Havlíčkův Brod – Jihlava 1:2 (kon.) | Ústí n/L – HC Litvínov 3:4 (kon.) | Mountfield HK – Pardubice 6:3 (kon.)
Písek – K. Vary 0:14 (kon.) | HC Plzeň – Chomutov 5:3 (kon.) | Havířov – Warriors Brno 2:1 (kon.)
Letňany – Slavia 1:3 (kon.)
konec
Mountfield HK
6:3 (2:1, 2:1, 2:1)
HC Dynamo Pardubice
Neděle 06.09.2015, 12:00 • Malá hala FORTUNA arény, Hradec Králové • ELIOD extraliga mladšího dorostu • 2. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
     
    Všechny příznivce mládežnického hokeje zdravím z východočeské metropole. V malé hale hradecké FORTUNA arény se odehraje první východočeské derby extraligové sezóny 2015/16. Na svědomí jej budou mít mladší dorostenci Mountfieldu HK a Dynama Pardubice.

    Pevně věřím, že si fanoušci obou celků najdou čas a přijdou podpořit svůj tým v souboji o nadvládu nad východními Čechami!
     
    Nejdříve si připomeňme, jak se oběma týmům dařilo v loňské sezóně. Zatímco mládežníci z Pardubic se nedokázali probojovat na závěrečný turnaj, v němž se hrálo o medaile, hokejisté Mountfieldu byli podstatně úspěšnější. Nejenže se na mládežnické mistrovství České republiky prokousali, ale dokonce jej i opanovali. Dokázali tak obhájit prvenství z předcházejícího ročníku!

    Ani v loňském ročníku ELIOD extraligy mladšího dorostu nebyla o východočeská derby nouze. K vidění jich bylo celkem devět. Úspěšnější v nich byli mladí Lvi, neboť dokázali udolat svého soupeře hned v sedmi duelech!

    Jen těžko bychom v hradeckém dresu hledali hráče, kterému by soupeř z města perníku seděl více, než je Jakub Hašek. Ten dokázal do pardubické branky zacílit hned v sedmi případech! Na druhé straně byl nejpilnějším střelcem Filip Zadina, který mířil do černého pětkrát.
     
    Mountfield HK

    Hokejisté sídlící pod Bílou věží mají za sebou úspěšný vstup do nové sezóny. V úterý zvítězili na domácím ledě nad extraligovým nováčkem z Havlíčkova Brodu přesvědčivě 4:0 a připsali si tak první extraligové body v novém ročníku.

    Soupeř z Vysočiny dokázal Lvům vzdorovat pouze v první dvacetiminutovce. Ve druhé třetině hradecký celek zlomil odpor nováčka třemi brankami a čtvrtou přidal v závěrečné periodě. Za Mountfield se dvakrát prosadil Štěpán Růta. První nulu v sezóně vychytal Daniel Dvořák!
     
    HC Dynamo Pardubice

    Úvodní duel za sebou mají také Pardubice. Na zápas s pražskou Spartou však nebudou vzpomínat v dobrém. Po divoké přestřelce padli pardubičtí mladíci na domácím ledě 7:10.

    Zatímco první třetina přinesla pět branek na každé straně, ve zbylých periodách měli lepší mušku Sparťané a po zásluze si tak odvezli z Pardubic všechny body. Proti hokejistům z hlavního města se dvakrát prosadili Tomáš Zeman a Jan Oliva.
     
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Dvořák (Ševců) – Řehák, Voňka, Martinec 'C', Krištof, Duben, Klodner, Kynčl – Šedivý, Hladík, Jakubec, M. Síla, V. Síla, Vanát, Pokorný, Müller, Šlaicher, Morong, Růta, Poppel. Trenér: Karel Soudek.

    HC Dynamo Pardubice: Dosoudil (Klas) – Dubovči, Pejzl, Oliva, Leder, Rudy, Sýkora – Mazura, Zeman, Blümel 'C', Šír, Kostka, Chára, Rozlílek, Koffer, Kazda, Jelínek, Kutílek, Sajdl. Trenér: Michal Mikeska.

    Rozhodčí: Veinfurter – Svoboda, Maštalíř.
     
    Do začátku utkání zbývá posledních pár minut a hlavní tribuna je již slušně zaplněna příznivci obou týmů. Nechme se tedy překvapit, který ze soupeřů bude mít herní převahu a fanklub kterého z celků ovládne souboj v hledišti.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:12
    Hradečtí jsou v prvním střídání pod tlakem. Střelu Rudyho od modré nejdříve zablokovala domácí obrana, následná dorážka byla sražena do rohu kluziště.
     
    01:01
    První zákrok pro domácího Dvořáka po střele z mezikruží. Vhazovat se bude po pravici brankáře.
     
    01:12
    Za hákování vyloučen hradecký Klodner.
     
    01:54
    Pardubičtí drží pásmo, ale k vážnějšímu ohrožení Dvořáka se prozatím nepropracovali.
     
    03:01
    Lvi se v prvním oslabení v zápase brání bez větších potíží a bez problémů vyhazují.
     
    03:12
    Domácí v plném počtu.
     
    03:58
    Aktivita je doposud na holích Pardubic, kteří svírají i po skončení přesilovky Hradec v jeho obranném pásmu.
     
    04:44
    Svěřenci trenéra Soudka se k ohrožení Dosoudilovy brány prozatím nedostali.
     
    05:48
    Závar před hradeckou bránou, kdy puk skotačil před Dvořákem a hned dva pardubičtí útočníci se jej snažili dorážet. Hradec si koleduje o první inkasovanou branku.
     
    06:14
    Hradec právě vstřelil branku!
    Sotva jsem dopsal předchozí příspěvek, ve kterém jsem kritizoval hradeckou obranu, vstřelili Lvi první branku zápasu. Na svědomí ji má PETR POPPEL, který šel na brankovišti důrazně za kotoučem a i s notnou dávkou štěstí jej propasíroval za záda Dosoudila. Asistence: Štěpán Pokorný, Tomáš Šlaicher.
     
    07:37
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Hradečtí si své vedení dlouho neužili. Hradecký brankář Dvořák v letošní sezóně poprvé kapituluje po střele FILIPA KOFFERA, který ranou z kruhu nad lapačku brankáře nedal Dvořákovi šanci. Asistence: Matěj Blümel.
     
    08:50
    Za sekání vyloučen pardubický Mazura.
     
    09:10
    I po inkasované brance byli aktivnější mladíci z Hradce, teď navíc dostávají příležitost v přesilové hře.
     
    09:45
    Střelu od modré, kterou Dosoudil vyrazil pouze před sebe, zkoušel dorážet Duben. Hostující obrana jej však zablokovala.
     
    10:11
    Za nedovolené bránění vyloučen hradecký Voňka. Síly na ledě se tak vyrovnají.
     
    10:33
    Zakázaným uvolněním se proti pravidlům provinili Lvi. Vhazovat se bude po levici Dvořáka.
     
    10:41
    Hokejisté Mountfieldu vyhráli vhazování a nahazují kotouč na Dosoudila tak, aby mohli vystřídat.
     
    10:50
    Hosté v plném počtu. Začíná tak krátká pardubická přesilovka.
     
    12:11
    Domácí v plném počtu. Ač si hokejisté z města perníku vytvořili tlak v hradecké obranné třetině, žádnou větší šanci si vypracovat nedokázali.
     
    12:42
    Za nedovolené bránění vyloučen pardubický Dubovči.
     
    14:04
    Hradec právě vstřelil branku!
    Mladí Lvi se dostávají znovu do vedení, tentokrát v přesilové hře. Zcela osamocen zůstal na levém kruhu TOMÁŠ DUBEN, což neuniklo pozornosti Klodnera, který jej našel přihrávkou od modré. Hradecký obránce pak všem přítomným divákům ukázal, jak přesnou mušku má. Ranou na zadní tyč nedal Dosoudilovi šanci zasáhnout. Asistence: Jan Klodner.
     
    15:01
    Třebaže jsou ve vedení hradečtí hokejisté, iniciativa je opět na hokejkách Pardubic. Jejich snaha však obvykle končí finální přihrávkou, kterou si nejsou v útočném pásmu schopni dát.
     
    15:52
    Zakázané uvolnění Pardubic. Hra se stěhuje před Dosoudila.
     
    16:14
    Růta vybojoval kotouč a střelou z bodu pro vhazování nechal vyniknout levý beton Dosoudila. Proti následné dorážce Jakubce se opět vytáhl pardubický gólman.
     
    17:26
    V brance Pardubic došlo ke střídání brankářů, odstupujícího Dosoudila nahradil Jonáš Klas.
     
    17:42
    Hosté budou mít možnost ke srovnání skóre, za podražení je totiž vyloučen Šlaicher.
     
    18:29
    Jenže než se hosté stihli usadit v útočném pásmu, zastavil také je faul. Koffer sekl protihráče a síly na ledě se srovnají.
     
    19:18
    Ve hře 4 na 4 nemá převahu ani jeden tým, kotouč je ve středu hřiště.
     
    19:42
    Domácí jsou v pěti, začíná jejich zkrácená přesilovka.
     
    19:55
    Vhazuje se v pásmu Pardubic, ještě jedna šance pro Mountfield?
     
    19:59
    Nakonec se domácí ke střele dostali, ale Klas zasáhl bezchybně betonem.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V úvodní dvacetiminutovce jsme byli v malé hale hradecké FORTUNA arény svědky napínavé podívané. Optickou převahu měli hokejisté z Pardubic, šťastnější však budou do kabin odcházet svěřenci Karla Soudka. Zatímco za Dynamo se prosadil pouze Filip Koffer, úspěšnými střelci na hradecké straně byli Petr Poppel a Tomáš Duben.

    Zajímavý moment se odehrál krátce před koncem úvodní periody, kdy v pardubické brance nahradil Dominika Dosoudila Jonáš Klas.
     
    Hráči jsou již na ledové ploše a druhá třetina tak začne za pár okamžiků. Co v dnešním východočeském derby postrádám, tak to je atmosféra v hlediště, která je spíše komorní.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    21:14
    Hradečtí vstoupili do druhé periody aktivně a drží se v pásmu.
     
    22:32
    Domácí hokejisté jsou i nadále lepším celkem a diktují tempo utkání.
     
    23:25
    Zakázaným uvolněním se provinili mladíci Pardubic. Hra se stěhuje před Klase.
     
    23:52
    Za podražení putuje na trestnou lavici pardubický Rozlílek.
     
    24:46
    Lvi kombinují v pásmu a hledají si vhodnou pozici k ohrožení Klase.
     
    25:52
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Vyloučený Rozlílek byl již na cestě z trestné lavice, to však Dynamu nezabránilo v tom, aby i ve čtyřech hráčích na ledě srovnalo stav zápasu. Dorážející Koffer výborně vystihl hradeckou rozehrávku a střelou nechal vyniknout Dvořáka. Kotouč se však odrazil na hokejku MATĚJE BLÜMELA, který si pohrál s hradeckou obranou i s Dvořákem a vyrovnal. Asistence: Filip Koffer.
     
    27:51
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradečtí se ujímají znovu vedení! TADEÁŠ JAKUBEC nabral rychlost, ujel hostující obraně a prosadil se ranou pod vyrážečku Klase. Asistence: Tomáš Šlaicher.
     
    28:30
    Hradec právě vstřelil branku!
    Svěřenci Karla Soudka jdou do dvoubrankovém trháku! Morong našel na modré čáře JANA KLODNERA a ten propálil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Matěj Morong.
     
    29:56
    Za faul na pronikajícího Dominika Šedivého rozhodčí nařizují trestné střílení.
     
    29:56
    Dominik Šedivý odmítl navýšení hradeckého náskoku na rozdíl tří branek. Na brankáře Klase se pokusil vyzrát ranou z mezikruží. Střela však postrádala větší razanci a Klas tak bez potíží zasáhl.
     
    31:41
    O zajímavé momenty ve druhém dějství není nouze. Do průniku se dostal Koffer a jen s vypětím všech sil jej dokázal zablokovat Voňka.
     
    32:12
    Za nedovolené bránění je vyloučen hradecký Daniel Vanát.
     
    32:45
    Hokejistům Dynama se nezdařil přechod do pásma a vhazuje se ve středu kluziště.
     
    33:22
    Zeman si vyjel zpoza Dvořákovy klece a ranou nad vyrážečku se pokusil překvapit gólmana. Hradecký brankář však dokázal zasáhnout.
     
    34:02
    Třebaže si pardubická střídačka žádala vyloučení pro hradeckého hráče za zdržování hry pro vyhození kotouče, rozhodčí signalizují, že puk byl tečován a vylučovat se nebude.
     
    34:12
    Domácí v plném počtu.
     
    34:50
    V momentě, kdy měl Dvořák kotouč bezpečně ukrytý pod svou lapačkou, dostal sekyru od dorážejícího útočníka, což vyprovokovalo malou potyčku u mantinelu. Rozhodčí však rozlícené kohouty rozehnali a může se hrát dál.
     
    36:00
    Hradecký Morong se provinil proti pravidlům hákováním soupeře a Pardubicím se tak nabízí možnost na snížení.
     
    36:28
    Při vlastním oslabení ujel hostující obraně Dominik Šedivý, tváří v tvář Klasovi však i podruhé v samostatném nájezdu selhal.
     
    36:49
    Síly na ledě se srovnají, neboť za sevření kotouče je vyloučen pardubický Jelínek.
     
    37:12
    Třebaže se při hře 4 na 4 naskýtá možnost ke kombinaci, jelikož na ledě je podstatně více prostoru, kloudně si nahrát není momentálně schopen ani jeden z celků.
     
    37:45
    Svého strážce přebruslil ve středním pásmu Matěj Síla a uháněl sám na Klase. Rozhodl se nic nevymýšlet a zkusil své štěstí střelou na zadní tyč. Bohužel pro Lvy mířil k tyči až příliš přesně a trefil jen brankovou konstrukci.
     
    38:00
    Domácí v plném počtu. Začíná tak krátká přesilovka Hradce 5 na 4.
     
    38:45
    Hokejisté Mountfieldu se drží v pásmu, ale do konce přesilovky zbývají již jen poslední vteřiny.
     
    38:49
    Hosté v plném počtu.
     
    39:28
    Duben nerozehrál ve vlastním obranném pásmu přesně, mladíci Pardubic toho však nedokázali využít.
     
    39:58
    Krátce před koncem druhého dějství se hostující útočník probíjel mezi dvěma beky do zakončení. Ti jej však, možná i za cenu faulu, dokázali zablokovat. Třebaže se hostující lavička dožadovala trestného střílení, rozhodčí zůstávají klidní a pískat nehodlají.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Tak ještě jeden zajímavý moment přinesla druhá perioda, a to rozmíšku mezi několika hráči. Domácí obraně se pranic nelíbilo počínání Koffera, který již po zaznění sirény odstrčil jednoho z projíždějících obránců Hradce, a rozjeli se to pardubickému útočníkovi jak se sluší a patří vysvětlit. Rozhodčí však od sebe hráče dokázali odtrhnout a hokejisté tak již míří do kabin.
     
    Druhá třetina je již minulostí a stále platí, že hradečtí mladíci jsou třem bodům blíže. Ba co více, svůj náskok dokázali navýšit již na rozdíl dvou branek, to když se v rozmezí necelé minuty dokázali prosadit Tadeáš Jakubec a Jan Klodner. Ze svěřenců trenéra Michala Mikesky byl úspěšný pouze kapitán Matěj Blümel.
     
    Zatímco ledovou plochu malé haly hradecké FORTUNA arény upravuje místní rolbař, za Pardubice se pod taktovkou Michala Mikesky rozbrusluje Viktor Kazda. Nutno podotknout, že to není žádné veřejné bruslení, ale bývalý extraligový hráč a současný trenér mladších dorostenců z Pardubic dává hráči pořádně do těla.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:40
    Od úvodních vteřin třetí třetiny je zřejmé, že hradečtí nehodlají v poslední periodě hrát nějaké zaďoura a bránit svůj náskok, ale snaží se aktivně napadat pardubickou rozehrávku.
     
    41:00
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    V samotném začátku třetí periody se dostávají pardubičtí zásluhou TOMÁŠE ZEMANA na dostřel. Ten nepříliš razantní ranou z kruhu propasíroval kotouč za Dvořákova záda. Bez asistence.
     
    42:26
    Lvům se přechod do pásma nezdařil a hra se tak stěhuje před Dvořáka.
     
    42:52
    Růta se snažil vybídnout ke skórování najíždějícího Šedivého. Jeho přihrávku však hostující obrana zastavila.
     
    43:20
    Dva na jednoho ujížděli Vaňát se Matějem Sílou. Prvně jmenovanému však kotouč sjel z čepele hole a ze šance tak nebylo nic.
     
    43:32
    Krosčekem proti Klodnerovi nedovoleně zasáhl pardubický Mazura a verdikt sudích je jasný. Dvě minuty.
     
    44:39
    Mountfieldu se prozatím přesilová hra nedaří a není schopen se udržet v pásmu.
     
    45:13
    Hradec právě vstřelil branku!
    Lvi využívají další přesilovou hru v utkání, ač proti tomu pardubická střídačka vehementně protestuje. Ta se totiž dožadovala odpískání nedovoleného zákroku na brankáře Klase. Rozhodčí však nepískali a tak se kotouč dostal až k TADEÁŠI JAKUBCOVI, který žabičkou přes ležící Klase navyšuje hradecké vedení. Asistence: Tomáš Šlaicher.
     
    46:52
    Hradecké mladíky vstřelená branka nakopla a udávají ráz utkání.
     
    47:42
    Dubovčiho nahození na Dvořáka se snažil tečovat projíždějící pardubický útočník a nechybělo mnoho, aby se mu to skutečně povedlo.
     
    48:30
    Pokorný si počkal u mantinelu na Mazuru a tvrdým, ale čistým zákrokem, jel poslal k ledu.
     
    49:17
    Vaňát projel útočným pásmem a naservíroval kotouč na modrou Voňkovi, který se do něj opřel. Třebaže někteří fanoušci již zvedali ruce nad hlavu a radovali se z další hradecké branky, tak vězte, že kotouč skončil pouze na boční síti Klasovy klece.
     
    50:03
    Zcela mimo hru a tím pádem mimo pohled náš i rozhodčích, zůstal na ledě ležet Blümel. Pardubického kapitána jel k hradecké střídačce trestat jeden z Blümelových spoluhráčů, rozhodčí však hráče odehnali. Bohužel vám nejsem schopen říci, co se ve středu hřiště stalo.
     
    50:03
    Za držení protihráče vyloučen hradecký Šlaicher.
     
    50:54
    Hra je přerušena, neboť v rohu kluziště zůstává ležet pardubický Mazura. Hra se v posledních minutách poněkud přiostřuje.
     
    51:22
    Růta se vydal na steč a střelou z mezikruží nechal vyniknout vyrážečku Klase.
     
    52:01
    Za pět minut dvanáct teď domácí obrana zastavila průnik hostujícího Sýkory.
     
    52:03
    Domácí v plném počtu.
     
    52:31
    Hned několik hraničních zákroků teď prošlo pardubickým hokejistům ve snaze zabránit pronikajícímu Morongovi v cestě vpřed.
     
    53:18
    Hra je přerušena a bude se vhazovat po pravici Klase.
     
    53:59
    Čest svému jménu nyní udělal pardubický Dominik Chára, který tvrdým zákrokem přišpendlil na mantinel Vaňáta.
     
    54:17
    Možná rozhodující branku utkání měl na hokejce Šlaicher, ale zcela osamocený mezi kruhy pálil pouze do připravené vyrážečky Klase.
     
    55:11
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tak tohle se bude mladým hokejistům z Pardubic otáčet již nesmírně těžko. Domácí rozjeli v útočném pásmu sérii rychlých přihrávek a kotouč se dostal až k JAKUBOVI KYNČLOVI, který střelou nad vyrážečku Klase navýšil hradecké vedení. Asistence: Štěpán Pokorný.
     
    55:49
    Za hrubost vyloučen hradecký Kynčl.
     
    55:49
    Na hradeckou trestnou lavici doprovodí Kynčla také Pokorný, který je vyloučen za napadení.
     
    55:49
    Na pardubické straně si dvě minuty za hrubost odpyká Kutílek.
     
    57:57
    Po vyloučení na obou stranách se hra poněkud zklidnila a ani jeden z celků si žádnou větší příležitost vytvořit nedokázal.
     
    58:48
    Utkání se již dohrává v klidnějším tempu a vše tak směřuje k vítězství mladých Lvů.
     
    59:25
    Hokejisté Mountfieldu drží kotouč na svých holích. O vítězi dnešního utkání je již rozhodnuto.
     
    Konec zápasu.
     
    První ostré východočeské derby letošní sezóny je již minulostí. V malé hale hradecké FORTUNA arény byl mezi mladšími dorostenci Mountfieldu HK a Dynama Pardubic k vidění parádní hokej.

    Spokojenější budou po zápase svěřenci trenéra Soudka, kteří si proti svému rivalovi připsali do tabulky cenné tři body a navázali tak na předcházející vítězství. To mladíci z města perníku si na své první extraligové body budou muset ještě počkat.
     
    Z východočeské metropole je to ode mne pro tuto chvíli vše. Loučím se s vámi a u dalších onlajn přenosů, na počtenou! (14:16:40)

    Radek Kozel

    Branky a nahrávky: 7. Poppel (Pokorný, Šlaicher), 15. Duben (Klodner), 28. Jakubec (Šlaicher), 29. Klodner (Morong), 46. Jakubec (Šlaicher), 56. Kynčl (Pokorný) – 8. Koffer (Blümel), 26. Blümel (Koffer), 41. Zeman


    Mountfield HK: Dvořák (Ševců) – Řehák, Voňka, Martinec 'C', Krištof, Duben, Klodner, Kynčl – Šedivý, Hladík, Jakubec, M. Síla, V. Síla, Vanát, Pokorný, Müller, Šlaicher, Morong, Růta, Poppel. Trenér: Karel Soudek.
    HC Dynamo Pardubice: Dosoudil (od 18. Klas) – Dubovči, Pejzl, Oliva, Leder, Rudy, Sýkora – Mazura, Zeman, Blümel 'C', Šír, Kostka, Chára, Rozlílek, Koffer, Kazda, Jelínek, Kutílek, Sajdl. Trenér: Michal Mikeska.

    Rozhodčí: Veinfurter – Svoboda, Maštalíř
    thejrc.org