NY Islanders – NY Rangers 4:1 (kon.) | Philadelphia – Arizona 4:3 (1:0 po s.n.) | Pittsburgh – Winnipeg 5:3 (kon.)
Columbus – Washington 4:3 (kon.) | Carolina – Tampa 4:2 (kon.) | Montreal – Dallas 3:2 (kon.)
Florida – Detroit 4:5 (kon.) | Nashville – Colorado 4:3 (po pr.) | Calgary – Buffalo 4:1 (kon.)
Edmonton – Minnesota 1:2 (kon.) | Vancouver – Anaheim 0:4 (kon.)
konec
New York Islanders
4:1 (1:0, 1:0, 2:1)
New York Rangers
Středa 28.01.2015, 01:00 • Nassau Coliseum, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Carl HAGELIN - 4:1
     
    59:52
    Rangers právě vstřelili branku!
    Jaroslav Halák přichází o čisté konto pouhých osm vteřin před koncem zápasu. Fast vydoloval kotouč ze změti hokejek a o Halákův beton přihrál CARLU HAGELINOVI, který vystřelil k bližší tyči. Asistence: Jesper Fast, Dominic Moore.
     
    57:54
    Tak Tanner Glass dokonce zamířil rovnou do kabin. Za katrem naopak sedí John Tavares.
     
    57:54
    Frustrovaný Tanner Glass si to chtěl rozdat s Martinem, sudí je ale od sebe odtrhli a žádná rána pěstí zřejmě ani nepadla. Pro oba rohovníky už je každopádné přichystané místečko na trestné lavici.
    John TAVARES - 4:0
     
    56:47
    Islanders právě vstřelili branku!
    A je to o čtyři! JOHN TAVARES měl na pravém kruhu spoustu prostoru, obránci k němu nepřistoupili, a tak se kapitán ostrovanů rozhodl sám vystřelit. Lundqvist byl přilepený u levé tyče, ale Tavares ho stejně překonal. Asistence: Travis Hamonic, Johnny Boychuk.
     
    56:15
    A domácí si navíc zahrají dvojnásobnou přesilovku, ke Glassovi se na trestné lavici přidal Rick Nash.
     
    55:35
    Vyloučeným hráčem je Tanner Glass, který dostává menší trest za podražení.
     
    53:41
    St. Louis trochu váhal se střelou zpoza levého kruhu, jež Jaroslav Halák vyrazil na hůl Brassarda. Slovenský gólman se včas přesunul k levé tyči a betonem nenechal projít kotouč do sítě.
     
    48:05
    Hrůzostrašná rozehrávka Rangers, puk zachytil Bailey, po jehož přihrávce na Tavarese jen zaduněl mantinel za brankou.
    Ryan STROME - 3:0
     
    46:12
    Islanders právě vstřelili branku!
    Domácí celek odskakuje do tříbrankového vedení a šance Rangers na bodový zisk už jsou hodně malé. Celá akce začala chybou McDonagha, který měl kotouč před sebou, jenže ho netrefil a nechal jet na branku RYANA STROMEA. Ten ještě hledal lépe postaveného spoluhráče, ale kapitán Rangers si srazil puk do vlastní branky. Asistence: Frans Nielsen, Calvin de Haan.
     
    39:13
    Cal Cluterrbuck se provinil nedovoleným bráněním vůči Lundqvistovi, což sudím neuniklo. Ostrované celou akci ještě dohráli, a to se Jezdcům pochopitelně nelíbilo a na ledě se strhla menší výměna názorů. Jediným vyloučeným však zůstává Clutterbuck.
     
    31:12
    Obrovská šance Islanders! Tavaresovu střelu Lundqvist jen vyrazil a pak zázračně zastavil dorážku. Druhá z nich dokonce orazítkovala břevno.
     
    24:53
    Nikolaj Kuljomin u mantinelu podrazil Hayese a inkasuje menší trest.
    Matt MARTIN - 2:0
     
    24:11
    Islanders právě vstřelili branku!
    Domácí v derby vedou už o dvě branky! Martin ze zadního mantinelu přihrál na Cizikase, toho Lundqvist ještě vychytal, ale Clutterbuck vydoloval kotouč pro MATTA MARTINA, který zakončoval do prázdné branky. Asistence: Cal Clutterbuck, Casey Cizikas.
     
    20:59
    První přesilovou hru si zahrají Ostrované, rozjetý Chris Kreider při zakončení srazil k ledu Haláka a nyní míří na trestnou lavici.
    Michail GRABOVSKIJ - 1:0
     
    18:05
    Islanders právě vstřelili branku!
    První branku zápasu dávají Ostrované! Tavares vyvezl puk do útočného pásma, kde Islanders předvedli parádní akci na jeden dotek. Boychuk si vyměnil puk s Baileym, který naservíroval kotouč do brankoviště, kde byl s nastavenou holí přichystaný MICHAIL GRABOVSKIJ. Asistence: Josh Bailey, Johnny Boychuk.
     
    14:48
    Nelson si na útočné modré počkal na dlouhou přihrávku, která zaskočila obranu Rangers. V tváří tvář proti Lundqvistovi ale neuspěl.
     
    04:37
    Domácí obrana naprosto zapomněla na Ricka Nashe, který z pravého kruhu na slovenského gólmana Isles nevyzrál.

    Petr Kašpárek

    Branky a nahrávky: 19. Grabovskij (Bailey, Boychuk), 25. Martin (Clutterbuck, Cizikas), 47. Strome (Nielsen, de Haan), 57. Tavares (Hamonic, Boychuk) – 60. Hagelin (Fast, Moore)


    New York Islanders: Halák (Johnson) – Hamonic, de Haan, Boychuk, Leddy, Strait, Hickey – Bailey, Tavares (C), Grabovskij – Strome, Nielsen, Lee – Kuljomin, Nelson, Grabner – Clutterbuck, Cizikas, Martin.
    New York Rangers: Lundqvist (Talbot) – Girardi, McDonagh (C), Boyle, Glass, Hunwick, Klein – Zuccarello, Brassard, Nash – St. Louis, Stepan, Kreider – Fast, Hayes, Hagelin – Stempniak, Moore, Miller.

    Rozhodčí: Sutherland, St. Pierre – Nowak, Sericolo

    Diváci: 16 170
    bahis siteleri