Sparta – Č. Budějovice 5:1 (kon.) | HC Plzeň – Vítkovice 1:7 (kon.) | Hr. Králové – Přerov 6:5 (2:1 po s.n.)
konec
HC Sparta Praha
5:1 (1:0, 3:1, 1:0)
HC Motor České Budějovice
Středa 25.03.2015, 11:00 • FORTUNA aréna, Hradec Králové • Mistrovství ČR - 8. třída
Partner:
     
    Ode mě je to z hradecké FORTUNA arény vše, dění šampionátu pokračuje ve vedlejší malé hale. Pro tuto chvíli hezký zbytek dne! (13:11:12)
     
    První vítězství na mládežnickém mistrovství republiky tak berou osmáci pražské Sparty. Zpočátku byli výrazně aktivnějším týmem, ve druhé třetině se jim podařilo třikrát skórovat a pak už to měly České Budějovice těžké. Přesto se mohutně snažily s výsledkem ještě něco udělat.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:36
    Ani tentokrát to nevyšlo! Matěj Toman mířil mezi Škorpíkovy betony, ty ale secvakly včas. Sparťanský gólman dnes předvedl vynikající výkon, není divu, že už si zahrál i za mladší dorost.
     
    59:36
    A ještě jedno trestné střílení pro Motor! Faulovaný Matěj Toman brankáře neprostřelil, ale dostane druhý pokus.
     
    58:40
    Na budějovických hokejistech je sympatické, že to v žádném případě nezabalili. Ještě pořád usilovně dorážejí na strážce sparťanské svatyně, kterému po slabém vstupu do zápasu notně zvedají počet zásahů.
     
    57:05
    Škvarkův pokus minul budějovickou svatyni. Jsem zvědav, zda proti sobě někdy nastoupí právě Lukáš Škvarek a jihlavský brankář Jakub Škarek. Ale dělí je dva roky, takže to až tak pravděpodobné není.
     
    56:23
    Sparťanský Jan Škorpík je dnes v duelu gólmanů jednoznačně úspěšnějším mladíkem. Teď si bez potíží našel skrytou střelu Jakuba Čížka.
     
    55:48
    Na druhé straně to byl podle všeho Gluzman, kdo posílal puk před branku vysokým obloučkem. Denis Vacek ho schoval do výstroje.
     
    54:49
    Budějovice se nevzdávají, za obranou zůstal úplně volný Matěj Fríd. Brankář Škorpík ale jeho střelu vytáhl mimo!
     
    53:42
    Sparta právě vstřelila branku!
    O osudu dnešního utkání je definitivně rozhodnuto. Ondřej Pšenička to vymyslel skvěle, když puk potáhl na pravou stranu a pak ho přiťukl zpět doleva PATRIKU PRZYMULOVI, který na chvíli zasekl, pak narazil na Vackův beton, ale z dorážky se už nemýlil. Gól je zatím připsán Pšeničkovi, tak uvidíme, zda bude oficiální údaj opraven – 5:1.
     
    53:15
    Na druhé straně se v poslední chvíli vrátil Kryštof Kapoun, jenž vypíchl puk protihráči.
     
    52:33
    Krchňákova střela byla nepřesná, ale puk si vzal Przymula a počkal si, až mu do střelecké pozice vyjede Marcel Čížek. Jeho střelu Vacek schoval na hrudi.
     
    50:49
    Pálící Roman Vandirek trefil jen hokejku svého spoluhráče. Území převaha Sparty pokračuje, Motor se viditelně spoléhá na protiútoky.
     
    49:37
    Viktor Kasanda výborně zastavil budějovickou snahu o brejk a vycítil šanci dostat se až před branku. Poslední protivník mu ale puk vypíchl.
     
    48:47
    Bernat si Škorpíka rozhýbal, i ze strany měl ještě šanci skórovat. Mrštný gólman Sparty se ale vytáhl a budějovického střelce rozesmutnil!
     
    48:45
    Další zaváhání a Tomáš Bernat prchnul dopředu sám. Byl lehce faulován a rozhodčí nařizuje trestné střílení pro Budějovice!
     
    48:11
    Tomanova aktivita neutuchá, málo mu chybělo ke snížení! Parádně vypálil do protipohybu Škorpíka, který musel skvěle vykopnout levý beton.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 17. Haš (Hašek), 25. Gluzman (Čížek), 28. Urban (Kasanda), 34. Haš (Čížek), 54. Pšenička – 38. Janoušek (Welser)


    HC Sparta Praha: Škorpík (Černý) – Lis, Kapoun, Vandirek, Bureš, Krchňák, Kostrhún – Haš, Przymula „C“, Pšenička, Čermák, Kasanda, Šubert, Škvarek, Urban, Gluzman, Hašek, Čížek, Simon. Trenér: Jiří Kročák.
    HC Motor České Budějovice: Vacek (Dvořák) – Šťastný, Dekret, Voráček, Dvořák, Janoušek, Mojžíš – Brousek, Fríd, Grossmann, Beránek, Welser, Toman, Bartoš, Bernat, Šuhaj, Čížek. Trenér: Aleš Dvořák.

    Rozhodčí: Veselý – Vepřovský, Urubčík.
    bahis siteleri