Minsk – Sparta 1:2 (kon.) | Blues – Třinec 1:6 (kon.) | Riga – Vítkovice 1:3 (kon.)
CSKA Moskva – K. Vary 13:0 (kon.) | Blues – Minsk 4:3 (kon.) | CSKA Moskva – Vítkovice 6:0 (kon.)
K. Vary – Riga 10:2 (kon.) | Třinec – Sparta 5:2 (kon.)
konec
Espoo Blues
4:3 (0:1, 2:0, 2:2)
HC Dinamo Minsk
Sobota 08.08.2015, 15:30 • Stará Wek Arena, Třinec • President Cup • O umístění
Partner:
     
    56:43
    Espoo právě vstřelilo branku!
    Nevyužitá dvojnásobná přešilovka nemusí Blues vůbec mrzet! EELIS RÄIHÄ ujel po levé straně, nabruslil si mezi kruhy a střelou mezi Bylinského betony posílá Espoo do vedení! Asistence: Anton Holm, Eelis Häkkinen.
     
    55:55
    Dinamo je kompletní! Hráči Minsku přečkali těžké chvíle a mohou tak stále pomýšlet na výhru v dnešním zápase!
     
    53:55
    Velká příležitost pro Espoo! Současně jsou totiž vyloučeni dva hráči Dinama, jmenovitě Raman Jeramejčyk za sekání a Dmitrij Kleščyk za hrubost. Blues tak mají k dispozici dvouminutovou přesilovku pět na tři!
     
    48:31
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    A je opět srovnáno! Dinamu se povedlo využít zmatků v defenzívě Blues a podruhé v dnešním zápase srovnat krok! Ukkonen sice dokázal zastavit dva pokusy, na třetí dorážku z hole JAROSLAVA ČAPLINA už ale byl krátký! Asistence: Raman Jeramejčuk.
     
    48:01
    Espoo právě vstřelilo branku!
    Espoo opět vede! Kotouč se šťastně odrazil mezi kruhy, kde si zrovna najížděl PYRY PUOLAKKA! Finský forward vypálil z první, kotouč zapadl do levého spodního rohu minské klece! Bez asistence.
     
    45:34
    Espoo mohlo opět jít do vedení! Puolakka tečoval Hassinenovo nahození, kotouč se odrazil od spojnice břevna a levé tyče!
     
    40:40
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Minsk hned v úvodní minutě závěrečné periody srovnává krok! MIKITA PYŠKAJLA dostal kotouč mezi kruhy a střelou mezi Ukkonenovy betony srovnává stav zápasu! Asistence: Arseni Kalbasin, Ilja Krylovič.
     
    36:05
    Přesilovka pro Minsk. Daniel Mäkiaho dostává dvě minuty za podražení.
     
    35:38
    Velké chvíle brankáře Ukkonena! Na finskou branku dotírali hned tři hráči Dinama, ani jeden z nich ale nebyl schopen překonat gólama Blues!
     
    31:13
    Espoo mohlo vést o dvě branky! Kevin Karenius vystřelil z pravého kruhu pro vhazování, jeho rána trefila horní tyč!
     
    28:29
    Espoo právě vstřelilo branku!
    Blues bleskurychle otáčejí vývoj zápasu! Pyry Puolakka chtěl dorazit svou vlastní střelu, do kotouče ale kopl, branka by proto neplatila. Do kotouče proto ještě šťouchl ANTON HOLM a obrat je na světě! Asistence: Pyry Puolakka, Morten Jurgens.
     
    26:46
    Espoo právě vstřelilo branku!
    Espoo srovnává krok! Jesper Savolainen dostal kotouč za minskou defenzívu, tváří v tvář ale trefil jen tyč! Puk se však odrazil tak šťastně, že přistál u dojíždějícího KEVINA KARENIUSE, který jen zametl touš do odkryté branky! Asistence: Jesper Savolainen.
     
    25:37
    Blues mohli ve vlastním oslabení srovnat krok! Puolakka s Hassinenem šli do přečíslení dvou proti jednomu, druhý jmenovaný se nakonec rozhodl pro individuální zakončení. Jeho pokus ale přesný nebyl.
     
    24:36
    Sudí teď něco řeší s Sakari Keinänenem. Ten nakonec dostává osobní trest do konce utkání za nesportovní chování!
     
    23:49
    Minsku se povedlo na chvíli přerušit tlak Blues a dostat se do útočné třetiny. Tam navíc hráči Dinama v příštích dvou minutách stráví více času. Na trestnou lavici totiž usedá Kevin Karenius, který se provinil podražením.
     
    22:00
    Obrovská šance pro Puolakku! Finský forward dostal pas před brankoviště, nedokázal však usměrnit kotouč do odkryté části branky!
     
    19:35
    Neskutečná hrubka v podání Laaksonena! Finský forward přímo namazal kotouč rozjetému Hahijevovi, který ale v zakončení také selhal. V první případě nevystřelil, napodruhé minul.
     
    14:42
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Minsk předvedl bleskurychlou akci a ujímá se vedení! ARSENI KALBASIN nahodil své motory ve střední třetině, upláchl všem bránícím hráčům Blues a bekhendem zavěsil puk horní tyč! Bez asistence.
     
    13:29
    Na druhé straně zase proti Laaksonenovi předvedl Bylinský, jak rychlou ve skutečnosti má lapačku. Finský forward se dostal do bezprostřední blízkosti a mířil na vzdálenější tyč, Bylinskij ale včas mávl lapačkou a lapil i tuto šanci!
     
    12:46
    Ukkonen musel skokem zabránit nájezdu Kalbasina! Finský gólman skvěle přečetl situaci a ještě před tím, než minský forward dosáhl na kotouč, vyjel z brány a vyrazil touš do rohu kluziště!
     
    09:58
    Dobrá úvodní minuta přesilovky v podání Blues. Espoo drželo svého soka pod tlakem, po střele Väiänena navíc zvonila horní tyč! Dinamo se poté dokázalo osvobodit.
     
    09:05
    Přesilová hra pro Espoo. Alexandr Platonov narazil na mantinel jednoho ze svých soupeřů, způsob, a hlavně důraz, jakým to Platonov udělal, se vůbec nelíbil hlavnímu sudímu. Minský bek proto si proto půjde na dvě minuty odpočinout.
     
    01:19
    Dinamo si zahraje první přesilovku. Julius Mäkinen ve vlastním pásmu hákoval projíždějícího Kalbasina, od rozhodčích proto obdržel dvouminutový trest.

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 27. Karenius (Savolainen), 29. Holm (Puolakka, Jurgens), 49. Puolakka, 57. Räihä (Holm, Häkkinen) – 15. Kalbasin, 41. Pyškajla (Kalbasin, Krylovič.), 49. Čaplin (Jeramejčuk)


    Espoo Blues: Ukkonen (Torppa) – Grönross, Häkkinen, Jungara, Juvanen, Keinänen, Mäkinen, Rautiala, Savolainen – Hassinen, Holm, Jurgens, Karenius, Laaksonen, Lindroos, Mäkiaho, Puolakka, Räihä, Tamminen, Väisänen, Vikman
    HC Dinamo Minsk: Bylinskij (Konjuchov) – Kleščyk (A), Maskaljov, Kasinskij, Rusenka, Platonov, Sevastsenkevič, Listopadov, Bakunovič – Kalbasin, Pyškajla (C), Paznjakov, Stěpanov, Kurilovič, Čaplin, Jeramejčyk, Krylovič, Palchovskij, Falba, Hahijev, Fjadosov, Kanavalov. Trenér: Artsjom Batvjankov.
    bahis siteleri