Rio Ave – Arouca 3:1 (kon.) | FC Ferreira – União Madeira 6:0 (kon.) | Guimarães – Marítimo 3:4 (kon.)
Setúbal – Benfica 2:4 (kon.)
konec
Rio Ave FC
3:1 (1:0)
FC Arouca
Sobota 12.12.2015, 17:15 • Estádio do Rio Ave Futebol Clube • Portugalská Primeira Liga • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:15.
     
    Hezké sobotní odpoledne. 13. kolo portugalské Primeira Ligy dnes mimo jiné nabídne i souboj mezi celky Rio Ave a Arouca. Půjde o souboj dvou týmů z první poloviny tabulky a očekává se vyrovnaná bitva.
     
    Rio Ave je na tom trochu lépe, když mu s osmnácti body po dvanácti odehraných kolech patří v tabulce šestá pozice. V posledních utkáních však jako by fotbalistům tohoto klubu docházel dech, neboť zaznamenali tři porážky v řadě. Naposledy se tak stalo na hřišti Guimaraes, kde Rio Ave prohrálo 3:1.
     
    Arouca se v tabulce drží o dva body zpět na osmé pozici, aktuálně však vykazuje lepší formu, než její sobotní soupeř. V posledních pěti zápasech prohrála jen jednou, v posledním kole zdolala na domácím stadionu 3:2 Boavistu.
     
    Domácí celek gólově táhnou dva čtyřbrankoví střelci, a sice Portugalec Helder Guedes a Bělorus Renan Bressan. Nejlepším střelcem hostujícího celku je Brazilec Maurides, který se trefil rovněž čtyřikrát.
     
    Nedá se říci, že by pro Rio Ave byla Arouca zrovna oblíbeným soupeřem. V posledních pěti zápasech se hosté radovali hned třikrát a zbylé dva skončily remízou. Dnes bude favoritem Rio Ave, ale dokáže konečně prolomit soupeřovo prokletí?
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Rio Ave FC: Cássio – Edimar Fraga, Lionn, Marcelo – Aníbal Capela, Renan Bressan, Pedro Moreira – João Novais, Ukra, Yazalde, Héldon
    Náhradníci: Abalo, Vilas Boas, Pedrinho, Kayembe, Guedes, Krovinović, Rui Vieira

    FC Arouca: Bracalli – Gêgê, Nelsinho, Hugo Basto, David Simão – Tomás Dabó, Adilson Goiano, Nuno Valente – Zequinha, Ivo Rodrigues, Maurides
    Náhradníci: Velázquez, Vuletich, Pintassilgo, Jaílson, Hugo Monteiro, Leandro, Rui Sacramento

    Rozhodčí: Esteves – Tomé, Teixeira.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Utkání začalo výkopem domácího celku, který se ihned dostal kupředu a útočí.
     
    1
    Rio Ave právě vstřelilo branku!
    Tak to je bleskurychlý úvod! Po pravé straně se probojoval Lionn, poslal centr před bránu, kde Bracalli balon pouze vyrazil. K tomu se dostal Yazalde, jemně do balon kopl, ten se pak odrazil od Gegeho přímo do brány, je to vlastní gól!
    1. YAZALDE - 1:0
     
    3
    Domácí byli sice favorité už před začátkem, že se jim ale podaří skórovat hned z první šance, to nikdo nečekal.
     
    4
    Zdá se, že Riu se tento začátek velmi zamlouvá. Balon drží ve své moci, soupeř se k němu pořádně nemůže dostat.
     
    5
    Po nepovedeném útoku domácího celku se hosté dostali k míči, pokusili se dostat kupředu dlouhým balonem, s tím si ale poradili domácí obránci.
     
    6
    Simao u postranní čáry poslal k zemi Ukru, ten se jen těžce zvedla. Nakonec je z toho standardní situace pro domácí celek z poměrně dobré pozice.
     
    7
    Jen to zahučelo! Po centru do vápna se k hlavičce dostal právě Ukra, balon posílal do volného prostoru branky, tam se ale najednou zjevil Bracalli a míč na brankové čáře vyrazil, perfektní zákrok.
     
    8
    Hosté se také začali dostávat k balonu a snaží se co nejrychleji proniknout kupředu, přes domácí obranu to mají ale hrozně těžké.
     
    9
    Gege dost nešetrně sestřelil Yazaldeho, rozhodčí mu ihned odpískal faul. Domácí se tak zadarmo opět dostávají k míči.
     
    11
    Hostující hráči se s tím opravdu nepářou, jako nyní Gege, který opět velmi tvrdě zasáhl. Tentokrát to schytal Lionn, tento zákrok mohl být klidně potrestán kartou.
     
    12
    Domácí se hnali do dalšího útoku, Lionn centroval do vápna, kde hledal Yazaldeho, ten ale na balon nedosáhl, tak ho Gege odhlavičkoval do bezpečí.
     
    14
    Domácí jsou stále na balonu a je na nich vidět chuť do hry, zatím sledujeme velmi pěkný fotbal.
     
    15
    Fotbal je to sice pěkný, ale velmi tvrdý. Ani jeden hráč s tvrdými údery zrovna nešetří.
     
    16
    Také z toho pramení žlutá karta poté, co Adilson Goiano (ARC) nepříjemně trefil Yazaldeho. Ten dnes působí na soupeře jako terč.
     
    18
    Arouca se sice snaží, hráči se ale s balonem nemohou dostat alespoň do nějakého zakončení. Cássio tak má nyní poměrně klid.
     
    19
    Simao nyní trochu přihrál v souboji s Lionnem, který se ho prakticky nedotkl, vybojoval tak standardní situaci.
     
    20
    Standardka byla odvrácena na rohový kop, hosté pak nedokázali branku ohrozit ani z něho, bránící se hráči balon v pohodě odkopli.
     
    21
    Souboj rameno na rameno mezi Fragou a Mauridesem dopadl lépe pro prvního jmenovaného, který se od svého protihráče odrazil jako od zdi, rozhodčí mu ale přiřkl balon.
     
    22
    Domácí poté postupovali velmi rychle kupředu, balon se dostal k Yazaldemu, ten se snažil najít spoluhráče uprostřed vápna, přes houšť hráčů k němu ale míč nedoputoval.
     
    23
    Hosté také upalovali kupředu, domácí obrana nestíhala, a tak si musela vypomoci faulem. Arouca pak už žádnou akci nevymyslela.
     
    24
    Gege hraje řádně od podlahy, tentokráte se přímo do cesty postavil Yazaldemu, který neměl šanci se mu vyhnout. Teď už od rozhodčího žlutou kartu vidí.
     
    26
    Domácí mají opět balon ve své moci a tlačí se kupředu, obrana hostujícího celku moc nestíhá.
     
    27
    Ukra poslal točený centr do vápna, který vypadal pro domácí nadějně, nakonec ho ale stihl Basto odhlavičkovat mimo hřiště. Z následného rohového kopu již Rio Ave niv nevytěžilo.
     
    28
    Tempo hry se stále zvyšuje, vidíme opravdu atraktivní hru, převážně tedy z domácí strany.
     
    29
    Po autovém vhazování se s balonem dostal po levé straně do vápna Ivo Rodrigues, z blízkosti vypálil na bližší tyč, Cássio ale byl pozorný a balon vyrazil.
     
    30
    Žlutou kartu ale vidíme i na druhé straně, Marcelo vlétl proti Zequinhovi ve velmi ostrém skluzu, za který je po zásluze potrestán.
     
    31
    Gege si nedal pokoj a končí! Na polovině hřiště předvedl další ostrý faul, takovým bodyčekem sestřelil Héldona, obdržel druhou žlutou kartu a tím pádem i červenou! Tohle je pro hosty velmi nepříjemné!
     
    33
    Domácí teď mají poměrně jednoduchou pozici. Šedesát minut přesilové hry, jednobrankový náskok. Dle předváděného výkonu by tento zápas neměli ztratit.
     
    34
    I v deseti mají hosté chuť do útoku, ono jim vlastně ani nic jiného nezbývá. Dále než za polovinu hřiště ale svou akci nedotáhli.
     
    36
    Pěkná akce hostů! Rodrigues se protáhl s míčem po levé straně, obešel obránce a z úhlu vypálil Cássio jeho pokus vyrazil vysoko do vzduchu, obránci balon poté odkopli.
     
    37
    Rozhodčí dnes se žlutými kartami nešetří, další obdržel Lionn (AVE), který stáhl k zemi právě před chvílí snažícího se Rodriguese.
     
    39
    Hostující obránci dostali brankáře Bracalliho do potíží zpětnou přihrávkou, jelikož poblíž něj byl dotírající útočník. Brazilský brankář nakonec ale vše zvládl.
     
    40
    Hosté se ale stále i v deseti chovají jako rovnocenný soupeř, jsou možná ještě aktivnější než před Gegeho vyloučením.
     
    42
    Další výborná akce hostů! Zequinha se protlačil s balonem po levé straně poslal do vápna skákavý balon, na který jen těsně nedosáhl ani jeden z jeho spoluhráčů.
     
    43
    Závěr prvního poločasu zatím jasně patří hostujícímu týmu, který je velmi aktivní a snaží ještě do přestávky vyrovnat.
     
    44
    Domácí se dostali k balonu, přesunuli se velmi rychle kupředu, tam ale celou svoji akci zastavili a začali si na polovině hřiště přihrávat. To se nelíbilo ani fanoušků, kteří je velmi rychle vypískali.
     
    45
    Nakonec se domácí k akci, střela z dálky ale skončila mimo branku. Hned poté následovala další šance, to byl ale domácí útočník nachytám v ofsajdu.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je za námi a dle předpokladů vedou domácí. Ti se dostali do tohoto stavu hned v první minutě, kdy se prosadil Yazalde díky vlastní brance Gegego. Za hosty pak udělal další velikou chybu Gege, který si během sedmi minut nechal dát dvě žluté karty, a oslabil tak svůj tým. Hosté sice ač v deseti, tak v závěru byli velmi aktivní a málem se jim podařilo i vyrovnat, museli by k tomu alespoň jednu akci dotáhnout do úplného konce.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FC Arouca: ze hřiště odchází Goiano, přichází Velasquez.
     
    46
    Jen co začala druhá půle, hosté jsou již před bránou domácích a hned se snaží o střelu, o přestávce asi bylo v kabině krapet dusno.
     
    47
    Jedna střela přišla z dálky, byla ale hodně nepřesná, zamířila dost vysoko nad bránu.
     
    48
    Domácí také musí ještě něco předvést, jednobrankový náskok je velmi ošidný a proti oslabenému celku je prakticky povinnost skórovat vícekrát.
     
    49
    Sotva se začala hrát druhá půle, už se nám tu opět žlutí. Novais (AVE) skluzem zezadu sestřelil protihráče, za žlutou ještě může být rád.
     
    50
    I přesto mají domácí opět balon ve svém moci, přesouvají se na polovinu svého soupeře, kde se usazují a pomalu si přihrávají.
     
    51
    Rio Ave se s balonem opravdu nikam nežene. V klidu si přihrávají stále na polovině hostů, ti je ani nenapadají, vidíte trochu nudnější část hry.
     
    52
    Pozor, pozor! Zequinha po nenápadném přechodu do útoku udělal před vápnem několik rychlých kroků, přesunul se s míčem na stře hřiště odkud tvrdě vypálil. Cássio konečky prstů balon vyrazil na rohový kop, který nakonec rozhodčí nepíská. Rozhodčí teč neviděl a Cássio se nepřiznal.
     
    53
    Domácí jsou po této akci trochu zaražení a musí si stále dávat pozor, hosté ještě nic nezabalili.
     
    54
    No a znovu se museli domácí bránit, po dlouhém autovém vhazován se hosté tlačili ve vápně k balonu, ten nakonec stihl jeden z obránců odkopnout.
     
    55
    Domácí trochu zabrali a rázem se museli bránit hosté, čerstvý Velázquez musel balon odhlavičkovat.
     
    57
    Rio Ave právě vstřelilo branku!
    Nyní už ale útok domácích končí brankou! Od rohového praporku se snesl centr do vápna, kde si na něj naskočil MARCELO a v klidu ho uklidil pod břevno, to je pro hosty jako bodnutí kudlou do zad.
    57. MARCELO - 2:0
     
    59
    Hosty tato branka prakticky ochromila, rázem jsou zcel bez nálady a chuti hrát, upřímně, moc se jim nedivím.
     
    60
    Střídání v týmu Rio Ave FC: ze hřiště odchází Bressan, přichází Krovinović.
     
    61
    Avšak i tak se hosté pustili do další útočné akce, která se jim opět nepodařila. Mají alespoň rohový kop.
     
    62
    Ale zahrozili! Po centru od praporku odhlavičkoval Maurides, Cássio ale opět dokázal zasáhnout a míč ve vzduchu prakticky už z brány vyškrábnout.
     
    63
    Domácí se budou nyní asi hlavně bránit, hosté jsou sice v hrozně těžké pozici, i tak se ale stále snaží, za to si zaslouží pochválit.
     
    65
    Na pozoru se musím i brankář Cássio. Zdálo by se, že se může nudit, avšak za celý zápas měl již několik velmi dobrých zákroků. Nebýt něj, domácí by neměli takový pohotový náskok.
     
    66
    Ač v deseti, tak hostí drží balon a pomalu dostávají domácí pod tlak. Dokáží dlouho kombinovat, vše ale pokazí nepovedenou rychlou akcí.
     
    68
    Týmy se tak nějak střídají v držení míče, jeden z nich vždy udělá chybu, balon ztratí, a tak chvíli hraje ten druhý.
     
    69
    Domácí na svého soupeře nyní také zatlačili, avšak do nějaké výraznější šance se nedostali.
     
    71
    Arouca právě vstřelila branku!
    Pozor, máme z ničeho nic sníženo! JOSÉ VELÁZQUEZ si naběhl před bránu, přímo na hlavě mu přistál balon, který už jen pohotově nasměroval do prázdné branky! Máme tak ještě zaděláno na drama.
    71. José VELÁZQUEZ - 2:1
     
    73
    Domácí se krátce na to také dostali do podobné pozice, jenže nyní hlavičkující hráč balon do brány dostat nedokázal.
     
    74
    Hostující celek nyní může zbytečně vyloučení mrzet, takto si udělali velmi těžké.
     
    75
    Střídání v týmu FC Arouca: ze hřiště odchází Rodrigues, přichází Vuletich.
     
    76
    Hosté by rádi zvýšili svůj tlak, avšak domácí hrajíc nyní hodně aktivně. Zápas měli dobře rozehraný, určitě by ho nechtěli ztratit.
     
    78
    Balon je aktuálně sice v moci hostů, ti se ale nemohou dostat ze své poloviny na tu druhou, kde je ta správná branka, do které útočit.
     
    79
    Rio Ave právě vstřelilo branku!
    S největší pravděpodobností je rozhodnuto! Yazalde vymyslel skvělou přihrávku, kterou vyslal za obranu spoluhráče, jímž byl JOAO NOVAIS. Ten si míč rychle zpracoval a prostřelil Bracalliho, ten neměl šanci.
    79. Joao NOVAIS - 3:1
     
    81
    Střídání v týmu FC Arouca: ze hřiště odchází Zequinha, přichází Leandro.
     
    82
    Střídání v týmu Rio Ave FC: ze hřiště odchází Héldon, přichází Kayembe.
     
    83
    Hosté vědí, že toto už asi nezvládnou, a tak trochu polevili ve své aktivitě.
     
    84
    Ani domácí už nepředvádí nijak extrémní výkony, toto utkání je již rozhodnuté.
     
    85
    I tak se ještě žlutí, jelikož Valente (ARC) zastavil Kayemba zatáhnutím za dres, jasná žlutá karta pro hostujícího hráče.
     
    86
    Střídání v týmu Rio Ave FC: ze hřiště odchází Yazalde, přichází Guedes.
     
    87
    Domácí mohli ještě upravit skóre, měli k dispozici rohové kopy, ale ani jeden se jim nepodařilo přetavit v gól.
     
    89
    Zdá se, že oba celky již těší na konec utkání. Jak domácí, tak i hosté natahují čas jak to jen jde, nejlépe to jde domácímu brankáři.
     
    90
    Valente ještě rozrušil usínající diváky na stadionu, jeho střela z dálky ale bránu o nějaký ten metřík minula.
     
    90+1
    Rozhodčí nastavuje tři minuty, během už se toho asi moc vážného nestane.
     
    90+2
    Maurides si také do svých statistiky připsal ještě jednu střelu, ani on ale Cássila už neohrozil, taktéž pálil mimo bránu.
     
    90+3
    Ani v nastavení si rozhodčí nedá pokoj, už do tak veliké sbírky přidává ještě jednu žlutou kartu, kterou dostává Velázquez.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Utkání je u konce, domácí nakonec vítězí 3:1. Vše začal v první minutě vlastním gólem Gege, který se o půl hodinky později nechal vyloučit. Hosté se sice v deseti snažili, na domácí celek ale jednoduše neměli. Ode mě je to prozatím vše, děkuji za sledování. (19:12:09)

    Tomáš Hála

    Branky: 1. Gege (vla.), 57. Marcelo, 79. Novais – 71. Velázquez

    Karty:   30. Marcelo (AVE), 37. Lionn (AVE), 49. Novais (AVE) – 16. Goiano (ARC), 24. Gege (ARC), 85. Valente (ARC), 90+3. Velázquez (ARC)   31. Gege (ARC)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 5:3. Rohy: 9:9. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 11:13.
    Rio Ave FC: Cássio – Edimar Fraga, Lionn, Marcelo – Aníbal Capela, Renan Bressan, Pedro Moreira – João Novais, Ukra, Yazalde, Héldon
    Náhradníci: Abalo, Vilas Boas, Pedrinho, Kayembe, Guedes, Krovinović, Rui Vieira

    FC Arouca: Bracalli – Gêgê, Nelsinho, Hugo Basto, David Simão – Tomás Dabó, Adilson Goiano, Nuno Valente – Zequinha, Ivo Rodrigues, Maurides
    Náhradníci: Velázquez, Vuletich, Pintassilgo, Jaílson, Hugo Monteiro, Leandro, Rui Sacramento

    Rozhodčí: Esteves – Tomé, Teixeira
    bahis siteleri