Slavia – Karviná - ženy 2:1 (kon.)
konec
HC Slavia Praha
2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
S.K. Karviná - ženy
Neděle 01.03.2015, 09:45 • Zimní stadion Beroun • Liga žen – TOP divize
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 09:45.
     
    Krásné nedělní ráno z Berouna! Máme tady březen, který pro český ženský hokej znamená, že se neúprosně blíží vrchol zápolení v domácí soutěži. Ale do Final Four v Přerově ještě stále chybějí čtyři týdny.

    Dnes budeme přihlížet odvetnému souboji dvou rivalů, kteří svou kvalitou převyšují zbytek české konkurence o třídu až dvě. Domácí Slavia Praha znovu vyzve mistra z Karviné, jenž ovládl včerejší bitvu výsledkem 4:3.
     
    Včerejší zápas nabídl hodně zajímavou zápletku. Slavia sice zkraje druhé třetiny vedla 2:0, ale Karviná zlepšeným výkonem bitvu rychle vyrovnala a ve třetí třetině dokonce otočila. Klíčovou roli v tom hrála Vendula Přibylová, která se k týmu připojila tento víkend, a hned si připsala dva góly a navrch asistenci.

    Slavia – Karviná 3:4 (1:0, 2:2, 0:2)
    Branky a nahrávky: 18. A. Jůzková (Forejtová), 25. Lásková (Lédlová), 37. Chadimová (Lédlová, Kosinová) – 31. Přibylová (Kaplanová, Gápová), 35. Zíková, 41. Přibylová (Gápová), 46. Kaplanová (Přibylová)
     
    Úvodní sestavy:

    HC Slavia Praha: Jandová (Ramajzlová) – Lásková "C", Cornová, Brotánková, Erbenová, Kosinová – Lédlová, Bucifalová, Chadimová – Mašková, Patočková, Nárožná – Nováková, A. Jůzková, M. Jůzková. Trenér: Karel Manhart.

    S.K. Karviná – ženy: Dvořáková – Kovářová, Hudečková, Výtisková, Walicová – Vozdecká, Zíková, Lerchová – Kaplanová, Přibylová, Gápová – Sadilková, Kosellková, Kytková "C". Trenér: Josef Štoudek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:35
    Slavia zahajuje náporem, Dvořáková měla hned plné ruce práce se střelou Bucifalové!
     
    02:10
    Teď už zvládly hokejistky Karviné srovnat hru a drží se na kotouči na útočné polovině.
     
    04:09
    Hosté stále kontrolují hru, čekáme na další zajímavé akce. Denisa Jandová ještě nemusela zasahovat.
     
    04:47
    Teď alespoň dávala Jandová pozor, když ji zkoušela zpoza branky ošálit Vendula Přibylová. Slávistky se poté osvobodily.
     
    05:24
    Další gólovou šanci z čistého nebe měla Slavia. Lédlová perfektně projela podél pravého hrazení a puk dorážela Bucifalová, ale Bára Dvořáková se proti ní blýskla famózním zákrokem!
     
    06:02
    Elitní útok Pražanek dostal svého soupeře pod tlak, ale nyní se při rozehrávce dopustil zakázaného uvolnění.
     
    06:51
    Martina Mašková našla od brankové čáry Adélu Jůzkovou, která slušně trefila puk z první, jenže Dvořáková opět zasahuje.
     
    07:38
    Na druhé straně zůstala před Jandovou nehlídaná Gápová, ale soupeřky k ní v poslední chvíli stihly přistoupit.
     
    08:17
    Jako buldok se dopředu vrhla Dominika Lásková, po vhazování přišla dobrá akce Anety Lédlové. Ani ta ale nedokázala karvinskou gólmanku propálit.
     
    09:20
    Teď už se dokázaly obhájkyně titulu osvobodit a dlouhým nahozením na Jandovou si alespoň vysloužily útočné buly.
     
    09:57
    Nepřesná střela Anety Cornové neprošla na branku, nepomohla jí ani teč Adély Jůzkové. Před Dvořákovou bylo příliš clonících hráček.
     
    10:38
    Protiútok Karviné je zastaven ofsajdem, její nejlepší formaci akce nevyšla.
     
    11:03
    Aneta Lédlová je zatím hlavním tvůrcem hry Slavie. Teď připravila palebnou pozici Alici Chadimové, která ale z mezikruží jen trefila střed brány a Dvořákovou.
     
    12:03
    Chvíli zůstal klub v klubku hráčů v pásmu hostů, než rozhodčí přece jen přerušili hru.
     
    12:19
    Výtisková vyslala zcela ukázkovou přihrávkou dopředu Přibylovou, jejíž akce byla zbržděna. Potom přišel faul Dominiky Láskové (SLA), která je první vyloučenou hráčkou zápasu. Dvě minuty za hákování.
     
    13:02
    Markéta Výtisková zakončovala akci na hranici brankoviště, ale soupeřky jí puk vypíchly a osvobozují se.
     
    13:40
    Ve vlastním oslabení vypíchla puk Lédlová a přihnala se až před Dvořákovou. Z mírného úhlu ji ale nedokázala prostřelit!
     
    14:24
    Karviné se první přesilovka nepovedla podle představ, domácí hokejistky jsou kompletní.
     
    15:05
    Přibylová s Kaplanovou rozjely svižnou akci. Slavia ale zatím zvládá protiútoky soupeřek odrážet, právě tahle věc ji včera připravila o vítězství.
     
    15:54
    Lédlová přiťukla puk do strany Bucifalové, Dvořáková musela opět zasahovat.
     
    16:05
    Anetě Lédlové zatím není co vytknout, snad jen kromě toho, že ještě nedala gól. Její výkon je skvostný! Teď natáhla za modrou čarou k dělovce, kterou musela Dvořáková zastavit pořádně těžkým zákrokem lapačkou.
     
    17:05
    Na druhé straně však také moc nechybělo, znovu v tom měla prsty Přibylová. Nepřehlednou situaci ale zachránily slávistky odpálením puku do bezpečí.
     
    17:25
    A je tady druhá početní výhoda pro Karvinou. Michaela Nováková (SLA) je vyloučena za vražení na hrazení.
     
    18:02
    Karvinské hokejistky promáchly puk ve slušné pozici a znovu letí puk zpátky do jejich třetiny.
     
    19:12
    Kapitánka reprezentační patnáctky Magda Erbenová vypíchla puk Kosellkové a Patočková se postarala o vyhození.
     
    19:37
    Slavia hraje v plném počtu, ani tentokrát si soupeřky nic nevytvořily.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První dvacetiminutovka byla co do územní situace a držení puku vyrovnaná, ale velké nebezpečí hrozilo prakticky jen před brankou Karviné. Stará se o to hlavně Aneta Lédlová, která v každém střídání neskutečně brousí led dopředu i dozadu a jejímu výkonu zatím skutečně chybí jen gól. Taky dlužno říct, že Barbora Dvořáková chytá skvěle.

    Druhá třetina začne přibližně v 10:31.
     
    Trenéři dnes provedli v sestavách drobné změny. Na straně Slavie nahradila Dominiku Forejtovou ve třetím útoku Michaela Nováková, v týmu Karviné se na pozici první formace posunul včerejší třetí útok. Ale tady jde pochopitelně jen o to, jak budou útoky nasazovány proti sobě, a to má v moci Karel Manhart jakožto trenér domácího týmu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:31
    Slavia chce pokračovat v nastoleném trendu, hned letěl puk vstříc brankovišti Dvořákové. Ta ležela na ledě, ale soupeřky toho nedokázaly využít.
     
    20:49
    Karviná po obranném buly přejela dopředu a slávistky si ještě trochu zkomplikovaly situaci, když si srazily puk na Jandovou.
     
    21:08
    Máme tady první vyloučení na straně Karviné. Katka Kaplanová (KAR) odchází pykat za podražení, to je dobrá šance pro domácí.
     
    21:35
    Po těžké střele Chadimové skončil puk v ochranné síti. Předtím pálila přes beky Lédlová a Dvořáková musela být hodně pozorná.
     
    22:43
    Znovu to zkoušela Alice Chadimová, ale kotouč opět končí mimo. Tentokrát po zásahu bránících hráček.
     
    23:22
    Karviná hraje v plném počtu. V závěru oslabení měla plné ruce práce na brankovišti, kde dorážely Lédlová s Bucifalovou, ale hosté zvládli puk odpálit.
     
    23:58
    Po vyhraném buly pálila Nováková, Dvořáková zasahuje vyrážečkou.
     
    24:15
    Do protiútoku prchla Vendula Přibylová, jenže z úhlu už se nezvládla natlačit do takové pozice, aby mohla Jandovou zaskočit. Následně se Karviná dopustila úmyslného ofsajdu.
     
    25:01
    Nyní přichází pro změnu ofsajd v podání pražského výběru.
     
    25:33
    Chadimová vybídla zpoza branky ke skórování koho jiného než Lédlovou, jenže ta znovu nedokázala najít recept na Báru Dvořákovou!
     
    26:22
    Karviná je teď po velkým náporem a stále se nemůže osvobodit. Gól Slavie visí ve vzduchu.
     
    27:12
    Druhá formace Pražanek znovu zaměstnala karvinskou brankářku Dvořákovou, která je prakticky od začátku utkání v plné permanenci.
     
    28:15
    Slavia právě vstřelila branku!
    Dlouhé obléhání karvinské branky končí gólem, který už prostě a jednoduše musel přijít. Celou akci si vzala na paškál DOMINIKA LÁSKOVÁ. Nejdřív vykroužila zpoza brány do mezikruží, bekhendový pokus ale na branku neprošel. K puku se ovšem dostala znovu, chvíli počkala, přesně zamířila a o druhou tyčku cinkla kotouč do sítě – 1:0! Asistence: Aneta Lédlová.
     
    28:53
    Po delší době je v akci i Denisa Jandová, která musela rychle přikrýt kotouč, jenž se k ní dostal hned po buly.
     
    29:40
    Karviná právě vstřelila branku!
    Po vstřeleném gólu domácí hokejistky trochu polevily a na světě je krutý trest! Do útočné třetiny rychle nabruslila KATKA KAPLANOVÁ a obránkyně před ní trochu ustoupily, tak natáhla ke střele na bližší růžek. Tam našla nad lapačkou Jandové místo a máme zase vyrovnáno – 1:1! Asistence: Nikola Gápová.
     
    30:57
    Teď už se zase hraje v pásmu Dvořákové. Ta nemusela zasahovat ani proti zblokované střele Lédlové, ani proti nahození Erbenové.
     
    31:16
    Ou! Na modré čáře se srazily Lásková se Zíkovou, hůř to odnesla druhá jmenovaná. Na střídačku ale dojela sama a věřme, že po nepříjemném otřesu bude zase pokračovat.
     
    32:24
    Nepřehledná situace před brankou Jandové, nejblíž gólu byla dorážející Kytková. Ale domácí to zvládly.
     
    33:28
    Karviná po inkasované brance viditelně přidala a momentálně má navrch. Dlouhé snažení Slavie z první poloviny zápasy přišlo vniveč.
     
    34:42
    Hra je trochu neurovnaná, ani jeden z celků nedokáže v útoku vytvořit solidnější kombinaci.
     
    36:10
    Po dlouhé době se přerušuje, postaral se o to nápor Slavie. Zpoza branky hledala spoluhráčky Chadimová, pak střílela Lásková a puk se vznesl do vzduchu. Dvořáková po něm však jako lev skočila.
     
    36:39
    Domácí obránkyně Magda Erbenová (SLA) hasila protiútok soupeřek a podle názoru rozhodčího to bylo s faulem. Dvě minuty za držení protihráčky, přesilovka pro Karvinou.
     
    37:55
    Až teď přišel první nebezpečný pokus, Kytková přiťukla mezi kruhy Kosellkové. Ta trefila kotouč snad ze vzduchu, nicméně Jandová byla u druhé tyčky připravená.
     
    38:41
    Slavia hraje v plném počtu, oslabení zvládla ubránit velmi slušně.
     
    39:00
    A hned vzápětí si musela Dvořáková dávat pozor při střele Novákové. Brankářka si zvládla poradit.
     
    39:54
    Neřízená bomba z hokejky Kovářové minula branku, a to bude z druhé třetiny všechno.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Utkání dál pokračuje ve velmi slušném tempu. Až do 29. minuty se o to staraly slávistky, jejich převaha stále narůstala a nakonec se dočkala zaslouženého zhodnocení. Jenže jako by to domácí tým uspokojilo a hned za 85 sekund bylo vyrovnáno! Karviná v ten okamžik přidala a hru absolutně srovnala. Můžeme se těšit na parádní závěr zápasu.

    Třetí třetina začne přibližně v 11:18.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:43
    Také třetí část začala snahou domácích, teď se ale karvinské hokejistky dokázaly osvobodit.
     
    41:24
    Po zakázaném uvolnění se vhazuje po pravici Báry Dvořákové. Před chvílí musela zasahovat proti výjezdu Adély Jůzkové.
     
    42:20
    Dvojicí pokusů se prezentovala Alice Chadimová, která se dneska prezentuje v hodně solidním světle. Druhou střelu musela výtečně lapit Dvořáková.
     
    42:49
    Slávistický tlak vede k vyloučení a přesilovce domácích. Klára Hudečková (KAR) – 2 minuty za krosček.
     
    43:10
    Jenže obrana si teď neporozuměla s útokem a je z toho zakázané uvolnění Pražanek.
     
    43:28
    A tak domácí prošly dopředu rychlým tempem, Lásková minula břevno. Lédlová potom nezamířila ideálně do růžku a Dvořáková stále drží současný stav.
     
    44:13
    Po střetu v rohu pásma skončila na ledě jedna z domácích hokejistek, které musely na střídačku pomoci její spoluhráčky. Nevypadá to s ní dobře.
     
    44:13
    A je z toho menší trest za faul loktem pro Karolínu Kovářovou (KAR). Pět na tři pro domácí!
     
    45:08
    Slavia právě vstřelila branku!
    Dvojnásobnou početní výhodu ještě domácí hokejistky nevyužily, ale krátce po jejím skončení se už prosazují! Dominika Lásková to udělala hodně chytře, narýsovala přihrávku do brankoviště na volnou hokejku BÁRY PATOČKOVÉ, a ta to měla před prázdnou klecí snadné. Slavia si bere zpět ztracené vedení – 2:1! Asistence: Dominika Lásková.
     
    46:44
    Jenže situace z druhé třetiny se mohla opakovat jako přes kopírák. Vendula Přibylová si před brankou počkala na pas z rohu a střílela z první, ale Jandová předvedla dost možná klíčový zákrok betonem!
     
    47:51
    Samozřejmě je už znát, že hokejistky hrají druhý zápas během pár hodin, a tempo hry trochu opadlo. Ale stále můžeme vidět souboje na sto procent.
     
    48:46
    Z hranice útočné třetiny tvrdě vypálila Martina Mašková a Dvořáková musela ukrýt puk ve výstroji.
     
    49:12
    Hned po buly v obranném pásmu prchla dopředu jako utržený vagón Katka Kaplanová. Vypálila z levé strany, Jandová puk napodruhé zkrotila.
     
    50:03
    Neúnavně napadající Nárožná vybojovala puk pro Patočkovou, ale té v posledním chvíli zabránila jít do sóla skvělým obranným skokem Výtisková.
     
    50:45
    Na zimním stadionu v Berouně se během zápasu oteplilo z jednoho na dva stupně. I tak asi pochopíte, že kromě samotných aktérek se my ostatní příliš nezpotíme.
     
    51:37
    Domácí si musejí hlídat Vendulu Přibylovou, která zase čekala na přihrávku. Jandová si ale spodní kout brány pokryla.
     
    52:16
    Karviná přidala na obrátkách a zaměstnává slávistickou obranu, žádný drtivý nápor z toho ale zatím není.
     
    52:34
    Domácí hokejistky našláply k rychlému protiútoku, střelu Adély Jůzkové mohly dorážet její spoluhráčky. Hra je však přerušena pro postavení hráčky v brankovišti, proto skončila Dvořáková bezmocně na ledě.
     
    53:27
    Do jasné šance se protáhla Aneta Lédlová, ale i s faulem jí nakonec dokázaly soupeřky zastavit.
     
    53:27
    Markéta Výtisková (KAR) – 2 minuty za sekání.
     
    53:55
    Dobrou práci odvedla v oslabení Renáta Kytková, která ušetřila řadu cenných vteřinek.
     
    54:07
    A teď navíc zastavuje domácí útok ofsajd.
     
    54:29
    V oslabení pálila z dálky Přibylová, Jandová musela pohotově zasáhnout a přerušit hru.
     
    54:50
    Po střele Láskové se puk motal na straně brankoviště, ale Dvořáková ho tygřím skokem zalehla.
     
    55:12
    Ještě doplním, že zraněnou hráčkou Slavie byla Aneta Cornová. Hned po tvrdém střetu odkulhala do kabin, vypadalo to na problémy s kolenem.
     
    55:50
    Tak to je neuvěřitelné! Jakmile byla Karviná kompletní, nabídla Lédlová jasnou tutovku Láskové, ale ta přestřelila branku. Puk tak vzala Anna Zíková a v sólu mohla šokovat vyrovnáním, jenže Jandová vytáhla její střelu vyrážečkou!
     
    56:39
    Další dobrá pozice pro hostující tým. Sára Sadilková ale přestřelila břevno.
     
    57:00
    Karviná je hodně aktivní a Slavii teď pomohla brankářka, která si rychle našla puk daleko před svým územím. Výborný postřeh.
     
    57:34
    Na druhé straně mohla rozhodnout Lédlová, její pokus ale odrazila buď brusle protihráčky, nebo beton Dvořákové.
     
    57:56
    Je tady zase rychlé nahození na Jandovou a útočné buly pro Karvinou.
     
    58:29
    Obrovská obětavost domácích, obranný val nemohla prostřelit Přibylová ani její parťačka!
     
    58:58
    Puk v pásmu Karviné, které už čas běží neskutečně rychle.
     
    59:18
    Stále se hraje poblíž Dvořákové.
     
    59:35
    Lásková si mohla dát druhý vlastňák za víkend, ale zamotaný puk nakonec zvládly domácí hokejistky odpálit z brankoviště.
     
    59:57
    Ztečovaná rána Gápové končí v ochranné síti.
     
    59:57
    Oddechový čas si vybírá domácí trenér Karel Mahnart.
     
    59:57
    Buly v obranném pásmu Slavie. Karviná je v šesti bez brankářky, zbývají tři sekundy!
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Tak se dneska Slavia svému soupeři zvládla pomstít za včerejší porážku! Rozhodně si to zasloužila, měla víc ze hry a především víc gólových šancí. Nakonec rozhodla přesilovková trefa Barbory Patočkové ze 47. minuty.
     
    Celkové skóre vzájemných bitev je tak aktuálně 3:1 pro Slavii! Je dobře, že po předchozích výsledcích 5:0 a 3:0 jsme tentokrát sledovali gólově vyrovnané bitvy, kterým nescházelo drama od první do poslední sekundy. Přestože o nic nejde a oba týmy mají účast na Final Four jistou, hokejistky opravdu musely předvést, co v nich je. Oba zápasy měly hodně slušnou úroveň.
     
    Bitvy v TOP divizi se teď zase stěhují do Karviné, kde se bude hrát příští víkend – opět v sobotu a v neděli.

    Ode mě je to z promrzlého stadionu v Berouně všechno. Užijte si zbytek hokejového víkendu a někdy příště se s Vámi těším zase na počtenou! (11:59:22)

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 29. Lásková (Lédlová), 46. Patočková (Lásková) – 30. Kaplanová (Gápová)


    HC Slavia Praha: Jandová (Ramajzlová) – Lásková "C", Cornová, Brotánková, Erbenová, Kosinová – Lédlová, Bucifalová, Chadimová – Mašková, Patočková, Nárožná – Nováková, A. Jůzková, M. Jůzková. Trenér: Karel Manhart.
    S.K. Karviná - ženy: Dvořáková – Kovářová, Hudečková, Výtisková, Walicová – Vozdecká, Zíková, Lerchová – Kaplanová, Přibylová, Gápová – Sadilková, Kosellková, Kytková "C". Trenér: Josef Štoudek.

    Rozhodčí: Jelínek – Kálal, Pokorná.
    bahis siteleri