Univerzita Hradec Králové – Univerzita Pardubice 5:4 (po pr.)
po prodl.
Univerzita Hr. Králové
5:4 (2:1, 1:3, 1:0 - 1:0)
Univerzita Pardubice
Čtvrtek 22.10.2015, 17:30 • Zimní stadion Hradec Králové • Derby univerzit
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Z Hradce Králové přeji všem hokejovým fanouškům hezký podvečer.
     
    Psal se datum 8.10.2014 a v Pardubicích se uskutečnilo historicky první univerzitní derby. Po více než roce se historie opakuje! Dlouho očekávaný zápas mezi Univerzitou Hradec Králové a Univerzitou Pardubice v hradecké FORTUNA aréně je již za dveřmi.
     
    Východočeská univerzitní bitva poutá pozornost i v těch nejvyšších hokejových kruzích. Zatímco patronem loňského ročníku byla brankářská legenda Dominik Hašek, úvodní buly letos obstarají populární sportovní komentátoři Martin Hosták a David Pospíšil.

    Hokejoví experti však nebudou zdaleka jedinými známými osobnostmi, které se pod Bílou věží představí. Po skončení utkání bude v malé hale následovat afterparty, na níž se svou hudební produkcí vystoupí dvojice Paulie Garand & Kenny Rough. Samotným zápasem tak zábava u soutoku řek Labe a Orlice zdaleka nekončí!
     
    Mladíci z Pardubic mají pro nadcházející zápas jediný cíl. Oplatit svým rivalům porážku z předchozího ročníku! Hradecká univerzita zvítězila v ČEZ Aréně vysoko 6:3 a kapitán Jiří Janoušek obdržel z rukou rektora UHK putovní pohár. Hradečtí vysokoškoláci však udělají vše pro to, aby trofej svého majitele neměnila.

    Nicméně blyštivý pohár není jedinou motivací, která požene oba celky za vítězstvím. Na loňský duel dorazilo úctyhodných 2 657 diváků složených především ze spolužáků a kamarádů! Hradecký Jiří Janoušek se navíc nechal slyšet, že návštěva pod Bílou věží by měla být ještě vyšší. Před takovou kulisou nechce prohrát nikdo!
     
    Je zřejmé, že před bouřlivým hledištěm si hokejisté nic nedarují a rozhodně se nebude jednat o nějaké přátelské utkání. Ostatně v tomto duchu se k derby vyjádřili i kapitáni obou celků.

    „Jako srandu to určitě nebereme. Podle mě si dost lidí myslí, že hrajeme nějaký pouťový zápas, exhibici nebo přátelák. Ale tak to rozhodně není. Už vloni bylo vidět stoprocentní nasazení, obě strany chtěly vyhrát," burcuje před utkáním své ovečky hradecký Jiří Janoušek.

    „Budeme se snažit diváky, kteří se přijdou na zápas podívat, potěšit pohledným hokejem, a možná i nějakou bitkou jako v prvním ročníku," přislibuje divákům nositel slavného hokejového jména, pardubický Marek Hemský.

    O tom, že by na slova kapitána z města perníku mohlo dojít, svědčí i nominace. Oba aktéři loňského souboje, hradecký Lukáš Budínský a pardubický Martin Petružálek, opět nechybí v univerzitních výběrech! Při loňské pěstní výměně názorů měl navrch Petružálek. Chystá urostlý obránce z UHK svému soupeři vendetu?
     
    Jelikož vidina akademického vládce východních Čech je atraktivní pro obě univerzity, odpovídají tomu i soupisky. Nechybí v nich hráči se zkušenostmi z Tipsport Extraligy, či hokejisté, kteří si prošli mládežnickými reprezentačními výběry.
     
    Na hradecké straně by měl tvrdit muziku René Piegl, urostlý obránce extraligového Mountfieldu. Dvacet jedna zápasů v nejvyšší tuzemské soutěži, navrch jedna branka za reprezentační výběr U20, to dělá z talentovaného beka oporu UHK v defenzivních řadách. Extraligovou atmosféru zažil v dresu Mountfieldu také Jan Berger.

    V reprezentačním dresu České republiky se kromě Reného Piegla objevili v různých věkových kategoriích i Michal Procházka, Martin Bartoň a Lukáš Bureš.

    Mezi základní stavební kameny mužstva patří rovněž kapitán Jiří Janoušek, který působí coby asistent trenéra u mladšího dorostu extraligového Mountfieldu. Trenérská branže není cizí ani pro Patrika Stehna, jenž má pod Bílou věží na povel hokejisty třetí a čtvrté třídy.
     
    Největší oporou města perníku by měl být talentovaný obránce extraligového Dynama Pardubice Jan Zdráhal. Spolehlivý zadák odehrál v elitní soutěži 43 utkání, přičemž si dokázal připsat i tři asistence. Hned sedmkrát se také objevil v reprezentačním výběru U20.

    Zdaleka nejzkušenějším reprezentantem je však obránce Patrik Lenoch. Sedm zápasů odehrál v kategorii U16 a dalších osmnáct duelů přidal ve výběru U18, ve kterém zaznamenal také jednu branku! Dalším hokejistou, který prošel českou reprezentací, je Marek Hemský.

    Do pardubické klece by se mohl postavit Petr Lochman, jenž odchytal za tým ILHK Hradec Králové celou řadu utkání v extralize inline hokeje.
     
    Úvodní sestavy:

    Univerzita Hr. Králové: Bernart (Jeschke) – Chaloupka, Piegl, Budínský, Pecen, Pánek – Berger, Valášek, Stehno, Procházka, Bartoň, Lukáš Bureš, Michal Bureš, Hlavatý, Janoušek "C", Křečan, Macháň, Plíhal, Bohdanecký. Trenéři: Martin Hosták, Petr Picka.

    Univerzita Pardubice: Čáp (Lochman) – Zdráhal, Bažant, Škvor, Lenoch, Tvrdík, Zajíček, Petružálek – Hemský "C", Kastner, Karásek, Šťastný, Panna, Srpek, Patrik Moučka, Zelinger, Šimončič, Jaroslav Moučka. Trenér: David Pospíšil..
     
    Do začátku utkání zbývá ještě několik minut, avšak příznivci obou univerzit o sobě dávají vědět už nyní! Zatímco mladíky UHK podporují jejich spolužáci potleskem, fanoušci z města perníku fandí za pomoci pronikavého zvuku vuvuzel!
     
    Tribuny Fortuna arény se stále zaplňují a již nyní je jasné, že nás čeká duel v nesmírně bouřlivé atmosféře!
     
    Krátce před úvodní buly je zpovídán trenér Pardubic David Pospíšil, který neopomněl vyzdvihnout výbornou tréninkovou morálku svých svěřenců, především v pozdních nočních hodinách po vzoru Jaromíra Jágra. Je však více než diskutabilní, na jakých stanovištích tréninkové jednotky probíhaly.

    Následuje i lodivod UHK Martin Hosták. Ten vidí velkou výhodu svého celku v tom, že drtivou většinu svých hráčů vedl v žákovských kategoriích na hradeckém kluzišti a ví tak, co může od hráčů očekávat.
     
    Za mohutného aplausu hostujících fanoušků jsou na ledové ploše představováni hokejisté z Pardubic.
     
    Podobně vřelého přivítání se od hradeckých příznivců dostalo také domácímu celku.
     
    Slavnostní buly je vhozena z rukou univerzitních rektorů.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:20
    Hosté vyhráli buly a nahozeným kotoučem se dostali do útočného pásmu. Hradečtí se osvobozují pouze za cenu zakázaného uvolnění.
     
    00:40
    Samotný úvod zápasu naznačil, v jakém duchu se bude hrát. Hned v první minutě se hráči obou celků počastovali několika tvrdými zákroky.
     
    01:37
    Pardubický brankář Čáp nepředvedl zrovna jistou rozehrávku a přihrál přímo na hůl Pánka, který vybídl ke skórování Lukáše Bureše. Čáp se však stihl přemístit a zabránit brance.
     
    02:11
    Univerzita Pardubice vstřelila branku! V samotném úvodu zápasu se hokejisté z Pardubic ujímají vedení. Matěj Bažant našel krásnou přihrávkou MARTINA SRPKA, který v samostatném úniku vyzrál kličkou na Bernarta. Asistence: Matěj Bažant.
     
    03:03
    Na steč vyrazil Valášek, k nebezpečnějšímu zakončení se však propracovat nedokázal.
     
    03:52
    Hosté kontrolují kotouč na útočné polovině hřiště a prozatím jsou aktivnějším celkem.
     
    04:24
    Za příliš mnoho hráčů na ledě si odsedí dvě minuty pardubický Martin Srpek.
     
    05:03
    Domácí rozjeli kombinaci v útočném pásmu, na jejímž konci bylo nepřesné zakončení Piegla od modré čáry.
     
    06:06
    Pardubičtí drží kotouč na útočné polovině. Úvodní početní výhoda se UHK nedaří.
     
    06:24
    Hosté v plném počtu.
     
    07:14
    Nepřesnost v pardubické rozehrávce stěhuje hru před branku Čápa.
     
    07:23
    Nahozený kotouč od mantinelu skryl hostující gólman spolehlivě ve výstroji.
     
    07:27
    Ve výborné střelecké pozici se ocitl Patrik Stehno, který volil přízemní střelu mezi betony Čápa. Pracovní nástroj Čápa však zafungoval na jedničku a Pardubice jsou i nadále ve vedení.
     
    08:52
    Možnost k vyrovnání skóre dostávají domácí při další přesilové hře. Na dvě minuty za sekání je vyloučen Matěj Bažant.
     
    09:16
    Kapitán Janoušek se ujal rozehrávky a kotouč se po jeho přihrávce dostal až na modrou čáru, odkud nebezpečně pálil Pánek.
     
    10:08
    Nahození Piegla zastavuje za svou brankou Čáp a hosté vyhazují.
     
    10:38
    Pardubický brankáře je od počátku utkání v plné permanenci, prozatím však působí velice jistým dojmem.
     
    10:52
    Hosté v plném počtu.
     
    11:29
    Zásluhou přesilových her si UHK vytvořilo optickou převahu, avšak hosté podnikají nebezpečné brejky, na které si budou muset dát domácí velký pozor.
     
    12:09
    Extraligou ostřílený obránce Jan Zdráhal prověřil Bernartovu pozornost střelou z pravého kruhu. Brankář se zkušenostmi z juniorské extraligy však zasáhl pravým betonem.
     
    13:00
    Univerzita Hradec Králové vstřelila branku! Hradečtí hokejisté zcela po zásluze vyrovnávají. Tvrdý projektil Petra Chaloupky od modré čáry šikovně tečoval za záda brankáře PATRIK STEHNO. Asistence: Petr Chaloupka, Milan Valášek.
     
    13:32
    Dvě minuty za podražení si odsedí hradecký útočník Pavel Hlavatý.
     
    15:08
    Hostům dělá velké potíže usídlit se v útočném pásmu. Když už se jim to přeci jen podařilo, nepřesnost v rozehrávce umožnila domácím vyhodit kotouč.
     
    15:38
    Domácí v plném počtu.
     
    15:39
    Další vyloučení, tentokrát si dvě minuty odsedí pardubický Jaroslav Moučka.
     
    16:08
    Ve vlastním oslabení přebruslil hradeckou obranu Hemský a ujížděl sám na Bernarta. Pardubický kapitán volil kličku do bekhendu, avšak strážce domácí svatyně se zaskvěl zákrokem z říše snů a podržel svůj tým.
     
    17:18
    Hradeckým hokejistům se hra v početní výhodě vůbec nedaří a musí se při ní soustředit především na bránění!
     
    17:39
    Hosté v plném počtu.
     
    18:15
    Šikovným úhybným manévrem se Lukáš Bureš zbavil hned dvou dotírajících obránců, svou přihrávkou však nedokázal najít žádného ze spoluhráčů.
     
    18:34
    Pardubický kapitán Petružálek počastoval u mantinelu tvrdým zákrokem Patrika Stehna.
     
    19:20
    Výborné zákroky předvedli brankáři na obou stranách kluziště. Nejprve kryl vyrážečkou střelu Bernart, následně Čáp vychytal ve velké šanci Valáška.
     
    19:37
    Univerzita Hradec Králové vstřelila branku! UHK otáčí vývoj zápasu ve svůj prospěch! Martin Procházka našel chirurgicky přesnou přihrávkou na modré PETRA CHALOUPKU. Hokejista druholigového Trutnova si nedělal žádné potíže a dělovkou propálil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Michal Procházka.
     
    19:50
    Hosté jsou sice v držení kotouče, avšak nezdá se, že by si měli vytvořit nějakou příležitost k zakončení.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dějství dnešního derby je minulostí. Spokojenější mohou být prozatím hokejisté UHK, kteří dokázali odpovědět na úvodní branku Martina Srpka dvěma brankami. O tu vyrovnávací se postaral Patrik Stehno, do vedení poslal domácí aktivní Petr Chaloupka.
     
    Jestli bych měl z první dvacetiminutovky univerzitního derby něco vypíchnout, byla by to rozhodně atmosféra. Myslím si, že takovou kulisu by mohli aktérům dnešního zápasu závidět i hokejisté na mnohých extraligových stadionech!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:07
    Hosté úspěšnější na bodu pro vhazování a Kastner vyráží do útoku.
     
    20:35
    Velký přehled ve hře a notnou dávku drzosti předvedl divákům Jan Berger, který nikým nejištěný ukázkovou stahovačkou před vlastním brankářem obelstil dotírajícího útočníka.
     
    21:29
    V přečíslení dva na jednoho ujeli Křečan s Bartoněm, prvně jmenovaný volil zakončení, avšak Čáp byl pozorný a zasáhl vyrážečkou.
     
    21:56
    Za vražení je na dvě minuty vyloučen hradecký Bartoň.
     
    22:20
    Univerzita Pardubice vstřelila branku! Hosté z města perníku využívají přesilovou hru a vyrovnávají. Krásnou individuální akcí se o to postaral JAROSLAV MOUČKA. Ten přebruslil půl kluziště a střelou z mezikruží propálil Bernarta. Bez asistence.
     
    23:18
    Výborný zákrok Bernarta proti střele z prostoru mezi kruhy. Pardubice vstoupily do druhé dvacetiminutovky aktivně a jsou nebezpečnější.
     
    23:50
    Hra se odehrává ve středním pásmu s velkým množstvím osobních soubojů.
     
    24:52
    Patrik Moučka vybídl ke skórování Jaroslava Moučku, avšak za pět minut dvanáct přispěchal se svým zákrokem Bernart.
     
    25:30
    Valášek se probíjel do zakončení a nechybělo mnoho, aby dokázal ohrozit Čápa.
     
    25:53
    V krátké přestávce se na kostce nad ledovou plochou objevila tradiční výzva KISS ME! Hradecký mládenec se nenechal zahanbit a slečnu po své levici za mohutného aplausu publika políbil!
     
    26:40
    Otočit vývoj utkání ve prospěch Pardubic mohl Šťastný, neboť ujížděl sám na Bernarta. Hradecký gólman však najíždějícího útočníka výborně vybruslil a následné bekhendové zakončení směřovalo nad Bernartovu klec.
     
    27:40
    Pardubičtí jsou i nadále aktivnější a kombinují v útočném pásmu.
     
    28:09
    Hradecký hrdina posledních minut, Rudolf Bernart, si nyní vyslechl skandování svého jména z hradeckého kotle.
     
    28:59
    Dva na jednoho ujeli Karásek s Patrikem Moučkou. Prvně jmenovaný bekhendovou přihrávkou oslovil svého spoluhráče, ten však nedokázal z obtížné pozice zakončit.
     
    29:52
    Po teči hradeckého útočníka končí puk v ochranné síti. Bude se vhazovat ve středním pásmu.
     
    30:17
    Univerzita Pardubice vstřelila branku! Jan zdráhal našel přihrávkou, která snese ty nejpřísnější parametry, volného PATRIKA MOUČKU, který si sjel až před brankáře Bernarta a i s notnou dávkou štěstí propasíroval kotouč za jeho záda. Asistence: Jan Zdráhal.
     
    32:34
    Univerzita Hradec Králové vstřelila branku! Václav Pánek nabil do pravého kruhu volnému MICHALU KŘEČANOVI, který tvrdou střelu propálil Čápa. Asistence: Václav Pánek.
     
    34:34
    Hradečtí po vstřelení vyrovnávací branky ožili a tlačí se za dalším gólem.
     
    35:05
    Univerzita Pardubice vstřelila branku! Vedení si však berou zpět Pardubičtí! Po krásné přihrávce Ondřeje Panny se dostal do průniku MARTIN PETRUŽÁLEK a střelou mezi betony Bernarta strhává vedení opět na stranu hostů. Asistence: Ondřej Panna.
     
    35:38
    Další pardubický útok táhl Tomáš Šťastný, o kotouč byl však brzo připraven pozornou domácí obranou.
     
    36:57
    Výborný obranný zákrok Pánka na modré zastavil útočnou akci Pardubic.
     
    37:34
    Macháň nechal střelou od pravého mantinelu vyniknout Čápův pravý beton.
     
    38:14
    Hned několik nebezpečných akcí musel hasit brankář Čáp. Se všemi si však dokázal poradit a odměnou mu budiž aplaus hostujících fanoušků.
     
    38:48
    Domácí hokejisté jsou v závěru druhé dvacetiminutovky aktivnějším celkem a snaží se o vyrovnání. Hrdinou posledních minut je brankář Čáp.
     
    39:30
    Hradecký kapitán Jiří Janoušek střelou zády k bráně překvapil Čápa. Pardubický gólman se zaskvěl reflexivním zákrokem levým betonem.
     
    39:56
    Další zákrok pro pardubického Čápa, tentokrát po střele Macháně.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina přinesla velmi zajímavý obrat. Góly padaly na obou stranách, šťastnějším celkem však budou hosté z Pardubic. Ti se zásluhou branek Jaroslava Moučky, Patrika Moučky a Martina Petružálka dostali do vedení, neboť za domácí se dokázal prosadit pouze Michal Křečan.

    Jestli byla atmosféra v prvních dvaceti minutách výborná, tak postupem času graduje. Fanoušci z obou fakult ženou své spolužáky a kamarády dopředu a jen těžko si lze představit, že nějaký z týmů by v závěrečné třetině polevil z nastoleného tempa.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:12
    Hosté na nic nečekají a hned v úvodním střídání ohrozil Bernarta nebezpečně zakončující Panna.
     
    40:41
    Na druhé straně skryl nahození ve své výstroji Čáp a bude tak vhazovat po brankářově pravici.
     
    41:03
    Hokejisté UHK i nadále kontrolují kotouč v útočném pásmu, do nebezpečnějšího zakončení se však ne a ne propracovat.
     
    41:36
    Pardubičtí výborně brání střední pásmo a domácí vysokoškoláci mají s jeho přechodem potíže.
     
    42:05
    Piegl dohrál u mantinelu Petružálka. Pardubický obránce se však zvedá a bude pokračovat.
     
    42:54
    Nepřesná přihrávka Bergra znamenala možnost pro hosty. Ani ti si však nedokázali přesně přihrát a hrát tak bude znovu UHK.
     
    43:40
    Nepříjemnou ránu nyní inkasoval pardubický Tvrdík, jehož poslal k zemi Berger.
     
    43:40
    Vrátka na hradeckou trestnou lavici jsou otevřená, avšak Bergerovi se na trestnou nechce. Nespokojený je s vyloučením i hradecký kapitán Janoušek. V prostoru mezi střídačky je prozatím stále ošetřován Tvrdík.
     
    43:40
    Rozhodčí nyní zdůvodňují svůj verdikt domácí lavičce, která s vyloučením rovněž nesouhlasí.
     
    43:40
    Za doprovodu rozhodčích je Berger odveden na trestnou lavici a inkasuje čtyřminutový trest! Hosté tak mají velkou šanci k navýšení svého vedení.
     
    44:28
    Síly na ledě se vyrovnají. Na pardubické straně inkasoval dvouminutový trest za vysokou hůl Jaroslav Moučka.
     
    44:55
    Zdá se, že hra čtyři na čtyři by mohla více svědčit domácím hokejistům, kteří šikovně kombinují a snaží se hledat skulinky v obraně.
     
    45:38
    Krásná individuální akce Šťastného, který ustál atak hned dvou hradeckých obránců a střelou bekhendem vybídl Bernarta k prvotřídnímu zákroku.
     
    45:54
    Na druhé straně se tlačil do zakončení Valášek. Útočníkovi z prvoligových Litoměřic však vystavila stopku hostující obrana.
     
    46:28
    Hosté v plném počtu. Začíná tak pardubická přesilovka pět na čtyři.
     
    47:33
    Dělovkou od mantinelu pořádně vylekal Jan Zdráhal všechny hradecké příznivce. Jeho pokus jen těsně minul Bernartovu klec.
     
    47:40
    Domácí v plném počtu.
     
    48:16
    Zatímco v úvodní periodě hradečtí fanoušci zaujali převážně místa k sezení, na závěrečné dějství se jich spousta přesunula do kotle a tlačí svůj tým za vyrovnáním.
     
    48:56
    Pardubičtí se již nikam neženou a spoléhají se na rychlé brejky. Hradecká obrana však prozatím funguje spolehlivě.
     
    49:30
    Na Bernartovu klec nahozený kotouč končí pouze v rohu kluziště, kde o něj bojují Kastner s Janouškem.
     
    50:35
    Dvě minuty si za podražení odpyká hradecký obránce René Piegl.
     
    50:52
    Pardubický Jaroslav Moučka si sjel do mezikruží a odsud dělovkou napálil tyč Bernartovy klece.
     
    51:06
    Několik brilantních zákroků si připsal Bernart proti střelám Zdráhala.
     
    52:12
    Pardubicím se přesilovka vyvedla, brankáře Bernarta dokázaly několikrát ohrozit, avšak stav zůstává nezměněn.
     
    52:35
    Domácí v plném počtu.
     
    52:53
    Střelu Zelingera skryl Bernart v lapačce a bude tak vhazovat po brankářově pravici.
     
    53:09
    Ondřej Panna se dostal v prostoru mezi kruhy k odraženému kotouči a jen těsně přestřelil Bernartovu klec.
     
    Dnešní utkání sleduje 2 194 diváků.
     
    53:40
    Po delší odmlce registrujeme gólovou šanci Hradce. Ke střele z nebezpečného prostoru napřáhl Valášek a vyprášil betony brankáře Čápa.
     
    54:09
    Riskantní rozehrávka domácím vyšla a mohou zaútočit.
     
    54:22
    Univerzita Hradec Králové vstřelila branku! Zlepšený výkon UHK v posledních střídáních znamená vyrovnávací branku z hole ŠIMONA MACHÁNĚ. Ten si vybruslil až před brankáře Čápa a střelou pod vyrážečkou rozjásal domácí příznivce. Asistence: Michal Procházka.
     
    55:03
    Na pardubické straně je za držení protihráče vyloučen Jan Zdráhal. Dokáží domácí zvrátit vývoj utkání ve svůj prospěch?
     
    55:35
    Hradečtí kombinují v rohu kluziště a hledají skuliny v pardubické obraně.
     
    56:01
    Berger nabil do mezikruží Milan Valáškovi, jehož střelu do horního růžku zastavila až lapačka Čápa.
     
    56:22
    René Piegl zkusil své štěstí střelou od modré. Čáp byl připraven a odražený kotouč dokázal skrýt pod svou lapačkou.
     
    56:34
    Aktivní Berger střílel od modré a jeho dělový projektil jen těsně minul Čápovu klec.
     
    57:03
    Hosté v plném počtu. To kvitují i pardubičtí příznivci mohutným aplausem.
     
    57:40
    Lukáš Bureš ujížděl na Čápa, avšak nepřesnou přihrávkou jen odevzdal kotouč Zdráhalovi.
     
    57:54
    Závěr utkání se odehrává ve strhujícím tempu. Hraje se nahoru dolů a do prodloužení se nechce ani jednomu z týmů.
     
    58:27
    Srpek se snaží vysoko napadat hradeckou rozehrávku a způsobuje tak domácím nemalé potíže.
     
    59:03
    Sám na Bernarta ujížděl ze strany Šťastný. Rozhodl se pro zakončení na zadní tyč, avšak minul.
     
    59:34
    Strážce domácí svatyně si připisuje další důležitý zákrok. Případný inkasovaný gól by nejspíš rozhodl o vítězi univerzitního derby.
     
    59:57
    V samotném závěru utkání mohl o vítězství UHK rozhodnout Macháň, jeho pokus ale minul Čápovu klec.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Ve třetí periodě jsme byli v pod Bílou věží svědky strhující podívané se spoustou šancí na obou stranách. Padla však pouze jedna branka a tu zaznamenal hradecký Šimon Macháň a poslal tak utkání do prodloužení.

    Atmosféra po ve FORTUNA aréně po celý zápas graduje a předpokládám, že v prodloužení tomu nebude jinak.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:05
    Hradečtí vyhráli vhazování a Valášek prověřil Čápovu pozornost.
     
    60:34
    Patrik Moučka střílel z levého kruhu, avšak jeho ráně vystavil stopku Bernart svým efektním zákrokem lapačkou.
     
    61:02
    Důležitý zákrok si připisuje na druhé straně opět Čáp po střele Janouška.
     
    61:40
    V nastaveném čase aktivní Valášek vyslal dělovku, proti které zasáhl Čáp pravým betonem.
     
    62:14
    Univerzita Hradec Králové vstřelila branku! Hradečtí hokejisté vítězí i v historicky druhém univerzitním derby! Lukáš Bureš přebruslil svého strážce a přihrávkou na brankoviště vybídl ke skórování MICHALA PROCHÁZKU. Ten jeho pobídkou nepohrdl a oslavy ve FORTUNA aréně tak mohou začít! Asistence: Lukáš Bureš.
     
    Konec zápasu.
     
    V hradecké FORTUNA aréně byli přítomní diváci svědky úžasné hokejové podívané, na jejímž konci slaví domácí hokejisté. Vysokoškoláci z UHK tak obhájili loňské vítězství a rozhodli o tom, že putovní pohár zůstane minimálně na další rok pod Bílou věží!

    Zatímco pardubičtí hráči jsou již v kabinách, domácí hrdinové si užívají oslavy se svými fanoušky, spolužáky, kamarády. Troufám si tvrdit, že dnešní noc bude v Hradci Králové veselo a slavit se bude až do ranních hodin.
     
    Nejlepšími hráči utkání byli vyhlášeni:
    1. hvězda utkání – Michal Procházka
    2. hvězda utkání – Jiří Janoušek
    3. hvězda utkání – Josef Čáp
     
    S konstatováním, že Univerzita Hradec Králové porazila Univerzitu Pardubice 5:4 po prodloužení se s vámi loučím a přeji krásný zbytek večera. (20:39:57)

    Radek Kozel

    Branky a nahrávky: 13. Stehno (Chaloupka, Valášek), 20. Chaloupka (Procházka), 33. Křečan (Pánek), 55. Macháň (Procházka), 63. Procházka (L. Bureš) – 3. Srpek (Bažant), 23. J. Moučka, 31. P. Moučka (Zdráhal), 36. Petružálek (Panna)


    Univerzita Hr. Králové: Bernart (Jeschke) – Chaloupka, Piegl, Budínský, Pecen, Pánek – Berger, Valášek, Stehno, Procházka, Bartoň, Lukáš Bureš, Michal Bureš, Hlavatý, Janoušek "C", Křečan, Macháň, Plíhal, Bohdanecký. Trenéři: Martin Hosták, Petr Picka.
    Univerzita Pardubice: Čáp (Lochman) – Zdráhal, Bažant, Škvor, Lenoch, Tvrdík, Zajíček, Petružálek – Hemský "C", Kastner, Karásek, Šťastný, Panna, Srpek, Patrik Moučka, Zelinger, Šimončič, Jaroslav Moučka. Trenér: David Pospíšil.

    Rozhodčí: Veselý – Antalík, Řezníček
    bahis siteleri