USA – Kanada 3:2 (po pr.)
po prodl.
USA
3:2 (1:1, 1:1, 0:0 - 1:0)
Kanada
Úterý 13.01.2015, 01:00 • Harborcenter, Buffalo (USA) • Mistrovství světa žen do 18 let
Partner:
     
    60:51
    USA právě vstřelilo branku!
    Američanky se stávají mistryněmi světa v kategorii do 18 let! V přesilové hře se s pukem na modré čáře usadila JINCY DUNNEOVÁ, která si popojela dva metry dopředu, vymetla horní růžek kanadské svatyně a zaznamenala pro Spojené státy zlatý gól dnešního večera – 3:2! Asistence: Rebecca Gilmoreová.
     
    59:58
    Alyssa Goreckiová mohla v poslední vteřině rozhodnout o americkém triumfu, její střelu ale v poslední možný moment vyškrábla Boissonnaultová nad branku!
     
    59:32
    Americký kouč Joel Johnson si pochopitelně vybírá oddechový čas!
     
    59:32
    Tak to je neuvěřitelné! Páté kanadské oslabení ve třetí třetině je tu! Josiane Pozzebonová (CAN) totiž nedovoleným způsobem poslala k zemi Jincy Dunneovou a dává Spojeným státům obrovskou příležitost na rozhodnutí duelu!
     
    56:59
    Lonegranová přihrála přímo na střelu pro Kenzie Praterovou, která se z první opřela do kotouče! Přesouvající se Boissonnaultová udržela naděje Kanady alespoň na prodloužení!
     
    55:45
    Kristin O'Neillová se utrhla ze řetězu a postupovala sama na americkou branku! Kaitlin Burtová dvěma vynikajícími zákroky zabránila nejhoršímu!
     
    55:14
    Jenže ne na dlouho! Americký tlak je již nyní drtivý, rázem se ještě více umocní! Za krosček je za katr odeslána Alyson Matteauová (CAN).
     
    52:47
    Javorové listy si samy komplikují situaci. Nedovolenou hru tělem předvedla u mantinelu Samantha Coganová (CAN). Na pořadu dne je další americká přesilovka.
     
    49:36
    Tečovaná rána od modré čáry vypadla Boissonnaultové přímona hokejku Melissy Samoskevichové, která se mohla stát americkou hrdinkou! Svoji dorážku ale nasměrovala pouze doprostřed kanadské branky!
     
    49:01
    S blížícím se koncem zápasu se situace Kanady ještě více komplikuje, na trestnou lavici je za hákování odeslána Lindsay Eastwoodová (CAN).
     
    44:15
    Za vzájemnou potyčku jsou shodně vyloučeny Melissa Samoskevichová (USA) a Kristin O'Neillová (Kanada). Americká přesilová hra pokračuje.
     
    43:10
    Hodně zbytečné vyloučení pro Kanadu. Elizabeth Giguereová (CAN) obloučkem vyhazovala puk z vlastní obranné třetiny, po dlouhých dohadech míří kanadská hráčka potřetí v zápase na trestnou lavici.
     
    37:44
    A nyní mohla Kanada navíc inkasovat! Přečíslení dva na jednoho vedla Samantha Davisová, místo přihrávky na najíždějící Samoskevichovou si vybrala přímou střelu, kterou ale umístila přímo do náruče Boissonnaultové!
     
    36:59
    Situaci v publiku rozhodně nepřidá ani vyloučení na americké straně. Držením se totiž provinila dnes již podruhé Rebecca Gilmoreová (USA). Převáží se miska vah v závěru druhé části znovu na kanadskou stranu?
     
    35:35
    S blížícím se závěrem druhé části nám tempo stoupá obrovským způsobem, což také dokresluje úžasná atmosféra! Kdo se nakonec bude radovat z titulu mistrů světa?
     
    35:07
    Sophie Skarzynskiová měla na hokejce vedoucí branku Spojených států, bohužel pro domácí ale napálila pouze stojící kanadskou brankářku!
     
    33:34
    Drtivý tlak Spojených států přinesl řadu brankových příležitostí, které zastavila Boissonnaultová vynikajícími zákroky! Při Kanadě nyní stála také obrovská porce štěstí!
     
    28:23
    Kanada právě vstřelila branku!
    Finálové drama nám v Harborcentru v americkém Buffalu pokračuje! Kanaďanky se poprvé ve druhé třetiny dostaly do útočného pásma, z čehož ihned vytěžily vyrovnání! SAMANTHA COGANOVÁ těsně před brankářkou Burtovou těčovala nahození Agnewové a rozjásala kanadskou část publika – 2:2! Asistence: Lindsay Agnewová a Jaycee Gebhardová.
     
    27:05
    Potomaková se nechala ve střední pásmu obrat o kotouč Elizabeth Giguereovou, její následná střela škrtla lapačku kanadské brankářky a proskákala těsně vedle tyče!
     
    25:00
    USA právě vstřelilo branku!
    Tak to byla další hokejová paráda, po které se Spojené státy dostávají do vedení! Norbyová u mantinelu dlouho váhala, co udělat s kotoučem, až neomylně našla rozjetou ALYSSU GORECKIOVOU, která z první poslala puk za přesouvající se Boissonnaultovou – 2:1! Asistence: Presley Norbyová a Alex Wokenová.
     
    23:11
    Lonegranová se skvěle vytočila do středu hřiště, její následná rána zápěstím vyděsila kanadské fanoušky! Boissonnaultová nakonec našla puk v rukavici!
     
    21:29
    Nyní však čeká javorové listy další velký problém. Jaycee Gebhard (CAN) totiž bránila svoji protihráčku nedovoleně, za což si nyní posedí dvě minuty na trestné lavici.
     
    19:27
    USA právě vstřelilo branku!
    Kapitánka Spojených států JINCY DUNNEOVÁ nyní ukázala, že céčko na dresu nosí naprosto oprávněně! Z ničeho nic vnikla po pravé straně do útočné třetiny a suverénním bekhendovým pokusem poslala kotouč pod víko – 1:1! Bez asistence.
     
    17:12
    Osud do svých rukou nakonec vzala Lonegranová, která zavezla puk až do útočné třetiny. Následně se z otočky chtěla prosadit Sophie Skarzynskiová, kotouč nakonec prolétl jen centimetry od tyče a dokonce se otřel o oblouk kanadské branky!
     
    15:49
    Elizabeth Giguereová (CAN) to nakonec neunesla, svoji protihráčku si přidržel, za což jí německá rozhodčí poslala na trestnou lavici.
     
    13:46
    Dnes poprvé se voda vařila také na straně druhé! Hodně blízko byla k překonání ležící brankář Boissonnaultové klečící Lonegranová, kanadská brankářka roztažena na brankové čáře nepřipustila vyrovnání!
     
    13:34
    Nahození Pozzebonové se o bránící hráčky zastavilo na kruzích přímo na hokejce Sarah Potomakové, která z první poslala puk na americkou branku! Bohužel pro Kanaďanky kotouč prosvištěl těsně mimo!
     
    05:54
    Další kanadský protiútok musela vracející se Rebecca Gilmoreová (USA) hasit držením, za což je vyloučena na dvě minuty na trestnou lavici.
     
    03:14
    Kanada právě vstřelila branku!
    Na začátku čtvrté minuty zde máme úvodní branku dnešního finále! Americká defenzíva totálně zapomněla na rozjetou SHAE LABBEOVOU, která dostala puk do jízdy a mezi betony Burtové propasírovala kotouč do americké sítě – 0:1! Asistence: Elizabeth Giguereová a Rhyen McGillová.

    Petr Dejnožka

    Branky a nahrávky: 20. Dunneová, 25. Goreckiová (Norbyová, Wokenová), 61. Dunneová (Gilmoreová) – 4. Labbeová (Giguereová, McGillová), 29. Coganová (Agnewová, Gebhardová)


    USA: Burtová (Bugalskiová) – Dunneová, Marshallová, Gardnerová, Bizalová, Barnesová, Bowlbyová, Steffenová – Samoskevichová, Roqueová, Gilmoreová – Lonegranová, Shaverová, Davisová – Norbyová, Wokenová, Goreckiová – Skarzynskiová, Snodgrassová, Voightová – Praterová. Trenér: Joel Johnson.
    Kanada: Boissonnaultová (Campbellová) – Huntová, Hartová (C), Suchardaová, Matteauová, Tseová, Pozzebonová, Eastwoodová – Giguereová, Labbeová, Potomaková – Gebhardová, Coganová, Agnewová – O'Neillová, Houstonová, Coutu-Godboutová – Highamová, McGillová, Fieldová. Trenér: Cassie Turner.

    Rozhodčí: Weissová (Německo) – Pagonová (Slovinsko), Tauriainenová (Finsko)