NY Islanders – Minnesota 1:2 (0:1 po s.n.) | NY Rangers – Los Angeles 2:4 (kon.) | Pittsburgh – St. Louis 2:3 (po pr.)
Columbus – Anaheim 5:3 (kon.) | Detroit – Arizona 4:5 (po pr.) | Tampa – Florida 4:3 (kon.)
Nashville – Montreal 3:2 (po pr.) | Vancouver – Winnipeg 5:2 (kon.)
konec
Columbus Blue Jackets
5:3 (1:2, 3:1, 1:0)
Anaheim Ducks
Středa 25.03.2015, 00:05 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Columbus Blue Jackets na domácím ledě porazil Anaheim Ducks poměrem 5:3, když se o výhru přičinil zejména třígólový Scott Hartnell, se s Vámi loučí a zase někdy napočtenou při nejlepší hokejové soutěži světa se těší Tomáš Lysý. (03:15:33)
     
    Československá stopa v utkání:
    Marko Daňo (CBJ) 0+1, 2 střely, čas na ledě 13:50
    Tomáš Fleischmann (ANA) 0+0, 3 střely, čas na ledě 6:19
    Jiří Sekáč (ANA) 0+0, 1 střela, čas na ledě 6:33
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Scott Hartnell (CBJ) 3+0
    2. Ryan Johansen (CBJ) 1+1
    3. Sergej Bobrovskij) 37 zák., 0 gólů, 92,5%
    James Wisniewski, nedávno ještě bek Columbusu, nalezl na porážce svého nového týmu pozitiva
    "Pokud budeme hrát po celých šedesát minut tak, jako dnes ve třetí třetině, vyhrajeme spoustu zápasů," vzhlíží k dalšímu zápasu v Bostonu bek, který hájil od sezony 2011-12 dres Columbusu (215 zápasů, 123 bodů, 26+97) a 2. března byl při uzávěrce přestupů vyměněn právě do Anaheimu.


     
    Statistiky utkání:
    Góly: 5-3.
    Střely na branku: 27-40.
    Zásahy gólmanů: 37-22.
    Vyloučení: 6-4.
    Využití: 1-1.
    V oslabení: 0-0.
    Vyšší tresty: 2-2.

    Diváci: 14044.
     
    Bláznivý zápase je u konce. První třetina vyšla lépe Anaheimu, který byl aktivnější a dostal se po trefách Ryana Keslera a Andrewa Cogliana do vedení, které ještě ve stejné periodě zmenšil Scott Hartnell. Ve druhé třetině od bitky Bolla se Stonerem byl Columbus lepší. Na vyrovnávací gól Ryana Johansena, který byl uznán po dlouhé debatě sudího Kimmerlyho s videorozhodčím, ještě našel odpověď pěkným bekhendem Matt Beleskey. Ale za 32 vteřin od jeho trefy srovnal neméně povedenou ranou Scott Hatnell a za další minutu a čtvrt Columbus poprvé vedl, když se trefil zblízka Nick Foligno. Ve třetí třetině měli hosté spoustu šancí, tu největší spálil Rickard Rakell, který zblízka trefil místo odkryté klece trefil jen natažený beton Bobrovského. 37 sekund před koncem tak rozhodl o definitivní výhře Modrokabátníků hattrickem do prázdné svatyně Scott Hartnell.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Anaheim se ještě dostal před branku Bobrovského, ale střela Palmieriho jakoby udělala tečku za pokusy hostí ve třetí třetině – vedle.
    Nationwide Arena viděla první hattrick od 23.3.2012
    Přesně v tento datum diváci naposled aplaudovali domácímu borci za tři góly hozením čepice na led. Tehdy se prosadil R.J. Umberger, současný útočník Philadelphie.


     
    59:23
    Hra je na chvíli přerušena, dle zvyku NHL padají na led čepice a kšiltovky na oslavu Hartnellova hattricku, kterým dnes zkompletoval svůj třiadvacátý, čtyřiadvacátý a pětadvacátý gól v sezoně.
    Scott HARTNELL - 5:3
     
    59:23
    Columbus právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto, SCOTT HARTNELL dokončuje do prázdné klece hattrick. Ale že si jej za svojí bojovnost zasloužil. V souboji o Atkinsonem vyhozený puk přebruslil beka Samiho Vatanena, za brankou získal kotouč a následně jej zasunul do opuštěné klece. Asistence: Cam Atkinson, David Savard.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:49
    Columbus dvakrát poslal puk do středního pásma, ale ke střele se ani Johansen ani Atkinson nedostali.
     
    58:34
    Gibson jde ven z klece, Anaheim v šesti bez gólmana.
     
    58:18
    Jenner vyhrál buly na Savarda, který poslal kotouč na Johnsona. Nahození domácího beka končí v ochozech, bude následovat buly ve středním pásmu.
     
    58:17
    Další akce Anaheimu končí znovu ofsajdem, na hokejky hostí se už lepí i troška nepřesnosti.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 16. Hartnell (Johansen, Johnson), 28. Johansen (Atkinson), 31. Hartnell (Karlsson, Daňo), 32. Foligno (Morin, Anisimov), 60. Hartnell (Atkinson, Savard) – 7. Kesler (Rakell, Palmieri), 15. Cogliano (Thompson), 31. Beleskey (Perry, Wisniewski)


    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (McElhinney) – Johnson, Savard, Connauton, Goloubef, Prout, Tjutin – Jenner, Johansen, Atkinson – Foligno, Anisimov, Morin – Hartnell, Karlsson, Daňo – Tropp, Letestu, Boll. Trenér: Todd Richards
    Anaheim Ducks: Gibson (Andersen) – Lindholm, Beauchemin, Despres, Wisniewski, Vatanen, Stoner – Maroon, Getzlaf, Perry – Beleskey, Kesler, Palmieri – Cogliano, Thompson, Silfverberg – Fleischmann, Rakell, Sekáč. Trenér: Bruce Boudreau

    Rozhodčí: Greg Kimmerly, Tim Peel – Darren Gibbs, Steve Miller

    Diváci: 14044
    bahis siteleri