USA – Kanada 3:2 (po pr.)
po prodl.
USA
3:2 (1:1, 1:1, 0:0 - 1:0)
Kanada
Úterý 13.01.2015, 01:00 • Harborcenter, Buffalo (USA) • Mistrovství světa žen do 18 let
Partner:
     
    Mistrovství světa žen do 18 let zavírá své brány, z amerického Buffala přeje příjemný zbytek noci Petr Dejnožka! (03:40:43)
     
    Ode mě je to z amerického Buffala vše! Strávili jsme zde skvělý týden, plný parádního ženského hokeje, radosti a smutku. České hokejistky si domů odvážejí nepopulární čtvrté místo, za své výkony se zde však rozhodně stydět nemusí.

    Stejně jako v předchozích letech si zlato a stříbro rozdělily zámořské celky, po třech finálových prohrách se však nyní na domácí půdě radují Spojené státy, jejichž hráčky si nyní po právu vychutnávají tóny své hymny. Kanada bere stříbro, nejlepším evropským týmem se zde stalo Rusko, které má vůbec svoji první juniorskou medaili.

    Do nižší divize sestupuje celek Japonska, jehož na příštím světovém šampionátu v Kanadě nahradí Francie.
     
    All stars tým turnaje:

    Valentina Tarakanovová (Rusko) – Jincy Dunneová (USA), Micah Hartová (Kanada) – Fanuza Kadirovová (Rusko), Sarah Potomaková (Kanada), Melissa Samoskevichová (USA)

    Nejužitečnější hráčka turnaje: Sarah Potomaková (Kanada)
     
    Nyní dojde k předání stříbrných a následně také zlatých medailí oběma zámořským týmům. Na samotném konci převezme kapitánka Spojených států Jincy Dunneová pohár pro vítěze mistrovství světa žen do 18 let!
     
    Direktoriát vyhlásil nejlepší hráčky tohoto turnaje:

    Nejlepší brankářka: Valentina Tarakanovová (Rusko)
    Nejlepší obránkyně: Jincy Dunneová (USA)
    Nejlepší útočnice: Sarah Potomaková (Kanada)
     
    Spojené státy odmění cenou pro nejlepší hráčky jejich týmu na turnaji Jincy Dunneovou, Melissu Samoskevichovou a Kaitlin Burtovou.
     
    Nyní přejdeme na vyhlášení tří nejlepších hráček na obou stranách. Za Kanadu si cenu převezme Micah Hart, Elizabeth Giguereová a Sarah Potomaková.
     
    Z kanadské strany je nejlepší hráčkou zápasu vyhlášena brankář Boissonnaultová, z mistryň světa byla vybrána střelkyně zlatého gólu Jincy Dunneová!
     
    Obrovská radost na straně Spojených států, na druhé modré čáře jsou však vidět skloněné hlavy a smutek. Američanky přerušily domácí prokletí a vyhrávají domácí mistrovství! Navíc přerušují sérii tří kanadských titulů!
     
    Konec zápasu.
     
    60:51
    USA právě vstřelilo branku!
    Američanky se stávají mistryněmi světa v kategorii do 18 let! V přesilové hře se s pukem na modré čáře usadila JINCY DUNNEOVÁ, která si popojela dva metry dopředu, vymetla horní růžek kanadské svatyně a zaznamenala pro Spojené státy zlatý gól dnešního večera – 3:2! Asistence: Rebecca Gilmoreová.
     
    60:28
    Jenže se za brankou nedohodly a daly Kanadě možnost vyhodit a zejména vystřídat.
     
    60:07
    Přesilovka čtyři na tři je ideální možnost k rozhodnutí duelu. Američanky již jsou v kanadském pásmu.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Hráčky již nastupují zpět na ledovou plochu, prodloužení může odpovědět na řadu zajímavých otázek? Vyhraje poprvé v historii mistrovství domácí tým? Přeruší Spojené státy sérii tří vítězství Kanady a stanou se mistry světa? Prodloužení startuje!
     
    Na finálové utkání se přišel podívat také současný trenér Buffala Sabres Ted Nolan, který obdivuje zejména výkony předváděné americkou kapitánku Jincy Dunneovou. Že bych trápící se Sabres chystali zajímavou posilu?
     
    Střely na branku ve třetí třetině (celkem):

    USA – 16 (40)
    Kanada – 7 (18)
     
    Nastavený čas vypukne přesně v 3:19.
     
    Velkolepé utkání bude mít v Buffalu ještě velkolepější pokračování! Šedesát minut řádné hrací doby o vítězi nerozhodlo, následuje patnáctiminutová pauza, po které odstartuje desetiminutové prodloužení. V něm budou hrát Američanky ještě 92 vteřin v početní převaze.

    Petr Dejnožka

    Branky a nahrávky: 20. Dunneová, 25. Goreckiová (Norbyová, Wokenová), 61. Dunneová (Gilmoreová) – 4. Labbeová (Giguereová, McGillová), 29. Coganová (Agnewová, Gebhardová)


    USA: Burtová (Bugalskiová) – Dunneová, Marshallová, Gardnerová, Bizalová, Barnesová, Bowlbyová, Steffenová – Samoskevichová, Roqueová, Gilmoreová – Lonegranová, Shaverová, Davisová – Norbyová, Wokenová, Goreckiová – Skarzynskiová, Snodgrassová, Voightová – Praterová. Trenér: Joel Johnson.
    Kanada: Boissonnaultová (Campbellová) – Huntová, Hartová (C), Suchardaová, Matteauová, Tseová, Pozzebonová, Eastwoodová – Giguereová, Labbeová, Potomaková – Gebhardová, Coganová, Agnewová – O'Neillová, Houstonová, Coutu-Godboutová – Highamová, McGillová, Fieldová. Trenér: Cassie Turner.

    Rozhodčí: Weissová (Německo) – Pagonová (Slovinsko), Tauriainenová (Finsko)
    bahis siteleri