Univerzita Hradec Králové – Univerzita Pardubice 5:4 (po pr.)
po prodl.
Univerzita Hr. Králové
5:4 (2:1, 1:3, 1:0 - 1:0)
Univerzita Pardubice
Čtvrtek 22.10.2015, 17:30 • Zimní stadion Hradec Králové • Derby univerzit
Partner:
     
    62:14
    Univerzita Hradec Králové vstřelila branku! Hradečtí hokejisté vítězí i v historicky druhém univerzitním derby! Lukáš Bureš přebruslil svého strážce a přihrávkou na brankoviště vybídl ke skórování MICHALA PROCHÁZKU. Ten jeho pobídkou nepohrdl a oslavy ve FORTUNA aréně tak mohou začít! Asistence: Lukáš Bureš.
     
    60:34
    Patrik Moučka střílel z levého kruhu, avšak jeho ráně vystavil stopku Bernart svým efektním zákrokem lapačkou.
     
    59:03
    Sám na Bernarta ujížděl ze strany Šťastný. Rozhodl se pro zakončení na zadní tyč, avšak minul.
     
    56:01
    Berger nabil do mezikruží Milan Valáškovi, jehož střelu do horního růžku zastavila až lapačka Čápa.
     
    55:03
    Na pardubické straně je za držení protihráče vyloučen Jan Zdráhal. Dokáží domácí zvrátit vývoj utkání ve svůj prospěch?
     
    54:22
    Univerzita Hradec Králové vstřelila branku! Zlepšený výkon UHK v posledních střídáních znamená vyrovnávací branku z hole ŠIMONA MACHÁNĚ. Ten si vybruslil až před brankáře Čápa a střelou pod vyrážečkou rozjásal domácí příznivce. Asistence: Michal Procházka.
     
    51:06
    Několik brilantních zákroků si připsal Bernart proti střelám Zdráhala.
     
    50:52
    Pardubický Jaroslav Moučka si sjel do mezikruží a odsud dělovkou napálil tyč Bernartovy klece.
     
    50:35
    Dvě minuty si za podražení odpyká hradecký obránce René Piegl.
     
    45:38
    Krásná individuální akce Šťastného, který ustál atak hned dvou hradeckých obránců a střelou bekhendem vybídl Bernarta k prvotřídnímu zákroku.
     
    44:28
    Síly na ledě se vyrovnají. Na pardubické straně inkasoval dvouminutový trest za vysokou hůl Jaroslav Moučka.
     
    43:40
    Za doprovodu rozhodčích je Berger odveden na trestnou lavici a inkasuje čtyřminutový trest! Hosté tak mají velkou šanci k navýšení svého vedení.
     
    38:14
    Hned několik nebezpečných akcí musel hasit brankář Čáp. Se všemi si však dokázal poradit a odměnou mu budiž aplaus hostujících fanoušků.
     
    35:05
    Univerzita Pardubice vstřelila branku! Vedení si však berou zpět Pardubičtí! Po krásné přihrávce Ondřeje Panny se dostal do průniku MARTIN PETRUŽÁLEK a střelou mezi betony Bernarta strhává vedení opět na stranu hostů. Asistence: Ondřej Panna.
     
    32:34
    Univerzita Hradec Králové vstřelila branku! Václav Pánek nabil do pravého kruhu volnému MICHALU KŘEČANOVI, který tvrdou střelu propálil Čápa. Asistence: Václav Pánek.
     
    30:17
    Univerzita Pardubice vstřelila branku! Jan zdráhal našel přihrávkou, která snese ty nejpřísnější parametry, volného PATRIKA MOUČKU, který si sjel až před brankáře Bernarta a i s notnou dávkou štěstí propasíroval kotouč za jeho záda. Asistence: Jan Zdráhal.
     
    28:59
    Dva na jednoho ujeli Karásek s Patrikem Moučkou. Prvně jmenovaný bekhendovou přihrávkou oslovil svého spoluhráče, ten však nedokázal z obtížné pozice zakončit.
     
    26:40
    Otočit vývoj utkání ve prospěch Pardubic mohl Šťastný, neboť ujížděl sám na Bernarta. Hradecký gólman však najíždějícího útočníka výborně vybruslil a následné bekhendové zakončení směřovalo nad Bernartovu klec.
     
    22:20
    Univerzita Pardubice vstřelila branku! Hosté z města perníku využívají přesilovou hru a vyrovnávají. Krásnou individuální akcí se o to postaral JAROSLAV MOUČKA. Ten přebruslil půl kluziště a střelou z mezikruží propálil Bernarta. Bez asistence.
     
    21:56
    Za vražení je na dvě minuty vyloučen hradecký Bartoň.
     
    21:29
    V přečíslení dva na jednoho ujeli Křečan s Bartoněm, prvně jmenovaný volil zakončení, avšak Čáp byl pozorný a zasáhl vyrážečkou.
     
    Jestli bych měl z první dvacetiminutovky univerzitního derby něco vypíchnout, byla by to rozhodně atmosféra. Myslím si, že takovou kulisu by mohli aktérům dnešního zápasu závidět i hokejisté na mnohých extraligových stadionech!
     
    19:37
    Univerzita Hradec Králové vstřelila branku! UHK otáčí vývoj zápasu ve svůj prospěch! Martin Procházka našel chirurgicky přesnou přihrávkou na modré PETRA CHALOUPKU. Hokejista druholigového Trutnova si nedělal žádné potíže a dělovkou propálil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Michal Procházka.
     
    16:08
    Ve vlastním oslabení přebruslil hradeckou obranu Hemský a ujížděl sám na Bernarta. Pardubický kapitán volil kličku do bekhendu, avšak strážce domácí svatyně se zaskvěl zákrokem z říše snů a podržel svůj tým.
     
    15:39
    Další vyloučení, tentokrát si dvě minuty odsedí pardubický Jaroslav Moučka.
     
    13:32
    Dvě minuty za podražení si odsedí hradecký útočník Pavel Hlavatý.
     
    13:00
    Univerzita Hradec Králové vstřelila branku! Hradečtí hokejisté zcela po zásluze vyrovnávají. Tvrdý projektil Petra Chaloupky od modré čáry šikovně tečoval za záda brankáře PATRIK STEHNO. Asistence: Petr Chaloupka, Milan Valášek.
     
    08:52
    Možnost k vyrovnání skóre dostávají domácí při další přesilové hře. Na dvě minuty za sekání je vyloučen Matěj Bažant.
     
    04:24
    Za příliš mnoho hráčů na ledě si odsedí dvě minuty pardubický Martin Srpek.
     
    02:11
    Univerzita Pardubice vstřelila branku! V samotném úvodu zápasu se hokejisté z Pardubic ujímají vedení. Matěj Bažant našel krásnou přihrávkou MARTINA SRPKA, který v samostatném úniku vyzrál kličkou na Bernarta. Asistence: Matěj Bažant.
     
    01:37
    Pardubický brankář Čáp nepředvedl zrovna jistou rozehrávku a přihrál přímo na hůl Pánka, který vybídl ke skórování Lukáše Bureše. Čáp se však stihl přemístit a zabránit brance.
     
    Do začátku utkání zbývá ještě několik minut, avšak příznivci obou univerzit o sobě dávají vědět už nyní! Zatímco mladíky UHK podporují jejich spolužáci potleskem, fanoušci z města perníku fandí za pomoci pronikavého zvuku vuvuzel!

    Radek Kozel

    Branky a nahrávky: 13. Stehno (Chaloupka, Valášek), 20. Chaloupka (Procházka), 33. Křečan (Pánek), 55. Macháň (Procházka), 63. Procházka (L. Bureš) – 3. Srpek (Bažant), 23. J. Moučka, 31. P. Moučka (Zdráhal), 36. Petružálek (Panna)


    Univerzita Hr. Králové: Bernart (Jeschke) – Chaloupka, Piegl, Budínský, Pecen, Pánek – Berger, Valášek, Stehno, Procházka, Bartoň, Lukáš Bureš, Michal Bureš, Hlavatý, Janoušek "C", Křečan, Macháň, Plíhal, Bohdanecký. Trenéři: Martin Hosták, Petr Picka.
    Univerzita Pardubice: Čáp (Lochman) – Zdráhal, Bažant, Škvor, Lenoch, Tvrdík, Zajíček, Petružálek – Hemský "C", Kastner, Karásek, Šťastný, Panna, Srpek, Patrik Moučka, Zelinger, Šimončič, Jaroslav Moučka. Trenér: David Pospíšil.

    Rozhodčí: Veselý – Antalík, Řezníček
    bahis siteleri