Senica – Slovan Bratislava 1:1 (kon.) | Dunajská Streda – Trenčín 0:2 (kon.) | Myjava – Michalovce 2:1 (kon.)
Zlaté Moravce – Podbrezová 2:2 (kon.)
konec
DAC 1904 Dunajská Streda
0:2 (0:0)
AS Trenčín
sk Sobota 15.08.2015, 19:00 • Štadión DAC Dunajská Streda • Niké liga
Předzápasové kurzy
     
    Ja sa s Vami lúčim a prajem vám príjemný zvyšok víkendu. (20:52:50)
     
    Trenčín ani v piatom zápase nenašiel premožiteľa a Igor Šemrinec nedostal v tejto sezóne ani jeden gól. Trenčin dvoma gólmi van Kessela porazil Dunajskú Stredu a z horúcej pôdy si berie všetky tri body. Dunajská Streda tak našla premožiteľa až v piatom kole a pripísala si prvú prehru.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Gino van Kessel bol gaulovaný a samozrejme, že z trávnika sa nebude ponáhľať.
     
    90+1
    Domáci sa po rohovom kope dostali do útočného tlaku, ktorý však zastavil nepresný center a Šemrinec skryl loptu do svojho náručia.
     
    90+1
    Rozhodcovia nastavujú v zápase len dve minúty.
     
    90
    Žltú kartu dostáva Ibrahim Rabiu (AS Trenčín).
     
    89
    Pavol Jurčo vypálil z veľkej diaľky a jeho výborný strelecký pokus smeroval presne pod brvno, ale Šemrinec bol opäť pripravený a vyráža na rohový kop.
     
    87
    Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Marin Ljubicić, prichádza Pavol Jurčo.
     
    87
    Striedanie v tíme AS Trenčín: z ihriska odchádza Dávid Guba, prichádza Jakub Holúbek.
     
    86
    Aj domáci sa dostali do veľkej príležitosti, ale strelu domácich vyrazil Šemrinec na rohový kop.
     
    85
    Skvelá individuálna akcia Matúša Bera, ktorý sa v šestnástke zbavil Michálika a ocitol sa zoči voči Tujvelovi, ale Tomáš Tujvel podržal svoje mužstvo.
     
    84
    Ani z ďalšieho rohového kopu sa nepodarilo domácim ohroziť bránu Igora Šemrinca a hlavička Kwina skončila vysoko nad bránu.
     
    82
    Na domáce kopačky prichádza asi aj kus nervozity. Autoveí vhadzovanie totálne pokazili a tak loptu darovali hosťom z Trenčína.
     
    82
    Dunajská Streda mala výhodu priameho kopu, ale center do šestnástky sa im vôbec nepodaril a skončil na prvom hráčovi Trenčína ešte pred šestnástkou.
     
    81
    Dunajskej Strede ostáva niečo cez 10 minút, ak rátam aj nastavený čas.
     
    80
    Dunajská STreda vrhá všetky svoje sily do útoku a do šestnástky pred bránou Šemrinca smeruje jeden center za druhým. Snahu domácich zastavil hlavný rozhodca, ktorý odpískal útočný faul.
     
    79
    Pred pokutovím územim čakal Rabiu na prihrávku, ale nedočkal sa jej a svoju nespokojnosť dáva aj najavo.
     
    78
    Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Gábor Straka, prichádza Alfredo Stephens.
     
    77
    Z rohovej zastávky poslal loptu Erik Pačinda, z rohového kopu však žiadne nebezpečenstvo nehrozilo pre Trenčín, následne sa však Szarka dostal do zakončenia, ale výborný Šemrinec loptu vytlačik na rohový kop.
     
    76
    V hre sa nám pokračuje a do hry sa už prihlásil aj Róbert Polievka, ktorý je v poriadku. Naštastie.
     
    74
    Veľmi nepríjemný súboj pred Šemrincom a Róbert Polievka ostáva na zemi a Trenčania mu volajú doktora. Snáď to nebude nič vážne.
     
    73
    Hra sa nám momentálne veľmi kúskuje a to len a len vyhovuje hosťom, ktorý sa nikam neponáhľajú. Navyše v pokutovom územi Duajskej Stredy leží hráč Trenčína, ktorý si vyslúžil piskot z domácich tribún.
     
    72
    Igor Šemrinec drží čisté konto v súťaží už 430 minút. Trenčín vstúpil do tejto sezóny famóznem aj napriek tomu, že doma ešte neodohral ani jeden zápas.
     
    70
    Trenčanov dva góly ukľudnili a majú hru totálne pod kontrolou.
     
    69
    Veľmi studená sprcha pre DAC, ktorý začínali mať navrch a v tom momente Trenčín skóroval dvakrát v priebehu troch minút. DAC to bude mať veľmi ťažké, ak si nechce pripísať prvú prehru v tejto sezóne.
     
    68
    Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Pappe Macou Sarr, prichádza Róbert Polievka.
     
    68
    Striedanie v tíme AS Trenčín: z ihriska odchádza Ryan Koolwijk, prichádza Wesley da Silva.
     
    65
    Trenčín dal gól!

    GINO VAN KESSEL prišiel na ihrisko len v druhom polčase a strieľa aj druhý gól. Dostal výbornu loptu a s pravej strany vošiel do šestnástky a nechytateľne prestrelil Tomáša Tujvela, ktorý nemal žiadnu šancu.
     
    62
    Trenčín dal gól!

    Hostia sa predsa len dočkali a idú do vedenia. Keď sa zdalo, že Dunajská Streda sa dostáva do hry, prišiel Ryan Koolwijk perfektne našiel nabiehajúceho GINA VAN KESSELA a ten dostáva Trenčín do vedenia.
     
    59
    Domáci odcentrovali z pravej strany loptu, ale center bol nepresný a skončil na pravej strane, kde center do šestnástky vrátil Erik Pačinda a Ákos Szarka v súboji spadol a nezakončil. Dunajská Streda si pýtala pokutový kop, ale rozhodca odpískal faul domácich a domáce publikum sa hnevá. No neviem, rozhodca možno mohol odpískať aj penaltu.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 5274 divákov.
     
    56
    Veľmi ťažko sa presadzujú v útoku domáci, obrana Trenčína je naozaj výborna. Nie náhodou, v prvých 4 dueloch neinkasovali ani jeden gól.
     
    55
    Branislav Ľupták z rohu pokutového územia výborne vypálil na bránu Šemrinca, ktorý loptu kontroloval. Ktovie však, ako by skončil tento strelecký pokus, keby smeroval na bránu Trenčína.
     
    54
    Gino van Kessel si opäť pripravoval loptu na rpavú nohu, ktorá je jeho silnejšia. Ľubomír Michálik si však dal pozor a v poslednej chvíli loptu poslal na polovicu ihriska.
     
    52
    Kleščík poslal Šemrincovi veľmi ťažkú malú domov. Výborne si loptu na prsiach spracoval a odkopol do bezpečia.
     
    51
    V druhom polčase sa Dunajská Streda nedostala takmer ani na polovicu súpera. Trenčínu vychádza druhý polčas naozaj výborne.
     
    50
    Po skvelej kombinácii hostí sa na ľavej strane dostal Gino van Kessel, ktorý prízemným centrom poslal loptu pred Tujvela, ale tam sa nepresadil žiaden hosťujúci hráč. Van Kessel priniesol jednoznačne do hry Trenčína nový náboj a hru oživil.
     
    48
    Gino van Kessel sa výborne uvoľnil pred hranicou šestnástky a vystrelil tesne nad bránu Tomáša Tujvela.
     
    47
    Do druhého polčasu vstúpili lepšie hostia, ale previnili sa opäť postavením mimo hry.
     
    46
    Lukáš Skovajsa odišiel z ihriska na začiatku druhého polčasu a na jeho miesto prichádza van Kessel.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    V prvom polčase sme videli najprv veľmi zaujímavý futbal, ale postupom času tempo hry opadlo a ani jedno z mužstiev nechcelo spraviť chybu. Trenčín sa mohol dostať do vedenia davkrát, ale nepodarilo sa im prekonať Tomáša Tujvela. V nastavenom čase sa do obrovksej šance dostali aj domáci. Konkrétne Erip Pačinda, ktorý nepridal štvrtý gól v preboehajúcej sezóne. Domáci chcú pripraviť Trenčín o prvé body v tejto sezóne a zatiaľ sa im to celkom darí.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    V nastavenom čase prišla najväčšia šanca Dunajskej Stredy. Hostia stratili v strede ihriska loptu a domáci sa rútili na bránu v štvorici. Szarka poslal loptu Erikovi Pačindovi, ktorý to zobral na seba a výborne vystrelil. Igor Šemrinec loptu vyrazil do bezpečia.
     
    45
    V prvom polčase sa nastavuje jedna minúta.
     
    45
    Lukáš Skovajsa bol už dnes rozhodcom upozorňovaný a tak po ďalšom nepeknom faule aj on vidí žltú kartu.
     
    44
    Dunajská Streda sa snaží presadiť dlhými nakopávanými loptami, ale to Trenčania zatiaľ bez problémov odvrácajú.
     
    44
    Ďalším postavením mimo hry saprevinili hosťujúci hráči.
     
    42
    Ákos Szarka vidí prvú žltú kartu v zápase, keď fauloval hosťujúceho hráča po odohraní lopty.
     
    41
    K Matúšovi Berovi sa dostala odrazená strela z ničoho nič, Matúš Bero z pokutového územia vystrelil len do Ľubomíra Michalíka a Trenčín bude zahrávať priamy kop.
     
    40
    Druhá polovica prvého polčasu nám prináša nie príliš zaujimavý futbal pre diváka. Trenčínu a ani Dunajskej Strede sa v útočnej fáze nedarí podľa predstáv. Treba však povedať, že aj obe obrany fungujú naozaj výborne.
     
    39
    Lobotka fauloval Szarku a hlavný rozhodca loptu prisúdil domácim.
     
    37
    Szarka výborne spracoval dlhú loptu z obrany, prihral ju Erikovi Pačindovi, ktorý sa snažil o center, ten sa mu však absolútne nepodaril a skončil pri Šemrincovi, ktorý loptu prikryl a rýchle rozohral.
     
    35
    Ani po autovom vhadzovaní hostí sa Trenčínu nepodarilo ohroziť domácu bránu. Koolwijk si pýtal u rozhodcu rohový kop, ale ten loptu prisúdil opäť Tujvelovi.
     
    34
    Ľavý obranca Trenčína sa vydal do útoku, ale nič zaujímavé nevymyslel a bude nasledovať odkop od brány Tujvela.
     
    33
    Po ošetrovaní sa nám v hre opäť pokračuje. Trenčín smerom dopredu toho veľa nevymyslel, po zisku lopty sa domáci chceli dostať tiež do útoku, ale dlhá lopta z obrany Dunajskej Stredy nenašla žiadného domáceho hráča.
     
    30
    Pappe Macou Sarr sa prebíjal v šestnástke Trenčína za loptou, ktorú prikryl Igor Šemrinec a Sarr ho trošku škrtol, ale bolo to neumýselne zo strany domáceho záložníka. Šemrinec je ošetrovaný a je tu oddych pre hráčov.
     
    29
    Útočnu snahu Trenčanov však veľmi často zastaví hvizd rozhodcu, nakoľko sa zatiaľ nevyhýbajú ofsajdom.
     
    28
    Čo sa týka útočnej fázy tak Trenčania sú zatiaľ aktívnejší a snažia sa vymyslieť niečo zaujímave. Domáci zatiaľ v útočnej fáze toho veľa neukázali.
     
    27
    Lukáš Skovajsa videl, že to nejde kombinačne a tak skúsil vypáliť na domácu bránku a strela to bola výborna. Tomáš Tujvel ju vyrazil presne k Dávidovi Gubovi, ktorý sa však nachádzal v postavení mimo hry a to videl aj asistent rozhodcu.
     
    26
    Matúš Bero si narobil menšie problémy pri spracovaní lopty. Situáciu však zvládol a loptu napálil do domáceho hráča a vybojoval autové vhadzovanie.
     
    25
    V polovici prvého polčasu nám tempo hry opadlo a momentálne sa hraje len medzi oboma šestnástkami a bez žiadných gólových šancí.
     
    23
    Dávid Guba na pravej strane trošku zasóloval, ale určite ho za to tréner neskritizuje. Poslal totiž výborný center do šestnástky, kde sa však nepresadil žiaden hosťujúci hráč.
     
    22
    Veľmi tvrdý a zbytočný zákrok v strede ihriska od domáceho Marina Ljubičiča, ktorému hlavný rozhodca tiež dohovára.
     
    21
    Branislav Ľupták dostal výbornu prihrávku od Pačindu do šestnástky, Ľupták ešte loptu chcel poslať na Szarku, no ten bol výborne pokrytý, ale tiež je pravda, že prihrávka bola nepresná a skončila v moci Šemrinca.
     
    20
    Dunajská Streda opäť veľmi vysoko napádala rozohrávku Trenčína a podarilo sa im získať loptu.
     
    18
    Keďže na Slovensku vládnu tropické teploty tak sme svedkami prvej prestávky na občerstvenie.
     
    17
    Erik Pačinda zahrával ďalšiu štandardnú situáciu domácich a opäť centroval na vzdialenejšiu žrď, tentokrát však jeho center bol veľmi nepresný a skončil ďaleko za bránkovou čiarou.
     
    16
    Lukáš Skovajsa fauloval prenikajúceho Ľuptáka a hlavný rozhodca mu dohovára. Za ďalší zákrok určite uvidí už žltú kartu.
     
    15
    Domáci držali loptu dlhšie vo svojej moci, až sa až veľmi jednoducho dostal do šestnástky Branislav Ľupták, ktorý mal v šestnástke voľných ešte dvoch spoluhráčov. Rozhodol sa to vziať na seba a vystrelil, no nastrelil len obrancu Trenčína.
     
    13
    Kwin pri rozohrávke pristúpil loptu, ktorá takmer odskočila ku hráčom hostí, ale napokon sa lopta odbila od domáceho hráča k Tomášovi Tujvelovi, ktorý situáciu ukľudnil.
     
    12
    Zápas má od začiatku vysoké tempo a v doterajšom priebehu sú o niečo lepší hostia z Trenčína, ale aj Dunajská Streda predvádza výborný futbal.
     
    10
    Priamy kop Trenčína z veľkej diaľky zahrával Lobotka, ale jeho center nenarobil domácej obrane ani najmenšie problémy a Dunajská Streda poslala loptu smerom k Šemrincovi.
     
    9
    Trenčania v menších problémoch pri svojej rozohrávke, keď domáci výborne napádali rozohravkú hostí. Trenčín to však zvládol a pomaly sa dostáva opäť do útoku.
     
    7
    Erik Pačinda zahral loptu od rohovej zastávky na vzdialenejšiu žrď, kde čihal domáci stopér Kwin, no aj jeho zakončenie bolo nepresné a bude sa rozohrávať od brány Trenčína.
     
    7
    Dunajská Streda bude zahrávať prvý rohový kop v zápase.
     
    5
    Obrovská šanca hosťujúceho celku, keď sa k lopte dostal Ibrahim Rabiu, pekne sa zbavil jedného obrancu a vystrelil, len do stojaceho protihráča, akcia však pokračovala a do podobnej, ale ešte lepšej pozície sa dostal Ryan Koolwijk, ale zakopol o trávnik a jeho strelecký pokus bol slabý a navyše nepresný.
     
    4
    Z obrany domácich vyletela z ničoho nič prihrávka na polovicu ihriska Trenčína, kde sa za loptou ponáhľal Ákos Szarka, ale ten loptu stihnúť nemohol.
     
    3
    Trenčania začínajú postupný útok až do svojho brankára Igora Šemrinca.
     
    2
    Matúš Bero dostával dlhú prihrávku za obranu domácich, no prvý asistent rozhodcu dvíhol svoju zastávku a hlavný rozhodca odpískal postavenie mimo hry.
     
    1
    Krásnymi nožničkami z hranice šestnástky sa prezentoval Macou Sarr, ale bránu vôbec netrafil. Aj napriek tomu mu diváci za pekný futbalový moment zatlieskali.
     
    1
    Zápas dvoch tímov, ktoré ešte nenašli v tejto sezóne premožiteľa sa začal úvodným výkopom Trenčína.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Obidva tímy už nastúpili na hraciu plochu v Dunajskej Strede a o malý okamih sa nám šláger piateho kola začne. Nasledovať ešte bude minúta ticha za bývalého funkcionára Dunajskej Stredy.
     
    Ako už býva zvykom, aj v dnešnom zápase sú tribúny v Dunajskej Strede zaplnené veľmi početne a dá sa očakávať výborná atmosféra.
     
    Úvodné zostavy:

    FC DAC Dunajská Streda: Tujvel – Štepanovský, Michalík, Kwin Kwin, Brašeň – Sarr, Straka, Ljubicić, Pačinda – Ľupták – Szarka.
    Náhradníci: Milošovič – Asanović, Turňa, Pambou, Jurčo, Polievka, Stephens.

    AS Trenčín: Šemrinec – Čögley, Kleščík, Rundič, Madu – Lobotka – Skovajsa, Bero, Koolwijk, Guba – Rabiu.
    Náhradníci: Chovan – Šulek, van Kessel, Holúbek, da Silva, Opatovský..
     
    Vážení športoví priatelia vitajte pri textovom prenose z ďalšieho kola našej najvyššej futbalovej súťaže.

    V dnešnom dueli budeme svedkami naozaj atraktívneho zápolenia, keď proti sebe nastúpia obhajca "double" z minulej sezóny a líder Fortuna Ligy, AS Trenčín a druhé mužstvo priebežnej tabuľky, tím DAC Dunajská Streda.

    DAC DUNAJSKÁ STREDA

    Tím zo Žitného ostrova má naozaj náročný los. Postupne sa stretol s tretím, druhým a teraz nastúpi proti prvému mužstvu minulého ročníka Fortuna Ligy. Napriek tomu má na svojom konte zatiaľ dve víťazstvá a dve remízy. Práve so Slovanom a Žilinou sa zrodili dve remízy, no Dunajskostredčania sa teraz pokúsia do tretice zlomiť remízové prekliate a na domácom trávniku zdolať úradujúceho šampióna z Trenčína. Pomôcť by im k tomu malo najmä vynikajúce publikum, ktoré je pre domácich hádam aj trinástym hráčom. Na Žitnom ostrove sa iste očakáva podobná návšteva, ako v dueli so Slovanom, kde boli domáci lepším tímom, no zo zápasu si odniesli len bod za remízu 1-1.


    AS TRENČÍN

    Úradujúci majster, tím Trenčína je zatiaľ v našej súťaži stopercentný, keď po štyroch kolách má na svojom konte 12 bodov a skóre 5-0. Z tímu majstra však odišlo viacero hráčov, napríklad Jairo, či Ramón a nahradiť ich nebude zrejme jednoduché. V kádri však ostalo viacero schopných hráčov, ako Lobotka, van Kessel, či Bero. V tomto dueli sa však budú musieť popasovať s búrlivým publikom na Žitnom ostrove, ktoré domácim dodáva dostatok síl, aby sa popasovali aj s tými najsilnejšími tímami v lige.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.

    Tomáš Podávka

    Branky: 62. van Kessel (Koolwijk), 65. van Kessel

    Karty:   42. Szarka (DUN) – 45. Skovajsa (TRE), 90. Rabiu (TRE)


    DAC 1904 Dunajská Streda: Tujvel – Štepanovský, Michalík, Kwin Kwin, Brašeň – Sarr (68. Polievka), Straka (78. Stephens), Ljubicić (87. Jurčo), Pačinda – Ľupták – Szarka.
    Náhradníci: Milošovič – Asanović, Turňa, Pambou, Jurčo, Polievka, Stephens.

    AS Trenčín: Šemrinec – Čögley, Kleščík (C), Rundič, Madu – Lobotka – Skovajsa (46. van Kessel), Bero, Koolwijk (68. da Silva), Guba (87. Holúbek) – Rabiu.
    Náhradníci: Chovan – Šulek, van Kessel, Holúbek, da Silva, Opatovský.

    Rozhodčí: Jan Valášek- Peter Jenčura, Martin Borsányi- Peter Kráľovič
    bahis siteleri