Chabarovsk – Vladivostok 2:4 (kon.) | Magnitogorsk – Omsk 3:2 (1:0 po s.n.)
po s.n. (1:0)
Metallurg Magnitogorsk
3:2 (0:1, 1:1, 1:0 - 0:0)
Avangard Omsk
Sobota 05.09.2015, 13:30 • Metallurg Ice Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Sergej MOZJAKIN - 3:2
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Metallurg Magnitogorsk.
    Autorem vítězné branky je SERGEJ MOZJAKIN.
     
    63:43
    Zaripov mohl rozhodnout o výsledku zápasu, když zůstal úplně sám na pravé straně brankoviště. Ale Dominik Furch si na něj počíhal vskutku parádním zákrokem pravým ramenem, krásná hokejová podívaná!
     
    62:30
    Domácí tým si bere oddechový čas, to je celkem pochopitelný krok.
     
    62:02
    Dvě minuty z prodloužení jsou pryč. A zároveň uvidíme také vyloučení, rozhodčí si všiml prohřešku ze strany hostujícího týmu a viděl, že hráčů Omsku bylo příliš. Přesilovka pro Metallurg.
     
    57:56
    Wolski se dostal na malý okamžik úplně sám před Dominika Furcha, ale měl hokejku zamotanou někde pod nohama, takže špatně zakončil. Ale slibná šance pro Metallurg.
     
    54:58
    Dvě střely a ještě k tomu dorážka, kterou musel pokrýt Furch po šanci Zaripova. Pak ještě Metallurg zůstal v pásmu soupeře nějakou chvíli a hosté mají co dělat.
     
    43:06
    Dominik Furch se musel hodně rychle začít soustředit na hru před sebou, jelikož se před ním najednou zjevil osamocený hokejista v modrém a pálil mu přímo do betonů.
    KOVÁŘ - 2:2
     
    40:30
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Máme opět vyrovnáno, Metallurg vstoupil do třetí třetiny jako uragán a hned z toho ústí branka na 2:2. Prosazuje se další český hokejista v dnešním klání. JAN KOVÁŘ obdržel na hokejku před branku přihrávku od Mozjakina, aby pak bývalý hokejista Plzně zastrčil puk za nic netušícího krajana Dominika Furcha. Najednou budeme sledovat úplně jiný konec utkání. Asistence: Sergej Mozjakin.
    SOBOTKA - 1:2
     
    39:59
    Avangard právě vstřelil branku!
    Tak pozor, tohle je hodně zajímavá situace. Zbývala pouze jediná vteřina do konce druhé třetiny a hosté se radují z vedoucí branky! Ale rozhodčí musel ještě prozkoumat, zda nepadla až po stanoveném limitu dvaceti minut. Autorem gólu český útočník VLADIMÍR SOBOTKA, jenž krásnou peckou překvapil nejen celou halu, ale hlavně brankáře Košečkina. Využitá přesilovka Avangardu Omsk. Bez asistence.
     
    39:15
    Jevgenij Timkin dostává na konci druhé třetiny trest na dvě minuty. Omsk tak může ještě před druhou sirénou zkusit vyrovnat.
     
    32:50
    Timkin byl faulován a pojede trestné střílení.
     
    30:19
    Hned vzápětí se chystá pravá nefalšovaná přesilovka pro Metallurg. Hostující Ahnelöv totiž dostává trest v trvání dvou minut za vražení na hrazení.
     
    30:17
    Teď to trošku vypadalo, jako by domácí hráli přesilovku, také rozestavěli tradiční deštník. Ale hned z první střely se radoval s pukem v lapačce Furch.
    ZARIPOV - 1:1
     
    23:45
    Metallurg právě vstřelil branku!
    První lepší střela v početní výhodě a hned se z ní daří Magnitogorsku vyrovnat na 1:1. Krásnou přihrávku obdržel na hokejku od svého spoluhráče DANIS ZARIPOV, jenž nejdříve nevypadal úplně nejjistěji se svým zakončením, ale nakonec pohledným způsobem poslal kus černé gumy za českého brankáře Dominika Furcha. Rázem bude duel zase o něco zajímavější. Asistence: Wojtek Wolski, Jan Kovář.
     
    22:27
    První vyloučení na straně Avangradu Omsk v dnešním utkání. Hostující Dervuk inkasuje od hlavního rozhodčího dvě minuty za vysokou hokejku a je nucen pykat trest.
     
    19:35
    Dominik Furch musí odolávat náporu Zaripova v poslendích vteřinách úvodní části. Menší rozmíška před domácí klecí nakonec končí bez udělování trestů.
     
    08:49
    První vyloučení tohoto klání a přesilovou hru si zahraje Avangard Omsk. Ze strany Magnitogorsku dostává dvě minuty Rafael Bartyšin, provinil se nedovoleným bráněním.
    LEMŤUGOV - 0:1
     
    04:55
    Avangard právě vstřelil branku!
    Nádherná akce a ještě v prvních pěti minutách vidíme úvodní branku dnešního střetnutí. Domácí obrana zůstala poněkud rozhozena a toho s přehledem využil hráč Avangardu Omsk jménem NIKOLAJ LEMŤUGOV. Udělal si tělem místo, protáhl se ukázkově až před branku, položil Košečinka na led v brankovišti a nádherným bekhendovým zasunutím do klece otevírá skóre tohoto mače. Zatím pohledný hokej. Asistence: Jurij Alexandrov, Michal Kempný.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 24. Zaripov (Wolski, Kovář), 41. Kovář (Mozjakin), rozh. náj. Mozjakin – 5. Lemťugov (Alexandrov, Kempný), 40. Sobotka

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Zubov (OMS)
    0:0   Zaripov (MET)
    2. série:
    0:0   Paršin (OMS)
    0:0   Lee (MET)
    3. série:
    0:0   Sobotka (OMS)
    1:0   Mozjakin (MET)


    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Samsonov) – Lee, Antipin, Batyršin, Birjukov, Bereglazov, Těreščenko, Medvěděv, Chabarov – Wolski, Mozjakin, Kovář – Zaripov, Zacharov, Kosov – Železkov, Timkin, Osala – Platonov, Filippi, Potěchin
    Avangard Omsk: Furch (Kostin) – Ahnelöv, Kuljaš, Alexandrov, Kempný, Valentěnko, Gluchov, Dervuk, Lekomcev – Popov, Pěrežogin, Zubov – Sobotka, Širokov, Paršin – Lemťugov, Petrov, Černikov – Gluchov, Michejev, Fiščenko

    Rozhodčí: Bulanov, Gušev – Golovljov, Šeljanin
    bahis siteleri