Egypt – Island 25:28 (kon.) | Rusko – Argentina 27:30 (kon.) | Saúdská Arábie – Německo 19:36 (kon.)
Alžírsko – Česko 20:36 (kon.) | Francie – Švédsko 27:25 (kon.) | Dánsko – Polsko 31:27 (kon.)
konec
Dánsko
31:27 (16:12)
Polsko
Sobota 24.01.2015, 19:00 • Lusail Multipurpose Hall, Lusail (Katar) • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
     
    V dnešním utkání poráží představitelé typické severské házené, technické, dynamické pohledné házené s úžasným severským zaujetím pro hru polské házenkáře čtyřbrankovým rozdílem.

    Lepší vstup do utkání zažil severský tým, který se dostal hned ve čtvrté minutě první půle do tříbrankového vedení. Nejen do této doby doslova čaroval mezi třemi tyčemi nejlepší brankář planety Landin, který nepustil za svá záda jedinou trefu. Na skvěle chytajícího Landina našel recept o minutu později Bartosz Jurecki, který se stal úspěšným exekutorem prvního sedmimetrového hodu země reprezentující Polsko. Seveřané si dokázali držet tří a následně dvoubrankový odstup přibližně do deváté minuty první půle. V desáté minutě Polsko zlepšilo svou útočnou hru a přiblížilo se svému soupeři na nejtěsnější rozdíl jediné branky. V polovině první třicetiminutovky se podařilo Polákům zásluhou Rojewskeho dokonce srovnat, ale Dáni následně opět obrátili utkání ve svůj prospěch. Dánské vedení však už nebylo tak výrazné jako na začátku. Poláci se v těchto momentech pokoušeli o zlom v zápase, ale rychlí Seveřané v čele se skvěle chytajícím Landinem nedovolili převzít soupeři utkání na svou stranu. Dánsko naopak uteklo díky své krásné severské hře do výraznější vedení, které ukazovalo na konci prvního poločasu rozdíl čtyř branek 16:12. Polákům se poměrně podařil vstup do druhého poločasu, když dokázali stáhnout brankovou ztrátu na rozdíl dvou tref. To bylo ale také vše, co Polsko svedlo. Stříbrný tým z loňského mistrovství Evropy se i ve druhém poločase prezentoval velmi kvalitní obranou a velmi dobrým přechodem do rychlých útoků a protiútoků. Dánsko si tak po dobu trvání druhého poločasu dokázalo držet bezpečný brankový odstup, který se Polákům nepodařilo ani přes veškerou snahu a bouřlivou podporu z řad početné skupiny fanoušků zlomit. Dáni si tak tímto výsledkem zajistili druhé místo ve skupině D. Země reprezentující Polsko, kde kvalita házené již dlouhodobě vzkvétá, odchází do dalších atraktivních bojů z konečné třetí pozice.

    Sestavy a branky dnešního utkání:

    Dánsko: Landin, Christiansen 2, Larsen 3, Mortensen 1, Eggert 2/1, Schmidt 1, Spellerberg, Green, Noddesbo 4, Svan 4, Lindberg 6/2, Toft R, Mollgaard, Sondergaard 2, Toft Henrik 2, Hansen 4¨

    Polsko: Szmal, Lijewski, Orzechowski, Bielecki 1, Rojewski, Wisniewski 2, Jurecki Bartosz 5/4, Jurecki Michal 4, Wyszomirski, Grabarczyk, Jurkiewicz 1, Syprzak 3, Daszek 2, Szyba 2, Chrapkowski 2

    Vyloučení: 5:3

    Sedmimetrové hody: 3/3:4/4 (21:59:18)
     
    60
    Konec zápasu. (31:27)
     
    59
    Odraženého míče se na šestce zmocnil osamocený Syprzak, který po svém náskoku z postu pivota uzavřel utkání na konečných 31:27. (31:27)
     
    58
    Dáni zakončili svůj útok sedmimetrovým hodem, který byl opět úspěšně proměněn Lindbergem. (31:26)
     
    57
    Polský hráč šel na levé spojce kolmo do obrany a v pravém okamžiku dal míč na vedlejší spojku, kde stál připravený hráč polského klubu KS Vive Tauron Kielce Bielecki, který po výskoku z devítky vymetl růžek dánské brány. (30:26)
     
    57
    Země reprezentující Polsko ale okamžitě nalézá odpověď a snižuje své manko na rozdíl pěti tref. (30:25)
     
    56
    Za zmaření jasné brankové příležitosti bylo Polsko trestáno sedmimetrový hodem. Na sedmičku se postavil Lindberg, který promyšlenou střelou vyškolil polského strážce brány. (30:24)
     
    55
    Na sedmimetrový hod dokráčel Bartosz Jurecki, který s přehledem proměňuje. Statistika jeho sedmimetrových hodů je prozatím 4/4. (29:24)
     
    55
    Za tahání za soupeřův dres byl na dvě minuty vyloučen ze hřiště Toft Hansen, navíc bude mít Polsko k dispozici sedmimetrový hod. (29:23)
     
    54
    Dánsko má opět velice dobrý útočný rytmus! Nyní byl k vidění fantastický moment dánského Madse Mensaha Larsena! Opravdu neuvěřitelné vedení ruky a nádherná rána severského házenkáře, který se dostal na devíti metrech do výskoku a jeho prudká střela proplachtila mezi tři tyče. (29:23)
     
    54
    Dánská strana si vyžádala oddechový čas. (28:23)
     
    53
    Polský brankář neměl příliš práce se střeleckým pokusem Dánska a na opačnou stranu palubovky tak přechází Polsko, které se hned prosazuje po náskoku z šestky zásluhou dobré střelecké ruky Bartosze Jureckeho. (28:23)
     
    52
    Dánská obrana zásluhou tohoto obranného systému zaznamenala úspěch a stříbrný tým z posledního mistrovství Evropy přechází do útoku. (28:22)
     
    51
    Dánsko to zkouší taktikou na dva vysunuté bránící hráče, která jde nazvat jako pressing. Rozehru soupeře nyní systematicky ničí dva vysunutí hráči, které se snaží donutit soupeře k chybě a vyrazit do protiútoku. Obranný styl 2:4 má však logicky i jasnou nevýhodu a to více prostoru na brankovišti. (28:22)
     
    50
    Fantastický moment Jureckeho, který se pověsil nad obranný blok Dánů a prosadil se prudkou ránou k dolní tyči. Jenže na to okamžitě přišla rychlá střelecká odpověď od Hanse Lindberga, který se prosadil z šestimetrové vzdálenosti. (28:22)
     
    50
    Dání si zahrají v pěti mužích na palubovce! Za zákrok za hranicí pravidel vidí dvě minuty Henrik Toft Hansen. (27:21)
     
    50
    Po Noddesbovi má zlatou ruku opět dánský ostrostřelec Hans Lindberg, který posílá severský tým do šestibrankového vedení. (27:21)
     
    49
    Druhý poločas patří jednoznačně ostřílenému matadorovi španělského klubu FC Barcelona Handbol! Jesper Noddesbo se nyní dostal ze sevření bránících Poláků a rozhodl se pro chytré zakončení technickým obstřelem. (26:21)
     
    48
    Polská odpověď přišla velice rychle z rukou Jurkiewicze. (25:21)

    Martin Petřek

    Dánsko: Landin, Christiansen, Larsen, Mortensen, Eggert , Schmidt, Spellerberg, Green, Noddesbo, Svan, Lindberg , Toft R, Mollgaard, Sondergaard, Toft Henrik, Hansen
    Polsko: Szmal, Lijewski, Orzechowski, Bielecki, Rojewski, Wisniewski, Jurecki Bartosz, Jurecki Michal, Wyszomirski, Grabarczyk, Jurkiewicz, Syprzak, Daszek, Szyba, Chrapkowski

    Rozhodčí: Milosevic, Gubica (oba Chorvatsko)
    bahis siteleri