Japonsko – Itálie 3:2 (kon.) | Ukrajina – Maďarsko 2:4 (kon.) | Kazachstán – Polsko 3:2 (kon.)
konec
Kazachstán
3:2 (0:0, 2:1, 1:1)
Polsko
Čtvrtek 23.04.2015, 20:00 • Krakow Arena • Mistrovství světa - I. A Divize
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:57
    Poslední stéblo naděje. Tři sekundy před koncem je vyloučen Alexej Litviněnko (KAZ) za zdržování hry.
    STARČENKO - 3:2
     
    55:24
    Kazachstán právě vstřelil branku!
    Drtivý tlak Kazachů ale nakonec končí i přes snahu polského brankáře vedoucí brankou. ROMAN STARČENKO si šikovně vytáhl ze souboje u mantinelu kotouč, vybruslil a trefil klinicky přesně do levé šibenice Radziszewského branky. Kazachstán je teď opět mezi elitou pro rok 2016. Asistence: Konstantin Savenkov.
     
    52:54
    Obrovská příležitost pro Ruděnka, na kterého po další střele Dallmana zela polovina odkryté klece, ale Rafal Radziszewski se stává pro tento moment národním hrdinou číslo jedna.
     
    51:52
    Biało-Czerwoni si ale opět zahrají oslabení. Vyloučen je Grzegorz Pasiut (POL) na dvě minuty za podražení.
     
    50:45
    Starčenkova rána končí vedle, tohle měl kazašský Roman dát. Byl velice blízko, ale puk poslal o centimetry vedle!
    KOLUSZ - 2:2
     
    48:20
    Polsko právě vstřelilo branku!
    Pozor, pozor. Hoši v bílém to nevzdávají. Někdejší útočník Třince MARCIN KOLUSZ po nádherné individuální akci srovnává stav utkání na 2:2. Polská šestadvacítka nasadila Savčenkovi jesličky, poté se protáhl kolem zbylých bránících Kazachů a tuhle hokejovou parádu zakončil ve stylu velkých střelců. Krásným bekhendovým blafákem poslal halu v Krakově do extáze. Asistence: Mateusz Bryk, Mateusz Rompkowski.
     
    46:30
    Semjonovovu ránu odrazila tyč!
     
    38:41
    Poláci jsou opět zakřiknutí a dělají zbytečné chyby. Za příliš mnoho hráčů na ledě dostali dvě minuty a zahrají si již čtvrté oslabení.
    STARČENKO - 2:1
     
    36:56
    Kazachstán právě vstřelil branku!
    Jenže Poláci polevili v koncentraci, čehož využil k výpadu směrem vpřed kazašský šikula ROMAN STARČENKO. Útočník Barysu Astana po přechodu modré čáry natáhl k ráně zápěstím a ta skončila přesně za zády Radziszewského. Asistence: Konstantin Ruděnko.
    POCIECHA - 1:1
     
    35:33
    Polsko právě vstřelilo branku!
    Biało-Czerwoni svírali Kazachy v pásmu. Drtivý tlak korunují vyrovnávacím gólem, který si po narážečce s Kowalowkou připisuje po nádherné ráně do šibenice BARTOLOMIEJ POCIECHA. Obránce, jenž oblékal v juniorských letech dres extraligových Vítkovic. Asistence: Sebastian Kowalowka, Aron Chmielewski.
     
    34:08
    Náš severovýchodní soused má nyní k dispozici velmi lukrativní nabídku na vyrovnání. Za sekání je vyloučen Spiridonov (KAZ).
     
    33:48
    Šanci na vyrovnání budou mít Poláci právě teď. Zahrají si první početní výhodu. Vyloučen za podražení je Alexej Voroncov (KAZ).
     
    31:44
    Sotva jsem to napsal, měl velice aktivní Grzegorz Pasiut obrovskou šanci na srovnání. Po velice dobrém střídání jeho formace se ke krakovskému střednímu útočníkovi dostal puk přesně v mezikruží. Poljuektov výtečně zasáhl.
    SAVČENKO - 1:0
     
    29:34
    Kazachstán právě vstřelil branku!
    Byla řeč o tom, že se Kazachům v přesilovce vůbec nedaří. Ovšem hráči v modrém vyvedli celou halu z omylu přesně tři sekundy před návratem vyloučeného Dutky do hry. ROMAN SAVČENKO si narazil s Dallmanem a krásnou ranou z voleje nedal Radziszewskému prakticky žádnou šanci. V polovině utkání se tak favorit dostává do vedení. Asistence: Kevin Dallman.
     
    27:37
    Poláci si ale opět zchladí hlavy, konkrétně řečeno znova Rafal Dutka (POL), který si odsedí dvě minuty za vražení.
     
    23:27
    Po další chybě polské obrany musel hasit nebezpečí faulem Rafal Dutka (POL). Ten bude z trestné lavice sledovat druhou početní výhodu kazašského národního týmu. Pyká za podražení.
     
    13:00
    Krajánek z anglického Swindonu Tomasz Malasiński dostal na pravém křídle více místa, čehož využil ke krátké stahovačce a změně směru. Ihned poté vypálil, ale jeho ránu odrazil levý beton Poljuektova.
     
    10:05
    Roman Starčenko střelou od modré trefuje tyč. Radziszewski vůbec nic neviděl a nyní měl lidově řečeno více štěstí než rozumu.
     
    08:17
    Uvidíme první přesilovku utkání a zahrají si jí Kazaši. Na trestné lavici už sedí Maciej Kruczek (POL), který pyká dvě minuty za sekání.
     
    04:48
    Také Kazaši se předvedli tribunám s úvodní šancí. Konstantin Puškarjov vyškrábl propadlý kotouč a zasunutím zpoza branky se snažil otevřít skóre, v čemž mu zabránila hůl obětavého obránce polského národního týmu.
     
    03:52
    Někdejší hráč vítkovické juniorky Bartolomiej Pociecha vybídl k první velké šanci utkání Grzegorze Pasiuta. Útočník krakovské Cracovie ovšem netrefil ideálně a Poljuektov si s jeho ránou poradil.

    Dominik Tobola

    Branky a nahrávky: 30. Savčenko (Dallman), 37. Starčenko (Ruděnko), 56. Starčenko (Savenkov) – 36. Pociecha (Kowalowka, Chmielewski), 49. Kolusz (Bryk, Rompkowski)


    Kazachstán: Poljuektov (Malgin) – Savčenko, Trjasunov, Dallman, Litviněnko, Semjonov, Lakiza, Lipin, Metalnikov – Žajlauov, Savenkov, Rymarev, Voroncov, Chudjakov, Panšin, Polišuk, Puškarjov, Starčenko, Spiridonov, Krasnoslobodcev, Ruděnko.
    Polsko: Radziszewski (Odrobny) – Kruczek, Wajda, Wanacki, Kotlorz, Pociecha, Bryk, Dutka, Rompkowski – Baginski, Chmielewski, Zapala, Urbanowicz, Kowalowka, Laszkiewicz, Malasiński, Pasiut, Dziubinski, Kulinowski, Kolusz, Galant.

    Rozhodčí: Andris Ansons, Peter Gebei – Andrew Dalton, Tibor Rovensky.
    bahis siteleri