Poprad – Košice 1:3 (kon.)
konec
HK Poprad
1:3 (0:1, 1:1, 0:1)
HC Košice
sk Pátek 20.03.2015, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipsport Liga (SR) play-off
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri ďalšom pokračovaní play-off našej najvyššej hokejovej súťaže! Úvodné dvojzápasy v Košiciach a v Nitre máme za sebou, nastal čas, aby sa séria presunula do Popradu a Banskej Bystrice. Podtatranci sa vracajú domov s dvomi prehrami na konte a Banskobystričania prichádzajú pod Urpín s jednou prehrou a jedným víťazstvom. Prostredníctvom tohto prenosu môžete s nami načrieť do priebehu zápasu medzi Popradom a Košicami.

    1. zápas: HC Košice – HK Poprad 5:4 (0:2, 2:2, 3:0), stav série 1:0
    Góly a asistencie:
     27. Jenčík (Spilár), 33. Sojčík (Kutálek, Hrnka), 56. Bartánus (Suja, Bicek), 58. Suja (Štrbák), 59. Jenčík (Bartoš) – 3. Rapáč (Boltun), 16. Gríger (Suchý, Paukovček), 31. Štrauch (Brejčák), 35. Suchý (Paukovček, Bartečko)
    Prvý duel priniesol do košickej Steel arény vynikajúci hokej. Popradčania začali úspešne a už po 3 minútach otvorili skóre zásluhou Rapáča. Na to sa domáci hokejisti rýchlo pokúsili odpovedať, ale ich urputná snaha a tlak stroskotali iba na Kostúrovi. Kamzíci naopak ešte do prestávky zvýšili svoj náskok na rozdiel dvoch gólov, keď sa šikovne presadil Gríger. Druhá dvadsaťminútovka bola ako na hojdačke. Košiciam sa síce dvakrát podarilo znížiť na rozdiel jediného gólu, ale Poprad takisto skóroval dvakrát a pohodlný náskok si vždy ustrážil. Ako sa ale v záverečnej časti hry ukázalo, popradský náskok až taký pohodlný nebol. Hostia ho totiž trestuhodne stratili a v závere duelu sa presvedčili o tom, aký môže byť hokej krutý. Košičania si najskôr vynútili vyrovnanie a napokon aj zásluhou Jenčíka rozhodli a ujali sa vedenia 1:0 v celej sérii.

    2. zápas: HC Košice – HK Poprad 2:1 (1:1, 1:0, 0:0), stav série 2:0
    Góly a asistencie:
    17. Hrnka (Spilar), 30. Bicek (Suja, Bartánus) – 1. Matis (Kroták)
    Druhé meranie síl ukázalo taktiež zaujímavý a pekný hokej. Hosťom sa podarilo v porovnaní s pondelňajším stretnutím otvoriť skóre ešte rýchlejšie, veď v 59. sekunde sa úspešne po Krotákovej prihrávke presadil Matis. Podtatranci však svoj náskok ešte do prvého klaksónu stratili, keď sa v 17. minúte presne trafil Hrnka, ktorému asistoval Spilar. V prostrednej časti hry sme videli viacero šancí, v bráne však skončila iba jedna z nich. Stalo sa tak v 30. minúte, keď si Bicek ukážkovo na bekhend vychutnal Kostúra. V tretej tretine sa Popradčania pokúšali všemožne vyrovnať, ale nepodarilo sa im zopakovať to, čo oceliarom, ktorí predchádzajúci zápas v tretej tretine famózne otočili zápas vo svoj prospech. Košice teda zvíťazili 2:1 a ujali sa vedenia v sérii. Pod Tatry teda cestujú so splneným domácim cieľom.

    Termíny série:
    16.3.2015 Košice – Poprad (Steel aréna)
    17.3.2015 Košice – Poprad (Steel aréna)
    20.3.2015 Poprad – Košice (ZŠ Poprad)
    21.3.2015 Poprad – Košice (ZŠ Poprad)
    24.3.2015 Košice – Poprad (Steel aréna)
    26.3.2015 Poprad – Košice (ZŠ Poprad)
    28.3.2015 Košice – Poprad (Steel aréna)

    Všetky štatistiky základnej časti, pravidlá play-off, zaujímavosti z histórie a ešte oveľa viac si môžete prečítať TU.

    Z tohto zápasu vám v priamom prenose ponúkneme opis všetkého, čo sa udeje na ľadovej ploche i mimo nej, GIF-obrázky gólov a zaujímavých situácií, fotografie priamo zo štadióna a po skončení duelu aj ohlasy oboch trénerov.
     
    Cesta Košíc do semifinále:
    Víťaz základnej časti sa vo štvrťfinálovej sérii predstavil proti Piešťanom. Košičania vedeli, že ich súper nemá čo stratiť a môže iba prekvapiť. Presne to sa stalo už v prvom zápase, keď v Steel aréne Havrani zvíťazili 3:1 a ujali sa vedenia v celej sérii. Oceliari boli síce zaskočení, ale hneď na druhý deň reagovali vyrovnaním po jasnej výhre 5:2. Piešťanskí hokejisti však boli jasne odhodlaní zabojovať o veľké prekvapenie a pred domácimi fanúšikmi sa nenechali zahanbiť. V prvom domácom dueli síce prehrali nešťastným gólom, ktorý padol dve sekundy pred koncom riadnej hracej doby, ale v druhom meraní síl v Piešťanoch už zvíťazili 3:1 a vyrovnali sériu na 2:2. Do Steel arény sa tak po výsledkoch séria vrátila za stavu, ktorý pred jej začiatkom čakal iba málokto. Od tohto momentu už ale v košicko-piešťanskom meraní síl dominovali iba východniari. V piatom zápase sa doma hetrikom prezentoval skúsený útočník Peter Bartoš a výrazne sa tak podpísal na triumfe 7:0. S postupovým mečbalom na svojich hokejkách potom Oceliari celú sériu ukončili v kúpeľnom meste výhrou 3:0. Pri celkovej výhre Košíc nad Piešťanmi v pomere 4:2 padlo dovedna 32 gólov, pričom o 21 z nich sa postarali zverenci trénera Oremusa. Najproduktívnejším z nich bol technicky zdatný útočník Gabriel Spilar, ktorý si do tabuľky produktivity pripísal 11 bodov za 3 góly a 8 asistencií. O tri kanadské body za ním zaostal Richard Jenčík, ktorý k 3 presných zásahom pridal 5 gólových prihrávok.

    Cesta Popradu do semifinále:
    Popradčania si vo štvrťfinále merali sily so Zvolenom. Predpokladalo sa, že táto séria bude práve tou najvyrovnanejšou, či už výsledkovo alebo herne a rozhodne sa až v siedmom zápase. Tieto tipy sa aj naplnili, hralo sa na sedem stretnutí a okrem jedného sa každé skončilo len jednogólovým rozdielom. Séria sa začala pod Pustým hradom. Zvolen v prvom stretnutí podľahol herne lepšiemu Popradu 3:4. Na druhý deň už Bryndziari nedopustili prehru a popradský celok zdolali 2:1. Do podtatranskej kotliny sa teda išlo za stavu 1:1. V poradí tretí zápas série ovládli zvolenskí hráči, ktorí dokázali s odretými ušami poraziť Kamzíkov 2:3 po samostatných nájazdoch. Do štvrtého zápasu teda mohli nastúpiť o čosi uvoľnenejší. Hráči HK Poprad si však už boli vedomí, čo môže nasledovať po druhej prehre doma, a tak jasne zdolali Zvolen 3:1. Pod Pustým hradom bola teda možnosť získať mečbol. Zvolenčanom sa to aj za pomoci domáceho publika podarilo a porazili súpera 3:4 po predĺžení, čím teda o dva dni cestovali späť do Popradu s možnosťou rozhodnúť. Kamzíci, na čele so svojím neodmysliteľným vodcom Arnem Krotákom, však žiadnu prehru nedopustili, vyhrali tesne 5:4 a práve tri z piatich gólov domácich strelil skúsený kapitán Popradu, čo je na hráča po štyridsiatke chvályhodné sústo. Vo Zvolene, piatok trinásteho, sa podarilo dať definitívnu bodku za sériou Kamzíkom, ktorí v najdramatickejšom zápase série porazili Bryndziarov 1:0 po samostatných nájazdoch a postúpili do semifinále.
    Boli sme svedkami skvelej a napätej série, v ktorej sa vyznamenali aj produktívni hráči. Tými najproduktívnejšími boli zvolenský útočník Michal Chovan s bilanciou 4 góly a 3 asistencie a popradský center Samuel Takáč so siedmimi asistenciami. Kráľom strelcov však bol jednoznačne Arne Kroták so šiestimi presnými zásahmi.
    Rozcvička je v plnom prúde.


     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Kostúr (Landsman) – Suchý, Kurali, D. Brejčák, Malina, Kasík, Dinda, Gáborčík, Makovský – Gríger, Paukovček, Bartečko ("A") – Matis, Takáč, Kroták ("C") – Hvila, Boltun, R. Rapáč – Štrauch, Stals, Toma

    HC Košice: Hylák (Melicherčík) – Drgoň, Štrbák ("C"), Jánošík, Philipp, Cebák, Macejko, Šeda – Jenčík, Bartoš, Spilar ("A") – Sojčík, Hrnka, Kutálek – Bartánus, Suja, Bicek ("A") – Bondra, Matúš Chovan, Lapšanský, Hinďoš

    Rozhodca: Jonák, Müllner – Šefčík, Výleta.
     
    Prajeme Vám príjemný piatkový podvečer z popradského zimného štadióna. Približne o sedem minút začína tretí zápas medzi Popradom a Košicami. Lepšiu pozíciu majú, samozrejme, oceliari, ktorí vedú 0:2 na zápasy. Kamzíci, ktorých z lavičky bude koučovať Milan Jančuška, budú teda mať dnes šancu na zníženie stavu série. Nastúpia v zostave podobnej predošlému zápasu s kompletnými štyrmi formáciami. Mení sa iba druhá, tretia a štvrtá obranná dvojica
    Hosťujúci tréner Peter Oremus nevykonal žiadnu zmenu, na prvý duel pod Tatrami posiela víťaznú zostavu.
     
    Na ľad ako prví vychádzajú zo šatní popradskí hokejisti, po nich prichádzajú na ľadovú plochu košickí Oceliari.
     
    Vypočuli sme si štátnu hymnu Slovenskej republiky, všetko je pripravené na začiatok stretnutia.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:09
    Na úvodné vhadzovanie tréner Oremus prekvapivo nasadil tretiu formáciu na čele so Sujom, hostia sa však okamžite previnili zakázaným uvoľnením.
     
    00:27
    Obranca Juraj Cebák získal puk za Hylákovou bránou a okamžite sa snažil rozohrávať smerom dopredu, no jeho spoluhráči nedokázali tento ťažký puk zachytiť na svoje hokejky.
     
    00:55
    Bartečko poľahky z obranného pásma iba vyslal puk smerom ku Hylákovi, následne oceliari rozohrávajú z okolia brány gólmana Alexandra Hyláka.
     
    01:30
    Matis šikovne našiel na útočnej modrej čiare rozbehnutého Arneho Krotáka, ktorý sa dostal na pravý kruh a pálil, ale jeho zakončenie brankár Hylák svojím ramenom dokázal zachytiť!
     
    01:58
    Cebák zobral puk za bránu svojho tímu a odtiaľ pozorne rozohráva akcia pre Košičanov.
     
    02:23
    Popradskí hráči zachytili puk za bránou, následne Dinda iba posielal puk po mantineli, kde ho dokázali zachytiť hostia, ale zakončenie napokon z toho nebolo.
     
    03:00
    Adam Drgoň ešte udržal útočné pásmo, nahadzoval smerom na bránu, ale Kostúr vďaka nepresnosti strely nemusel zasahovať proti tomuto puku.
     
    03:32
    Hostia sa dostali do útoku, následne získal puk Jakub Suja na útočnej modrej čiare, ale potom už nemohol pokračovať v akcii, keďže si čiarový rozhodca všimol postavenie mimo hry.
     
    03:53
    Hostia sa opäť dostali do ofsajdu, keďže v tejto situácii Marek Bartánus strieľal od modrej čiary, toto zakončenie však bolo iba z postavenia mimo hry a bolo to aj patrične odpískané.
     
    04:10
    Obrovská šanca sa naskytla hosťom, keďže Bartoš získal puk po pokazenej rozohrávke od Malinu. Následne servíroval na ľavú stranu Richardovi Jenčíkovi, ten však už Kostúra prekonať nedokázal, ale bol faulovaný.
    Veľká šanca hostí ostala nepotrestaná.
     
    04:12
    Na trestnú lavicu odchádza Daniel Brejčák, ktorý je vylúčený za hákovanie, čiže prvú presilovku v tomto zápase si zahrajú košickí hokejisti.
     
    04:28
    Jenčík poslal od modrej čiary nenápadnú strelu, ktorú Kostúr dokázal aj napriek zakrytému výhľadu zlikvidovať svojím betónom, ale následne sa ešte hostia držia v pásme.
     
    04:52
    Bartoš to taktiež skúsil nenápadnou strelou, strieľal však z ľavej strany a z ostrého uhlu. Puk nakoniec bol nevedno kde a následne spadol až na modrú čiaru a odišiel von z obranného pásma Popradu.
     
    05:36
    Tibor Kutálek si skvelo nakorčuľoval pred popradskú bránu, dostal puk od Bartoša a strieľal, ale šikovný brankár Kostúr dokázal jeho strelu vyraziť pred seba!
     
    06:14
    V momente, keď sa skončila košická presilovka, faul na domáceho hráča spáchal Tibor Kutálek, ktorý dochádza na dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    06:38
    Bartečko hľadal z pravého kruhu v medzikruží Grígera, puk však jemu preskočil cez hokejku a následne už Bicek oslobodil svoj tím.
     
    07:07
    Gríger získal puk pri mantineli v útočnej tretine, posúval ho nakrátko Rapáčovi, ktorý ešte hľadal krížnou prihrávkou pred bránu Bartečka, ale prihrávka neprišla včas.
     
    07:47
    Bartoš jednoducho v obrannej tretine odstavil od puku Hvilu, následne prihrával do stredného pásma Jenčíkovi, krídelník prvej košickej formácie však už následne v útočnom ťahu pokračovať nedokázal.
     
    08:14
    Košickí hokejisti dokázali prežiť svoje oslabenie bez ujmy na stavu skóre. Ubránili teda početnú výhodu súpera s prehľadom.
     
    08:48
    O puk sa bojovalo v rohu klziska v obrannom pásme Košíc, kde sa ho snažil získať Matis, ale ani Drgoň nič nedal zadarmo. Napokon celú situáciu úspešne vyriešili hosťujúci hráči.
     
    09:19
    Tresty sa striedajú zo strany na stranu. Daniel Brejčák putuje na trestnú lavicu po druhýkrát v tomto zápase a teraz to bude za nedovolenú hru s vysokou hokejkou.
     
    09:36
    Pred popradskú bránu sa natlačili Košičania, do zakončenia sa pretláčal Bartoš, ktorý tam následne poriadne narobil problémy popradskej obrane, ale puk napokon domáci gólman našiel a prikryl ho.
     
    09:36
    Celú situáciu ešte odišiel prediskutovať Arne Kroták, pretože hlavní rozhodcovia napokon prisúdili Košičanom trestné strieľanie. Pôjde naň Gabriel Spilar.
     
    09:36
    Košice dali gól!
    GABRIEL SPILAR šikovným naznačením strely a následnou kľučkou na pravú stranu dokázal zneistiť Kostúra, ktorému následne aj so šťastím prenikol puk pomedzi betóny! Košice vedú 0:1.
    SPILAR - 0:1
     
    10:13
    Hosťujúci hráči teraz mierne upokojili hru a začínajú jednoduchými nahodeniami a rozohrávkami z obranného pásma bez žiadnych zbytočných riskovaní.
     
    10:50
    Celú svoju presilovku teda nesú v znamení potrebného vydýchania, do útoku sa príliš nenáhlia. Popradský obranca Kasík teraz bez problémov upratal nahodený puk von z obrannej tretiny.
     
    11:52
    Stals ponúkol na pravé krídlo puk mladíkovi Lukášovi Tomovi, ktorého následná strela však bola zblokovaná a skončila v rohu klziska.
     
    12:48
    Bartečko si hodil puk na mantinel po ľavej strane, ďalej ho však nepustil Cebák, ktorý ho telom pritlačil k mantinelu a nenechal mu ani ďalšiu sekundu času.
     
    13:10
    Kroták si spracoval puk na útočnej modrej čiare, mohol ísť pohodlne sám do zakončenia, vykonal však protismernú kľučku a hľadal bekhendom Matisa, ktorý však bol odstavený obrancom Košíc Macejkom.
     
    13:50
    Kutálek chcel pokračovať v akcii, ale nebolo mu to umožnené. Môže za to jeho spoluhráč Tomáš Hrnka, ktorý v tom momente fauloval protihráča a odchádza na trestnú lavicu za napadnutie.
     
    14:27
    Suchý si dobre nakorčuľoval popred bránu, kde mu následne od mantinelu servíroval puk Bartečko, ale obranca Radoslav Suchý už nedokázal správne trafiť puk do brány!
     
    15:06
    Lukáš Hvila napriahol na ľavom kruhu, jeho následná delovka však smerovala iba tesne vedľa pravej žrde košickej svätyne. Potom hostia puk odstrelili von z obranného pásma.
     
    15:38
    Jiří Bicek si na pravom krídle spracoval presný puk od svojho spoluhráča Macejka, následne z priestorov pravého kruhu vystrelil, ale Kostúr dokázal strelu bezpečne zachytiť vo svojej výstroji.
     
    15:57
    Dávid Gríger sa dokázal šikovne a s prehľadom otočiť okolo košickej brány, dostal sa tak pred bránkovisko, ale následne Hylák predviedol kvalitný a účinný zákrok.
     
    16:37
    Popradský kapitán Kroták sa dostal do malej strkanice s Jurajom Cebákom v obrannom pásme domácich, následne sa však skúsený Kroták nenechal vyprovokovať, pokračoval v akcii, v ktorej mu už Cebák bránil nedovolene. Tak znie aj jeho trest.
     
    16:48
    Ľuboš Bartečko vystrelil od mantinelu z pravého kruhu, jeho následné zakončenie však brankár Hylák zachytil bezpečne a s prehľadom vo svojej výstroji.
     
    17:13
    Prvej popradskej formácii sa momentálne nedarí založiť dostatočne dobrý útok na to, aby sa dostali do útočného pásma a rozostavili presilovkový formát.
     
    17:29
    Tentokrát sa práve spomenutá formácia dokonca dopustila icingu, čo znamená, že sa hra sťahuje pred Kostúra. Košice teda s nevlastným zavinením získavajú cenné sekundy.
     
    18:07
    Takáč nedokázal v rohu klziska získať puk, ďalej teda pokračuje popradská nemohúcnosť počas tejto početnej prevahy.
     
    18:40
    Popradčania si pred niekoľkými sekundami vypracovali zaujímavú príležitosť, keď spoza Hylákovej brány našiel Matis v medzikruží Petra Boltuna, ale jeho zakončenie bolo zblokované.
     
    19:52
    Prvá košická formácia v závere prvej dvadsaťminútovky ešte mierne povyzvŕtala päťku Popradu, ale napokon z toho nič vážne nebolo.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    V úvodnej časti hry sme videli jeden gól, ktorý dal Spilar v priebehu 10. minúty z nariadeného trestného strieľanie. Košice teda po prvej tretine vyhrávajú v Poprade 0:1.
    Druhá tretina začne približne o 17:50.
     
    Štatistiky po prvej tretine:
    Góly: 0:1
    Vylúčení na dve min.: 2:3
    Presilovky: 0:0
    Oslabenia: 0:0
    Strely: 6:8
    Úspešnosť brankárov: 87.5%:100%
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:28
    Ako prvý sa v druhej časti hry snažili zaútočiť hostia, po nahodený puk korčuľoval Jiří Bicek, ale jeho snaha napokon vyšla navnivoč.
     
    20:31
    Dávid Gríger ostal v strednom pásme nepríjemne ležať na ľadovej ploche, následne však dokázal odísť po svojich priamo na striedačku.
     
    21:02
    Brejčák našiel na osi ihriska Samuela Takáča, ktorý vykorčuľoval smerom do zakončenia, následne pred bránou však puk stratil z hokejky.
     
    21:47
    Hrnka prihral spoluhráčovi Sojčíkovi, následne sa však akcia oceliarov zastavila v strednom pásme a príležitosť na rozohranie útočného pohybu majú domáci.
     
    22:44
    Poprad bude hrať presilovú hru. Na dve minúty za hákovanie odchádza Adam Lapšanský.
     
    22:53
    Popradčania sa okamžite rozostavali v útočnom pásme, Gríger prihrával krížne pred bránu, tam však Rapáč nedokázal puk zachytiť.
     
    23:17
    Na ďalší pokus s pomocou rozohrávky spoza Kostúrovej brány sa domácim hráčom taktiež nepodarilo dostať do útočnej tretiny.
     
    23:49
    Radoslav Suchý strieľal od modrej čiary, jeho zakončenie však bolo zblokované niekde pred bránou a Hylák teda nemusel zasahovať.
     
    24:25
    Poprad dal gól!
    Domácemu mužstvu sa podarilo vyrovnať stav stretnutia! ARNE KROTÁK vzal puk z obranného pásma, posunul ho na pravú stranu Hvilovi, ktorý mu vrátil do medzikružia, Kroták urobil kľučku na bekhend a aj s dávkou šťastia prenikol puk do brány!
    Asistenciu si pripisuje Lukáš Hvila.
    KROTÁK - 1:1
     
    25:14
    Bartoš sa pretláčal bekhendom do zakončenia z tesnej blízkosti, bolo mu však zabránené zakončiť, následne teda hľadal Jenčíka, ale neúspešne.
     
    26:12
    Obranca Adam Jánošík odviezol puk do útočného pásma, tam ho prihrával po mantineli na Petra Bartoša, ktorý však už útočnú tretinu nedokázal udržať.
     
    27:07
    Puk sa pohyboval v obrannom pásme Popradu, mali ho striedavo pod kontrolou hostia a domáci. Napokon dokázali kamzíci získať tento kus čiernej gumy a poslať ho do stredného pásma.
     
    27:47
    Adam Lapšanský nahodil z pravého kruhu smerom na bránu, na chvíľu nebolo známe, kde sa puk nachádza, ale gólman Kostúr ho bezpečne ukryl vo svojej lapačke.
     
    28:03
    Šanca pre Poprad! Matis zaviezol puk do útočného pásma po pravej strane, následne sa otočil po bekhendovej strane a prihrával pred bránkovisko na Samuela Takáča, ktorý však v zakončení proti Hylákovi stroskotal.
     
    29:17
    Košickí hokejisti sa snažili dostať do útočného pásma, ale zastavili sa práve počas prechodu modrou čiarou, keďže im čiarový rozhodca odpískal ofsajd.
     
    29:50
    Gríger sa natlačil po pravom krídle, následne však v rohu klziska stratil puk. Poprad ešte ostal v útočnom pásme, puk sa dostal pred bránkovisko, odkiaľ ho však ani jeden z hráčov v modrých dresoch nedokázal doraziť do brány!
    V Poprade vládne skvelá atmosféra!
     
    30:48
    Gabriel Spilar si spracoval puk v medzikruží, následne sa snažil šikovne obhodiť Malinu. Ten však na jeho kľučku neskočil a puk s prehľadom získal.
     
    31:41
    Lotyšský útočník Juris Stals vzal puk v útočnom pásme, dostal sa na ľavý kruh, odkiaľ strieľal švihom, ale brankár Hylák jeho zakončenie švihom krásne zachytil v lapačke typickým semaforom!
     
    32:18
    Daniel Brejčák nahodil na košickú bránku od modrej čiary, hráči pred Hylákom ešte niekoľkokrát zbrzdili puk. Gólman oceliarov teda následne nemal problém ho prikryť pod svoju lapačku.
     
    32:31
    Košičania vyhodili puk z obranného pásma, najprv ani Brejčák nevedel, kam puk smeruje, ale napokon ho spozoroval ako sa pohybuje pred ním a ide až do obrannej tretiny Popradu. Znamená to zakázané uvoľnenie.
     
    33:02
    Obranca Malina netradične vyvinul akciu v útočnom pásme, prihral Paukovčekovi pred bránkovisko, ktorý ešte dokázal prenechať Ľubošovi Bartečkovi, ale jeho následné nerazantné zakončenie Hylák zachytil.
     
    33:52
    Matis nemal komu prihrávať v útočnom pásme, tak iba jednoduchým nahodením otestoval Hyláka, ktorý teda bezpečne prikryl puk pod svoju lapačku. Poprad aj takýmto ľahkým spôsobom získava vhadzovanie v útočnej tretine.
     
    34:58
    Prvý košický útok teraz približne minútu tlačil na súpera v útočnom pásme, napokon dlhý Spilarov pohyb v útočnej tretine vyústil v strelu od Drgoňa. Kostúr však s istotou odolal a jeho spoluhráči poslali puk preč od svojej brány.
     
    35:54
    Paukovček hľadal krížnou prihrávkou na opačnej strane Grígera, ktorý si však napokon nenašiel správne miesto na ľavom kruhu.
     
    36:33
    Skúsený útočník Ľuboš Bartečko zaviezol puk do obranného pásma, následne ho tam prenechal obrancom. Odtiaľ teda domáci začnú svoju akciu.
     
    37:00
    Kroták prihral do medzikružia na hokejku Matúša Matisa, jeho následné zakončenie z otočky však skončilo zastavené na Hylákovej výstroji. Vhadzuje sa po jeho ľavici.
     
    37:10
    Takáč nenápadne nahodil z rohu klziska pred Hyláka, kde korčuľoval Hvila. Košický gólman však bezpečne prikryl puk, ale rozprúdiť vzduch sa tam snažil práve Hvila. Jeho pohyby však nemali žiaden konečný výsledok.
     
    37:31
    Jenčík vyhodil puk z obranného pásma po mantineli, následne ho už žiaden Košičan nezachytil, čo znamená zakázané uvoľnenie.
     
    38:28
    Gabriel Spilar nebezpečne nahodil z ľavého kruhu smerom na Kostúra, ktorý mal výdatné problémy. Spoluhráči mu napokon pomohli a puk odstrelili mimo nebezpečenstva.
     
    39:29
    Košickí útočníci chceli pokračovať vo svojej akcii, zastavilo ich však postavenie mimo hry. Tipujem to ešte na jednu akciu a zakončenie.
     
    39:51
    Košice dali gól!
    Košičania strieľajú Popradčanom gól do šatne! Drgoň iba nahodil smerom do útočného pásma, následne za bránou zachytil puk Suja, ktorý prihrával do medzikružia. Odtiaľ strieľal na prvý pokus JIŘÍ BICEK, jeho zakončenie vyrazil Kostúr pred seba, ale následnú dorážku už nedokázal zachytiť!
    Asistencie: Adam Drgoň a Jakub Suja.
    BICEK - 1:2
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Prostredná časť hry bola bohatá na strelecké zakončenia, aktívnejší boli domáci hokejisti, ktorí dokázali vyrovnať v 25. minúte zásluhou Krotáka. Práve na konci druhej tretiny však prišlo zaskočenie v podobe košického gólu, ktorý strelil Bicek.
    Tretia dvadsaťminútovka začne približne o 18:39.
     
    Štatistiky po druhej tretine:
    Góly: 1:2
    Vylúčení na dve min.: 2:4
    Presilovky: 1:0
    Oslabenia: 0:0
    Strely: 15:16
    Úspešnosť brankárov: 87.5%:93.3%
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:16
    Suja potiahol útočnú akciu po ľavom krídle a snažil sa hľadať na pravej strane Jiřího Biceka, ktorý si však tečovaný puk nedokázal spracovať.
     
    41:14
    Obrovská šanca pre Poprad! Matúš Matis si spracoval puk na útočnej modrej čiare, zatiahol akciu na ľavý kruh, otočil sa a prihrával na Krotáka pred bránu, ktorý forhendovým zakončením však trafil iba Hylákov betón! Dokonca následnú zdĺhavú dorážku Matisa ešte dokázal brankár hostí skvelo zneškodniť!
     
    42:15
    Adam Lapšanský vykonal šikovnú kľučku na ľavom kruhu, uvoľnil sa smerom do medzikružia, ale následné zakončenie smerovalo iba do Kostúrovej pripravenej lapačky.
     
    42:34
    Brankára domácich preveril po vhadzovaní aj obranca Adam Jánošík, jeho nahodenie z osi ihriska na modrej čiare však nerobili problémy gólmanovi Kostúrovi.
     
    43:15
    Gabriel Spilar sa s pukom dostal po pravej strane ihriska až do útočného pásma, následne sa mu tam však žiadni spoluhráči neukázali, a tak sa akcia Košíc skončila.
     
    43:44
    Následne sa na opačnej strane pokúšala dostať druhá popradská formácia na čele s Arnem Krotákom, ale ani tá nebola úspešná.
     
    44:19
    Macejko zo stredného pásma iba jemne nahodil do útoku, kde však neboli žiadni hráči v bielych dresoch. Poprad teda môže v pokoji rozohrať svoju útočnú akciu.
     
    45:02
    Juraj Cebák vypálil od modrej čiary príklepom na brankára Kostúra, ale popradský gólman dokázal bezpečne ramenom vyraziť puk do rohu klziska.
     
    46:05
    Košickí hokejisti bezpečne rozohrali svoju útočnú akciu, mierne pochybili v strednom pásme, keď im puk vypichol Matis. Potom teda hostia museli začínať znovu spoza Hyláka.
     
    46:56
    Košický obranca Adam Jánošík si prevzal puk na pravom kruhu a z pomerne ostrého uhlu vystrelil, ale gólman Matúš Kostúr dokázal puk zachytiť vo svojej výstroji, aj keď pravdepodobne z prvého dojmu ani nemohol vedieť, kde puk je.
     
    47:45
    Jenčík svojou šikovnosťou zastavil Takáčovu prihrávku v obrannom pásme Popradu, následne sa však už nedostal do zakončenia. Domáci vzali puk na svoje hokejky a nahodili na Hyláka. Vhadzuje sa po jeho pravej ruke.
     
    47:58
    Ľubomír Dinda otestoval pevnosť svojej hokejky a najmä pozornosť brankára Alexandra Hyláka, ktorý však jeho tvrdý príklep vyrážačkou zneškodnil bez obáv.
     
    48:38
    Tibor Kutálek mal puk na svojej hokejke na modrej čiare a neváhal ani sekundu. Okamžite vypálil na bránu, Kostúr však betónom vyrazil puk do rohu klziska.
     
    49:16
    Ľuboš Bartečko si nakorčuľoval s pukom po pravej strane a riešil situáciu jednoducho, nahodil na Hyláka, ktorý zastavil puk vo svojej výstroji a hra bola prerušená.
     
    50:05
    Gabriel Spilar sa zmocnil puku na ľavom kruhu a vystrelil na bránu. Strela však bola zblokovaná a skončila na hokejke Daniela Brejčáka. Pripomínam, že sa začala posledná desaťminútovka tretej tretiny.
     
    50:56
    Hrnka vyslal z ľavého kruhu nenápadnú strelu na Kostúra, ktorý však s pomocou betónu bezpečne zastavil puk v okolí svojej brány. Popradskí korčuliari následne rozohrávajú.
     
    51:31
    Zakončenie od Dávida Grígera z pravého kruhu mierne zaskočilo Hyláka, pretože ho nedokázal zachytiť v lapačke, pritom si bol tým na sto percent istý.
     
    51:44
    Po dlhej dobe prichádza vylúčenie. Tomáš Hrnka odchádza na dve minúty za hákovanie.
     
    51:55
    Kroták nabil od modrej čiary smerom na opačný kruh Lukášovi Hvilovi, ktorého delovku však gólman Košíc vyrazil smerom do rohu klziska.
     
    52:14
    Jánošík získal puk, posunul ho Bartánusovi, ktorý už jednoznačne oslobodil svoj tím spod tlaku popradských hokejistov.
     
    52:53
    Suchý s Kuralim za bránou Popradu rozvíjajú akciu pre svoj tím, ktorou sa budú snažiť domáci usídliť v útočnom pásme.
     
    53:40
    Po nedobrej Rapáčovej prihrávke ešte strieľal od modrej čiary Mário Kurali, jeho príklep však skončil na Hylákovej výstroji. Košice už následne hrajú v plnom počte.
     
    54:12
    Spilar mierne pohrozil na opačnej strane, keď sa dostal s pukom na pravý kruh, ale zakončoval iba do obrancu Malinu. Poprad má puk a môže útočiť.
     
    54:41
    Už po celý zápas sledujeme skvelú atmosféru na popradskom zimnom štadióne, o ktorú sa tu stará vypredaná aréna pod Tatrami a taktiež oba fanúšikovské tábory.
     
    55:07
    Po vhadzovaní v obrannom pásme Popradu sa puku zmocnili Košičania, dostali sa však iba von z útočnej tretiny. Následne chceli útočiť znovu, ale ich nahodený puk Kostúr bezpečne prikryl pod svoju lapačku.
     
    55:45
    Už to vyzeralo tak, že Marek Bartánus sa dostane do samostatného úniku, ale v poslednej chvíli mu v tomto čine zabránil popradský obranca Daniel Brejčák vypichnutím puku.
     
    56:46
    Poprad mal možnosť na vyrovnanie! Arne Kroták sa skúsene dostal do útočného pásma, keď využil svoje kľučky. V tesnej blízkosti brány prihrával Matisovi, ktorý spätne vracal Krotákovi, ale popradský kapitán už následne neprekonal Hyláka!
     
    57:42
    Richard Rapáč jednoducho z ľavého kruhu nahodil na Hyláka, ktorý s takouto koncovkou nemal problém a bezpečne ju vyrazil smerom do rohu klziska.
     
    58:07
    Čiarový rozhodca poznamenal, že po odpískanom zakázanom uvoľnení sa musel Suchý vrátiť na ľad, pretože v momente icingu korčuľoval na striedačku a striedal Malinu.
     
    58:36
    Košice dali gól!
    Košičania pravdepodobne pečatia svoju výhru, keďže strieľajú tretí gól! Bartoš sa s pukom bezpečne dostal po pravom krídle do útočného pásma, prihral na opačnú stranu, kde bol GABRIEL SPILAR a ten šikovným zakončením švihom premiestnil puk cez Kostúra až do brány!
    Asistencia: Peter Bartoš.
    SPILAR - 1:3
     
    58:55
    Popradčania to skúšajú v šestici, Kostúr odišiel na striedačku!
     
    59:35
    Popradčania síce majú puk v útočnej tretine, ale nedarí sa im dostať do zakončenia a pravdepodobne už ani nepodarí.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 3724 divákov.
     
    59:49
    Vhadzuje sa v strednom pásme, na dva góly to už rozhodne stačiť nebude.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Štatistiky po zápase:
    Góly: 1:3
    Vylúčení na dve min.: 2:5
    Presilovky: 1:0
    Oslabenia: 0:0
    Strely: 28:25
    Úspešnosť brankárov: 88%:96.4%
     
    V tretej časti hry, ktorá napokon bola aj poslednou, sa domácim hokejistom nepodarilo už zvrátiť a vyrovnať. Gólom z 59. minúty Spilar potvrdil víťazstvo Košíc a tí budú mať zajtra prvý mečbol na ceste do finále.

    Ak sa chcete dozvedieť vyjadrenia trénerov z tlačovky, zanechajte nám na ďalších niekoľko minút našu priazeň.
     
    Milan Jančuška (tréner HK Poprad): "Škoda, že sme tento dôležitý zápas nezvládli, Košice neboli lepšie, ale šťastnejšie a efektívnejšie v koncovke. Chalani dreli a bojovali, dali sme do toho však menej než oni. Zregenerujeme a zajtra sa pokúsime bojovať."

    Peter Oremus (tréner HC Košice): "Všetky tri zápasy hráme proti veľmi dobrému mužstvu, som veľmi rád, že sa dokážeme presadiť a podarilo sa nám to aj dnes tromi gólmi. Zápasy s Popradom sú dobré a fanúšikovia sa vždy majú na čo tešiť."
     
    To je od nás nadnes všetko, ďakujem Vám za pozornosť a prajem príjemný zvyšok večera. (19:26:00)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 25. Kroták (Hvila) – 10. Spilar (TS), 40. Bicek (Suja, Drgoň), 59. Spilar (Bartoš)


    HK Poprad: Kostúr (Landsman) – Suchý, Kurali, D. Brejčák, Malina, Kasík, Dinda, Gáborčík, Makovský – Gríger, Paukovček, Bartečko ("A") – Matis, Takáč, Kroták ("C") – Hvila, Boltun, R. Rapáč – Štrauch, Stals, Toma
    HC Košice: Hylák (Melicherčík) – Drgoň, Štrbák ("C"), Jánošík, Philipp, Cebák, Macejko, Šeda – Jenčík, Bartoš, Spilar ("A") – Sojčík, Hrnka, Kutálek – Bartánus, Suja, Bicek ("A") – Bondra, Matúš Chovan, Lapšanský, Hinďoš

    Rozhodčí: Jonák, Müllner – Šefčík, Výleta

    Diváci: 3724
    bahis siteleri