Dortmund – Augsburg 0:1 (kon.) | Hoffenheim – W. Brémy 1:2 (kon.) | Hertha – Leverkusen 0:1 (kon.)
Kolín nad Rýnem – Stuttgart 0:0 (kon.) | Paderborn – Hamburg 0:3 (kon.)
konec
Borussia Dortmund
0:1 (0:0)
FC Augsburg
Středa 04.02.2015, 20:00 • Signal Iduna Park, Dortmund • Německá Bundesliga
Předzápasové kurzy
    Kagawa si pro penaltu nedošel
     
    90+4
    Opět byl Dortmund blízko! Nikdo se však neodhodlal ke střele, Kagawa se pak snažil vymodlit penaltu, udělal to ale příliš okatě.
    Immobile v obrovské příležitosti zamířil hlavou pouze do náruče Manningera!
     
    90+1
    To snad není možné! Mchitarjan naprosto úžasným centrem za obranu našel Immobileho, jenž byl sám před Manningerem, jenomže hlavičkoval právě pouze do něj.
    Mchitarjan nepřekonal Manningera
     
    89
    Teď ale chemie mezi střídajícími Mchitarjanem a Kagawou zafungovala skvěle! Druhý jmenovaný vyslal centr do šestnáctky, který vypadal zbytečně a ztraceně. Pak se však do něj opřel Mchitarjan a donutil Manningera ke skvělému zákroku, kterým dost možná Augsburgu zajistil všechny tři body.
     
    84
    Střelce jediné branky utkání Raúla Bobadillu na hrací ploše nahradil Nikola Durdič.
    Weidenfeller vyboxoval Højbjergův pokus z přímého kopu
     
    83
    Højbjerg zkusil překvapit Weidenfellera a zřejmě se mu to povedlo! Nepříjemně padající střela sice dopadla doprostřed branky, Weidenfeller ji ale přesto raději jen vyboxoval.
     
    72
    Dvojí střídání Dortmundu. Jürgen Klopp mění svou ofenzivu: místo Kevina Kampla bude hrát Šindži Kagawa a Marca Reuse nahradil Henrik Mchitarjan.
     
    66
    Na Jankerovo vyloučení doplatil Či Tong-won. Augsburg měl na hřišti o jednoho stopera méně a tak obětoval jediného útočníka, kterého nahradil Dominik Kohr.
    Christoph Janker stáhl k zemi Aubameyanga, který se řítil sám na Manningera a po právu tak obdržel červenou kartu!
     
    64
    Je to tak. Naprosto správně dle výkladu pravidel – Christoph Janker stáhl k zemi unikajícího Aubameyanga, ten sice akci dokončil a je jedno, zda gól dal, nebo ne. Červená karta pro stopera Augsburgu.
     
    63
    Aubameyang přesprintoval Christopha Jankera, jenž mu evidentně nestíhal a nakonec jej stáhl k zemi. Aubameyang akci dokončil, Manninger mu ale gólovou příležitost zmařil. Hra byla následně správně přerušena a uvidíme, co bude dál. Podle mě by to měla být červená karta, ať následovalo, co následovalo.
     
    62
    Ze hřiště odešel Tobias Werner, kterého nahradil Caiuby.
     
    60
    Je to tak. Kevin Großkreutz kvůli problémům se zadním stehenním svalem nedohraje, na hřišti jej nahradil Neven Subotić a obrana BVB se bude muset přeskupit.
    Raúl BOBADILLA - 0:1
     
    50
    Augsburg právě vstřelil branku!
    Altintop vběhl do šestnáctky, už mohl střílet, stále ale nenacházel odvahu. Míč tak převzal Či, ten byl ale zezadu faulován. Nešťastný Schmelzer však míč ve skluzu posunul k RAÚLU BOBADILLOVI, jenž byl v šestnáctce naprosto sám, prostřelil Weidenfellera a poslal Augsburg do vedení. V Signal Iduna Parku je nyní frustrace tak hustá, že by se dala krájet.
     
    31
    Altintop se díky nedůrazu domácích obránců dostal v šestnáctce k míči, poslal je proti noze Verhaeghovi, ten zpoza velkého vápna mířil nártem k zadní tyči, jenomže tu těsně minul! Jednoznačně největší šance hostí na změnu skóre v jejich prospěch.
    Aubameyang se nacházel v jasném ofsajdu a gól Borussie Dortmund nebyl správně uznán.

     
    26
    Neskutečná škoda pro Dortmund! Míč se několikrát vrátil do šestnáctky Augsburgu, Immobile se nakonec dostal do skvělé pozice, prováhal ale vhodný okamžik, na střelu si nevěřil a tak poslal střílenou přihrávku Aubameyangovi, jenž jen nastavil nohu a poslal míč do sítě, jenomže stál za všemi hráči Augsburgu včetně Manningera a gól tak platit nemůže.
     
    23
    Tobias Werner na útočné polovině místo míče trefil Şahinovu nohu a za tento bolestivý zákrok si vysloužil žlutou kartu.
     
    15
    Obrana Augsburgu se opět nechala utáhnout na vařené nudli, Reus si skvělým prvním dotekem zpracoval míč a pak z velmi dobré pozice vypálil vedle pravé tyče Manningerovy branky!
     
    15
    A zahřmělo také na druhé straně! Klavan si špatně zpracoval míč, Immobile jej o něj obral a využil náběhu agilního Kampla, jenž však v šestnáctce zvolil střelu na zadní tyč, kterou netrefil branku. Přitom si o míč říkal skoro volný Reus.
     
    14
    Hráči Borussie opět nebyli na svých pozicích, Altintop vyslal do úniku Čiho, jenž si všiml vyběhnutého Weidenfellera a zkusil jej přehodit! Chybělo sice o něco více centimetrů, nicméně je to další poziční chyba Borussie a další zátěž na centrální nervovou sestavu jejího trenéra Jürgena Kloppa.

    Daniel Polách

    Branky: 50. Bobadilla

    Karty:   23. Werner (AUG)   64. Janker (AUG)


    Borussia Dortmund: Weidenfeller – Großkreutz (60. Subotić), Papastathopoulos, Hummels, Schmelzer – Gündoğan, Şahin – Kampl (72. Kagawa), Reus (72. Mchitarjan), Aubameyang – Immobile.
    Náhradníci: Alomerović – Subotić, Ginter, Kirch, Kagawa, Mchitarjan, Ramos.

    FC Augsburg: Manninger – Verhaegh, Janker, Klavan, Feulner – Højbjerg, Baier – Bobadilla (84. Durdič), Altintop, Werner (62. Caiuby) – Či Tong-won (66. Kohr).
    Náhradníci: Gelios – Framberger, Uhde, Durdič, Kohr, Parker, Caiuby.

    Rozhodčí: Fritz – Kleve, Henschel
    bahis siteleri