Trnava – Spišská N. Ves 2:3 (po pr.) | Lipt. Mikuláš – Topoľčany 2:1 (kon.) | Humenné – Prešov 2:0 (pře.)
Bardejov – Nové Zámky 4:2 (kon.) | Senica – Detva 2:4 (kon.) | Pov. Bystrica – Michalovce 2:4 (kon.)
konec
HK 95 Považská Bystrica
2:4 (0:2, 2:2, 0:0)
HK DUKLA Ingema Michalovce
sk Pátek 16.10.2015, 18:001. liga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Súboj Považskej Bystrice s Michalovcami má jasného favorita. Hostia zo Zemplína majú omnoho lepšie tabuľkové postavenie a svoju dominanciu nad svojím dnešným súperom potvrdili hneď v prvom kole, keď na domácom ľade dnešného súpera deklasovali vysoko 13:0. Domáci hokejisti tak dnes majú svojmu súperovi čo vracať.
    Považskej Bystrici ale patrí v tabuľke predposledná jedenásta priečka so ziskom 8 bodov a dnes to bude mať proti produktívnej Dukle Michalovce veľmi náročné. Východniari disponujú druhou najlepšou ofenzívou v lige s 54 strelenými gólmi a svoju povesť budú kanonieri hostí chcieť potvrdiť aj v dnešnom zápase, ktorý sa začína o osemnástej hodine. Ak sa Michalovčanom dnes podarí uspieť, ak jeho súperi nezískajú potrebný počet bodov, z šiestej priečky sa môžu po trojbodovom zisku posunúť na štvrté miesto.
     
    Úvodné zostavy:

    HK 95 Považská Bystrica: Kompas – Hriňa, Filo, Prášek, Mravec, Dubeň, Majerčík, Teska – Hudec, Koleda, Važan – Čičala, Paleček, Ligas – Kubín, Holák, Rosenberg – Švantner, Lokaj. Tréner: Ľuboš Meszároš

    HK Dukla Michalovce: Okoličány – Šangin, Hančák, Urban, Voronov, Boboš, Buraľ, Dolgoš – Banovský, Klouda, Faith – Salnikov, Drotár, Lučnikov – Čížek, Huňady, Fedorko – Hinďoš, Gavura, Schnelly. Tréner: Štefan Tóth

    Rozhodca: Švajka – Peterka, Tvrdoň.
     
    O necelých desať minút sa začne duel medzi Považskou Bystricou a Michalovcami. Hosťujúci celok je miernym favoritom súboja, no domáci mančaft už neraz potvrdil, že dokáže hrať vyrovnanú partiu prakticky s kýmkoľvek. Úvodné buly je naplánované na 18:00 hod. Hlavným rozhodcom dnešného stretnutia je pán Slavomír Švajka. Asistovať mu na čiarach budú Lukáš Peterka a Peter Tvrdoň.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    0:12
    A dnešný duel sa práve začal. Považská Bystrica má čo hosťom odplácať. V prvom kole odchádza s Michalovcami s poriadnym "nákupom," keď prehrala 13:0.
     
    0:23
    A hneď v úvode zápasu si hosťujúci hráči zahrajú presilovú hru. Filip Hudec podrazil protihráča a úderná ofenzíva Dukly tak dostáva prvú príležitosť na skórovanie.
     
    1:12
    Michalovce sa s 20,83-percentnou úspešnosťou na presilových hrách radia v tejto štatistike na druhé miesto za lídra z Nových Zámkov. Početnú výhodu o jedného muža ale zatiaľ v úvode stretnutia nedokážu využiť.
     
    2:23
    A domáci už hrajú v plnom počte, Michalovce nevyužili vynikajúcu príležitosť ujať sa vedenia hneď v prvých minútach zápasu.
     
    3:12
    Po prvej presilovej hre v zápase, ktorú Michalovčania nevyužili sa tak tímy dlhší čas ocitli na ľadovej ploche v hre piatich proti piatim a zatiaľ sa len oťukávajú.
     
    3:52
    Oba tímy ale už vyslali na súperovho brankára niekoľko pokusov, úvod tretiny ale kvôli oslabeniu Považskej Bystrice patril predovšetkým hosťom.
     
    4:32
    Tentoraz ale budú mať výhodu presilovej hry aj domáci. Na trestnú lavicu si sadá pilier defenzívy Michaloviec Daniel Hančák za podrazenie.
     
    5:11
    Domáci hráči zatiaľ nedokážu využiť početnú výhodu o jedného muža, no k dispozícii majú ešte vyše jednu minútu presilovej hry.
     
    5:26
    To už ale neplatí. Na trestnej lavici Hančáka doplní Patrik Huňady, ktorý bol za hákovanie potrestaný dvojminútovým trestom.
     
    5:32
    Považská Bystrica tak bude mať teraz k dispozícii 60 sekúnd presilovú hru piatich proti trom.
     
    6:12
    Defenzíva hostí ale odoláva náporu Považskej Bystrice a úspešne sa bráni v trojici.
     
    6:32
    Daniel Hančák už naskočil na ľad a Považská Bystrica tak nevyužíva početnú výhodu o dvoch hráčov. Na trestnej lavici ale stále sedí Huňady a domáci hokejisti majú k dispozícii stále presilovú hru.
     
    7:26
    Domáci hokejisti ale potvrdili slabučkú 10,26-percentnú úspešnosť na presilových hrách a po vylúčeniach Hančáka a Huňadyho je v Považskej Bystrici stále bezgólové skóre.
     
    8:40
    Hostia po dlhom bránení sa zmobilizovali sily a pomaly sa opäť dostávajú do tempa a snažia sa čo najčastejšie ohrozovať bránu mladého Erika Kompasa.
     
    9:07
    Dukla Michalovce dala gól!
    A mladý brankár prvýkrát v zápase kapituluje. Skóre zápasu otvára skúsený útočník Martin Drotár, ktorý zužitkoval prihrávku Andreva Salnikov a posiela hostí do vedenia.
     
    10:25
    Michalovce prečkali oslabenie o dvoch hráčov, gólman Dávid Okoličány si udržal čistý štít a napokon Dukla udrela v dueli ako prvá a do druhej desaťminútovky úvodnej tretiny tak vstupuje s jednogólovým náskokom.
     
    11:19
    Celok Dukla Michalovce je v dnešnom súboji favoritom stretnutia, čo zatiaľ potvrdzuje aj na ľade. Domáci hráči nedokázali potrestať nedisciplinovanosť zverencov Štefana Tótha a tak od úvodu stretnutia musia dobiehať jednogólové manko.
     
    12:48
    V bráne domácich stojí neskúsený mladučký gólman Erik Kompas, ktorý tento rok dovŕšil vek 20 rokov a vzhľadom k svojmu postu je vzhľadom k súčasnému brankárskemu trendu nezvyčajne nízky – meria len 176 centimetrov.
     
    13:32
    Dukla Michalovce tak bude chcieť s určitosťou využiť neskúsenosť mladého gólmana. Na súpiske hostí nájdeme niekoľko ostrieľaných harcovníkov, ktorí majú za sebou desiatky sezón v najvyššej slovenskej hokejovej súťaži.
     
    14:25
    Považská Bystrica síce v prvom kole prehrala s Michalovcami 13:0, no dnes nebude chcieť predať svoju kožu lacno. Už niekoľkokrát ohrozila súperovu bránu a všetko nasvedčuje tomu, že to od nej ešte nebolo všetko.
     
    15:52
    Michalovce sú v prvej tretine lepším a aktívnejším tímom a zaslúžene vyhrávajú o jedne gól. Defenzíva domácich ale zatiaľ náporu hostí odoláva.
     
    16:59
    Hostia si opäť vypracovali viacero veľmi dobrých streleckých príležitostí a domáci hráči môžu byť s výsledkom 0:1 zatiaľ veľmi spokojní.
     
    18:00
    Dukla Michalovce dala gól!
    To už ale neplatí. Druhý gól Michaloviec v zápase strieľa Patrik Huňady, ktorému pri presnom zásahu asistovali Peter Čížek a Vladimír Urban. Presne 120 sekúnd pred koncom úvodnej tretiny tak hostia strieľajú súperovi nepríjemný gól do šatne.
     
    18:45
    Považskou Bystricou inkasovaný gól teraz poriadne otriasol. Na úvodnú dvadsaťminútovku by zrejme domáci najradšej zabudli. Najprv nedokázali využiť takmer minútovú presilovú hru o jedného hráča, aby vzápätí po vypršaní trestov Michaloviec inkasovali prvý gól. Teraz gólman Kompas vyberá puk z brány druhýkrát a to krátko pred odchodom do šatní.
     
    19:12
    Považská Bystrica sa v závere tretiny snaží odpovedať na druhý gól Michaloviec, no všetko nasvedčuje tomu, že skúsený hosťujúci celok si svoje vedenie udrží.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    V prvej tretine sa tak viac darilo hosťom z Michaloviec, ktorí vedú nad domácou Považskou Bystricou 0:2 a dávajú jasne najavo, že ich jedinou ambíciou v zápase je zisk plného počtu bodov. Do streleckých listín sa zatiaľ zapísali Drotár a Huňady. Považská Bystrica bude musieť zmeniť taktiku, pretože úvodná dvadaťminútovka bola jasne v réžii hostí.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:15
    Situáciu z úvodnej tretiny sa opakuje. Hneď po niekoľkých sekundách sa domáci dopúšťajú faulu a Michalovce budú hrať presilovú hru. Jaroslav Filo si bude odpykávať dvojminútový trest za podrazenie.
     
    21:41
    Dukla Michalovce dala gól!
    Michalovčania potvrdili fakt, že presilové hry im skutočne svedčia a tretí gól do siete Považskej Bystrice strieľa najlepší kanonier hostí Tomáš Banovský po spolupráci s dvorným nahrávačom Petrom Kloudom a bekom Danielom Hančákom.
     
    22:12
    Hostia sa tak hneď v úvode druhého dejstva opäť o niečo viac priblížili k víťazstvu a v ďalšom priebehu im stačí umne udržiavať priaznivý trojgólový náskok.
     
    23:05
    Michalovčania tak hneď v úvode druhej tretiny potrestali vylúčenie Fila a zdá sa, že kráčajú za víťazstvom v dnešnom súboji.
     
    23:47
    Považská Bystrica dala gól!
    Plány hostí o zisku troch bodov sa ale snaží narušiť Tomáš Kubín, ktorý po spolupráci s Lukášom Dubňom znižuje skóre zápasu na 1:3.
     
    24:11
    A Matej Hinďoš sa teraz previnil hákovaním a domácim hráčom dáva dokonalú príležitosť streliť kontaktný gól.
     
    25:05
    Domáci hráči dokázali bleskovo reagovať na tretí puk v sieti gólmana Kompasa a zásluhou Kubína okamžite skórovali. Teraz majú v presilovej hre skvelú príležitosť dostať sa k súperovi na rozdiel jedného gólu.
     
    25:50
    Do konca početnej výhody o jedného muža domácich hráčov už ale neostáva veľa času a všetko nasvedčuje tomu, že faul Hinďoša ostane nepotrestaný.
     
    26:11
    Hostia hrajú v plnom počte, Považská Bystrica nevyužila ani tretiu presilovú hru v tomto zápase.
     
    27:34
    Hostia síce prečkali vylúčenie Hinďoša a neinkasovali, no opäť sa budú musieť brániť. Svoj druhý dvojminútový trest v dnešnom súboji si ide na trestnú lavicu odpykať Patrik Huňady, tentoraz sa dopustil nedovoleného bránenia.
     
    28:32
    Presilová hra domácich ale trvala necelú minútu. Na trestnú lavicu odchádza strelec jediného gólu domácich Tomáš Kubín, ktorý chcel vybojovať pre svoj tím presilovú hru o dvoch hráčov, no jeho teatrálnemu pádu rozhodca neuveril a vylúčil ho za filmovanie.
     
    28:40
    Nasledovať tak bude necelá minúta hry 4 proti 4, ktorá by mohla vyhovovať technicky vyspelejším Michalovciam.
     
    29:34
    Dukla ale nedokázala využiť väčší priestor na ľade na strelenie gólu, no Patrik Huňady sa už vracia na ľad a Michalovce budú mať k dispozícii 62-sekundovú presilovú hru.
     
    30:31
    Za nami je polovica zápasu, po ktorej hosťujúci Michalovčania vedú 1:3. Domáci hráči majú ale dostatok času na to, aby sa dotiahli na svojho súpera a snažili sa strhnúť víťazstvo v dnešnom stretnutí na svoju stranu.
     
    31:14
    Hostia majú v druhej desaťminútovke prostrednej časti pohodlný dvojgólový náskok, ktorý si určite budú chcieť udržať až do záverečnej sirény. Považská Bystrica ale nedávno skórovala a je pri chuti.
     
    32:53
    Považská Bystrica dala gól!
    A hostia opäť inkasujú! Považská Bystrica strieľa svoj druhý presný zásah v zápase. O kontaktný gól sa postaral Patrik Ligas, ktorému pri góle asistovali Tomáš Čičala a Tomáš Paleček.
     
    33:24
    Nádej domácich hráčov na zisk bodov tak opäť žije, hoci to tak v úvode druhej tretiny po góle Banovského, ktorý zvyšoval na 0:3 vôbec nevyzeralo.
     
    34:37
    V záverečnej päťminútovke druhej tretiny tak oba tímy majú o čo bojovať. Zatiaľ čo domáci hráči sa budú snažiť o perfektný zvrat v zápase a budú chcieť vyrovnať, Michalovčania sa budú snažiť prinavrátiť si dvojgólové vedenie.
     
    35:22
    Hostia ale pôsobia pokojným dojmom a aktuálne sa snažia o strelenie štvrtého gólu v zápase.
     
    36:52
    To sa ale zatiaľ Michalovčanom nedarí. S priebehom druhej tretiny ale rozhodne nie sú spokojní, keďže prišli o trojgólový náskok a v závere prostrednej časti bojujú o udržanie jednogólového vedenia.
     
    37:41
    Dukla Michalovce dala gól!
    Hostia štvtýkrát v zápase skórujú. Strelecky sa teraz presadil skúsený útočník Juraj Faith, ktorého spolupráca s Tomášom Banovským prinavracia Michalovciam dvojgólové vedenie.
     
    38:12
    Michalovčania tak podobne ako v úvodnej tretine strieľajú Považskej Bystrici gól do šatne, čo môže domácich hráčov výrazne rozhodiť.
     
    39:00
    Do konca druhej tretiny ostáva jedna minúta.
     
    39:42
    Hostia v závere prostrednej časti kontrolujú svoje dvojgólové vedenie.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V druhej tretine sa Michalovčania okamžite presadili a k dispozícii mali skvelý trojgólový náskok. Domáci hráči sa ale pozviechali, po góloch Kubína a Ligasa sa dostali na dostrel hostí, no nepríjemný gól do šatne strelil Bystričanom hosťujúci Juraj Faith, po ktorého zásahu šla Dukla do kabín s pohodlným dvojgólovým náskokom.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:20
    Záverečná tretina sa začala, hostia do nej vstupujú s pohodlným dvojgólovým náskokom.
     
    41:10
    Považská Bystrica má posledných dvadsať minút na to, aby niečo spravila s nepriaznivým výsledkom. Michalovčania prakticky od začiatku zápasu kráčajú za víťazstvom.
     
    42:24
    Hostia z Michaloviec sú zjavne nespokojní s dvojgólovým náskokom a stále sa snažia ohrozovať súperovu bránu.
     
    43:51
    Domáci hokejisti potrebujú čo najskôr streliť kontaktný gól, inak to budú mať v záverečnej fáze stretnutia omnoho ťažšie.
     
    44:01
    Jaroslav Filo si ale na svoje konto pripisuje druhý dvojminútový trest v dnešnom súboji. Tentoraz sa dopustil nedovoleného bránenia. Michalovce budú mať k dispozícii dvojminútovú presilovú hru.
     
    45:27
    Hostia majú skvelú príležitosť streliť svoj piaty gól v zápase a potvrdiť tak dnešnú dominanciu. Zatiaľ sa však Dukle nedarí strelecky sa presadiť, Filo bude sedieť na trestnej lavici ešte 34 sekúnd.
     
    46:01
    Domáci bek je späť v hre, Michalovčania nevyužili príležitosť na spečatenie víťazstva.
     
    46:58
    Nevyužitá početná výhoda ale hostí až tak mrzieť nemusí. Záverečná tretina sa blíži k svojej druhej časti a Michalovce stále vedú o dva góly.
     
    47:35
    Považskú Bystricu môžu mrzieť nevyužité šance v presilových hrách. Michalovčania si odpykali už štyri dvojminútové tresty.
     
    48:07
    Považská Bystrica v prostrednom dejstve dokázala streliť dva góly behom necelých ôsmich minút, o rovnaký výkon sa bude snažiť aj v závere stretnutia.
     
    49:39
    A ďalšia príležitosť domácich na strelenie kontaktného gólu. Martin Drotár odchádza na trestnú lavicu za držanie.
     
    50:21
    Aby toho nebolo málo. K spoluhráčovi na trestnej lavici sa teraz pridáva aj Alexej Voronov, ktorý sa previnil hákovaním.
     
    50:50
    Považská Bystrica má tak k dispozícii početnú výhodu o dvoch hráčov a má jedinečnú príležitosť vrátiť sa do zápasu.
     
    50:59
    Nervozita na ľade by sa dala krájať. Tentoraz sa do šarvátky dostali Jaroslav Filo s Danielom Hančákom.
     
    50:59
    Rovnako ako domáci bek Filo, aj hosťujúci Daniel Hančák odchádza na trestnú lavicu.
     
    51:43
    Považská Bystrica mala k dispozícii početnú výhodu o dvoch hráčov, no ani tú nedokázala využiť a strelecky sa v presilových hrách dnes veľmi trápi.
     
    52:01
    Svoju dnešnú chabú bilanciu z presilových hier môžu domáci vylepšiť po ďalšom vylúčení hosťujúceho hráča. Tentoraz si za hru so zdvihnutou hokejkou na trestnú lavicu sadá Martin Boboš.
     
    53:10
    Domáci hokejisti sa stále nedokážu strelecky presadiť a veľa času im na vyrovnanie už neostáva. Výborný výkon medzi tromi žrďami Michaloviec navyše podáva Dávid Okoličány.
     
    54:01
    A Michalovce už hrajú v plnom počte, Boboš sa vrátil na ľad a Považská Bystrica nevyužila ďalšiu presilovú hru.
     
    55:12
    Do konca duelu ostáva necelých päť minút a všetko nasvedčuje domu, že hostia z Michaloviec dokráčajú za plným trojbodovým ziskom.
     
    56:38
    Na výsledkovej tabuli čas rýchlo uteká, čoskoro sa začnú posledné tri minúty stretnutia, v ktorom Michalovce naďalej vedú v Považskej Bystrici 2:4.
     
    57:16
    Domáci hokejisti si zbytočne komplikujú situáciu! Za vrazenie na mantinel je na dve minúty vylúčený Lukáš Dubeň.
     
    58:52
    Pomer síl na ľadovej ploche sa vyrovná, domáci hráči teda budú mať viac priestoru, aby ešte skúsili zápas zdramatizovať. Vylúčenie prichádza na michalovskej strane, kde hráčska lavička inkasuje trest za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche.
     
    59:10
    Považská Bystrica bude hrať 6 sekúnd dokonca v trojici! Tomáš Paleček inkasuje dvojminútový trest za sekanie.
     
    59:16
    Domáci hokejisti už hrajú vo štvorici, v rovnakom počte sú aj ich súperi. Do konca riadnej hracej doby ostávajú posledné desiatky sekúnd.
     
    Koniec zápasu.
     
    Michalovce napokon dokázali zdolať Považskú Bystricu 4:2. Vďačiť za to môžu predovšetkým výbornej úvodnej tretine, v ktorej si vypracovali dvojgólový náskok a napokon ho udržali až do konca stretnutia. Dukla tak víťazstvom na ľade nepríjemnej Považskej Bystrice potvrdzuje svoje vysoké ambície v novej sezóne. Hostia vďačia za víťazstvo predovšetkým svojim najväčším oporám z prvej útočnej formácie, ktorú možno pokojne označiť za jednu z najlepších útokov v I. lige v sezóne 2015/2016. Považská BYstrica sa za predvedený výkon vôbec nemusí hanbiť, chýbalo jej taktiež trochu väčšie šťastie v koncovke. Michalovce si tak vezú domov tri body po výsledku 2:4. Ďakujeme za pozornosť a prajeme pekný zvyšok večera. (21:08:22)

    Dávid Lech

    Branky a nahrávky: 24. Kubín (Dubeň), 33. Ligas (Čičala, Paleček) – 10. Drotár (Salnikov), 18. Huňady (Čížek, Urban), 22. Banovský (Klouda, Hančák), 38. Faith (Banovský)


    HK 95 Považská Bystrica: Kompas – Hriňa, Filo, Prášek, Mravec, Dubeň, Majerčík, Teska – Hudec, Koleda, Važan – Čičala, Paleček, Ligas – Kubín, Holák, Rosenberg – Švantner, Lokaj. Tréner: Ľuboš Meszároš
    HK DUKLA Ingema Michalovce: Okoličány – Šangin, Hančák, Urban, Voronov, Boboš, Buraľ, Dolgoš – Banovský, Klouda, Faith – Salnikov, Drotár, Lučnikov – Čížek, Huňady, Fedorko – Hinďoš, Gavura, Schnelly. Tréner: Štefan Tóth

    Rozhodčí: Švajka – Peterka, Tvrdoň

    Diváci: 108
    bahis siteleri