Řisuty – Jindř. Hradec 7:4 (kon.) | Havlíčkův Brod – Písek 5:0 (kon.) | Nymburk – Sokolov 4:2 (kon.)
Poruba 2011 – Nový Jičín 8:3 (kon.) | Frýdek-M. – SK Karviná 7:1 (kon.) | Kopřivnice – Technika Brno 3:4 (0:1 po s.n.)
Břeclav – Vsetín 0:9 (kon.) | Val. Meziříčí – SHK Hodonín 0:7 (kon.) | Mor. Budějovice – Opava 4:2 (kon.)
Klatovy – Pelhřimov 8:4 (kon.) | Bílina – Jablonec n/N 1:3 (kon.) | Trutnov – Klášterec nO 8:2 (kon.)
Děčín – Kolín 0:3 (kon.) | Tábor – Žďár n/S 6:2 (kon.) | Kobra – Vrchlabí 5:7 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
5:0 (0:0, 2:0, 3:0)
IHC Králové Písek
Sobota 03.10.2015, 17:00 • ZS Kotlina (kapacita: 4000) • 2. liga skupina Západ • 6. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Hezkého dobrého dne Vám přeji z havlíčkobrodské Kotliny.

    V rámci šestého kola druhé ligy se proti sobě postaví mužstva BK Havlíčkův Brod a IHC Písek. O tom, že půjde o velice zajímavý souboj, svědčí tabulkové postavení obou týmů. Domácí celek drží šestou pozici a jen o šuplík výše se nachází tým z jihu Čech.

    I přátelské střetnutí obou mužstev od střechou brodského zimáku napovědělo, že půjde o vyrovnané soupeře. Bruslaři tehdy přetlačili IHC 1:0. Nebýt ale skvělého výkonu gólmana Václava Pipka, byl výsledek vyšší. Dle zpráv z píseckého stadionu by měl Pipek stanout mezi tyčemi i dnes. To ovšem za předpokladu, že z Českých Budějovic nebude povolán David Gába. Za domácí bude hájit kasu navrátilec ze Šumperka Čeněk Novák.

    Domácí dnes mohou uzavřít hattrick, jelikož v předchozích dvou duelech si poradili s Kláštercem nad Ohří a Pelhřimovem. Písečtí jedou do Kotliny posilněni vítězstvím 11:0 nad Jindřichovým Hradcem.
     
    Úvodní sestavy:

    BK Havlíčkův Brod: Č. Novák (Zvolánek) – Vala, Duben "A", Kořínek, Mendl, Kolda, Loginovskij, Pecen – Přidal, Třetina "C", Endál – Ludvík, Vlasov, Kondratěv – Kozlík, Havel, Kuchta – Kraučuk, Cejpek, Hlídek.
    Trenéři: Aleš Totter a Ladislav Fixa.

    IHC Písek: Pipek (Panec) – Procházka "C", Jirků, Hřebíček, Hanus, Hrubý, R. Volf, Koutenský – Mošovský, Sýbek "A", Vlček, Urbanec, Růžička "A", Ciboch, Bernad, Suchan, Ferebauer, J. Volf, V. Novák.

    Rozhodčí: Petr Přikryl – Drahomír Vožda, Michal Zedník.
     
    Přímý přenos tohoto zápasu můžete sledovat živě ve vysokém rozlišení a s komentářem na www.vysilamezive.cz.
    Lajkněte si tuto stránku a nenechte si ujít žádný přenos – vysilamezive.cz.
     
    V soutěžním zápasu dnes nastupuje poprvé v sezoně útočník Marek Havel, který nemohl první kola hrát kvůli disciplinárnímu trestu z předešlého soutěžního ročníku.
     
    Hosté už naskočili na led, z kabiny je přivedl gólman Václav Pipek.
     
    Z kabiny už za jásotu tribun vyjeli i domácí Bruslaři, které přivedl na hrací plochu brankář Čeněk Novák.
     
    Zápas každou chvíli začne!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:03
    Havlíčkův Brod zvládl lépe úvodní vhazování ve středovém kruhu a kotouče se na obranné modré čáře chopil David Vala, který může rozehrát.
     
    00:23
    Havlíčkův Brod se hned nastěhoval do útočného pásma, ale v jeho rohu prohrál souboj a tak se mohou kupředu poprvé vydat Jihočeši.
     
    00:49
    Jevgenij Kondratěv se protáhl po levém křídle do útočného pásma a byl faulován. I přesto pokračoval při ponechané výhodě v akci o kousek minul z kruhu bránu.
     
    01:10
    Domácí ještě dojeli dřív nahozený puk hostů a mohou hrát.
     
    01:24
    David Ciboch (PIS) se provinil podražením a usedá na trestnou lavici.
     
    01:50
    Hosté sice rychle vyhodili puk do bezpečí, ale už se hraje u jejich brány.
     
    02:08
    Od modré čáry vypálil Josef Kolda a jeho spoluhráči si počínali hodně důrazně v předbrankovém prostoru. Probili se sice k vyraženému puku, ale nikdo ho nedokázal usměrnit za gólmana Pipka!
     
    02:21
    Bruslaři udrželi postavení v útočném pásmu a pokračují v obléhání písecké brány.
     
    02:31
    Ostrá rána vyletěla na brankáře Pipka z okraje kruhů, ale maskovaná opora souboru od řeky Otavy si poradila a vyrazila kotouč do bezpečí.
     
    02:56
    Soubor z Kotliny pokračuje v přesilovkovém snažení a vyměňuje si kotouč kolem soupeřovy brány.
     
    03:10
    Nabito dostal na okraj kruhů Jevgenij Kondratěv, který vůbec na nic nečekal a tvrdě vypálil. Brankář pipek byl u přední tyčky včas a ránu schoval do náruče.
     
    03:24
    Jihočeši se v prvním oslabení ubránili, pokračuje se 5 na 5:
     
    03:51
    Hosté posunuli puk za brodskou bránu, odkud může v klidu rozehrát mladý obránce Jakub Kořínek.
     
    04:09
    Útočná snaha Havlíčkova brodu skončila ve středním pásmu, puk tak mají znovu na svých holích v obranném pásmu domácí obránci.
     
    04:28
    Zatím nesledujeme moc atraktivní hokej, spíše je na ledě vidět hodně bojovnosti. Obrany si zatím plní své úkoly velmi dobře.
     
    04:55
    Písek sice prošel do útočného pásma, ale dlouho se zde s pukem neohřál, protože byl vystaven do odpískaného postavení mimo hru.
     
    05:14
    Havlíčkův Brod se hnal do slibného protiútoku, který táhl David Vala. Ten byl poslán k ledu a vypadalo to, že se dalo vylučovat, ale rozhodčí tak neučinil. Vzápětí střílel z levé strany jeden z domácích, vypadalo to na Patrika Přidala, ale jen do gólmana Pipka.
     
    05:40
    Havlíčkův Brod je zatím jasně aktivnější a diktuje tempo hry, brankář Pipek se musí mít neustále na pozoru.
     
    06:06
    Kupředu se probili i hosté, ale jejich rána z levého křídla postrádala větší přesnost. Brankář Novák kontroloval puk pohledem.
     
    06:29
    Bruslaři rychle přesunuli hru na druhou stranu hřiště a z pravého kruhu zkusil štěstí Dušan Mendl, ale trefil jen brankáře Pipka, který číhal u bližší tyčky.
     
    06:56
    Havlíčkův Brod se znovu hodně aktivně natlačil před brankoviště a v ochozech to jen zahučelo. Kotouč si totiž nenašel cestu na bránu.
     
    07:15
    K zakončení se probili i hosté, ale dvakrát byly jejich pokusy zblokovány protihráči. Brankář Novák měl zatím minimum práce.
     
    07:42
    Havlíčkobrodští hokejisté ztratili v útočném pásmu puk a musejí se hodně rychle vracet zpět ke své bráně před hrozícím protiútokem.
     
    08:08
    Jan Sýbek nabral rychlost a vypálil z levého kruhu, ale jeho rána byla nepřesná a minula bližší tyčku. Hrát mohou tak domácí hráči.
     
    08:30
    Jihočeši se usadili v útočném pásmu a hledají si cestu, kudy by mohli prověřit pozornost gólmana Nováka. Brodská obrana zatím pracuje dobře.
     
    08:46
    Karel Mošovský se objevil v dobré palebné pozici a vypálil z pravé strany, ale gólman Novák jeho ránu dobře viděl. Vyrazil ji před sebe a rychle puk zalehl.
     
    09:04
    Bruslaři vybojovali kotouč a po pravém křídle se ženou do rychlého protiútoku.
     
    09:20
    Nakonec zakončoval Kirill Vlasov. I když se celá akce trochu zbrzdila, tak se ruský útočník probil do zakončení z mezikruží, s nímž si brankář Pipek poradil.
     
    09:34
    Havlíčkobrodští hokejisté jsou stále zabydleni na dostřel gólmana pipka, ale písecká defenziva zatím drží střelce svého soupeře z Kotliny na uzdě.
     
    09:51
    Patrik přidal se dostal k puku a vystřelil z blízkosti levého kruhu. Brankář Pipek neměl úplně dobrý výhled, ale kotouč i přesto lapil.
     
    10:10
    Obrázek hry se nám v Kotlině nemění. Havlíčkův Brod má navrch a stále vytrvale buší na obranná vrátka Písku, který se těžko dostává vpřed.
     
    10:36
    Tomáš Ludvík se ocitl v obrovské šanci, když uháněl sám na bránu. Pokusil se udělat kličku, ale dostal se do úhlu a ani nadvakrát puk nedostrkal za ležícího Václava Pipka!
     
    11:07
    Písek už přebral puk na své hole a může vymyslet něco i směrem dopředu, kam ho zatím soubor z Kotliny moc nepustil.
     
    11:33
    Karel Mošovský našel před brankoviště krásnou nahrávkou úplně volného Jakuba Bernada, který okamžitě střílel, ale brankář Novák ho skvěle vychytal!
     
    11:59
    Havlíčkův Brod pokračuje v útočné aktivitě, ale teď se mu nedaří přes poctivý obranný blok Jihočechů ohrozit brankáře pipka.
     
    12:12
    Písek se zabydlel v útočném pásmu a snaží se krátkými nahrávkami rozhýbat obranný blok Havlíčkova brodu, který je zatím pevný jako skála.
     
    12:36
    Bruslaři se probili do útočného pásma a už si hledají prostor ke střele.
     
    13:00
    Písek je stále pod tlakem a nedaří se mu dostat puk pryč ze svého pásma. Tlak Broďáků narůstá.
     
    13:09
    Lukáš Endál mohl puk z nepřehledné skrumáže před bránou poslat za záda gólmana pipka, ale ten znovu podržel svůj tým a drží dál nulu.
     
    13:29
    Josef Kolda měl dost místa v prostoru kruhů a mezi nimi zkusil zápěstním štěstí. Gólman pipek ukryl kotouč ve své náruči do přerušení hry.
     
    13:50
    Jihočeši se probili s pukem dopředu, ale než s ním stihli něco v blízkosti gólmana Čeňka Nováka vymyslet, byli svým soupeřem odzbrojeni.
     
    14:11
    Písek teď pod tlakem neriskoval rozehrávku ve svém pásmu a raději vyhodil na zakázané uvolnění. Vhazování proběhne v jeho pásmu.
     
    14:36
    Jihočechům se teď trochu povedlo uklidnit hru. Drží kotouč častěji na holích než v předešlých minutách a nejsou pod takovým tlakem.
     
    14:59
    Hokejisté od řeky Otavy se probili napříč zahuštěným středním pásmem a už kombinují u brodské brány.
     
    15:12
    Bruslaři už znovu okupují útočné území a písecká obrana má plné ruce práce.
     
    15:42
    Petr Kuchta si najel s pukem až do prostoru mezi kruhy a příklepem vypálil. Brankář pipek byl dobře postavený a vyrazil puk do rohu pásma.
     
    16:06
    Tlak Bruslařů pokračuje a fanoušci Bruslařů si hlasitě žádají vstřelení gólu.
     
    16:31
    Kotlinou se už několikrát rozlehl hlasitý pískot, rozhodčí zatím hodně hru pouští a ostřejší zákroky nechává být bez povšimnutí.
     
    16:58
    Jihočeši už si našli cestičku do blízkosti gólmana Nováka a pálí ze všech možných střeleckých pozic, ale jejich projektily jsou zatím nepřesné.
     
    17:15
    Libor Jirků si vyvezl puk od mantinelu na modrou čáru a tvrdě vypálil. Mířil dobře pod horní tyčku, ale gólman Novák zakročil lapačkou.
     
    17:39
    Domácí už získali puk a vydávají se s ním napříč neutrální zónou kupředu. Písek má ale obranu dobře zkonsolidovanou.
     
    17:58
    Totterova družina si sice našla cestu do útočného pásma, ale vlastní nepřesností se o ofenzivní postavení připravila.
     
    18:17
    Hodně nepřehledná skrumáž, do níž se vměstnalo hodně hráčů obou týmů, se teď vytvořila v předbrankovém prostoru hostů, ale nikdo toho nevyužil.
     
    18:30
    Domácí zkusili ještě rozebrat obranu svého soupeře rychlými nahrávkami, ale celou situaci už moc překombinovali a o kotouč nakonec přišli.
     
    18:49
    Teď už se hraje v blízkosti Čeňka Nováka, který se musí mít proti píseckým střelcům na pozoru.
     
    19:10
    Děj hry se rychle stěhuje od jedné branky ke druhé, ale výraznější šance teď na ledě nevidíme. Brankáři tak jen kontrolují očima dění před sebou.
     
    19:29
    Domácí hokejisté ještě zkusili něco vymyslet v blízkosti písecké brány, ale po sérii soubojů kus černé gumy ztratili a musí se vracet zpět.
     
    19:50
    Hosté se nedokázali vymanit z obležení protihráčů v rohu útočného pásma a hrát tak mohou ještě v posledních sekundách prostřední části domácí.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka je za námi. Navrch v ní měli domácí Bruslaři, kteří si vytvořili několik hodně slibných šancí, ale s jejich využíváním byli na štíru. Navíc hosty podržel gólman Pipek, který předvedl několik dobrých zákroků. Před prostřední částí, jež začne zhruba v 17:43, platí v Kotlině stav 0:0.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:05
    Po vhazování ve středovém kruhu se kotouče opět zmocnil David Vala a rozehrává z vlastní modré čáry.
     
    20:10
    Domácí se dostali k rychlé střele z levé strany, ale kotouč byl za letu tečován protihráčem a doplachtil až do ochranné sítě.
     
    20:23
    První útok Bruslařů teď pořádně zatopil písecké defenzivě! Patrik Přidal s Lukášem Endálem a Davidem Valou doráželi z bezprostřední blízkosti, ale gólman Pipek se vyznamenal!
     
    20:49
    Tomáš Ludvík vypálil z pravého kruhu, ale brankář Václav Pipek na kotouč dobře viděl a dokázal ho schovat ve své náruči až do přerušení hry.
     
    21:07
    Jihočeši po zisku kotouče nechali vydechnout alespoň na chvíli své přetížené zadní řady a posunuli puk ke středovému kruhu.
     
    21:29
    Igor Loginovskij tvrdě vystřelil od modré čáry a brankář Pipek těžkou střelu vyrazil betony před sebe, kde se snažili domácí neúspěšně dorážet!
     
    21:44
    Jakub kořínek přebral hrací předmět v blízkosti modré čáry a rychle do něj udeřil svou holí. Brankář Pipek ukryl kotouč ve své lapačce.
     
    22:02
    Nápor Bruslařů pokračuje a Písek má v defenzivě velké problémy. Miroslav Třetina se snažil z těžkého úhlu zasunout puk k tyčce, ale neúspěšně.
     
    22:26
    Havlíčkův Brod je stále hodně aktivní a kotouč hostům do držení moc nepůjčuje. Přitom takřka pořád kombinuje v útočném pásmu a často střílí.
     
    22:53
    Písek teď dostal trochu více času ve svém pásmu na rozehrávku a může tak svou hru uklidnit. Zadní řady Jihočechů toho musí mít za poslední minuty plné zuby.
     
    23:07
    Písečtí hokejisté se probili do útočného pásma a hledají si prostor ke střele.
     
    23:20
    Ta přišla okamžitě po vhazování, z mezikruží tvrdě vypálil Karel Mošovský, ale zacinkal jen na tyčku!
     
    23:34
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Nedáš – dostaneš! Toto hokejové přísloví navštívilo Kotlinu a zajistilo Bruslařům vedení! Po písecké tyčce domácí založili rychlý protiútok, při němž kotouč putoval po ose Tomáš Ludvík – Jevgenij Kondratěv – KIRILL VLASOV a posledně jmenovaný v samostatném úniku zblízka nekompromisně zavěsil pod horní tyčku! Asistence: Jevgenij Kondratěv, Tomáš Ludvík.
     
    24:00
    A domácí nemají dost a i nadále dorážejí na píseckou bránu. Hosté se musí vzadu hodně činit.
     
    24:39
    Václav Novák v samostatném úniku nastřelil jen Novákovy betony a z dorážky z úhlu neuspěl po něm ani Jiří Ferebauer! Velká škoda pro Písek!
     
    25:02
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    A pozor, to je studená sprcha pro Jihočechy, kteří v Kotlině ztrácejí už dvě branky! Ránu Miroslava Dubna z mezikruží neudržel brankář Pipek ve výstroji, odražený puk mohl zamést do brány Miroslav Třetina, ale místo střely zblízka ještě prostrčil puk vedle sebe na osamoceného parťáka LUKÁŠE ENDÁLA, jenž tvrdou ranou z voleje propálil brankáře Pipka, který se nemohl stihnout přesunout včas! Asistence: Miroslav Třetina.
     
    25:30
    Domácí jsou neskutečně na koni a Jihočeši jsou pod těžkou psychickou dekou, jež na nich po dvou rychle obdržených gólech očividně leží.
     
    25:58
    Havlíčkův Brod i nadále drží útočné pásmo a kombinuje v něm.
     
    26:15
    Hosté si teď málem dali vlastní gól! Vladimír Hanus trefil puk hodně nešťastně v kruhu obranného pásma a poslal ho přímo na brankáře Pipka, který naštěstí pro hosty dával pozor!
     
    26:36
    Havlíčkobrodští fanoušci jsou u vytržení, Broďáci diktují tempo hry i nadále a píseckou bránu zasypávají vydatnou a vytrvalou sprškou střel.
     
    27:10
    Jihočeši mají stále velké problémy s tím, aby udrželi havlíčkobrodské střelce na uzdě.
     
    27:28
    Hosté by se měli rychle vzpamatovat, protože ve vzduchu visí třetí gól v jejich síti. Bruslaři si počínají v posledních minutách na jedničku podtrženou.
     
    27:50
    Lukáš Endál našel před brankovištěm hezkým pasem Miroslava Třetinu, jehož svižnou ránu parádně vyrazil gólman Pipek svými betony!
     
    28:13
    Kupředu se po delší době vydali i hosté od řeky Otavy, ale byli velmi rychle připraveni o kus černé gumy.
     
    28:34
    Lukáš Endál nabral rychlost na levém křídle a protože neměl před bránou nikoho ze spoluhráčů, zkusil svou oblíbenou akci a rychle obkroužil bránu. Kotouč k tyčce ale neprostrčil, brankář pipek tam měl beton včas!
     
    29:03
    Jevgenij Kondratěv pálil z okraje kruhů a dorážet zkoušel po zákroku brankáře Pipka betony Kirill Vlasov, ale puku se nedočkal.
     
    29:26
    Igor Loginovskij pálil z levé strany a brankář pipek puk neudržel ve výstroji, ale naštěstí pro Jihočechy ho stihl zalehnout před Kirillem Vlasovem.
     
    29:56
    Havlíčkobrodská Kotlina bouří, Havlíčkův Brod má stále navrch a soupeři toho moc nedovoluje. Navíc útočí vytrvale na brankáře pipka.
     
    30:20
    Písek teď dokázal trochu otupit velký tlak Havlíčkova Brodu, s pukem se drží v útočném pásmu a kombinuje. Zatím bez přesné střelby.
     
    30:49
    Jan Sýbek se objevil úplně sám za brodskou obranou a uháněl sám tváří v tvář brankáři Novákovi, který jeho kličku přečetl a zasáhl betony!
     
    31:11
    Hra je teď hodně rozháraná a hraje se nahoru – dolů, přičemž šance střídá šanci, a to na obou stranách.
     
    31:33
    Svěřenci trenéra Karla Slabého se zabydleli v útočném území a ze své aktivity vytěžili přesilovou hru. Na lavici hanby usedá Ondřej Hlídek (HBR) ke dvouminutovému trestu, protože Havlíčkův Brod hrál v šesti.
     
    31:49
    Bruslaři hned získali puk a vyhodili ho přes celou délku ledového kolbiště.
     
    32:00
    Písek už zaujal přesilovkové postavení a nahrávkami se snaží rozpohybovat zformovaný soupeřův obranný blok.
     
    32:16
    Filip Vlček postupoval v přečíslení 2 na 1 a hledal před brankovištěm najíždějícího Jana Sýbka, ale ten měl k puku ještě daleko a nedosáhl na něj!
     
    32:48
    Písek pokračuje v přesilovce a i když nemá na své straně souvislou územní převahu, vyráží dopředu ve velké rychlosti a brankář Novák musí být pořád ostražitý.
     
    33:09
    Písek i nadále drží Havlíčkův Brod sevřený u jeho brány.
     
    33:33
    Vypadá to, že domácí soubor je z nejhoršího venku. Ondřej Hlídek je zpátky na ledě a jsou v plném počtu, pokračuje se ve hře 5 na 5.
     
    33:57
    Domácí už mají znovu puk pod kontrolou a hledají si ze středního pásma cestu do blízkosti brankáře Pipka.
     
    34:11
    Miroslav Třetina si šikovně potáhl puk mezi kruhy a snažil se prokličkovat mezi protihráči, ale ukousl si příliš velké sousto, s nímž si ani jeho šikovné ruce neporadily.
     
    34:33
    Oba týmy teď podnikly postupné útoky, které s sebou ale ani v jednom případě nepřinesly ohrožení brány.
     
    34:57
    Bruslaři už znovu diktují tempo hry a jsou zabydleni v útočném pásmu. To znamená pro hosty jasný signál – dávat si vzadu velký pozor.
     
    35:10
    Písek je znovu pod tlakem a neví kudy ven.
     
    35:40
    Od modré čáry rychle vystřelil zápěstím obránce Jakub kořínek a mířil dobře do horní poloviny branky, ale gólman Pipek vymrštil vzhůru lapačku.
     
    36:05
    Teď už se karta otočila na svou druhou stranu, v útočném pásmu kombinují hosté z Písku, kteří ale nedokázali zatím zakončit.
     
    36:39
    Hra se rychle stěhuje od jedné brány ke druhé a připomíná přesýpací hodiny.
     
    37:08
    Písek ztratil postavení v útočném území a dopředu už znovu uhánějí rozjetí domácí.
     
    37:29
    Jevgenij Kondratěv si nabruslil do rohu pásma a hledal z něj nádherným pasem před brankovištěm najíždějícího Miroslava třetinu, který byl úplně sám, ale na prudký puk o kousek nedosáhl!
     
    37:52
    Kotouč nebezpečně poskakoval před brankovištěm Písku, ale nikdo z domácích toho nedokázal využít. Hodně důrazný byl Kirill Vlasov.
     
    38:12
    Domácí soubor se snaží hrát trpělivě zezadu a nepustit soupeře do nějakého dalšího samostatného úniku, kterých už Písek několik měl.
     
    38:38
    Přitom Bruslaři využívají každé skulinky v soupeřově defenzivě k tomu, aby se vrhli do rychlého brejku. Teď to předvedl Petr Kuchta, jenž se prohnal jako vichřice po pravém křídle, ale před bránou mu soupeř puk vypíchl.
     
    39:09
    Písek je nyní nastěhovaný u brodské brány a dobrou kombinací se mu daří rozhýbávat defenzivu Bruslařů.
     
    39:26
    Před brankářem Novákem bylo několikrát hodně rušno, ale havlíčkobrodská obrana vše ustála a nedovolila soupeři přesnou dorážku zblízka.
     
    39:55
    Patrik Přidal nabral rychlost na levém křídle, vybruslil si až do kruhu a zápěstím ještě stihl vystřelit. Brankář Pipek si na puku doslova pochutnal a schoval ho v klíně.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Havlíčkův Brod v prostřední části pořádně přiložil pod kotlem a zaslouženě si vypracoval dvoubrankové vedení, když ze samostatného úniku udeřil Kirill Vlasov a nádhernou nahrávku zužitkoval ranou do odkryté brány Lukáš Endál. Hosté několikrát uháněli sami na bránu, ale vylámali si vždy zuby na brankáři Novákovi. Bruslaři vedou před třetí periodou, jež začne zhruba v 18:26, nad Pískem 2:0.
     
    Hráči obou týmů už jsou na ledě, každou chvíli se bude pokračovat v zápasu.
     
    Uvidíme, jak Písek vyrukuje na svého soupeře, protože musí dohánět dvoubrankovou ztrátu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:04
    Miroslav Třetina vyhrál buly na Miroslava Dubna, který tak může z obranné modré čáry založit první útočnou akci třetí periody.
     
    40:23
    Domácí sice puk ztratili a na chvíli se s ním dostali až do středního pásma, ale teď už znovu okupují útočné území a pokoušejí se vystřelit.
     
    40:49
    Domácí ztratili puk a teď už se musí soustředit na bránění, protože Písek kombinuje v blízkosti jejich brány.
     
    41:11
    Exbrodský Pavel Procházka našel zpoza brány krásným pasem svého spoluhráče "zaparkovaného" před bránou, ale ten zblízka trestuhodně minul v dobré pozici bránu!
     
    41:33
    David Ciboch se mezi kruhy nad ničím nerozmýšlel a s pukem rychle naložil. Jeho tvrdá rána skončila v náruči dobře postaveného brankáře Nováka.
     
    41:57
    Jihočeši pokračují v aktivitě a brankář Novák má se svou obranou o práci postaráno. Písek toho zatím nevyužil ke snížení, které by mu hodně pomohlo.
     
    42:10
    Bruslaři bojují o puk v rohu pásma a mohou se s ním dostat na chvíli do bezpečnějších končin hřiště.
     
    42:21
    Bylo z toho však jen vyhození na zakázané uvolnění, po němž se bude vhazovat v kruhu po levé ruce gólmana Nováka.
     
    42:41
    Jiří Ferebauer se ocitl u puku za bránou Havlíčkova Brodu a pokusil se po vykroužení zasunout puk k přední tyčce, ale tam byl Čeněk Novák připravený.
     
    43:06
    Broďáci ztratili puk v útočném pásmu a museli se vydat hned zpátky. Písek však nenaložil s brejkem vůbec dobře a o puk brzy přišel.
     
    43:31
    Miroslav třetina při přečíslení 3 na 1 zavezl puk až do rohu pásma a pěkným pasem poslal puk mezi kruhy na Lukáše Endála, jehož zápěstní střela skončila v Pipkově náruči!
     
    44:00
    Havlíčkův Brod sice nedokázal nebezpečně zakončit, ale vybojoval alespoň vhazování v útočném pásmu.
     
    44:18
    Hosté se začínají směrem dopředu čím dál víc osmělovat a brankář Novák má stále víc a víc práce. Zatím však náporu odolává a drží čisté konto.
     
    44:32
    Kolem brány Bruslařů je stále hodně rušno. Havlíčkův Brod se však snaží co nejlépe hlídat předbrankový prostor, odkud hrozí gólmanu Novákovi největší nebezpečí.
     
    44:58
    Písek i nadále operuje s pukem v útočném pásmu.
     
    45:15
    Kotouč hodně nebezpečně poskakoval před brankovištěm, ale vše vyřešil brankář Novák, který se vydal na krátký výlet ze svého území a puk zalehl.
     
    45:37
    Jakub Suchan z mezikruží tvrdě vypálil, ale vyprášil jen betony gólmana Nováka a z dorážky v mírném úhlu na pravé straně neuspěl ani Jiří Ferebauer, který mířil dobře nahoru, ale našel jen Novákovu lapačku.
     
    45:57
    A pozor, Písek pojede trestné střílení, když byl sražen v úniku k zemi Filip Vlček!
     
    45:57
    Stadionem se nese pokřik "Čéééněk Novák!"! Filip Vlček zamíchal před bránou s pukem a snažil se o kličku, jíž se proslavil Peter Forsberg, ale brankář Novák jeho úmysl přečetl a puk mu holí vypíchl!
     
    46:08
    Hosté už jsou hodně zoufalí a vůbec neví, co mají udělat lépe. Brankář Novák totiž ve svém brankovišti neskutečně čaruje a v těžkých chvílích je svým spoluhráčům velkou oporou!
     
    46:19
    Havlíčkův Brod pod tlakem nerozehrál vůbec dobře a kotouč se doklouzal přes hřiště jen na zakázané uvolnění.
     
    46:41
    Bruslaři rychle přesunuli děj hry na druhou stranu hřiště a z levého kruhu napřáhl Lukáš Endál. Jeho rána si však našla cestu jen do výstroje brankáře Pipka, který číhal u první tyče.
     
    46:57
    Písek se snaží rozehrát, ale má to hodně těžké, protože havlíčkobrodští útočníci aktivně napadají jeho rozehrávku už v jejím počátku.
     
    47:09
    Domácí soubor nakonec vybojoval puk a z mezikruží tvrdě vypálil Kirill Vlasov, který měl hodně času, ale pálil jen nad horní Pipkovu tyčku!
     
    47:29
    Hraje se ve svižném tempu. Broďáci znovu velmi dobře vykombinovali obranu svého soupeře, ale nedokázali celou akci dotáhnout do konce, když už byl puk ve velkém úhlu.
     
    47:58
    Jihočeši se už zabydleli s pukem v útočném pásmu a to je přesně to, co za dvoubrankového manka v této fázi zápasu zoufale potřebují.
     
    48:12
    Písek teď nepředvedl moc dobrou kombinaci v útočném pásmu a po ztrátě puku může kupředu jet znovu Havlíčkův Brod.
     
    48:34
    Teď už je živo znovu u písecké brány, kam Bruslaři posunuli hru z neutrální zóny. Brankář Pipek však nemusel vážněji zasahovat.
     
    48:52
    Soubor z Kotliny pokračuje v aktivitě a Písek se musí i nadále bránit.
     
    49:08
    Před bránou hostů zůstal ležet otřesený Petr Kuchta, ale píšťalka sudího k nelibosti celého stadionu zůstala i tentokrát němá.
     
    49:33
    Havlíčkův Brod hraje v této fázi zápasu ve velké pohodě a bez větších potíží drží dvoubrankové vedení. Písku toho teď dovoluje jen hodně málo.
     
    49:56
    Domácí vyslali v útočném pásmu několik tvrdých střel, ale těm chyběla větší přesnost. Nicméně Bruslaři i nadále drží postavení u gólmana Pipka.
     
    50:12
    Až teď Písek trochu uklidnil hru, když podržel na delší dobu puk ve své moci. Přes zahuštěné střední pásmo, kde domácí dobře zavírají prostor, se však neprobil.
     
    50:42
    Hokejisté z jižních Čech si sice tu a tam proklestí cestu do blízkosti gólmana Nováka, ale Broďáci dobře hlídají předbrankový prostor a se střelami ze stran nebo z větší vzdálenosti nemá strážce brankoviště Bruslařů problémy.
     
    51:09
    Libor Jirků dobře prošel přes brodskou obranu po ose hřiště a zkusil zakončit, ale jeho rána zamířila neomylně doprostřed brány, kde ji dobře postavený brankář Novák ukryl na hrudi.
     
    51:29
    Bojovníci z Kotliny sice ukořistili po tuhém boji ve svém území puk, ale vyhodili ho jen na zakázané uvolnění. Buly po pravé ruce Čeňka Nováka.
     
    51:52
    Písek už znovu obléhá havlíčkobrodskou bránu, zatím chybí častější střelba.
     
    52:02
    Sudí teď odpískal hodně sporné zakázané uvolnění a havlíčkobrodským fanouškům včetně střídačky domácích se tento verdikt ani trochu nelíbí.
     
    52:24
    Havlíčkobrodská obrana obstála i v další zkoušce a rychle přenesla hru dopředu, ale nadějný brejk se zabrzdil a nic z něj nevzešlo.
     
    52:52
    Domácí soubor však stále drží útočné pásmo a to je přesně prostor, kde mu vyhovuje za vedení 2:0 hrát. A čas plyne Písku rychle dál a dál.
     
    53:18
    Havlíčkův Brod vybojoval puk a řítí se s ním znovu dopředu.
     
    53:34
    Jevgenij Kondratěv zkusil naznačit střelu a po rychlém obkroužení brány se snažil puk zasunout k tyčce, ale nestihl to včas a brankář Pipek si poradil.
     
    54:27
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Petr Kuchta nejdřív neuspěl v přečíslení 2 na 1 se svou ranou ze strany, ale akce pokračovala, právě Kuchta našel hůl DAVIDA KOZLÍKA, jehož nahození z velké dálky k překvapení všech skončilo až za Pipkovými zády, tohle už budou mít hosté hodně těžké! Asistence: Petr Kuchta, David Vala.
     
    55:28
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Troufám si říct, že o vítězství Bruslařů je rozhodnuto! Kotouč putoval po ose Josef Kolda – Tomáš Ludvík – LUKÁŠ ENDÁL, posledně jmenovaný se objevil sám před bránou a i když mu střela vůbec nesedla, puk proklouzl smolně brankáři Pipkovi pod betonem až do sítě! Asistence: Tomáš Ludvík, Josef Kolda.
     
    55:52
    A další velká šance domácích! Kirill Vlasov v přečíslení 2 na 1 vzal zodpovědnost na sebe a vypálil z mírného úhlu na pravé straně, ale jen do připraveného brankáře Pipka! Tomáš Ludvík číhal na dorážku marně.
     
    56:10
    Havlíčkův Brod pevně třímá otěže zápasu ve svých rukou a Písek se vůbec nemůže dostat zpět do hry.
     
    56:25
    A další vhazování v pásmu Jihočechů, kteří jsou pod obrovským tlakem.
     
    56:52
    Lukáš Endál byl v úniku faulovaný Janem Sýbkem a pojede trestné střílení!
     
    56:52
    Nakonec chybělo jen pár centimetrů! Lukáš Endál zblízka tvrdě vypálil a zápěstím zacinkal na pravou Pipkovu tyčku!
     
    57:19
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Ťuk, ťuk, ťuk, gól! Havlíčkův Brod teď předvedl dechberoucí ťukes a završil pro hosty potupného bůra! Kirill Vlasov zpoza brány nahrál do kruhu Tomáši Ludvíkovi, jenž celou akci ještě vyšperkoval milimetrově přesným pasem do protějšího kruhu na volného JEVGENIJE KONDRATĚVA, jenž se tvrdou dělovkou z voleje nemýlil! Asistence: Tomáš Ludvík, Kirill Vlasov.
     
    57:49
    Písek se ještě drží v útočném pásmu a snaží se vstřelit alespoň čestnou branku, ale Broďáci jsou po pěti vstřelených brankách v neskutečném laufu.
     
    58:17
    Jihočeši přišli o puk a Havlíčkův Brod v poklidu dovezl puk do útočného pásma.
     
    58:40
    Písek získal puk a rychle se žene do protiútoku.
     
    58:58
    Jan Sýbek se dostal do přečíslení 2 na 1, ale místo nahrávky na Josefa Urbance to vzal na sebe a prověřil tvrdou ranou pozornost brankáře Nováka!
     
    59:10
    Kotlina už pěje vítězné chorály, o vítězství Havlíčkova Brodu už nikdo z fanoušků ani trochu nepochybuje.
     
    59:50
    David kozlík se ještě probil do předbrankového prostoru a zkusil zblízka zasunout puk za Pipkova záda, ale neuspěl!
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec, Havlíčkův brod se raduje po fantastickém výkonu z přesvědčivého vítězství 5:0, když ve třetí třetině udeřili Lukáš Endál, který vstřelil svou druhou branku, David Kozlík a Jevgenij Kodnratěv. Ode mě je to pro dnešek vše, s informací, že v Kotlině ještě probíhá závěrečná děkovačka, se s vámi loučím a přeji vám hezký zbytek večera. Na shledanou!
     
    Zápas sledovalo 495 fanoušků. (19:05:33)

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 24. Vlasov (Kondratěv, Ludvík), 26. Endál (Třetina), 55. Kozlík (Kuchta, Vala), 56. Endál (Ludvík, Kolda), 58. Kondratěv (Ludvík, Vlasov)


    BK Havlíčkův Brod: Č. Novák (Zvolánek) – Vala, Duben "A", Kořínek, Mendl, Kolda, Loginovskij, Pecen – Přidal, Třetina "C", Endál – Ludvík, Vlasov, Kondratěv – Kozlík, Havel, Kuchta – Kraučuk, Cejpek, Hlídek.
    Trenéři: Aleš Totter a Ladislav Fixa.

    IHC Králové Písek: Pipek (Panec) – Procházka "C", Jirků, Hřebíček, Hanus, Hrubý, R. Volf, Koutenský – Mošovský, Sýbek "A", Vlček, Urbanec, Růžička "A", Ciboch, Bernad, Suchan, Ferebauer, J. Volf, V. Novák.

    Rozhodčí: Petr Přikryl – Drahomír Vožda, Michal Zedník

    Diváci: 495
    thejrc.org