Pittsburgh – Boston 2:6 (kon.) | Washington – Tampa 5:3 (kon.) | Carolina – Florida 0:2 (kon.)
Ottawa – San Jose 4:2 (kon.) | Detroit – Vancouver 3:4 (1:2 po s.n.) | Winnipeg – NY Rangers 5:2 (kon.)
Buffalo – Chicago 2:3 (0:1 po s.n.) | St. Louis – Calgary 3:2 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
2:6 (1:1, 1:2, 0:3)
Boston Bruins
Sobota 19.12.2015, 01:00 • Consol Energy Center, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to pro tuto chvíli vše. Těším se u sledování dalším přenosů. Pěkný víkend! (04:00:40)
     
    Dnešní utkání sledovalo 18 585 diváků.
     
    Československá stopa v utkání:
    David Krejčí (BOS) 0+1, 1 střela, čas na ledě 18:10
    Zdeno Chára (BOS) 0+1, 1 střela, čas na ledě 24:08
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Frank Vatrano (BOS) 3+0
    2. Patrice Bergeron (BOS) 2+0
    3. Conor Sheary (PIT) 1+1
     
    Je dobojováno! Boston ve třetí třetině jednoznačně přehrál domácí Penguins a zaslouženě si odveze dva body za vítězství! Skóre utkání otevřel v deváté minutě svou první brankou v NHL Sheary. Za dvě minuty však bylo srovnáno, když se poprvé v utkání prosadil Vatrano! V úvodu druhé třetiny hrál Pittsburgh přesilovou hru, jenže domácí zadáci neuhlídali Bergerona a ten poslal Bruins do vedení. Hned za minutu však znovu srovnal Daley! O vítěznou trefu se v polovině utkání postaral Eriksson, který využil důraz před brankou. Závěrečná dvacetiminutovka už patřila hostům. V jejím úvodu přidal svou druhou trefu Bergeron. Pittsburgh se sice ještě nadechoval k závěrečnému tlaku, jenže snahu domácích zchladil dvěma brankami Vatrano, jež zkompletoval hattrick! Pittsburgh tak stále čeká na první vítězství pod novým trenérem, zatímco Boston pokračuje ve sbírání bodů na ledě soupeřů!
     
    Konec zápasu.
     
    59:20
    Rask sice zaváhal při rozehrávce, nabídl Pittsburghu kotouč, jenže Bonino se po prudké přihrávce před branku nenatáhl.
     
    58:40
    Na ledě je nyní Patrice Bergeron, který si v útočném pásmu říká o kotouč. Bergerona určitě také láká hattrick, zatím se však do střelecké pozice nedostal.
     
    58:24
    Malkin se stále snaží něco vymyslet, ale ani jemu není dnes přáno. Ruská hvězda sice míchala kotoučem hodně rychle, ale celou akci Pittsburghu zastavuje ofsajd.
     
    57:49
    Hosté se nastěhovali do útočného pásma, kde se jim nepodařilo udržet kotouč. Hrdinou domácích byl pro tuto chvíli Dumoulin.
     
    57:10
    Daley projel skrz celé kluziště až do mezikruží, odkud vyslal na branku Bostonu tvrdou střelu. Rask jeho pokus celou dobu viděl a bez problémů puk ukryl v lapačce.
     
    56:14
    Domácí už definitivně rezignovali na jakoukoliv snahu o snížení. Warsofsky jen nahodil kotouč na Raska a odjel na střídačku.
     
    55:49
    Lovejoy nahazoval kotouč od modré čáry. Před Raskem vložil hůl do dráhy kotouče Jevgenij Malkin, ale jeho teč končí jen na betonu bostonského brankáře.
    55:18 Frank VATRANO - 2:6
     
    55:18
    Bruins právě vstřelili branku!
    Boston trestá další chybu Pittsburghu na modré čáře! Po sražené střele postupovali hosté ve třech proti jedinému obránci. FRANK VATRANO vzal tíhu okamžiku na sebe a nadvakrát překonal Zatkoffa, čímž dovršil hattrick! Asistence: Ryan Spooner.
     
    54:35
    Domácí se dostali pod tlak a vyhazují kotouč přes všechny čáry. Zakázané uvolnění. Vhazovat se bude před Zatkoffem.
     
    54:16
    Domácí jen nahodili kotouč do útočného pásma. Rask vyjel za branku a bez problémů rozehrál kotouč na své spoluhráče.
     
    53:22
    Malkin mohl pálit z jasné pozice, ale ještě chtěl vylepšit možnost pro Perrona, kterému však kotouč přeskočil přes hokejku.
    52:18 Frank VATRANO - 2:5

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 9. Sheary (Crosby), 23. Daley (Crosby, Sheary) – 11. Vatrano (Spooner, Ferraro), 22. Bergeron (Marchand), 30. Eriksson (Spooner, Krejčí), 41. Bergeron (Chára, Marchand), 53. Vatrano (Bergeron, Hayes), 56. Vatrano (Spooner)


    Pittsburgh Penguins: Zatkoff (Murray) – Daley, Määttä, Warsofsky, Cole, Lovejoy, Dumoulin – Kunitz, Crosby, Sheary – Kessel, Malkin, Perron – Hörnqvist, Bonino, Plotnikov – Fehr, Cullen, Sprong
    Boston Bruins: Rask (Gustavsson) – McQuaid, Chára, Miller C., Seidenberg, Miller K., Krug – Connolly, Bergeron, Marchand – Eriksson, Krejčí, Beleskey – Hayes, Spooner, Vatrano – Randell, Talbot, Ferraro

    Rozhodčí: Walsh, Morton – Shewchyk, MacPherson

    Diváci: 18 585
    bahis siteleri