NY Islanders – NY Rangers 1:2 (kon.) | Philadelphia – Dallas 1:2 (kon.) | Carolina – Columbus 3:4 (0:1 po s.n.)
Montreal – Tampa 0:1 (po pr.) | Ottawa – Boston 1:3 (kon.) | Minnesota – New Jersey 6:2 (kon.)
St. Louis – Winnipeg 5:4 (kon.) | Colorado – Los Angeles 2:5 (kon.)
konec
St. Louis Blues
5:4 (1:1, 3:0, 1:3)
Winnipeg Jets
Středa 11.03.2015, 01:10 • Scottrade Center, St. Louis • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tímto se s Vámi loučím od neskutečné podívané a těším se zase někdy, třeba ještě u lepšího zápasu, pokud to ještě vůbec jde. Na přečtenou. (04:29:47)
     
    Československá stopa:

    Dmitrij Jaškin (STL) – 0+0, 1 střela, čas na ledě: 13:16.
    Michael Frolík (WPG) – 1+0, 1 střela, čas na ledě: 19:07.
    Jiří Tlustý (WPG) – 0+0, 1 střela, čas na ledě: 14:13.
    Ondřej Pavelec (WPG) – nastoupil v 31.min, 20 střel, 95% úspěšnost zákroků.
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Jaden Schwartz - 1+1, 2 střely, čas na ledě: 15:44.
    2. Steve Ott – 1+0, 1 střela, čas na ledě: 9:09.
    3. Andrew Ladd – 1+1, 1 střela, čas na ledě: 20:32.
     
    Dámy a pánové, kdo zmeškal dnešní utkání St. Louis, proti Winnipegu přišel o hodně. Utkání devíti branek, tři pěstních soubojů a tří úplně rozdílných třetin. V první třetině obě mužstva začali velmi opatrně a po dvou brankách na obou stranách se šlo do kabin. To, co se stalo ve druhé třetině, jsem nazval koncertem St.Louis Blues, kteří do třetiny nastoupili jako modrá tsunami a třemi krásnými brankami si zajistili slibný náskok do poslední třetiny zápasu. Jenže ve třetí závěrečné třetině, to byly zase tří smrtící protiútoky Jets, kteří nejen že snížili stav zápasu, ale úplně se vrátili do utkání a srovnali dělovkou Wheelera na 4:4. Smutný hrdina dnešního zápasu pro mne je Ondřej Pavelec, který nastoupil k utkání po čtvrté vstřelené brance St. Louis. Ondra čelil neskutečnému množství střel, hlavně při hře v oslabení, kdy vytáhl tři bravurní zákroky. Český brankář se po heroickém výkonu a vyrovnávají brance Winnipegu, pravděpodobně už viděl v prodloužení a nahození Barreta Jackmana minutu před koncem základní hrací doby pustil nepochopitelně za své záda.
     
    Dnešní utkání plné přestřelek sledovalo 19.297 diváků.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:10
    Brána Winnipegu už je prázdná!
    Barret JACKMAN - 5:4
     
    58:57
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Jedním slovem neuvěřitelné. Winnipeg už se asi viděl v prodloužení. Po vyhraném vhazování vystřelil zpoza modré čáry – BARRET JACKMAN a jeho nahozená střela zapadá za Pavelce, který předtím předváděl neskutečně zákroky, ale u tohohle rozhodujícího momentu se moc nevyznamenal. Asistence: Robert Bortuzzo, David Backes.
     
    58:00
    Pavelec zase čaruje! Výborně se přesunul ke své pravé tyči, kde čelil střele Lindbohma a jeho spoluhráči mu můžou líbat výstroj, která střelu vytěsnila.
     
    57:47
    Hosté jsou v posledních minutách zápasu aktivnější. Enstrom to zkoušel z dálky, ale jeho střela končí na mantinelu.
     
    56:41
    Frolík(WPG) byl u založení následující akce, kdy tři hráči Winnipegu jeli v přečíslení na Elliota. Míša výborně viděl na druhé straně volného Wheelera, který ovšem trefuje břevno!
     
    Až je škoda pouštět do takového zápasu komereční přestávky, ale jednu tu opět máme.
     
    55:53
    Oshie na sebe chtěl strhnout pozornost a strhnou vedení Blues opět na jejich stranu, ale proti byl zase výborný Pavelec.
     
    55:27
    Hosté v plném počtu.
    Blake WHEELER - 4:4
     
    54:22
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Jets střílí gól v oslabení a srovnávají stav tohohle vzrušujícího utkání! Blues podcenili svého soupeře, který hrál o hráče méně. Tylers Myers přebral puk u mantinelu a ve středu hřiště našel úplně volného BLAKEA WHEELERA a ten svojí dělovku umisťuje do pravého horního růžku. Asistence: Tylers Myers.
     
    53:27
    Třetí bitka zápasu na sebe nenechala dlouho čekat a musím říct, že to byla otázka času. Útočníci poslední formace svých týmů – O'Dell(WPG) a Ott se do sebe pustili uprostřed hřiště. První jmenovaný povalil svého protihráče na led, to už do bitky vstupují rozhodčí. O'Dell rvačku vyvolal a v dnešním zápase už se neobjeví. Dvouminutový trest odypká jeho spoluhráč.
     
    52:40
    Oshie (STL) zkoušel vymyslet akci domácích, ale hosté ho zastavili.

    Jiří Tureček

    Branky a nahrávky: 14. Schwartz (Pietrangelo, Tarasenko), 21. Tarasenko (Lehtera, Butler), 31. Ott (Backes, Reaves), 32. Lehtera (Schwartz, Pietrangelo), 59. Jackman (Bortuzzo, Backes) – 9. Frolík (Ladd, Trouba), 42. Ladd. (Wheeler, Scheifele), 42. Stempniak (Lowry, Thorburn), 55. Wheeler (Myers)


    St. Louis Blues: Elliot (Allen) – Pietrangelo, Gunnarsson, Bouwmeester, Lindbohm, Bortuzzo, Jackman – Oshie, Backes, Steen – Tarasenko, Lehtera, Schwartz – Berglund, Stastny, Jaškin – Reaves, Goc, Ott.
    Winnipeg Jets: Hutchinson (32. Pavelec) – Myers, Enstrom, Trouba, Stuart, Harrison, Pardy – Frolík, Lowry, Ladd – Wheeler, Scheifele, Stafford – Stempniak, Slater, Tlustý – Peluso, O'Dell, Thorburn.

    Rozhodčí: F. Charron, K. Sutherland – K. Murchison, T. Nowak

    Diváci: 19.297
    bahis siteleri