NY Islanders – NY Rangers 1:2 (kon.) | Philadelphia – Dallas 1:2 (kon.) | Carolina – Columbus 3:4 (0:1 po s.n.)
Montreal – Tampa 0:1 (po pr.) | Ottawa – Boston 1:3 (kon.) | Minnesota – New Jersey 6:2 (kon.)
St. Louis – Winnipeg 5:4 (kon.) | Colorado – Los Angeles 2:5 (kon.)
konec
New York Islanders
1:2 (1:0, 0:1, 0:1)
New York Rangers
Středa 11.03.2015, 00:05 • Nassau Coliseum, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Bitva o New York je u konce! Domácí Islanders vedli, ale nakonec s Rangers prohrávají 1:2! Utkání mělo velký náboj a atmosféra byla podobná jako při play-off!

    První třetina derby o New York nabídla velmi svižný a tvrdý hokej. Týmy si nic nedarovali, a to se divákům muselo líbit! Ze začátku byli daleko více aktivnější domácí Isladners, kteří se prosadili jako první. Anders Lee po výborné práci za brankou překvapil Talbota a poslal domácí do vedení. Po úvodní brance se hra zklidnila a více šancí k vidění nebylo.

    I ve druhé třetině jsme viděli výborný hokej! Iniciativu přebrali hosté a měli územní převahu. Vyrovnat se jim podařilo až v 32. minutě, kdy se po krásné individuální akci prosadil Kevin Hayes. Jezdci poté Islanders "mačkali" v jejich třetině, gólově se ale prosadit nedokázali. Velké šance poté měli domácí. Na Talbota jel osamocený Bailey, svůj blafák však do úspěšného konce nedotáhl a stav byl před poslední dějstvím vyrovnaný!

    Ve třetí třetině se hned po třech minutách dostali hostující Rangers do vedení! Střelu Ricka Nashe si do vlastní branky srazil Strome. Domácí pak měli několik příležitostí na vyrovnání skóre, ani jednu ale nevyužili a na konci jim nepomohla ani hra bez brankáře. Rangers už vítězství nepustili!

    STATISTIKY ZÁPASU

    Střely na branku – 30 – 22
    Zblokované střely – 25 – 14
    Vyhraná vhazování – 32 – 23
    Hity – 31 – 32
    Trestné minuty – 8 – 8
    Využití přesilových her – 0/4 – 0/4

    TŘI HVĚZDY UTKÁNÍ

    1. Rick Nash (NYR) – 1+0, 5 střel, čas na ledě 18:34
    2. Cam Talbot (NYR) – 30 zásahů, 1 obdržená branka, úspěšnost zákroků 96,7%
    3. Anders Lee (NYI) – 1+0, 3 střely, čas na ledě 14:15

    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA

    Jaroslav Halák (NYI) – 20 zásahů, 2 obdržené branky, úspěšnost zákroků 90,9%
    Michal Neuvirth (NYI) – do dnešního utkání nezasáhl
    Lubomír Višňovský (NYI) – 0+0, 3 střely, čas na ledě 19:22

    To je z mé strany vše a u dalšího (nejen) hokejového onlajnu se těším brzy nashledanou! (02:49:08)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:53
    Kotouč je ve středním pásmu a to už Jezdci zvládnou!
     
    59:41
    Rangers se ale po dlouhé kombinaci domácích podařilo dostat k puku a vyhazují!
     
    58:59
    Domácí už to zkoušejí v šesti! Halák na střídačce!
     
    58:19
    Talbot velmi riskantě rozehrál na Leeho, který neváhal a poslal přihrávku před branku na Baileyho, u toho byl ale McDonagh a zakončení mu ztížil. Střela Baileyho tak mířila mimo!
     
    57:33
    Velmi dobře střílel od modré Višňovský, který mířil do horních pater branky Talbota. Střelu slovenského obránce ale zablokoval jeho spoluhráč Okposo a na brankovišti se poté nejrychleji zorientoval Talbot a puk přikryl lapačkou.
     
    57:09
    Islanders se krátí čas na vyrovnání. Nahození Hamonica byojoval v rohu kluziště Okposo a domácí se dostávají do kombinace v útočném pásmu.
     
    56:39
    John Tavares teď dlouhou dobu kouzlil s pukem v útočném pásmu a snažil se něco vymyslet. Nakonec uviděl najetého Kulemina. Špatně ale odhadnul rychlost svého spoluhráče a poslal mu příliš rychlou přihrávku. Ruský útočník puk zasáhl, ale pouze vyletěl do ochranné sítě.
     
    55:54
    De Haan velmi ostře odstavil od puku Hagelina, ke kotouči se ale dostal Moore, který našel na modré McDonagha. Za jeho ránou se ale Halák pouze ohlédl.
     
    55:14
    Kotouč je momentálně za brankou Rangers, kde ho má pod kontrolou Klein. Okposo ho ale napadá a hostující obránce je donucen rozehrát.
     
    54:36
    Hned po vyhraném buly Nelsona se ke střele dostal Hickey, jeho střelu ale obětavě zablokoval Miller.
     
    54:31
    Islanders teď navyšují tlak a dostávají Talbota i celé Rangers pod tlak. Teď musel gólman hostů řešit situaci po střele Boychuka, tu ale zvládl a puk lapil. Po komerční přestávce se bude vhazovat v pásmu Jezdců.
     
    53:48
    Okposo byl velmi drsně atakován Millerem u střídačky hostů, i tak stihl poslat puk na Baileyho, který vystřelil. Jeho rána ale srazil někdo z hostů mimo branku Talbota.
     
    53:01
    Tak to byla skvělá příležitost domácích na vyrovnání! De Haan nahodil kotouč do třetiny, ten se ale podivně odrazil od mantinelu do vzduchu ke Cizikasovi, který si puk zpracoval rukou a mířil ze strany na Talbota. Jeho bekhendový blafák mu ale nevyšel a puk přeletěl branku Rangers!
     
    52:40
    Islanders teď nezvládli přechod modré čáry a je odpískán ofsjad. Po komerční přestávce se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    52:19
    Hamonicova střela mířila mimo, za brankou ji zachytil Nelson a obratem puk posílal před branku, tam jej však nikdo z domácích nezasáhl.
     
    51:44
    Tavares to zkoušel z hranice levého kruhu, jeho rána ale zablokoval Moore, který i následně vyhodil.

    Jan Havlovic

    Branky a nahrávky: 10. Lee (Strome, Nelson) – 32. Hayes (Zuccarello), 43. Nash (Brassard, Staal)


    New York Islanders: Halák (Neuvirth) – Leddy, Boychuk, Hickey, Hamonic, de Haan, Višňovský – Bailey, Tavares, Okposo – Lee, Nelson, Kennedy – Kulemin, Nielsen, Strome – Martin, Cizikas, Clutterbuck
    New York Rangers: Talbot (Skapski) – McDonagh, Girardi, Staal, Boyle, Yandle, Klein – Nash, Brassard, Zuccarello – Kreider, Stepan, St.Louis – Hagelin, Hayes, Miller – Glass, Moore, Fast

    Rozhodčí: Joannette, Morton – Kovachik, Murphy
    bahis siteleri