.
     
    52:38
    Teď už se národnímu týmu podařilo dostat kotouč aspoň trochu do bezpečí. Zároveň ve druhé hale otočilo Finsko zápas se Švédskem, což zase komplikuje počty kolem našeho zítřejšího soupeře pro klíčový zápas.
     
    51:59
    Kanaďanky už hrají v plném počtu a mířily za šestým gólem. Za obranu se do samostatného úniku dostala Elizabeth Giguereová a chvíli přemýšlela, co udělá. Jako by si ji Škodová chtěla nalákat na lapačku, do které potom schovala kotouč a kanadskou útočnici rozesmutnila!
     
    51:12
    Početní výhoda se nám bohužel vůbec nedaří. Holky si v ní určitě chtěly zlepšit sebevědomí, nicméně od úvodního vhazování prakticky v útočné třetině nepobyly.
     
    50:28
    Paradoxně ve vlastím oslabení zahrozily Kanaďanky, jmenovitě Rhyen McGillová. Nejdřív si to hasila na Škodovou z úhlu, potom dojela jako první volný kotouč, ale cestu do naší klece nenašla ani jednou!
     
    49:40
    Kristýna Pátková inkasovala u hrazení tvrdý úder, naštěstí už zamířila na střídačku a bude moci pokračovat v zápase. Její spoluhráčky teď jdou na přesilovku, Lindsay Agnewová (CAN) si odpyká menší trest za krosček.

    Petr Dejnožka

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 12. Pejzlová (Hymlárová, Patočková) – 19. Giguereová (Potomaková, Coganová), 21. Potomaková (Giguereová, Hartová), 28. Coutu-Godboutová (Houstonová, Pozzebonová), 31. Hartová (Potomaková), 39. Agnewová (Huntová), 57. O'Neillová (Agnewová), 59. Potomaková (Giguereová)


    Česko: Zechovská (41. Škodová) – Holá, Zíková, Zedníková, Jančová, Bartošová, Kosinová, Pytlíková – Patočková, Hymlárová, Pejzlová "C" – Bukolská, Neubauerová, Topolská – Mašková, Forejtová, Pátková – Smetková, Bucifalová, Jůzková. Trenér: Jan Fidrmuc.
    Kanada: Boissonnaultová (Campbellová) – Suchardaová, Tseová, Huntová, Matteauová, Eastwoodová, Pozzebonová, Hartová "C" – Giguereová, Labbeová, Potomaková – O'Neillová, Houstonová, Coutu-Godboutová – Gebhardová, Coganová, Agnewová – Quarantaová, Highamová, McGillová – Fieldová. Trenérka: Cassie Turnerová.

    Rozhodčí: Nakajamaová (JPN) – Te-Ri (KOR), Pagonová (SLO).
    bahis siteleri