Barys – Omsk 3:4 (kon.) | Ufa – Magnitogorsk 4:6 (kon.) | Jekatěrinburg – Kazaň 1:2 (kon.)
Čeljabinsk – Novosibirsk 2:1 (po pr.)
po prodl.
Traktor Čeljabinsk
2:1 (1:0, 0:0, 0:1 - 1:0)
HC Sibir Novosibirsk
Středa 04.03.2015, 14:30 • Yunost Sport Palace • Play-off KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    64:59
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Z této obléhací pozice se jim podařilo skórovat brzy v 1. prodloužení. Mé pesimistické odhady o dlouhém zápasu se nenaplnily a zápas končí gólem ve využité přesilovce Traktoru. Autorem branky je ILJA DAVYDOV, kterému teď domácí fanoušci děkují. Asistence: Anton Glinkin
     
    64:42
    Hosté dobře brání a Salák nemá moc práce. Teď ale rozestavili domácí z Čeljabinsku útočnou pětici tak, že obléhají soupeře.
     
    63:54
    ŠumakovSIB) zahrál vysokou holí a trefil do obličeje soupeře, proto teď bude trnout na trestné lavici 2 minuty a doufat, že domácí neskórují, to by znamenalo konec zápasu.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny, nikoliv zápasu, stav je totiž stále 1:1 a tohle bude asi ještě dlouhý zápas. Nevím, ale mám pocit, že se nerozhodne ani v prvním prodloužení.
     
    57:00
    Tempo výrazně zpomalilo a všichni se zaměřili na pevnou a nepropustnou defenzivu. Hráči se ani nesnaží nikoho hledat, poněvadž spousta hráčů je obsazených a proto radši zkoušejí individuální akce. Ty ale většinou končí neúspěchem.
     
    56:05
    Na ledě nebyla k vidění dlouho žádná ošemetná či zajímavá situace. Hráči jsou nervóžní, takže radši než aby udělali chybu, zahrají na jistotu.
    David ULLSTRÖM - 1:1
     
    49:33
    Sibir právě vstřelil branku!
    V přesilovce 5 na 3 se hosté prosazují. Nahození zápěstím od modré mělo gólový efekt. Puk tečoval někde na půli cesty DAVID ULLSTRÖM. Švédský útočník, jenž nastupoval před rokem ještě za Lev Praha. Asistence: Igor Ožiganov
     
    48:04
    Vyloučení domácího hráče za příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    44:03
    Enlund (SIB) v další střelecké pozici v dnešním zápase. Demčenko jeho střelu kryl, po zásahu ramenem, do lapačky.
     
    37:56
    Monja vykličkoval domácí obranu a dostal se až před Demčenka, který se roztáhl betony a pokryl dolní polovinu branky tak, aby to měl střelec co nejtěžší. Monja tak neměl kam puk poslat, či zasunout.
     
    36:01
    To je obrovský tlak hostů ze Sibiru, Enlund pálil, Demčenko na zemi, ale puk je za bránou a pokračuje se ve zvšeném tempu.
     
    35:12
    Salák sražen při souboji, rozhodčí posuzují zákrok jako zaviněný a tím pádem i nedovolený – 2 minuty pro Panova- nedovolené bránění.
     
    27:23
    Přesilovka Traktoru měla "jepičí život." Teď už si může Čistov (vysoká hůl) popovídat na trestné lavici s protihráčem ze Sibiru, který odpykává trest za příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    27:18
    Šumakov už si sedl na trestnou lavici. Bude pykat dvěma minutami za překročení pravidel. Ještě něco rozhodčí řeší s trenérem Skabelkou (SIB).
     
    26:17
    Traktor nyní přebral iniciativu na svojí stranu a předvedl několik akcí před Salákem, kterému musel být chvíli úzko.
     
    24:45
    Sibir se jaksi osmělil a dává zabrat obraně domácích. Už to zdaleka není tak jednostranná hitparáda kombinací a šancí Traktoru. Sibir se vkládá do větší role.
     
    23:55
    Pokus překonat Demčenka nadvakrát z bezprostřední blízkosti se Sibiru nevydařil.
     
    21:36
    Demčenko jel za branku, v dobré víře pomoci obráncům s rozehrou a málem litoval, protože puk mu projel mezi nohama a dostal se na hokejku útočníka ze Sibiru.
     
    20:40
    Souboje v rohu obranné třetině Sibiru. Po velkém boji urvali kotouč pro sebe hosté z Novosibirsku.
     
    19:55
    Jenže tohle stálo za to! Hráči domácích zavezli puk urychleně do pásma, vědomi si zbývajícího času do konce třetiny, rychlá přihrávka na střed, střela, a objetí branky, kde se ještě útočník Traktoru snažil najít někoho před brankou. Ačkoliv si myslím, že záměr byl zasunout puk zpoza brány hned do branky, ale to nestihl a Salák ještě přispěl tím, že skočil zpět jako tygr, aby nepříznivou situaci zachránil. Branka to není. Třetina končí.
     
    17:01
    Meztiím Salák s pomocí obrany drží akcie Sibiru na stejné hodnotě. Jsou to ale obrovské šance a tlak Čeljabinsku graduje.
    Anton GLINKIN - 1:0
     
    15:08
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Salák byl bezmocný. Stále čekal odkud se puk "vynoří". ANTON GLINKIN ho dorazil po zblokované střele Čistova, který než vystřelil tak kouzlil se svýma šikovnýma rukama. GLINKIN ho dohrnul přes obranu k levé tyči Saláka, který neměl šanci, jelikož nevěděl odkud puk vypadne. Asistence: Stanislav Čistov
     
    14:26
    Pozor Ožiganov, první obránce Sibiru dostal nepříjemnou a tvrdou ránu pukem do oblasti břicha, kde je minimum chráničů. Nejspíše to rozdýchá a maximálně vynechá pár střídání.
     
    12:47
    Pečlivé zakládání dalšího útoku Čeljabinsku se gólově neprojevilo, ba co víc ke střele na Saláka také nevedlo.
     
    10:54
    Místo toho ještě Šalunov v šanci dát gól v oslabení. Neprosadil se přes tři vracející se hráče Traktoru, kterým navíc pomohl Demčenko a puk se dostal za jeho branku.
     
    10:29
    Zatím marné dobývání bezchybné a strojově přesné defenzivy Sibiru. Salák má minimum práce.
     
    09:06
    Háč Sibiru Kugryšev jde na trestnou. Menší trest. Prostor pro kombinaci Čeljabinsku se zvětší.
     
    07:59
    Osnovin se tlačil do zakončení. Nebyl puštěn pevnou obranou Sibiru.
     
    03:54
    Růžička, po úniku po pravé straně stíhán obránci soupeře, mířil nad vyrážečku Saláka, ale ten jen hnul ramenem a střela letěla moc vysoko nad bránu české reprezentační jedničky.

    Jan Volf

    Branky a nahrávky: 16. Glinkin (Čistov), 65. Davydov (Glinkin) – 50. Ullström (Ožiganov)


    Traktor Čeljabinsk: Demčenko (Garnett) – Borodkin, Quint, Kondratěv, Piganovič, Martynov, Vasilčenko, Petrov, Aťušov, Davydov – Čistov, Bulis, Panov – Osnovin, Pěnkovskij, Růžička – Glinkin, Pestunov, Popov – Mokin, Kokujov
    Trenér: Andrej Nikolišin (Rus)

    HC Sibir Novosibirsk: Salák (Bespalov) – Ožiganov, Hersley, Alexejev, Mamašev, Gimajev, Ignatovič, Menšikov, Vereščagin – Enlund, Ullström, Monja – Kopejkin, Koskiranta, Kugryšev – Šumakov, Gubin, Sannikov – Šalunov, Bobrov, Butuzov
    Trenér: Andrej Skabelka (Bělorus)

    Rozhodčí: Hlavní: Zacharov, Bukin – Čároví: Palej, Otmachov

    Diváci: 7500
    bahis siteleri