Ottawa – Florida 4:1 (kon.) | New Jersey – Carolina 3:1 (kon.) | Edmonton – Anaheim 1:2 (kon.)
Montreal – Columbus 3:1 (kon.) | Toronto – Winnipeg 4:3 (po pr.) | Arizona – Tampa 2:4 (kon.)
St. Louis – Pittsburgh 2:4 (kon.) | Dallas – Detroit 6:7 (po pr.) | San Jose – Los Angeles 1:2 (kon.)
Philadelphia – Washington 3:2 (kon.) | Chicago – Boston 2:6 (kon.)
konec
Philadelphia Flyers
3:2 (1:0, 1:2, 1:0)
Washington Capitals
Neděle 22.02.2015, 18:45 • Wells Fargo Center, Philadelphia • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:03
    Na trestnou lavici musí za zdržování hry, konkrétně za vyhození kotouče mimo hrací plochu, Nick Schultz (PHI). Dobrá šance pro Washington.
     
    58:08
    Washington Capitals si vybírají svůj oddechový čas a chtějí se samozřejmě pokusit o vyrovnání.
    Michael Del ZOTTO - 3:2
     
    55:47
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Flyers mají něco málo přes čtyři minuty do konce základní hrací doby své vedení zpátky. Dlouhou dobu se sice pohybovali kolem vlastní klece a doufali, že se do příležitosti zakončit nedostane Washington. Pak ale Philadelphia otočila hru směrem k Holtbyho kleci, kus černé gumy na levou stranu útočného pásma dostal přesně MICHAEL DEL ZOTTO. Nádherně vypálil do pravé poloviny zařízení Washington Capitals a zařídil důležitou trefu těsně před koncem. Asistence: Jakub Voráček, Chris VandeVelde.
     
    53:01
    Joel Ward uháněl sám na branku, když se mu naskytla možnost. Ale také on hodně přestřelil úroveň horní Zeppovy tyče.
     
    51:05
    Na druhé straně dorážel na Holtbyho brankovišti Schenn, jenže ani silou puk do sítě neprotlačtil. I když byl tentokráte hodně blízko.
     
    48:57
    Philadelphia Flyers si vybírají po vyhození na zakázané uvolnění oddechový čas, aby mohli nabrat síly před novým buly.
     
    44:41
    Nyní však Alex Ovečkin přihrávku dostával do poloviny odkryté branky. Když se pak Zepp stačil přesunout, snajpr Capitals přestřelil.
     
    44:00
    Vylučovat se bude na straně Philadelphie, domácí čeká oslabení. Dvě minuty za podražení je nucen odsedět Michael Del Zotto (PHI).
     
    39:43
    Bude se na konci druhé periody vylučovat, z řad Philadelphia Flyers. Dvě minuty za sekání inkasuje od hlavního rozhodčího Mark Streit (PHI).
     
    38:46
    Jenže teď už mohli mít Flyers své vedení zpátky. Jeden z domácích forvardů unikal úplně sám na branku a jen tak tak na poslední chvíli Braden Holtby zasáhl.
    Joel WARD - 2:2
     
    35:22
    Washington právě vstřelil branku!
    Stejně jako fanoušky v hale zaskočila první branka Capitals, velice podobně můžeme hovořit také o druhém hostujícím zásahu. V útočné třetině sice nevypadali nyní Washingtonští nikterak nebezpečně, ale mužstvo z hlavního města USA využilo momentu překvapení. Vedle levého kruhu vypálil z pořádně ostrého úhlu JOEL WARD, jenž možná ani sám nevěděl, jak propasíroval kus černé gumy za čáru. Asistence: Eric Fehr, Brooks Laich.
     
    26:18
    Tvrdost už je znát také v pěstních soubojích. Pykat za rvačku musejí do boxu domácí Zac Rinaldo (PHI) a hráč Washington Capitals Jason Chimera (WSH). Trest na dvě minuty pak navíc dostává autor předchozí braky Tom Wilson (WSH). Přesilovka Flyers.
    Tom WILSON - 2:1
     
    25:23
    Washington právě vstřelil branku!
    Jenže jako blesk z čistého nebe přichází hostující snížení. Capitals se na chvíli usadili v útočné třetině, ponechali kotouč nenápadně za brankou a tam se jej snažili podržet. Potom už si výborně sjel na levý kruh TOM WILSON, který po nádherné přihrávce od spoluhráče přímo na hokejku snad ani nemohl minout více jako z poloviny odkryté zařízení. Hned bude zápas zajímavější pro diváky v hledišti, na ledě se i mírně přiostřilo. Asistence: John Carlson.
     
    25:08
    Už se hrálo v plném počtu hráčů na ledě, Braydon Coburn naskočil z trestné lavice a uháněl proti Holtbymu. Brankář Capitals si pohlídal mezírku mezi betony.
     
    23:00
    Znovu se bude na začátku druhé periody vylučovat, nyní ze strany Philadelphie. Ze plexisklo musel odjet kvůli hrubosti Braydon Coburn (PHI).
    Wayne SIMMONDS - 2:0
     
    21:34
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Druhá využitá přesilovka Philadelphie v zápase a zároveň samozřejmě druhá radost v aréně zaplněné oranžovými trikoty. Opět se vyplatila domácím Flyers aktivita na brankovišti, navíc předchozí střela z dálky. Po ráně od modré čáry zůstal kousek před brankářem Holtbym uvolněný WAYNE SIMMONDS, jenž ukázkově ze vzduchu doklepl kus černé gumy do sítě Washington Capitals. Asistence: Mark Streit, Claude Giroux.
     
    21:29
    Sice už se za chvíli vrátí vyloučený hráč hostů do hry, ale další míří nyní za katr. Dvě minuty za vysokou hůl musí jít odsedět Brooks Laich (WSH).
     
    19:30
    Ještě sledujeme na konci první třetiny vyloučení. Matt Niskanen (WSH) musí do boxu trestoměřičů, jeho koleno zasáhlo Couturiera hodně nepříjemně. Faul kolenem.
     
    13:55
    Premiérovou přesilovku dnes vyzkoušejí také Capitals. Dvě minuty za faul loktem dostává Zac Rinaldo (PHI) a jeho tým bude hrát ve čtyřech.
     
    11:03
    Jenže teď už mohl být domácí brankář rád, že je skóre stále lepší pro jeho tým. Alex Ovečkin nabral v pásmu puk na hokejku a orazítkoval horní tyčku klece Flyers.
    Claude GIROUX - 1:0
     
    04:39
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Jenže domácí družina o výhodu útočného pásma nepřišla a následně už se prosazuje. Washington ani neměl za celou dobu možnost vystřídat, tím pádem si ani trochu vydechnout. Nahození od modré čáry ještě za brankovou čáru neskončilo, ale následný zásah puku od hráče jménem CLAUDE GIROUX již znamenal první zásah duelu mezi Flyers a Capitals. Asistenci si připisuje taky český útočník Jakub Voráček, který má bezpochyby na Girouxově brance velmi značnou zásluhu. Asistence: Mark Streit, Jakub Voráček.
     
    03:37
    První vyloučení utkání, dvě minuty za držení inkasuje od rozhodčího hostující hokejista Jay Beagle (WSH), přesilovka Philadelphie.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 5. Giroux (Streit, Voráček), 22. Simmonds (Streit, Giroux), 56. Del Zotto (Voráček, VandeVelde) – 26. Wilson (Carlson.), 36. Ward (Fehr, Laich)


    Philadelphia Flyers: Zepp (Emery) – Streit, Schultz, Coburn, Del Zotto, MacDonald, Grosmannn – Simmonds, Giroux, Raffl – Voráček, Couturier, Read – Umberger, B. Schenn, White – VandeVelde, Bellemare, Rinaldo
    Washington Capitals: Holtby (Peters) – Carlson, Orpik, Niskanen, Alzner, Green, Schilling – Chimera, Backstrom, Ovečkin – Brouwer, Kuzněcov, Johansson – Ward, Fehr, Laich – Wilson, Latta, Beagle

    Rozhodčí: St. Laurent, St. Pierre – Cvik, Nansen

    Diváci: 19 703
    bahis siteleri