Ottawa – Florida 4:1 (kon.) | New Jersey – Carolina 3:1 (kon.) | Edmonton – Anaheim 1:2 (kon.)
Montreal – Columbus 3:1 (kon.) | Toronto – Winnipeg 4:3 (po pr.) | Arizona – Tampa 2:4 (kon.)
St. Louis – Pittsburgh 2:4 (kon.) | Dallas – Detroit 6:7 (po pr.) | San Jose – Los Angeles 1:2 (kon.)
Philadelphia – Washington 3:2 (kon.) | Chicago – Boston 2:6 (kon.)
konec
Philadelphia Flyers
3:2 (1:0, 1:2, 1:0)
Washington Capitals
Neděle 22.02.2015, 18:45 • Wells Fargo Center, Philadelphia • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    WASHINGTON CAPITALS

    Zatím se zdá, že hokejisty z hlavního města USA čeká boj o play-off až do posledních chvíle. Tabulka Východní konference zůstává podle očekávání vyrovnaná, červenobílí v ní figurují na celkové šesté pozici, avšak s pouhou ztrátou čtyř bodů na druhé místo. Jen o bodík více pak chybí Capitals na nejvyšší příčku na východě. Co víc, parta kolem kanonýra Alexe Ovečkina drží parádní herní formu, všechny poslední čtyři případy ovládla. Minule si Washington poradil také s našlápnutými New York Islanders, ty Caps udolali celkovým poměrem 3:2 po samostatných nájezdech. Dnes je čeká další těžká výzva, když nastoupí na kolbišti rivala z Philadelphie.
     
    PHILADELPHIA FLYERS

    Podaří se oranžovobílým porvat také letos o postup do play-off? Stejně jako v minulé sezóně, také na začátku letošního ročníku nepředvedla Philadelphia vůbec dobrý výkon, teď tedy musí svou ztrátu postupně dotahovat. Pravda, Flyers se herně určitě zvedli, jestliže budeme porovnávat s prvními koly základní části. Aktuálně letci postávají na desáté pozici Východní konference, se ztrátou čtyř bodů na deváté Florida Panthers. Mužstvo z Pensylvánie zažívá proměnlivé výsledky, ve včerejším klání proti faritovi z Nashvillu však uspělo. Flyers porazili Predators 3:2 po samostatných nájezdech a užili si výhru. Ještě předtím ale stejný výběr podlehl Columbusu a Buffalu Sabres.
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Celky se spolu naposledy setkaly ještě v tomto kalendářním měsíci, Philadelphia Flyers vyrazili do hlavního města a zvítězili 3:1 v základní hrací době.
     
    Československá stopa v utkání

    Jakub Voráček (PHI) (19 + 42)
     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League. Narazí na sebe dva kádry, které se v rámci základní části utkávají opravdu často. V únoru se už podruhé střetnou Philadelphia Flyers a Washington Capitals.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Philadelphia Flyers: Zepp – Streit, Schultz, Coburn, Del Zotto, MacDonald, Grosmannn – Simmonds, Giroux, Raffl – Voráček, Couturier, Read – Umberger, B. Schenn, White – VandeValde, Bellemare, Rinaldo

    Washington Capitals: Holtby – Carlson, Orpik, Niskanen, Alzner, Green, Hillen – Burakovský, Backstrom, Ovečkin – Bouwer, Kuzněcov, Johansson – Ward, Fehr, Laich – Wilson, Latta, Beagle.
     
    Začátek utkání o několik minut oddálen, probíhá několik záležitostí ohledně Hockey Day America, tedy uctění nejedné hokejové záležitosti na území USA.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:13
    Na úvodním vhazování se více dařilo hostujícímu Washingtonu, ale Alex Ovečkin a lajna kolem něho pouze zaváží puk za vlastní branku.
     
    00:25
    Hra velice rychle přerušena, vhazovat se bude z důvodu postavení mimo hru Capitals v prostřední třetině.
     
    00:45
    Jakub Voráček hledal dlouhou přihrávkou Clauda Girouxe, avšak hned napoprvé spolupráce těchto útočníku nevyšla. Určitě dnes ale uvidíme tyhle dva několikrát v akci.
     
    01:15
    Fehr na nic nečekal a okamžitě rozehrál přes všechny čáry. Puk tečoval ve středním pásmu Burakovský, takže o icing nešlo.
     
    01:53
    Zatím hodně opatrné tempo, domácí Philadelphia se ještě vůbec nedostala do žádné vážnější šance, Washington pouze vyzkoušel zakončení z dálky.
     
    02:30
    Jeden z domácích beků upadl za brankou a přišel o puk i šanci, pak si ale připsal Holtby první větší zákrok. A podržel svůj tým nad vodou.
     
    02:53
    Cladue sice vyhrál buly pro tým z Pensylvánie, jenže dál už se nedostal. Dopředu unikal po levém mantinelu Ovečkin, i on čeká na první střelu zápasu.
     
    03:28
    Ovečkinova kombinace s Backstromem, druhý jmenovaný už raději pálil. Ale trefil pouze hráče před sebou.
     
    03:37
    První vyloučení utkání, dvě minuty za držení inkasuje od rozhodčího hostující hokejista Jay Beagle (WSH), přesilovka Philadelphie.
     
    03:57
    Vhazování vyhráli Flyers a hned rozevřeli přesilovkový deštník, první nabídka Voráčka na Girouxe ale ovoce nesklidila.
     
    04:39
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Jenže domácí družina o výhodu útočného pásma nepřišla a následně už se prosazuje. Washington ani neměl za celou dobu možnost vystřídat, tím pádem si ani trochu vydechnout. Nahození od modré čáry ještě za brankovou čáru neskončilo, ale následný zásah puku od hráče jménem CLAUDE GIROUX již znamenal první zásah duelu mezi Flyers a Capitals. Asistenci si připisuje taky český útočník Jakub Voráček, který má bezpochyby na Girouxově brance velmi značnou zásluhu. Asistence: Mark Streit, Jakub Voráček.
    Claude GIROUX - 1:0
     
    05:22
    Ovečkinova pětice začíná opatrně a snaží se hrát opatrně z obrany, další chyba už byl mohla jeho partu hodně mrzet.
     
    06:18
    Chimera přišel o puk ve střední třetině a málem z toho byly pro hráče z hlavního města USA opět trable. Ale teď nastala i nepřesnost Letců.
     
    07:00
    Také Philadelphia musela rozehrávat kolem vlastního brankáře hodně pod tlakem, ale celkem s klidem se osvobodila. Pak Del Zotto těsně minul horní tyčku.
     
    07:34
    Když už se zdálo, že by Capitals mohli přejít do pásma a vytvořit si šanci, jejich třetí formaci zastavuje na modré čáře ofsajd. Pokračujeme po komerční přestávce.
     
    07:51
    Carlson čekal na přihrávku mezi kruhy, nakonec ji také dostal. Ale v rychlosti nedokázal pořádně zamířit, takže jeho pokus zápěstím letěl jen do zadního mantinelu.
     
    08:31
    Matt Read zase na druhé straně vzal celou situace na sebe. Braden Holtby však v klidu vytasil lapačku a zařídil vhazování po své pravé ruce.
     
    08:55
    Flyers opět neomylní ve střední třetině, těží z toho Jakub Voráček. Ale do zakončení se český šikula nedostal, protože proti němu byli hned dva muži v bílém.
     
    09:28
    Tři na tři před brankou Zeppa, avšak ten si může v klidu počkat na to, jestli vůbec nějaké zakončení Caps přijde. Zatím Zepp téměř bez práce.
     
    09:56
    Hra přerušena rozhodčím, puk skončil po odrazu od jedné z hokejek mezi diváky.
     
    10:01
    Opět podobná situace, suvenýr do hlediště pro fanoušky. Pokračujeme hned po skončení krátké reklamní pauzy.
     
    10:18
    Nahození Wilsona z obranné třetiny Washingtonu, ale zase nikdo na jeho pokus nečekal. Capitals potřebují lepší pohyb po ledě, zejména před brankou Flyers.
     
    10:57
    Zepp si připisuje do statistik klidný zákrok v rozkleku, další puk na něj letěl z dálky, a tak bez problémů přerušil hru.
     
    11:03
    Jenže teď už mohl být domácí brankář rád, že je skóre stále lepší pro jeho tým. Alex Ovečkin nabral v pásmu puk na hokejku a orazítkoval horní tyčku klece Flyers.
     
    11:55
    Couturier ještě podržel puk za brankou Holtbyho a nabízel se do zakončení také Jakub Voráček. Ale druhý jmenovaný přestřelil.
     
    12:18
    Stejná formace Philadelphie dnes už poněkolikáté sevřela soupeře kolem jeho zařízení, Washington byl dokonce donucen vyhodit na zakázané uvolnění.
     
    12:43
    Ward dodal naděje na hostující hokejky, avšak domácí obrana zavčas na svém místě. Okamžitě navíc hokejisté v oranžových dresech otáčejí hru na druhou stranu.
     
    13:12
    Zepp musel krýt střelu, která vyšla z místa kousek za pravý kruhem. Ale ani teď nešlo pro domácího gólmana o složitou činnost.
     
    13:34
    Hraje se v posledních vteřinách ze strany na stranu, po novém zásahu Holtbyho ještě Couturier odstavován obránci soka. Ale šarvátka z toho nebude.
     
    13:55
    Washingtonu teď docela trvalo, než se dostal z vlastního pásma. Ale pak už prověřil Zeppovu pozornost Jason Chimera. A zatím marně.
     
    13:55
    Premiérovou přesilovku dnes vyzkoušejí také Capitals. Dvě minuty za faul loktem dostává Zac Rinaldo (PHI) a jeho tým bude hrát ve čtyřech.
     
    14:28
    Philadelphia začíná oslabení v pohodě, vyhazuje puk přes všechny čáry a drží puk daleko od své klece.
     
    14:53
    Ne, ani teď se Capitals nedostali s toušem za útočnou modrou čáru. Doposud muži v bílém během přesilovky vůbec nevystřelili na branku.
     
    15:30
    Většina z hostující přesilovky je minulostí, Washingtonu dnes ve Philadelphii prozatím vůbec nic nevychází. Přerušení ve střední třetině.
     
    16:08
    Del Zotto v závěru oslabení ještě musel odpalovat puk od branky, ale tohle už bude pro Flyers v pořádku. Domácí mohou znovu začít myslet na hru kupředu.
     
    16:49
    Philadelphia v postavení mimo hru, pokračujeme už za malou chvilku.
     
    17:11
    Teď už se rozehrávka hostujícím mužům podařila daleko lépe, ale vepředu Washington stále strádá. Příkladem byla zatím jediná přesilovka Capitals.
     
    17:42
    Kuzněcov chtěl nejdříve přejít sám do útočné třetiny, jenže měl před sebou dva hráče v oranžovém. A tak si raději pomohl se spoluhráčem.
     
    18:14
    Hra na konci první třetiny klidnější jak na začátku první části, ani jeden tým si netvoří větší šance, přesto více pozornosti musí hře věnovat nyní Zepp.
     
    18:46
    Kotouč po odrazu ze souboje u mantinelu končí v hledišti, vhazovat by se mělo ve středním pásmu.
     
    19:03
    Běží poslední minuta zahajovací dvacetiminutovky, Wayne Simmonds neuspěl při získávání puku na hranici útočného pásma. Pak už odjel vystřídat.
     
    19:30
    Ještě sledujeme na konci první třetiny vyloučení. Matt Niskanen (WSH) musí do boxu trestoměřičů, jeho koleno zasáhlo Couturiera hodně nepříjemně. Faul kolenem.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    V první třetině utkání mezi Flyers a Capitals padla jediná branka, v přesilové hře se trefil Claude Giroux. Na další zásahy si musíme počkat minimálně do prostředního dějství.
     
    Střely na branku v první třetině

    Philadelphia Flyers: 8

    Washington Capitals: 6
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Na začátku druhé třetiny pokračuje zbytek přesilovky Philadelphie Flyers, hned se domácí vrhají za brankou do útoku.
     
    20:35
    Ale Washingtonu se brzo podařilo vyhodit přes všechny čáry, zasloužil se o takový počin Jay Beagle.
     
    20:55
    Už jen něco málo přes půl minuty do návratu pátého hráče Capitals do hry, předtím Simmonds zkusil oklamat Holtbyho u pravé tyče.
     
    21:24
    Jakub Voráček vyzkoušel střelu z dálky, trefil jen hráče před sebou, ale o rozruch se postaral.
     
    21:29
    Sice už se za chvíli vrátí vyloučený hráč hostů do hry, ale další míří nyní za katr. Dvě minuty za vysokou hůl musí jít odsedět Brooks Laich (WSH).
     
    21:34
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Druhá využitá přesilovka Philadelphie v zápase a zároveň samozřejmě druhá radost v aréně zaplněné oranžovými trikoty. Opět se vyplatila domácím Flyers aktivita na brankovišti, navíc předchozí střela z dálky. Po ráně od modré čáry zůstal kousek před brankářem Holtbym uvolněný WAYNE SIMMONDS, jenž ukázkově ze vzduchu doklepl kus černé gumy do sítě Washington Capitals. Asistence: Mark Streit, Claude Giroux.
    Wayne SIMMONDS - 2:0
     
    22:35
    Už ale také hrají Capitals a Johannson s Ovečkinem kombinují. Střela druhého jmenovaného letěla hodně mimo.
     
    23:00
    Znovu se bude na začátku druhé periody vylučovat, nyní ze strany Philadelphie. Ze plexisklo musel odjet kvůli hrubosti Braydon Coburn (PHI).
     
    23:35
    Znovu ale nevypadá začátek hostující přesilovky vůbec dobře, dokonce se Flyers málem dostali v oslabení do zakončení.
     
    24:28
    Ani Nicklas Backstrom nedokázal déle udržet puk v pásmu pro Capitals, zatím vše vypadá, že také tahle početní nevýhoda skončí pro hosty mizérií.
     
    25:08
    Už se hrálo v plném počtu hráčů na ledě, Braydon Coburn naskočil z trestné lavice a uháněl proti Holtbymu. Brankář Capitals si pohlídal mezírku mezi betony.
     
    25:23
    Washington právě vstřelil branku!
    Jenže jako blesk z čistého nebe přichází hostující snížení. Capitals se na chvíli usadili v útočné třetině, ponechali kotouč nenápadně za brankou a tam se jej snažili podržet. Potom už si výborně sjel na levý kruh TOM WILSON, který po nádherné přihrávce od spoluhráče přímo na hokejku snad ani nemohl minout více jako z poloviny odkryté zařízení. Hned bude zápas zajímavější pro diváky v hledišti, na ledě se i mírně přiostřilo. Asistence: John Carlson.
    Tom WILSON - 2:1
     
    26:18
    Tvrdost už je znát také v pěstních soubojích. Pykat za rvačku musejí do boxu domácí Zac Rinaldo (PHI) a hráč Washington Capitals Jason Chimera (WSH). Trest na dvě minuty pak navíc dostává autor předchozí braky Tom Wilson (WSH). Přesilovka Flyers.
     
    26:24
    Vhazování po levici brankáře Philadelphie, tam se teď domácí chtějí pokusit vyhrát buly, aby se mohli co nejdříve vrátit do pásma.
     
    27:22
    Claude Giroux měl na hokejce další přesilovkový gól, jenže teď po ukázkové nahrávce od Jakuba Voráčka pouze minul levou tyčku klece.
     
    27:51
    Už jen půl minuty do návratu Toma Wilsona na ledovou plochu, pak se bude pokračovat v plném počtu. Za katrem zůstanou jen hráči vyloučení za rvačku.
     
    28:27
    Tahle početní výhoda zůstává domácím celkem nevyužita, Wilson zpátky na ledové ploše. Přesto ještě Giroux a jeho formace zůstávají v blízkosti Holtbyho.
     
    29:15
    Hra se teď trošku uklidnila a po několika minutách sledujeme zakládání útoku při hře pět na pět z obranné periody. Ale zatím vidíme hodně nepřesností.
     
    29:53
    Greenova tvrdá střela po ledě zavčas zblokována, Zepp ani zasahovat nemusel. Flyers se navíc rychle zorientovali a okamžitě se pokusili odpovědět protiútokem.
     
    30:18
    Hra přerušena po šanci Philadelphie. Mark Streit vyzkoušel pozornost Braden Holtbyho z dálky.
     
    30:40
    VandeValde a jeho střela z dálky, teď se ale útočník Flyers nemohl prosadit, protože před sebou měl hráče, který mu dobře bránil ve výhledu na branku.
     
    31:18
    Hra ve druhé třetině plyne opravdu rychle, moc se nepřerušuje, snad jen v případě častého vylučování. Zákrok pro Bradena Holtbyho.
     
    31:43
    McDonaldova střela z pravé strany, gólman Washingtonu se jen tak tak stačil přesunout ke své tyčce. Moc nechybělo a jednalo se o regulérní gól.
     
    32:31
    Fehr v souboji o kotouč ve střední třetině, úspešnější ale hokejisté Letců. I když teď si netvoří takový tlak jako třeba při přesilové hře.
     
    33:17
    Greenova střela z dálky ještě byla někým před brankou tečována. Ale Zepp si její směr přesto pohlídal a v pohodě do ní nastavil lapačku.
     
    34:10
    Vyhození Philadelphie Flyers na zakázané uvolnění, tohle byla jedna z mála dnešních akcí domácích, kdy si Letci moc v rozehrávce nerozuměli.
     
    34:28
    Carlsonova z dálky a z první moc úspěchu nesklidila, potřebovala minimálně ještě nějakou malou teč. Takhle neměl domácí ochránce svatyně moc práce.
     
    35:03
    Jason Chimera čekal zaparkovaný před brankou, aby po příhře od spoluhráče mohl uklidit kotouč za Zeppa. Jenže na nahrávku vůbec nedošlo.
     
    35:22
    Washington právě vstřelil branku!
    Stejně jako fanoušky v hale zaskočila první branka Capitals, velice podobně můžeme hovořit také o druhém hostujícím zásahu. V útočné třetině sice nevypadali nyní Washingtonští nikterak nebezpečně, ale mužstvo z hlavního města USA využilo momentu překvapení. Vedle levého kruhu vypálil z pořádně ostrého úhlu JOEL WARD, jenž možná ani sám nevěděl, jak propasíroval kus černé gumy za čáru. Asistence: Eric Fehr, Brooks Laich.
    Joel WARD - 2:2
     
    36:34
    Hra přerušena ve středním pásmu, pokračovat budeme po malé pauze.
     
    37:06
    Vyrovnané skóre jde znát i při hře na ledě. Hraje se aktivně na obě strany, teď ale z dálky prověřil pozornost Bradena Holtbyho Matt Read.
     
    37:42
    Teď už může dopředu Washington, přestože nelze očekávat, že by hosté dnes Letce nějak výrazně přehrávali před jejich brankou.
     
    38:12
    Střela na branku Holtbyho sice byla tvrdá, ale neměla správný směr. Brankář Capitals do ní pouze strčil vyrážečku.
     
    38:46
    Jenže teď už mohli mít Flyers své vedení zpátky. Jeden z domácích forvardů unikal úplně sám na branku a jen tak tak na poslední chvíli Braden Holtby zasáhl.
     
    39:43
    Bude se na konci druhé periody vylučovat, z řad Philadelphia Flyers. Dvě minuty za sekání inkasuje od hlavního rozhodčího Mark Streit (PHI).
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Po druhé třetině sledujeme smírné skóre. Philadelphia je sice nadále aktivnějším celkem na ledové ploše, ale i díky trochu šťastným trefám se povedlo Washingtonu vyrovnat. Počkejme si na to, co přinese závěrečná část.
     
    Střely na branku ve druhé třetině

    Philadelphia Flyers: 12

    Washington Capitals: 9
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:16
    Na začátku poslední periody pokračuje zbytek hostující přesilovky, zatím ale daleko od branky Flyers.
     
    40:47
    Hra přerušena ve středním pásmu, to vyhovuje Philadelphii. Do návratu vyloučeného hráče zbývá něco málo přes půl minuty.
     
    41:13
    Když se konečně hosté dostali až do útočného pásma, byl výborně připraven bránit Couturier. Právě on odpálil puk mimo dosah Zeppa.
     
    41:47
    Mužstvo z Pensylvánie už v plném počtu, navíc bude mít za několik okamžiků k dispozici vhazování v útočné třetině.
     
    42:05
    Kotouč ve středním pásmu, tam se o jeho zisk pokoušel Orpik. Nakonec rána z dálky v podání Niskanena, ale pouze do ramena brankáře Flyers.
     
    42:35
    Jason Chimera nebyl dostatečně důrazný na hranici útočného pásma, a tak nezískal puk pro svůj tým. Pak Caps vyhazují na icing.
     
    43:07
    Čtyři hráči v oranžovém dresu uháněli za pukem, proti nim neměl Tom Wilson moc šancí. Sám jmenovaný pak ale zkusil zakončit z pravé strany.
     
    43:40
    Zakázané uvolnění Washingtonu, zatím hra nemá takové tempo, abychom mohli vidět větší šance u některé z klecí.
     
    44:00
    Vylučovat se bude na straně Philadelphie, domácí čeká oslabení. Dvě minuty za podražení je nucen odsedět Michael Del Zotto (PHI).
     
    44:18
    Alex Ovečkin už klasicky čekal připravený ke střele na levém kruhu během přesilovky, ale teď se k němu kotouč vůbec nedostal, Flyers vyhazují touš.
     
    44:41
    Nyní však Alex Ovečkin přihrávku dostával do poloviny odkryté branky. Když se pak Zepp stačil přesunout, snajpr Capitals přestřelil.
     
    45:18
    Tuhle přesilovku lze bezpochyby označit za zatím nejlepší početní výhodu hostující družiny v zápase. Všechny šance ale výborně kryje domácí brankář.
     
    45:50
    Už jen pár vteřinek, pak bude Philadelphia znovu v plném počtu. Na konci početní převahy ještě zkoušel z dálky pálit neúspěšně Carlson.
     
    46:31
    Už se hraje v plném počtu na straně mužů z Pensylvánie. A domácí toho hned využívají k útoku. Jakub Voráček střelou z dálky těsně minul.
     
    47:10
    Teď byli Flyers nuceni si dávat pozor ve vlastním pásmu u mantinelu, pod mírným tlakem následně vyhodili puk na zakázané uvolnění.
     
    47:42
    Nejdříve šance u branky Holtbyho, hned o chvilku později ale musel kotouč pod rukavici uschovat Zepp. Další buly až po komerční přestávce.
     
    47:58
    Po novém vhazování se přes celé kluziště rychle rozjel Jakub Voráček. Zdálo se, že bude zakončovat, ale nakonec pouze nahodil puk o zadní mantinel.
     
    48:48
    Johansson drží už puk dlouho na hokejce za brankou soupeře, ale pak už Flyers vyhodili na icing. Buly u Zeppa.
     
    48:57
    Philadelphia Flyers si vybírají po vyhození na zakázané uvolnění oddechový čas, aby mohli nabrat síly před novým buly.
     
    49:10
    Couturier uděla tři rychlé kličky v mezikruží a nakonec zakončil bekhendem. Braden Holtby připraven zastavit puk v přejití do rozkleku.
     
    49:35
    Už skoro polovinu třetí třetiny máme za sebou a zatím není ani jedna strana blíže vítězství. Oba týmy jsou daleko pozornější před vlastní brankou než na začátku duelu.
     
    50:17
    Flyers se svým napadáním v útočné třetině neuspěli, na druhou stranu se pak okamžitě vydal Alex Ovečkin. Ani on se neprosadil.
     
    50:43
    Brankář Zepp vyjel z branky a trošku zariskoval se svou rozehrávkou za klecí, ale předal puk přesně na své spoluhráče.
     
    51:05
    Na druhé straně dorážel na Holtbyho brankovišti Schenn, jenže ani silou puk do sítě neprotlačtil. I když byl tentokráte hodně blízko.
     
    51:50
    Už se ve třetí třetině ani tolik nepřerušuje, rozhodčí nechávají hru plynout. Teď byli domácí přesvědčeni, že se měl pískat ofsajd, avšak hraje se dál.
     
    52:33
    Del Zottovo nahození od modré čáry tečovala před brankou dvojice útočníků v oranžovém trikotu. Ale kotouč z neznámých důvodů vůbec k zařízení nedoletěl.
     
    53:01
    Joel Ward uháněl sám na branku, když se mu naskytla možnost. Ale také on hodně přestřelil úroveň horní Zeppovy tyče.
     
    53:40
    Kotouč za brankou Flyers získal Backstrom, ale neměl nikoho po ruce na výpomoc. Pak musel kotouč nedbrovolně odevzdat.
     
    54:08
    Pokračovat budeme po reklamní přestávce, hra přerušena ve středním pásmu.
     
    54:33
    Kuzněcov a Chimera se snažili vybojovat kotouč za brankou soupeře, ale tam byli hodně rychlí domácí obránci. Ti pohotově přebírají kus černé gumy.
     
    54:48
    Nyní už ale Philadelphia musela vsadit na vyhození na zakázané uvolnění, buly u domácí klece.
     
    55:10
    Flyers v klidu rozehrávají puk za brankou a čekají, až si najedou útočná křídla.
     
    55:47
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Flyers mají něco málo přes čtyři minuty do konce základní hrací doby své vedení zpátky. Dlouhou dobu se sice pohybovali kolem vlastní klece a doufali, že se do příležitosti zakončit nedostane Washington. Pak ale Philadelphia otočila hru směrem k Holtbyho kleci, kus černé gumy na levou stranu útočného pásma dostal přesně MICHAEL DEL ZOTTO. Nádherně vypálil do pravé poloviny zařízení Washington Capitals a zařídil důležitou trefu těsně před koncem. Asistence: Jakub Voráček, Chris VandeVelde.
    Michael Del ZOTTO - 3:2
     
    56:15
    Capitals budou muset za opět nevýhodné stavu začít trošku riskovat. Teď se ale bude ještě jednou opakovat buly ve střední třetině.
     
    56:46
    Backstrom nabízel nádhernou přihrávku Ovečkinovi, ale střelec Washingtonu u levé tyčky selhal. Zepp tentokráte ani zasahovat nemusel.
     
    57:31
    Bellemare a jeho střela příklepem z pravého kruhu, ale teď si dobře palebně nevedl ani hokejista v oranžovém trikotu.
     
    58:06
    Už se rozběhly poslední dvě minuty základní hrací doby, vhazovat se za několik okamžiků bude po levé ruce Zeppa. Ten nyní bude muset dávat ze všech největší pozor.
     
    58:08
    Washington Capitals si vybírají svůj oddechový čas a chtějí se samozřejmě pokusit o vyrovnání.
     
    58:36
    Už se hraje a Capitals nechávají prázdnou branku, riskují tedy v šesti mužích v útočném pásmu.
     
    59:01
    Hostujícímu mančaftu pochopitelně čas hodně rychle utíká, ale Flyers naštěstí pro Capitals první vyhození nevyšlo.
     
    59:03
    Na trestnou lavici musí za zdržování hry, konkrétně za vyhození kotouče mimo hrací plochu, Nick Schultz (PHI). Dobrá šance pro Washington.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Víc už se toho dnes ve Philadelphii nestane. Flyers sice nevyužili nakonec odkryté branky soupeře a pátý gól nepřidali, po vyrovnaném konci třetí třetiny ale mohou být nakonec spokojeni. Domácí totiž berou dva body do tabulky za výhru proti nedalekému rivalovi v základní hrací době. Washington sice postupně dotáhl ztrátu dvou branek a srovnal na 2:2, avšak v závěru poslední periody rozhodl parádní střelou za Holtbyho Michael Del Zotto. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek neděle.
     
    Československá stopa v utkání

    Jakub Voráček (PHI) (0 + 2, čas na ledě 17:31, 0 střel)
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Michael Del Zotto (PHI) (1 + 0)
    2. Claude Giroux (PHI) (1 + 1)
    3. Jakub Voráček (PHI) (0 + 2) (21:23:09)
    Wayne Simmonds clonící před brankou Capitals.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 5. Giroux (Streit, Voráček), 22. Simmonds (Streit, Giroux), 56. Del Zotto (Voráček, VandeVelde) – 26. Wilson (Carlson.), 36. Ward (Fehr, Laich)


    Philadelphia Flyers: Zepp (Emery) – Streit, Schultz, Coburn, Del Zotto, MacDonald, Grosmannn – Simmonds, Giroux, Raffl – Voráček, Couturier, Read – Umberger, B. Schenn, White – VandeVelde, Bellemare, Rinaldo
    Washington Capitals: Holtby (Peters) – Carlson, Orpik, Niskanen, Alzner, Green, Schilling – Chimera, Backstrom, Ovečkin – Brouwer, Kuzněcov, Johansson – Ward, Fehr, Laich – Wilson, Latta, Beagle

    Rozhodčí: St. Laurent, St. Pierre – Cvik, Nansen

    Diváci: 19 703
    bahis siteleri