Minsk – Sparta 1:2 (kon.) | Blues – Třinec 1:6 (kon.) | Riga – Vítkovice 1:3 (kon.)
CSKA Moskva – K. Vary 13:0 (kon.) | Blues – Minsk 4:3 (kon.) | CSKA Moskva – Vítkovice 6:0 (kon.)
K. Vary – Riga 10:2 (kon.) | Třinec – Sparta 5:2 (kon.)
konec
Espoo Blues
4:3 (0:1, 2:0, 2:2)
HC Dinamo Minsk
Sobota 08.08.2015, 15:30 • Stará Wek Arena, Třinec • President Cup • O umístění
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Hezké sobotní odpoledne ze staré třinecké Werk Areny! President Cup pokračuje fází play-off. V nové aréně proběhnou semifinálové duelu, staré hala uvidí souboje o umístění na konečném 5. – 8. místě. Odpolední program začíná soubojem Espoo Blues – Dinamo Minsk.
     
    Espoo Blues

    Finské Espoo získalo ve třech zápasech skupiny A jeden bod. Mladíci z Finska nejprve po nájezdech prohráli s karlovarskou Energií, pak následovala vysoké porážky od moskevského CSKA a také třineckých Ocelářů. Blues se tak umístily na poslední příčce tabulky skupiny A, čekají je proto souboje o konečné páté místo.

    Zápasy Espoo Blues na turnaji

    HC Energie Karlovy Vary – Espoo Blues 4:3 sn (1:2, 2:1, 0:0)
    Branky a nahrávky: 3. Hudečka (Jiskra), 31. Jílek, 37. Maydl (Novotný), rozh. náj. Šedivý – 7. Mäkiaho (Jungara, Laaksonen), 8. Puolakka (Holm), 36. Makiäho (Puolakka, Laaksonen).

    CSKA Moskva – Espoo Blues 9:1 (4:0, 2:1, 3:0)
    Branky a nahrávky: 1. Oparko (Komarov), 6. Koreshkov (Garevskikh), 14. Filippov, 17. Lebedev, 21. Garevskikh, 30. Kotkov (Garevskikh, Koreshkov), 43. Bilyalov (Shklyaruk), 44. Komissarov (Rtišev, Dolgopyatov), 49. Shklyaruk (Dolgopyatov) – 22. Puolakka.

    Espoo Blues – HC Oceláři Třinec 1:6 (0:2, 1:1, 0:3)
    Branky a nahrávky: 30. Mäkiaho (Laaksonen) – 8. Kvasnica (Homola), 19. Kvasnica, 24. Indrst, 46. Korčák (Michálek, Kvasnica), 51. Kvasnica, 56. Kvasnica.
     
    Dinamo Minsk

    Minské Dinamo na turnaji prozatím vyhrálo pouze jeden duel, a to proti Rize. V dalších duelech Minsk podlehl Vítkovicím, o jejich nepostoupení do semifinále rozhodla dnešní porážka s pražskou Spartou.

    Zápasy Dinama Minsk na turnaji

    HC Vítkovice Steel – HC Dinamo Minsk 4:2 (2:1, 0:0, 2:1)
    Branky a nahrávky: 5. Fridrich (Konečný), 11. Paroulek (Mrva), 53. Kylnar, 60. Konečný (Z. Malík) – 19. Krylovič (Jeramejčyk), 58. Kanavalov.

    Dinamo Riga – Dinamo Minsk (1:3, 0:3, 1:1)
    Branky a nahrávky: 12. P. Marcinkevičs, 47. P. Marcinkevičs (Polcs) – 4. Fjadosov (Bakunovič), 4. Paznjakov (Pyškalja, Kalbasin), 5. Kalbasin (Pyškalja, Paznjakov), 25. Palchovskij, 32. Pyškajla (Stěpanov, Kanavalov), 40. Falba (Paznjakov), 59. Pyškalja.

    Dinamo Minsk – HC Sparta Praha 1:2 (1:1, 0:1, 0:0)
    Branky a nahrávky: 9. Kalbasin (Sevastsenkevič) – 11. Prymula (Pšenička, Čížek), 32. Čížek (Pšenička).
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:19
    Do první akce zápasu se dostali hráči Dinama. Útok vedl kapitán Pyškajla, který se nakonec rozhodl pro individuální zakončení. Kotouč končí v náruči brankáře Blues.
     
    01:19
    Dinamo si zahraje první přesilovku. Julius Mäkinen ve vlastním pásmu hákoval projíždějícího Kalbasina, od rozhodčích proto obdržel dvouminutový trest.
     
    02:00
    Dinamo se usadilo v útočné třetině a započalo svou kombinaci. Kotouč se nakonec dostal na modrou čáru, odkud pálil Kasinskij. Brankář Ukkonen byl pozorný a vyrazil puk do rohu kluziště.
     
    02:29
    Další Ukkonenův zákrok přišel po střele Jeramejčyka z kruhu pro vhazování. Finský brankář má puk v lapačce, buly po jeho levici.
     
    03:11
    Přesilovka Dinama se pomalu chýlí ke konci. V závěru ještě na branku Blues pálil Kanavalov, ani on ale nepřekonal finského brankáře.
     
    03:45
    První zákrok zápasu si na své konto připisuje také minský gólman Bylinskij. Do rychlé protiakce se pustil Julius Mäkinen, kotouč mu při zakončení ale sklouzl z čepele, jeho střela proto nebyla tak razantní, jak by si jistě přál. Bylinskij zasáhl bez obtíží.
     
    04:26
    Espoo na chvíli zatlačilo Minsk do defenzívy, žádnou střelu na branku to ale zatím nepřineslo. Jediným pokusem byla rána Räihy, jeho projektil ale letěl vysoko nad.
     
    05:10
    Hra se převážně drží ve střední třetině, žádnému ze soupeřů se nedaří přechod do útočného pásma.
     
    06:00
    Blues se to teď na chvíli povedlo, výsledkem ale bylo jen slaboučké nahození Jungary směrem na Bylinského klec. Minský brankář v pohodě odrazil kotouč do rohu kluziště.
     
    06:50
    O kotouč se dlouho bojovalu u hrazení v pásmu finského celku. Úspěšnější nakonec byli hráči Blues, kteří poté vyvezli černý kousek pryže do neutrální zóny.
     
    07:34
    Dinamo však velmi rychle vrátilo hru do pásma svého soupeře. Nicméně Minsku se nedaří rozestavit tak, aby mohli něčím překvapit pozornou obranu Finů.
     
    08:24
    Espoo zavezlo hru do pásma Dinama, s kotoučem dlouho kombinoval Räihä. Nakonec se mu ale nepovedlo najít hokejku žádného ze svých spoluhráčů, nýbrž čepel Pyškajly. Ten také vyváží puk do střední třetiny.
     
    09:05
    Přesilová hra pro Espoo. Alexandr Platonov narazil na mantinel jednoho ze svých soupeřů, způsob, a hlavně důraz, jakým to Platonov udělal, se vůbec nelíbil hlavnímu sudímu. Minský bek proto si proto půjde na dvě minuty odpočinout.
     
    09:58
    Dobrá úvodní minuta přesilovky v podání Blues. Espoo drželo svého soka pod tlakem, po střele Väiänena navíc zvonila horní tyč! Dinamo se poté dokázalo osvobodit.
     
    10:46
    Druhá polovina početní výhody už tak vydařená není. Blues sice drží útočnou třetinu, gólman Bylinskij ale zatím nemusel zasahovat.
     
    11:11
    Dinamo je kompletní. V samotném závěru přesilovky ještě Bylinského ohrozil Karenius, z ostrého úhlu už ale nedokázal zasunout kotouč za ležícího brankáře Minsku.
     
    12:08
    Do slibné střelecké pozice si nabruslil Tamminen, střelou švihem ale poté nedokázal přesně zamířit. Kotouč letěl nad branku, u zadního mantinelu ho sebrali hráči Dinama.
     
    12:46
    Ukkonen musel skokem zabránit nájezdu Kalbasina! Finský gólman skvěle přečetl situaci a ještě před tím, než minský forward dosáhl na kotouč, vyjel z brány a vyrazil touš do rohu kluziště!
     
    13:29
    Na druhé straně zase proti Laaksonenovi předvedl Bylinský, jak rychlou ve skutečnosti má lapačku. Finský forward se dostal do bezprostřední blízkosti a mířil na vzdálenější tyč, Bylinskij ale včas mávl lapačkou a lapil i tuto šanci!
     
    14:24
    Ze střídačky hned do akce...tak lze charakterizovat střídání Jaakko Juvanena. Finský bek si nabruslil na modrou odkud pálil z první. Jeho rána ale zapadla do výstroje bránícího Rusenka.
     
    14:42
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Minsk předvedl bleskurychlou akci a ujímá se vedení! ARSENI KALBASIN nahodil své motory ve střední třetině, upláchl všem bránícím hráčům Blues a bekhendem zavěsil puk horní tyč! Bez asistence.
     
    15:40
    Další potíže pro brankáře Ukkonena. Finský gólman měl zcela zakrytý výhled, na poslední chvíli ale dokázal zareagovat na nahození Kasinského a zastavit kotouč před brankovou čarou.
     
    16:41
    Pyry Puolakka se už už dral do samostatného úniku, rychlejší ale byl minský Raman Jeramejčyk, který mu sebral puk a okamžitě založil protiakci. Tu ale samotný Jeramejčyk opět zhatil, neboť přejel útočnou modrou čáru rychleji, než kotouč.
     
    17:34
    Kotouč si projel celé kluziště tam i zpět, další zajímavou akci jsme ale zatím neviděli.
     
    18:18
    Po pravé straně se před branku Blues dral Rusenka. Jeho postup skončil někde v polovině útočné třetiny, kde ho k mantinelu přišpendlil Keinänen.
     
    18:54
    Menší zdržení z důvodu zdravotních potíží jednoho z čárových rozhodčích. Vypadá to ale, že je sudí v pořádku a nic nebrání v pokračování první periody.
     
    19:35
    Neskutečná hrubka v podání Laaksonena! Finský forward přímo namazal kotouč rozjetému Hahijevovi, který ale v zakončení také selhal. V první případě nevystřelil, napodruhé minul.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Skončila úvodní třetina zápasu Dinama s Blues, o gól lepší jsou zatím hráči Minsku. Jedinou trefu obstaral Kalbasin. K vidění je hokej se spoustou šancí, ve všech případech, kromě jednoho, buď úřadovali brankáři nebo střelci netrefili brankovou výseč.

    Druhá třetina začne přibližně v 16:21.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:54
    Mikita Pyškajla si podél hrazení nabruslil do útočné třetiny, z kruhu pro vhazování poté vystřelil. Kotouč zapadl do Ukkonenovy lapačky.
     
    22:00
    Obrovská šance pro Puolakku! Finský forward dostal pas před brankoviště, nedokázal však usměrnit kotouč do odkryté části branky!
     
    22:40
    Espoo přidalo na obrátkách a nepouští Minsk z jeho pásma. Bylinskij musel řešit dva pokusy, u obou obstál.
     
    23:49
    Minsku se povedlo na chvíli přerušit tlak Blues a dostat se do útočné třetiny. Tam navíc hráči Dinama v příštích dvou minutách stráví více času. Na trestnou lavici totiž usedá Kevin Karenius, který se provinil podražením.
     
    24:30
    Minsku se zatím početní výhoda nedaří. Dinamo se si nemůže vytvořit souvislejší tlak, Blues navíc dokázali ohrozit brankáře Bylinského.
     
    24:36
    Sudí teď něco řeší s Sakari Keinänenem. Ten nakonec dostává osobní trest do konce utkání za nesportovní chování!
     
    25:37
    Blues mohli ve vlastním oslabení srovnat krok! Puolakka s Hassinenem šli do přečíslení dvou proti jednomu, druhý jmenovaný se nakonec rozhodl pro individuální zakončení. Jeho pokus ale přesný nebyl.
     
    26:46
    Espoo právě vstřelilo branku!
    Espoo srovnává krok! Jesper Savolainen dostal kotouč za minskou defenzívu, tváří v tvář ale trefil jen tyč! Puk se však odrazil tak šťastně, že přistál u dojíždějícího KEVINA KARENIUSE, který jen zametl touš do odkryté branky! Asistence: Jesper Savolainen.
     
    28:29
    Espoo právě vstřelilo branku!
    Blues bleskurychle otáčejí vývoj zápasu! Pyry Puolakka chtěl dorazit svou vlastní střelu, do kotouče ale kopl, branka by proto neplatila. Do kotouče proto ještě šťouchl ANTON HOLM a obrat je na světě! Asistence: Pyry Puolakka, Morten Jurgens.
     
    29:32
    Espoo se tlačilo do další akce, tu ale nemohli hráči finského celku dokončit. Příčinou je ofsajd, buly ve středním pásmu.
     
    30:39
    Stejně dopadla i následující akce Blues. Napoprvé sice kotouč do útočné třetiny protlačili, ten se ale odrazil zpět do středního pásma. Finský bek už sbíral puk za modrou čarou.
     
    31:13
    Espoo mohlo vést o dvě branky! Kevin Karenius vystřelil z pravého kruhu pro vhazování, jeho rána trefila horní tyč!
     
    33:00
    Kotouč se po většinu času drží ve středním pásmu, žádnému z celků se nedaří přechod modré čáry.
     
    33:23
    Nazar Plachovskij si nabruslil k modré čáře a nepříjemně vystřelil. Ukkonen ale nemusel zasahovat, kotouč letěl nad branku.
     
    34:46
    Po delší době práce pro Ukkonena. Finský gólman musel zalehnout kotouč u své levé tyče, aby zabránil Čaplinovi nepříjemně dorážet.
     
    35:38
    Velké chvíle brankáře Ukkonena! Na finskou branku dotírali hned tři hráči Dinama, ani jeden z nich ale nebyl schopen překonat gólama Blues!
     
    36:05
    Přesilovka pro Minsk. Daniel Mäkiaho dostává dvě minuty za podražení.
     
    37:17
    Dinamo drží kotouč v útočném pásmu, brankáře Ukkonena ale zatím ohrozit nedokázalo. Nejblíže byl Kalbasin, jeho pokus ale letěl nad.
     
    38:01
    Minsk až teď dovolil, aby se Espoo mohlo osvobodit. Přesilovka Dinama se navíc chýlí ke konci.
     
    38:37
    Běloruský tým je stále nastěhován v pásmu Blues, Ukkonen je však stále bez práce.
     
    39:37
    Kareniusovi se povedlo vyhodit kotouč takovým způsobem, že rozhodčí nepískali icing. Zdá se, že se druhá perioda dohraje v pásmu Dinama.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Blues se povedlo ve druhé třetině dvěma slepenými brankami otočit vývoj zápasu. Bylinského nejprve v dvacáté sedmé minutě překonal Karenius, za dvě minuty ho napodobil Holm. Espoo je tak jednu třetinu od zítřejšího duelu o páté místo.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:40
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Minsk hned v úvodní minutě závěrečné periody srovnává krok! MIKITA PYŠKAJLA dostal kotouč mezi kruhy a střelou mezi Ukkonenovy betony srovnává stav zápasu! Asistence: Arseni Kalbasin, Ilja Krylovič.
     
    41:52
    V dobré pozici stál Räihä, střelou zápěstím ale přestřelil. Dinamo se poté pokusilo o protiakci, tu ale hatí ofsajd.
     
    42:49
    Jere Väisänen pálil kousek za modrou čarou, Bylinskij však kotouč velmi dobře a bez obtíží zasáhl.
     
    44:00
    Espoo špatně rozehrálo a kotouč už mířil na icing, v tom ale do něj hrábl brankář Bylinskij a zrušil rozhodnutí sudích. Hra tak stále pokračuje.
     
    44:40
    Krylovič nabruslil do útočné třetiny a od levého hrazení tvrdě vystřelil. Ukkonenovi sice kotouč z výstroje vypadl, napodruhé už jej ale finský brankář dokázal přikrýt.
     
    45:34
    Espoo mohlo opět jít do vedení! Puolakka tečoval Hassinenovo nahození, kotouč se odrazil od spojnice břevna a levé tyče!
     
    46:45
    Kotouč létá z jedné strany kluziště na druhou, ani jeden ze soupeřů se nedokáže dostat do střelecké pozice. Dinamu to teď hatí ofsajdové postavení.
     
    48:01
    Espoo právě vstřelilo branku!
    Espoo opět vede! Kotouč se šťastně odrazil mezi kruhy, kde si zrovna najížděl PYRY PUOLAKKA! Finský forward vypálil z první, kotouč zapadl do levého spodního rohu minské klece! Bez asistence.
     
    48:31
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    A je opět srovnáno! Dinamu se povedlo využít zmatků v defenzívě Blues a podruhé v dnešním zápase srovnat krok! Ukkonen sice dokázal zastavit dva pokusy, na třetí dorážku z hole JAROSLAVA ČAPLINA už ale byl krátký! Asistence: Raman Jeramejčuk.
     
    50:01
    Do konce třetí třetiny zbývá deset minut, ani jeden z týmů není blíž k vítězství. Kotouč se pohybuje ve střední třetině, další šance zatím nebyly k vidění.
     
    50:45
    Oba brankáři teď měli trochu práce. Ukkonen vyrážel střelu Sevastsenkeviče, Bylinskij pak lapil pokus Väisänena.
     
    51:55
    Mezi kruhy dostal nabito Häkkinen, z první ale nedokázal trefit bránu.
     
    53:23
    Mäkiaho vybojoval puk za minskou brankou, po jejím objetí se pokusil zasunout kotouč za Bylinského záda. Gólman Dinama ale byl u své druhé tyče včas a zmařil tak gólovou radost.
     
    53:55
    Velká příležitost pro Espoo! Současně jsou totiž vyloučeni dva hráči Dinama, jmenovitě Raman Jeramejčyk za sekání a Dmitrij Kleščyk za hrubost. Blues tak mají k dispozici dvouminutovou přesilovku pět na tři!
     
    54:35
    Blues se ale v početní výhodě zatím vůbec nedaří. Espoo se nemůže usadit v útočné třetině, Dinamo neustále odpaluje puky do pásma soupeře.
     
    55:24
    Blues se konečně usadili před brankáře Bylinským, zatím ho ale ohrozit nedokázali.
     
    55:35
    Kotouč končí v hledišti. Buly v pásmu Dinama, 19 vteřin do konce dvojnásobné přesilovky.
     
    55:55
    Dinamo je kompletní! Hráči Minsku přečkali těžké chvíle a mohou tak stále pomýšlet na výhru v dnešním zápase!
     
    56:43
    Espoo právě vstřelilo branku!
    Nevyužitá dvojnásobná přešilovka nemusí Blues vůbec mrzet! EELIS RÄIHÄ ujel po levé straně, nabruslil si mezi kruhy a střelou mezi Bylinského betony posílá Espoo do vedení! Asistence: Anton Holm, Eelis Häkkinen.
     
    58:01
    Dvě minuty do konce třetí třetiny. Dinamo se snaží proniknout do soupeřova pásma, Espoo ale nadále drží hubené vedení.
     
    58:59
    Blues drží kotouč daleko od své branky, Minsku se nedaří přechod do útočného pásma. S jejich šancemi na výhru to začíná vypadat bledě.
     
    59:29
    Espoo opět vyhazuje kotouč daleko od své branky, Dinamu se nic nedaří.
     
    59:57
    Häkkinen navíc mohl pojistit výhru Blues, Bylinský ale byl proti. Nicméně Häkkinena to nemusí mrzet. Do konce zbývají tři vteřiny, buly v pásmu Dinama.
     
    Konec zápasu.
     
    Espoo vítězí a zahraje si zápas o konečné páté místo! Dinamo zítra čeká souboj o celkovou sedmou příčku.
     
    Z mé strany to je zatím vše, za nějakých 35 minut se ze staré Werk Arény opět přihlásíme z dnešním posledním zápasem mezi Energií Karlovy Vary a Dinamem Riga. (17:41:05)

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 27. Karenius (Savolainen), 29. Holm (Puolakka, Jurgens), 49. Puolakka, 57. Räihä (Holm, Häkkinen) – 15. Kalbasin, 41. Pyškajla (Kalbasin, Krylovič.), 49. Čaplin (Jeramejčuk)


    Espoo Blues: Ukkonen (Torppa) – Grönross, Häkkinen, Jungara, Juvanen, Keinänen, Mäkinen, Rautiala, Savolainen – Hassinen, Holm, Jurgens, Karenius, Laaksonen, Lindroos, Mäkiaho, Puolakka, Räihä, Tamminen, Väisänen, Vikman
    HC Dinamo Minsk: Bylinskij (Konjuchov) – Kleščyk (A), Maskaljov, Kasinskij, Rusenka, Platonov, Sevastsenkevič, Listopadov, Bakunovič – Kalbasin, Pyškajla (C), Paznjakov, Stěpanov, Kurilovič, Čaplin, Jeramejčyk, Krylovič, Palchovskij, Falba, Hahijev, Fjadosov, Kanavalov. Trenér: Artsjom Batvjankov.
    bahis siteleri