Novosibirsk – Magnitogorsk 3:2 (kon.) | Kazaň – Omsk 4:0 (kon.)
konec
HC Sibir Novosibirsk
3:2 (1:0, 1:1, 1:1)
Metallurg Magnitogorsk
Sobota 14.03.2015, 12:30 • Ice Sports Palace Sibir • Play-off KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní výhru Novosibirsku v Ice Sports Palace Sibir sledovalo 7400 diváků.
     
    59:59
    Ani přes velkou snahu a tlak Magnitogorsku v závěrečných minutách se mu nepodařilo srovnat utkání a poslat ho alespoň do prodloužení.
     
    59:40
    V rohu za bránou Saláka se strhává pořádná mela, dod které se zapojili všichni hráči na ledě, jedni (MET) dolují puk, aby ho dostali do střelecké pozice a ti druzí ho za každou cenu drží právě v tom rohu.
     
    58:49
    Hosté to zkoušejí v šesti.
    Denis ZARIPOV - 3:2
     
    56:55
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Hosté to ještě lidově řečeno nezabalili a skórují kontaktní branku na 2:3. DANIS ZARIPOV vystřelil nad lapačku ze středu z bezprostřední blízkosti Salákovy branky po přihrávce Viktora Antipina. Asistence. Viktor Antipin
     
    55:31
    Enlund (SIB) vyloučen za hrubost. Menší trest.
    Patrick HERSLEY - 3:1
     
    54:52
    Sibir právě vstřelil branku!
    Švédský ofenzivní obránce PATRICK HERSLEY si sjel v přesilovce až na pravý kruh, odkud poslal puk do brány po zemi, po krásné kombinaci přesilovkové formace. Asistence: Andrej Kopejkin
     
    54:16
    Chabarov vyloučen na 2 minuty za nedovolené bránění.
     
    50:22
    Zápas se stává nervóznějším, je to vidět na chybách obou obran. Útoky měly možnosti skórovat, což se nepovedlo.
     
    43:19
    Velká příležitost ke skórování, kterou měli na hokejkách domácí hráči. v Košečkinově brankovišti na poslední chvíli odklízel neposedný puk hostující obránce.
     
    41:08
    Metallurg trpělivě vyčkává na svou šanci v přesilovce, která musí přijít. Sází radši trpělivou kombinaci za cenu méně střel, zato přesnějších.
     
    40:26
    První trest přichází už po odehraných 24 vteřinách třetí třetiny. Ožiganov (SIB) – zdržování hry.
     
    39:37
    Sibir drží svou modrou ve strachu, ale zato velmi pečlivě. Nechce inkasovat gól do šatny a proto vsadil na obrannou hru.
     
    35:57
    Košečkin přesouval své tělo jako závoru, no jinak to říct nejde, dvoumetrový brankář prostě nemůže být hbitý ve svém brankovišti. Přesto Košečkin patří k top gólanům v lize. Vstřelit mu gól není vůbec snadné. Abych se vrátil zpět k událostem na ledě. Košečkin šanci zlikvidoval.
     
    30:26
    Oba týmy mají na trestné své hráče, kteří dostali po dvou minutách za hrubost. Jsou jimi Kovář (MET) a Bobrov (SIB). Tedy oba střelci úvodních branek svých týmů nyní "za katrem."
    Stepan SANNIKOV - 2:1
     
    29:54
    Sibir právě vstřelil branku!
    STEPAN SANNIKOV autorem vedoucí branky Novosibirsku, který si po necelých dvou minutách bere vedení zpět. Gól padl při hře 5 na 5. Asistence: bez
    Jan KOVÁŘ - 1:1
     
    27:28
    Metallurg právě vstřelil branku!
    JAN KOVÁŘ střelcem vyrovnávací branky. Doklepl kotouč za záda Saláka po pěkné přesilovkové kombinaci. Měl nejrychlejší reakci na puk ze všech hráčů stojících v brankovišti. Domácí Aréna ztichla a je slyšet maximálně pískot domácích příznivců. Jakoby tenhle český superforvard slyšel má slova a chtěl na ně odpovědět tím nejlepším možným způsobem. Asistence. Chris Lee, Danis Zaripov
     
    26:12
    Stepan Sannikov si odsedí trest za zdržování hry. 2 minuty.
     
    25:40
    Doménou Sibiru, alespoň dnes, opravdu nejsou početní výhody. Magnitka je má podstatně nebezpečnější a více propracovanější, jenže co naplat, když je dnes nedokázala využít.
     
    24:34
    Zaripov odchází nepříliš šťastně na lavici hanby. Frustrace je na hráčích hostů čím dál více vidět.
     
    20:21
    Kovář se ocitl před jeho kolegou z reprezentace, gólmanem Salákem, bekhendovou střelou na vyrážečku ho ale nepřekonal. V další šanci byl Fin Osala, když se snažil objet branku a zasunout puk pod betony. Salák byl připraven.
     
    17:47
    Teď to navíc odnese Timkin, jenž musí na trestnou lavici za faul na domácího hráče, který zůstal ležet u mantinelu. Útočné snažení je u konce. Nyní budou hosté bránit.
     
    15:05
    Sibirský obránce Menšikov vyloučen za podražení na 2 minuty.
     
    14:12
    Salák se musel ohlížet po střele z první z levého kruhu. Střela mířila do horního rohu branky, ten však minula.
    Viktor BOBROV - 1:0
     
    11:43
    Sibir právě vstřelil branku!
    Košečkin pochytal dvě šance, poté se však dostal do neřešitelné pozice, kdy ležel na zemi a na zádech logicky nemohl chytit puk vyslaný od VIKTORA BOBROVA. Asistence: Ivan Vereščagin. Gól v situaci 5 na 5.
     
    04:57
    Metallurg to zkouší o mantinel, opět marně. Dnes to bude o tom ubránit soupeře a dostat málo gólů. Budou rozhodovat přesilovky a lepší výkon obrany a brankáře.
     
    01:42
    První nebezpečná akce Sibiru. Od modré čáry střílel po ledě obránce držící hokejku napravo. Trefil Košečkina do betonu a dorážející hráč byl z pozice odstaven.

    Jan Volf

    Branky a nahrávky: 12. Bobrov (Vereščagin), 30. Sannikov, 55. Hersley (Kopejkin) – 28. Kovář (Lee, Zaripov), 57. Zaripov (Antipin)


    HC Sibir Novosibirsk: Salák (Bespalov) – Ožiganov, Hersley, Alexejev, Bělov, Meňšikov, Vereščagin, Ignatovič, Gimajev – Enlund (A), Ullström, Šalunov – Kopejkin (C), Koskiranta, Kugryšev – Sannikov, Gubin (A), Vorošilo – Šumakov, Bobrov, Butuzov.
    Trenér: Andrej Skabelka (Bělorus)

    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Murygin) – Birjukov (A), Antipin, Lee, Ibragimov, Maleňkich, Chabarov, Bereglazov, Těreščenko – Zaripov (A), Kovář, Mozjakin (C) – Platonov, Kameněv, Osala – Stapleton, Brent, Timkin – Jakucenja, Juňkov, Potěchin.
    Trenér: Mike Keenan (Kanaďan)

    Rozhodčí: Odins, Gofman – Goljak, Dědulja

    Diváci: 7400
    bahis siteleri