Velká Británie – Chorvatsko 3:2 (po pr.) | Estonsko – J. Korea 3:7 (kon.) | Nizozemsko – Litva 0:1 (kon.)
po prodl.
Velká Británie
3:2 (0:1, 0:0, 2:1 - 1:0)
Chorvatsko
Pondělí 13.04.2015, 13:30 • IJssportcentrum Eindhoven • Mistrovství světa - I. B Divize
Předzápasové kurzy
Partner:
    Mark RICHARDSON - 3:2
     
    60:11
    Velká Británie právě vstřelila branku!
    Tak to bylo hodně rychlé! Pouhých jedenáct sekund po začátku prodloužení rozhoduje o vítězství Britů střelec vyrovnávací branky MARK RICHARDSON, který dostal prostor v útočném pásmu a přízemní střelou mezi betony překonává Dekaniče. Asistence: Ben O'Connor.
    Mark RICHARDSON - 2:2
     
    59:55
    Velká Británie právě vstřelila branku!
    Pět sekund před koncem je vyrovnáno! Dowd vypálil od modré a v závaru před Dekanovičem se pak nejlépe zorientoval MARK RICHARDSON, který dorazil kotouč do odkryté branky. Asistence: Robert Dowd.
     
    56:21
    Kinasewich dostal přihrávku těsně před branku a puk usměrnil do tyče! Na druhé straně se pak v gólové pozici objevil Shields, ale Dekanovič prokázal dobrý reflex a jeho střelu vytěsnil mimo tři tyče.
    Ben O'CONNOR - 1:2
     
    52:57
    Velká Británie právě vstřelila branku!
    A je z toho kontaktní branka! Po vhazování se puk dostal na modrou k BENU O'CONNOROVI, jehož rána prolétla nad Dekaničovým betonem a končí v brance. Chorvatský brankář měl zakrytý výhled, takže nemohl plnohodnotně zakročit. Asistence: Matthew Myers.
     
    52:32
    Příležitost pro Británii! Igor Jačmenjak (CRO) si jde odsedět dvě minuty za nedovolené bránění.
    Nathan PERKOVIČ - 0:2
     
    46:52
    Chorvatsko právě vstřelilo branku!
    Chorvati využívají přesilovku! NATHAN PERKOVIČ převzal přihrávku od Sertiče a zavezl puk do útočného pásma, kde střelou, která proletěla mezi nohama bránícího Weavera, prostřelil brankáře Bownse. Asistence: Andy Sertič.
     
    46:34
    Dlouho si však Britové hru v plném počtu neužili. Russel Cowley dostává dvě minuty za podražení a je tu další příležitost pro Chorvaty.
     
    44:21
    Chorvatsko si zahraje přesilovku. Menší trest za držení protihráče si jde totiž odpykat Jonathan Phillips.
     
    44:10
    Britové přišli o puk ve vlastní třetině a Murray přihrál před branku Glumačovi, proti němuž se vyznamenal brankář Bowns!
     
    38:15
    Nebezpečí tak přišlo na druhé straně, kde se po dobré přihrávce zpoza branky ocitl ve velké šanci Farmer, ale Dekanič včas přemístil svůj levý beton.
     
    33:34
    Teď dokonce Chorvati ujeli v přečíslení dva na jednoho a Bowns musel zasahovat! No, Britové mají v přesilovkách opakovaně problémy s rychlými brejky soupeře.
     
    32:02
    Po Weaverově střele se ještě pokoušel dorážet Farmer, který byl ovšem nedovoleně atakován. Menší trest za hrubost dostává Perkovič, takže z toho bude dvojnásobná přesilovka pro Brity.
     
    31:10
    Za vražení zezadu si odsedí menší trest Geoff Waugh (CRO), který navíc dostává ještě osobní desetiminutový postih.
    Murrayho branka nebyla po konzultaci s videorozhodčím uznána
     
    30:51
    Andrew Murray (CRO) si ve vzduchu našel odražený kotouč, který nejprve zblízka poslal jen do tyče, ale napodruhé už z úhlu dorazil puk do branky. Rozhodčí však po poradě s videorozhodčím gól neuznal. Těžko říct, zda vadila vysoká hůl Murrayho při zpracování, nebo mírné nadzvednutí pravé tyče při gólové dorážce, nicméně stav zápasu se v tuto chvíli nemění.
     
    27:47
    Phillips zachytil rozehrávku Chorvatů a nebezpečně se prokličkovával až před Dekanoviče, ale v útoku si pomohl faulem. Nakonec z toho tedy bude přesilovka Chorvatů. Phillips si odsedí menší trest za nedovolené bránění.
    Michael GLUMAČ - 0:1
     
    16:57
    Chorvatsko právě vstřelilo branku!
    MICHAEL GLUMAČ dnes již podruhé ujel při vlastním oslabení britské obraně a tentokrát svůj únik dokázal úspěšně zakončit bekhendovým blafákem. Chorvatsko se dostává do vedení při vlastní početní nevýhodě.
     
    16:04
    Puk teď skončil za zády Dekaniče, jenže ještě před tím došlo k posunutí chorvatské branky, takže gól není uznán.
     
    15:30
    Velká komplikace pro Chorvaty. Nathan Perkovič (CRO) dostává menší trest za vražení na hrazení a Britové mají k dispozici 62 sekund dlouhou přesilovku 5 na 3.
     
    15:02
    Na druhé straně měli teď solidní šanci i Britové, ale Dekanič se nenechal zahanbit svým britským protějškem.
     
    14:50
    Jeden z Chorvatů jel v oslabení zcela sám na brankáře, kterého však ani nadvakrát nedokázal překonat! To byla zatím největší šance zápasu.
     
    14:32
    Marko Ljubič (CRO) usedá dnes již podruhé na trestnou lavici. Tentokrát je to menší trest za sekání.
     
    11:18
    Dekanič jel riskantně pro kotouč za svou branku, propadl v souboji se soupeřem a jeden z Britů měl po přihrávce zpoza branky velkou šanci, ale při střele do prázdné klece trefil jen nohu jednoho z obránců!
     
    10:49
    Jenže Britové se brzy vrátili do útoku a před Dekaničem to teď hodně vřelo!
     
    06:27
    Ben Bowns měl teď v britské brance hodně práce, ale dokázal zneškodnit střelu z bezprostřední blízkosti včetně následně dorážky. To byly výborné zákroky britského gólmana!
     
    04:41
    Matthew Myers (GBR) dostává menší trest za nedovolené bránění a svou první přesilovku si teď zahrají i Chorvaté.
     
    02:23
    Nyní se vylučuje na obou stranách, takže přesilovka Britů bude pokračovat. Na chorvatskou trestnou lavici usedá za držení hole Marko Ljubič a za Brity je vyloučen Robert Farmer, který se provinil hákováním.
     
    01:24
    První přesilovku si zahrají Britové. Andy Sertič (CRO) si odsedí dvě minuty za hákování.

    Martin Švejkar

    Branky a nahrávky: 53. O'Connor (Myers), 60. Richardson (Dowd), 61. Richardson (O'Connor) – 17. Glumač, 47. Perkovič (Sertič)


    Velká Británie: Bowns (Lyle) – Thomas, Phillips, Weaver, Richardson, Swindlehurst, Cowley, O'Connor – Haywood, Phillips, Batch – Lachowicz, Myers, Dowd – Blight, Boxill, Prince – Peacock, Farmer, Shields – Garside.
    Chorvatsko: Dekanič (Tomljenovič) – Jačmenjak, Silovič, Waugh, Letang, Sertič, Ljubič, Macaulay, Martinovič, Kegalj – Kostovič, Glumač, Murray – Kostovič, Glumač, Murray – Kinasewich, Kanaet, Perkovič – Blaguš, Jankovič, Miličič – Brenčun, Mirič.

    Rozhodčí: Shane Warschaw – Marek Hlavatý, Sotaro Jamaguči
    bahis siteleri