Chabarovsk – Vladivostok 2:4 (kon.) | Magnitogorsk – Omsk 3:2 (1:0 po s.n.)
po s.n. (1:0)
Metallurg Magnitogorsk
3:2 (0:1, 1:1, 1:0 - 0:0)
Avangard Omsk
Sobota 05.09.2015, 13:30 • Metallurg Ice Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání

    Jan Kovář (MET) – 1 + 1, 1 střela na branku, čas na ledě 25:20
    Tomáš Filippi (MET) – 0 + 0, 1 střela na branku, čas na ledě 11:46
    Michal Kempný (OMS) – 0 + 1, 2 střely na branku, čas na ledě 23:54
    Vladimír Sobotka (OMS) – 1 + 0, 3 střely na branku, čas na ledě 18:42
    Dominik Fruch (OMS) – 40 zákroků (16:13:31)
     
    Pohledný zápas plný zajímavého hokeje končí. Utkání dospělo až do samostatných nájezdů, ve kterých jediným gólem v celých trestných stříleních rozhodl kapitán týmu Sergej Mozjakin. Spoustu střel jsme dnes sledovali v Magnitogorsku a dohromady padlo za gólmany pět puků, Metallurg nakonec bere o jeden bodík do tabulky více. Ode mě je to pro dnešek vše a přeji příjemný zbytek dne.
     
    Konec zápasu.
    Sergej MOZJAKIN - 3:2
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Metallurg Magnitogorsk.
    Autorem vítězné branky je SERGEJ MOZJAKIN.
     
    3. série
    1:0
    Mozjakin proměňuje.
     
    3. série
    0:0
    Sobotka neproměňuje.
     
    2. série
    0:0
    Lee neproměňuje.
     
    2. série
    0:0
    Paršin neproměňuje.
     
    1. série
    0:0
    Zaripov neproměňuje.
     
    1. série
    0:0
    Zubov neproměňuje.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    Vše je připraveno na nájezdy, plocha uhlazena rolbou. Zbývá vybrat střelece a pak už budeme napjatě sledovat vyrcholení dnešního klání dvou velikánů soutěže.
     
    Střely na branku v dnešním utkání

    Metallurg Magnitogorsk: 42

    Avangard Omsk: 22
     
    Ani prodloužení nepřineslo vítěze dnešního utkání, a tak budeme sledovat už za několik málo okamžiků dovednostní disciplínu v podobě samostatných nájezdů. Kdopak pojede?
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    64:35
    Poslední půl minuty do konce prodloužení. Zatím vše nasvědčuje faktu, že dnes uvidíme samostatné nájezdy.
     
    63:43
    Zaripov mohl rozhodnout o výsledku zápasu, když zůstal úplně sám na pravé straně brankoviště. Ale Dominik Furch si na něj počíhal vskutku parádním zákrokem pravým ramenem, krásná hokejová podívaná!
     
    63:13
    Už jen necelá minuta do konce početní výhody domácí a Omsk se stále musí strachovat o každý centimetr na ledě. Ovšem domácí nezakončují.
     
    62:45
    Proti sobě se na buly postavili dva češi Jakub Kovář a Vladimír Sobotka, úspěšnější byl jen těsně první jmenovaný. Metallurg kombinuje před Furchem.
     
    62:30
    Domácí tým si bere oddechový čas, to je celkem pochopitelný krok.
     
    62:25
    Domácí už se usadili v útočném pásmu a na ledě je také dle očekávání český útočník Jakub Kovář. První šanci Mozjakina ale Dominik Furch celkem bez trablí pokrývá.
     
    62:02
    Dvě minuty z prodloužení jsou pryč. A zároveň uvidíme také vyloučení, rozhodčí si všiml prohřešku ze strany hostujícího týmu a viděl, že hráčů Omsku bylo příliš. Přesilovka pro Metallurg.
     
    61:13
    Dominik Furch si na malou chvíli vůbec nebyl jistý, kde se zrovna nachází kotouč. Nakonec si český brankář ve službách Avangardu všiml, že je za brankou.
     
    60:40
    Na druhé straně hrací plochy zase zahrozil Furchovi Mozjakin, ten ale hodně přestřelil nad úroveň horní tyčky. Hraje se ze strany na stranu.
     
    60:11
    První buly na začátku prodloužení pro sebe dokázali vyhrát hokejisté Omsku, Vladimír Sobotka vystřelil z pravého kruhu hned poté.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Základní hrací doba o vítězi zápasu mezi Metallurgem a Avangardem nerozhodla. Budeme tedy muset sledovat prodloužení, případně také samostatné nájezdy. Tento hezký duel dvou silných týmů si určitě zaslouží ještě něco málo navíc, nemyslíte?
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:06
    Souboj za brankou Dominika Furcha, mírně navrch v něm měl hostující obránce, přesto se ale k puku dostali domácí. Medvěděm přestřelil vedle levé tyčky.
     
    58:38
    Již běží poslední dvě minuty základní hrací doby, hra se zrychluje a oba týmy by ještě rády vítězství v rámci třetí třetiny. Jak to dopadne?
     
    57:56
    Wolski se dostal na malý okamžik úplně sám před Dominika Furcha, ale měl hokejku zamotanou někde pod nohama, takže špatně zakončil. Ale slibná šance pro Metallurg.
     
    57:13
    Pád jednoho z domácích hokejistů ve středním pásmu, rozhodčí ale vůbec nevypadá, že by chtěl vlyučovat. Čas do konce třetí třetiny se velmi rychle krátí.
     
    56:45
    Nahození na Košečkina sice nebylo nějak extra nebezpečné, ale ochránce svatyně Metallurgu Magnitogorsk raději zařídí nové buly, aby nevznikaly zbytečné trable u jeho zařízení.
     
    56:01
    Fanoušci se ozývají a povzbuzují hlasitě svůj tým. Dobře vědí, že v závěru základní hrací doby má jejich oblínený tým převahu a žene se za gólem na 3:2.
     
    54:58
    Dvě střely a ještě k tomu dorážka, kterou musel pokrýt Furch po šanci Zaripova. Pak ještě Metallurg zůstal v pásmu soupeře nějakou chvíli a hosté mají co dělat.
     
    54:30
    Znovu se puk nachází až nebezpečně blízko klece Dominika Furcha. Ten sice zatím znovu zasahovat nemusí, ale pozornost má zvýšenou.
     
    53:23
    Rozehrávka Bartyšina z pravého křídla v obraně, puk proskotačil až do útočného pásma Metallurgu. Tam již ale nebyl v sobouji dostatečně důrazný domácí Železkov.
     
    52:55
    Sotva zakročil v brance Omsku Dominik Furch, už se zase dějství hokeje přenáší na druhou stranu. Košečkin byl nucen se vytasit skvělým zákrokem lapačkou a zařídit před sebou nové vhazování.
     
    52:14
    Pěrežogin ve snaze dostat svůj celek do vedení, ale puk mu z hkejky sebral Wolski ve chvíli, kdy už se první zmiňovaný hokejista chystal ke střele z první a bez přípravy.
     
    51:50
    Mozjakin rozehrál o zadní mantinel, ale moc dobře odraz kotouče nevypočítal, protože se touš málem doklouzal k jednomu z můžu v bílém trikotu. O chvíli pozděi má hru pod kontrolou Dominik Furch.
     
    51:35
    Omsk v útočné šanci, ale zatím se nemůže dostat do prostoru před brankou zpoza domácí svatyně. Kotouč následně končí mezi diváky a bude se zak muset znovu vhazovat.
     
    51:03
    Na ledě rozhodčí teď upravují nějaký nedostatek, aby se mohlo dál pokračovat. Ledaři se pravděpodobně nebudou muset přivolávat.
     
    50:06
    Třetí třetina se přehoupla do své druhé poloviny, Medvěděv měl nyní spoustu práce u mantinelu, aby měl možnost proniknout dále k brance. Ale o pryž nakonec snadno přichází.
     
    49:25
    Jan Kovář končí soupeřem sražen na ledové ploše, ale vylučovat se za tento zákrok nebude. Pokračuje útočnou akcí druhá formace Omsku.
     
    48:28
    Nová práce pro gólmana Metallurgu Magnitogorsk. Teď musel Košečkin pro vyražení puku ven z brankoviště použít svůj pravý beton.
     
    48:05
    Fiščenko měl dobře namířeno do horní poloviny branku, ale jeho pokus končí sražený v ochranné síti.
     
    47:26
    Omsk tlačí soupeře kolem jeho svatyně a snaží se vymyslet recept, jak vsítit do klece Košečkina třetí puk. Zatím ale hosté postupují beze střely.
     
    46:49
    Obě strany si samozřejmě dávají daleko větší pozor na hru v obrané, každá chybička teď může rozhodnout o výsledku utkání. Zaripov pouze nahodil touš o zadní mantinel.
     
    46:26
    Kus černé gumy ve středním pásmu, ujal se ho tam Wolski. Ale ani on neměl moc prostoru ke hře, nakonec puk pod lapačkou připraveného Košečkina k zákroku.
     
    45:49
    Vladimír Sobotka by v dnešním zápase rád podruhé skóroval, tentokráte si ale se střelou na pravém kruhu nevedl tak dobře jako na konci druhé periody.
     
    44:50
    Za brankou domácích se dobře pohybuje s kotoučem útočník Zaripov, tomu ale nepomohla v akci ani pomoc spoluhráče z formace, celá šance totiž končí beze střely.
     
    44:28
    O několik okamžiků později další technický přestupek, tentokráte v podání Avangardu Omsk. Buly na modré čáře ve středním pásmu.
     
    43:46
    Zakázané uvolnění Metallurgu, vhazovat se bude po levé ruce Košečkina.
     
    43:06
    Dominik Furch se musel hodně rychle začít soustředit na hru před sebou, jelikož se před ním najednou zjevil osamocený hokejista v modrém a pálil mu přímo do betonů.
     
    42:25
    Po střele obránce Kempného končí kotouč v rukavici Dominka Furcha.
     
    41:58
    Ale je to Omsk, kdo se poměrně rychle oklepal z inkasované branky a směle se dere kupředu. Avšak střela Popova z dálky se nakonec neujala.
    KOVÁŘ - 2:2
     
    40:30
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Máme opět vyrovnáno, Metallurg vstoupil do třetí třetiny jako uragán a hned z toho ústí branka na 2:2. Prosazuje se další český hokejista v dnešním klání. JAN KOVÁŘ obdržel na hokejku před branku přihrávku od Mozjakina, aby pak bývalý hokejista Plzně zastrčil puk za nic netušícího krajana Dominika Furcha. Najednou budeme sledovat úplně jiný konec utkání. Asistence: Sergej Mozjakin.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Máma za sebou prostřední periodu dnešního utkání KHL, také nyní má o jednu branku navrch Avangard Omsk, a to díky trefě Vladimíra Sobotky v poslední vteřině druhé části. V závěrečných dvaceti minutách se asi máme na co těšit.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
    SOBOTKA - 1:2
     
    39:59
    Avangard právě vstřelil branku!
    Tak pozor, tohle je hodně zajímavá situace. Zbývala pouze jediná vteřina do konce druhé třetiny a hosté se radují z vedoucí branky! Ale rozhodčí musel ještě prozkoumat, zda nepadla až po stanoveném limitu dvaceti minut. Autorem gólu český útočník VLADIMÍR SOBOTKA, jenž krásnou peckou překvapil nejen celou halu, ale hlavně brankáře Košečkina. Využitá přesilovka Avangardu Omsk. Bez asistence.
     
    39:31
    Košečkin se musel hodně rychle natáhnout za pukem, aby jej u levé tyče zastavil. Ale nakonec končí pro Magnitogorsk vše dobře.
     
    39:15
    Jevgenij Timkin dostává na konci druhé třetiny trest na dvě minuty. Omsk tak může ještě před druhou sirénou zkusit vyrovnat.
     
    38:53
    Už ale mohlo být všechno jinak. Hosté unikali v přečíslení dva na jednoho, avšak v poslední chvíli zpackali situaci a špatně si přihráli z pravé strany na levou.
     
    38:10
    Omsku se konečně podařilo osvobodit alespoň vyhozením do středního pásma hrací plochy, nyní nesehrává Avangard nejlepší část utkání.
     
    37:55
    Nyní už ale zásah Dominka Furcha, tomu ale nikdo ani teď pořádně nestínil, o to byl zákrok pro českého brankáře snadnější.
     
    37:30
    Kotouč na holi Zaripova, jenž až příliš dlouho váhal se střelou a nakonec byl Michalem Kempným o kotouč obrán. Velice podobně skončila akce Platonova.
     
    35:58
    Obránce Bartyšin pohotově rozehrál přes všechny čáry, ale nikdo ze spoluhráčů jeho pokus o přihrávku nevystihl, takže hraje znovu Avangard Omsk.
     
    35:23
    Košečkin zavčas utěsnil prostor u pravé tyčky, kam se snažil natlačit pohotový Popov. Vhazování v pásmu Metallurgu.
     
    34:50
    Omsk vyhodil kotouč přes všechny čáry, ale o zakázané uvolnění se nejednalo. A tak hosté stihli dojet kotouč jako první a Košečkinovi zahrozit.
     
    33:57
    Vladimír Sobotka se už už chystal střílet z prostoru blízko levého kruhu, jenže přesně v ten moment mu kotouč přeskočil hokejku a bylo po možnosti na gól.
     
    33:13
    Avangard ale očividně rozhozený a po absolvovaném oslabení a trestném střílení si bude muset dávat větší pozor, co se hry v disciplinované části týče.
     
    32:50
    Ale Dominik Furch v klidu zasahuje betonem, tento zákrok pro něj nebyl příliš složitý. Zubovem faulovaný Timkin v samostatném úniku neproměnil opětovnou šanci na Furchovo překonání.
     
    32:50
    Timkin byl faulován a pojede trestné střílení.
     
    32:20
    Pořádný tlak, ale ve stejnou chvíli se na ledovou plochu vrací vyloučený Ahnelöv.
     
    31:53
    Stále ještě hokejisté v modrých trikotech drží Omsk ve smyčce před jeho brankou, Furch musel po střele jednoho z obránců od modré čáry do rozkleku.
     
    31:03
    Zaripov dostal dobrou nahrávku do mezikruží a vypáli, jenže ve stejnou chvíli Dominik Furch stlačil betony k sobě a bylo po starostech pro Avangard.
     
    30:19
    Hned vzápětí se chystá pravá nefalšovaná přesilovka pro Metallurg. Hostující Ahnelöv totiž dostává trest v trvání dvou minut za vražení na hrazení.
     
    30:17
    Teď to trošku vypadalo, jako by domácí hráli přesilovku, také rozestavěli tradiční deštník. Ale hned z první střely se radoval s pukem v lapačce Furch.
     
    29:40
    Zaripov mohl nadělat Dominiku Furchovi spoustu starostí a poslat mu kotouč mezi betony. Jenže před brankovištěm v nesprávnou chvíli zazmatkoval a bylo v mžiku po šanci.
     
    29:03
    Magnitogorsk rozehrává od Košečkinovy klece. Když ale jeden z domácích obránců hledal rozjetého Wolskiho, nedočkal se a je z toho další minela Metallurgu.
     
    28:22
    Hra se přesune nyní před Dominka Furhcha, protože Avangard Omsk vyhazuje na zakázané uvolnění a to je proti pravidlům ledního hokeje.
     
    28:06
    Znovu důraznější v útočném pásmu Omsk, teď už ovšem jeho útočníci přímo v akci. Ale Gluchov se nedokázal střelecky prosadit a odevzdal příliš brzy touš soupeři.
     
    27:24
    Kotouč je za brankou domácích a brankář Košečkin si za ním hodně troufale vyjel. Ale nakonec rozehrává a všechno končí poměrně dobře pro Magnitogorsk.
     
    26:40
    Jan Kovář se zlobí, protože rozhodčí nebude vylučovat za jeden ze zákroků hráče Omsku. Ale verdikt od arbitra zní docela jasně.
     
    25:45
    Důrazná obrana Avangardu přistupuje k protihráčům u zadního mantinelu, Ahnelöv přimáčkl jednoho z útočníků na hrazení a hned měli domácí větší problé s pokračováním v kombinaci.
     
    25:08
    Buly ve středním pásmu znovu pro Metallurg, domácí hráči jsou rázem tím mužstvem, které je na ledové ploše aktivnější. A obrana Omsku má trable.
    ZARIPOV - 1:1
     
    23:45
    Metallurg právě vstřelil branku!
    První lepší střela v početní výhodě a hned se z ní daří Magnitogorsku vyrovnat na 1:1. Krásnou přihrávku obdržel na hokejku od svého spoluhráče DANIS ZARIPOV, jenž nejdříve nevypadal úplně nejjistěji se svým zakončením, ale nakonec pohledným způsobem poslal kus černé gumy za českého brankáře Dominika Furcha. Rázem bude duel zase o něco zajímavější. Asistence: Wojtek Wolski, Jan Kovář.
     
    23:15
    První přesilovka Metallurgu sice nyní probíhá v jeho útočném pásmu, ale zahajovací přesilovková formace není střelecky doposud aktivní.
     
    22:27
    První vyloučení na straně Avangradu Omsk v dnešním utkání. Hostující Dervuk inkasuje od hlavního rozhodčího dvě minuty za vysokou hokejku a je nucen pykat trest.
     
    22:08
    Už už se málem zkusil dostat do samostatného úniku na branku Dominika Furcha domácí Potěchin, ale měl kotouč příliš na dlouhou hokejku, takže nakonec nebylo z akce nic.
     
    21:20
    Michal Kempný a jeho důsledná obranná práce za vlastní brankou. Český hokejista následně poslal kus černé pryže na svého krajana Sobotku.
     
    20:42
    Vladimír Sobotka se snažil sám protáhnout po pravém mantinelu, aby zahrozil soupeři v modrých trikotech. Ale ztroskotal už na prvním bránícím hráči.
     
    20:12
    Také teď se jako první ujali kotouče hokejisté Magnitogorsku a předvádějí, že situace na buly jim není vůbec cizí. Nyní se domácí určitě poženou za vyrovnáním.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Vše připraveno k začátku druhé periody, hokejisté obou celků již na ledové ploše a za několik mžiků uvidíme vhazování.
     
    Střely na branku v první třetině

    Metallurg Magnitogorsk: 10

    Avangard Omsk: 6
     
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku utkání mezi Metallurgem Magnitogorsk a Avangardem Omsk. Zatím vedou zásluho jediné branky Lemťugova hosté, ale vše se může brzy změnit. Hra se od poloviny první třetiny poměrně vyrovnala.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:35
    Dominik Furch musí odolávat náporu Zaripova v poslendích vteřinách úvodní části. Menší rozmíška před domácí klecí nakonec končí bez udělování trestů.
     
    19:18
    Ještě jedno vhazování na modré čáře v této třetině, Metallurgu se totiž dostal do rozporu s pravdily v podobě postavení mimo hru.
     
    18:54
    Hraje se i přes menší konflikty v minulém střídání v plném počtu, Košečkin pouze vyrazil kotouč do poravého rohu a nechal své obránce rozehrát jednu z posledních akcí celé periody.
     
    18:03
    Fanoušci se ozývají daleko hlasitěji než doposud a dávají najevo, že by rádi viděli vyrovnávací branku. Místo toho ale zkusil překvapit domácí defenzívi Ahnelöv.
     
    17:26
    Avangard Omsk se už delší dobu drží s kotoučem v útočné třetině, konkrétně motal Metallurgu hlavy Lemťugov. Ale nakonec celá akce končí zákrokem Košečkina.
     
    16:45
    Hra ve středním pásmu se může stát klíčovým afektem tohoto zápasu. Právě tam se dnes totiž odehrává většina osobních soubojů o kus černé gumy.
     
    15:57
    Popov se vydal na výlet přes modrou útočnou čáru, ale neměl nikoho s sebou na herní podporu, takže měl celou situaci poměrně těžší. Nakonec o puk přišel těsně před pokusem o ránu.
     
    15:29
    Další buly po levé Košečkinově ruce zvládli lépe opět domácí a na Metallurgu jde vidět, že má chuť ještě do první sirény dnešního zápasu vyrovnat skóre na světelné tabuli.
     
    15:24
    Košečkin dobře viděl na akci před sebou a proto mu vůbec nedělalo žádný problém chytit do lapačky rychlé nahození v podání Michala Kempného.
     
    14:08
    Železkov hledal od levé strany mantinelu volného spoluhráče na pravém kruhu. Ale toho na poslední chvíli stačil pokrýt hbitý útočník Vladimír Sobotka.
     
    13:28
    Po domácím zakázaném uvolnění se hra přesunula do středního pásma, tempo v závěru zahajovací dvacetiminutovky už není tak zběsilé.
     
    12:28
    Už ale Magnitogorsk a Bartyšin se chvíli po návratu z trestné lavice snaží ukázat i své dobré stránky. Jeho střela zápěstím trefila pouze zadní mantinel.
     
    11:50
    Vladimír Sobotka za brankou domácího výběru, kde byl ale docela dlouhý časový úsek obklopen soupeřovými spoluhráči, takže se nedokázal s toušem vytočit až do zakončení.
     
    11:04
    První oslabení mají domácí hráči úspěšně za sebou, i když se Omsk dostal k jednomu zakončení, žádné větší ohrožení z toho neplynulo a Metallurg může být v klidu.
     
    10:23
    Dobrá práce Birjukova, který po pravém mantinelu poslal kotouč mimo obranné pásmo Mateallurgu. Zatím jediná střela letěla v této přesilovce na Košečkina.
     
    09:25
    Už dvakrát se podařilo domácím vyhodit, zatím nemají vůbec žádný problém s bráněním tohoto oslabení.
     
    08:49
    První vyloučení tohoto klání a přesilovou hru si zahraje Avangard Omsk. Ze strany Magnitogorsku dostává dvě minuty Rafael Bartyšin, provinil se nedovoleným bráněním.
     
    08:37
    Zubov nahodil kotouč na branku a čekal na teč některého z útočníků před brankou. Ale také na tento pokus si udělal Košečkin zálusk.
     
    08:23
    Anelöv vzal jako útočně laděný obránce vše na sebe a zkusil pálit z dálky. Ale Košečkin připraven zakročit v rozkleku.
     
    07:29
    Tomáš Filippi si dělal zálusk na překvapení svého krajana v brance Omsku. Ale když už se bývaý hokejista Liberce chystal ke střele, minul horní tyčku.
     
    06:50
    Omsk rozehrává ze zadních částí hracího pole, teď už se ale zamotal ve střední třetině a kus černé gumy ztrácí.
     
    06:16
    Magnitogorsk se snaží odpovědět aktivním hokejem a co nejčastějšími střelami na branku, ale zatím nedělá Furchovi tolik starostí, kolik by bylo potřeba.
    LEMŤUGOV - 0:1
     
    04:55
    Avangard právě vstřelil branku!
    Nádherná akce a ještě v prvních pěti minutách vidíme úvodní branku dnešního střetnutí. Domácí obrana zůstala poněkud rozhozena a toho s přehledem využil hráč Avangardu Omsk jménem NIKOLAJ LEMŤUGOV. Udělal si tělem místo, protáhl se ukázkově až před branku, položil Košečinka na led v brankovišti a nádherným bekhendovým zasunutím do klece otevírá skóre tohoto mače. Zatím pohledný hokej. Asistence: Jurij Alexandrov, Michal Kempný.
     
    04:08
    Domácím dělá problém přejít přes modrou útočnou čáru tak, aby jim puk alespoň malinko nepřeskočil přes hokejku. Když se Zaripov dostal do mezikruží, byl o touš obrán.
     
    03:53
    A konečně zákrok také pro Košečkina. Ten sice na puk dobře viděl, ale přesto musel hodně hbitě máchnout lapačkou, aby zařídil další vhazování po své pravé ruce.
     
    03:06
    Wolski si vyjel až na levé křídlo, kde hledat někoho volného, ale nenašel, takže musel postupovat sám. Obrana Omsku už si s ním celkem hravě poradila.
     
    02:09
    Dominik Furch je tím, kdo musí aktuálně dávat větší pozor, jelikož se kolem něj puky pohybují až příliš často. Proto další z beků Avangardu zkouší klidnit hru za vlastní klecí.
     
    01:30
    Zatím se stále hraje bez přerušení, český obránce Michal Kempný chviličku podržel kus černé gumy za brankou, aby mohl nechat dostřídat své spoluhráče a následně už jim touš rozeslat.
     
    00:50
    Už ale v akci také Magnitogorsk a Bartyšin rozehrával akci domácích zezadu. Hra ze strany na stranu je asi nejpřesnějším vystižením první minuty tohoto zápasu.
     
    00:13
    Jako první se dnes na vhazování zmocnili kotouče hosté a hned se zkusili překvapit v brance Metallurgu Košečkina. Ale obránce Omsku pouze nastřelil zadní mantinel.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    V brance na domácí straně se představí také dnes Košečkin, ve svatyni Avangardu český brankář Dominik Furch.
     
    Hráči obou celků již nastupují na ledovou plochu a za několik okamžiků bude vše připraveno k úvodnímu vhazování. Hlasitý ohlas publika dává najevo, že dnes se na ledě Metallurgu nestřetnou žádní otloukánci.
     
    Ještě jednou vítejte u dnešního utkání z Magnitogorsku, hala už je připravena a diváci na těšeni. Kádry ze samotného vrcholku Východního konference se chtějí rvát o nejlepší příčky. A navíc uvidíme v akci i řadu českých hokejistů.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Samsonov) – Lee, Antipin, Batyršin, Birjukov, Bereglazov, Těreščenko, Medvěděv, Chabarov – Wolski, Mozjakin, Kovář – Zaripov, Zacharov, Kosov – Železkov, Timkin, Osala – Platonov, Filippi, Potěchin

    Avangard Omsk: Furch (Kostin) – Ahnelöv, Kuljaš, Alexandrov, Kempný, Valentěnko, Gluchov, Dervuk, Lekomcev – Popov, Pěrežogin, Zubov – Sobotka, Širokov, Paršin – Lemťugov, Petrov, Černikov – Gluchov, Michejev, Fiščenko

    Rozhodčí: Bulanov, Gušev – Golovljov, Šeljanin.
     
    Vítejte u dnešního utkání Kontinentální hokejové ligy, ve kterém se střetnou mančafty z vrcholku Východní konference. Narazí na sebe Metallurg Magnitogorsk a Avangard Omsk.
     
    Československá stopa v utkání

    Jan Kovář (MET)
    Tomáš Filippi (MET)
    Dominik Furch (OMS)
    Michal Kempný (OMS)
    Vladimír Sobotka (OMS)
     
    METALLURG MAGNITOGORSK

    Tuhý boj o špičku soutěže pokračuje, mezi zájemce o nejvyšší mety se poměrně tradičně řadí také mužstvo z Magnitogorsku. Také první zápasy sezóny Metallurgu lze označit za zdařilé, celková třetí příčka ve Východní konferenci musí dělat fanouškům ruského klubu radost. Magnitogorsk čítá dvě po sobě jdoucí vítězství. Nejdříve si jeho hráči poradili jasným poměrem 6:2 s Jugrou, aby následně mimo základní hrací dobu oslavili také výhru nad Barysem Astana. Dnes Metallurg odehraje už čtvrtý zápas za sebou před vlastním publikem, takže s oporou v zádech mohou domácí kráčet za dalšími body. Navíc s Avangardem budou zápolit o první místo.
     
    AVANGARD OMSK

    Není pochyb o tom, kdo se sluní na vrcholku nejen Východní konference, ale dokonce celé Kontinentální hokejové ligy. Avangard vstoupil do nového ročníku podle svých představ a zatím dominuje nad ostatními, čtyři výhry z pěti utkání mluví samo za sebe. Naposledy se Omsk představil na kluzišti Ufy, kd sice uhájil jen těsnou výhru 3:2, ale body do tabulky získal. Dnes se hokejisté Avangardu opět představí mimo vlastní publikum, na ledě jednoho z největších vyzyvatelů v konferenci v podobě Metallurgu. Přijed další výhra? Aktuálně Omsk vlastní na kontě v tabule třináct bodíků.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:30.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 24. Zaripov (Wolski, Kovář), 41. Kovář (Mozjakin), rozh. náj. Mozjakin – 5. Lemťugov (Alexandrov, Kempný), 40. Sobotka

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Zubov (OMS)
    0:0   Zaripov (MET)
    2. série:
    0:0   Paršin (OMS)
    0:0   Lee (MET)
    3. série:
    0:0   Sobotka (OMS)
    1:0   Mozjakin (MET)


    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Samsonov) – Lee, Antipin, Batyršin, Birjukov, Bereglazov, Těreščenko, Medvěděv, Chabarov – Wolski, Mozjakin, Kovář – Zaripov, Zacharov, Kosov – Železkov, Timkin, Osala – Platonov, Filippi, Potěchin
    Avangard Omsk: Furch (Kostin) – Ahnelöv, Kuljaš, Alexandrov, Kempný, Valentěnko, Gluchov, Dervuk, Lekomcev – Popov, Pěrežogin, Zubov – Sobotka, Širokov, Paršin – Lemťugov, Petrov, Černikov – Gluchov, Michejev, Fiščenko

    Rozhodčí: Bulanov, Gušev – Golovljov, Šeljanin
    bahis siteleri