Boston – Buffalo 3:6 (kon.) | Tampa – Columbus 5:2 (kon.) | Washington – Montreal 3:1 (kon.)
Carolina – New Jersey 3:1 (kon.) | St. Louis – Dallas 3:2 (5:4 po s.n.) | Minnesota – Pittsburgh 1:3 (kon.)
Nashville – Detroit 2:3 (kon.) | Arizona – Los Angeles 3:4 (po pr.) | Vancouver – Edmonton 2:1 (po pr.)
Ottawa – Boston 3:1 (kon.)
konec
Ottawa Senators
3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
Boston Bruins
Neděle 27.12.2015, 23:00 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním toho, že ve vyprodaném Canadian Tire Centre dnešní utkání sledovalo 20 061 diváků, se s Vámi loučím a u dalších online přenosů se budu těšit na počtenou! (01:44:32)
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Craig Anderson (OTT) 38 zákroků, úspěšnost zákroků 97,4 %
    2. Mika Zibanejad (OTT) 1+0
    3. David Krejčí (BOS) 1+0

    Československá stopa v utkání

    David Krejčí (BOS) – 1+0, 1 střela, čas na ledě 14:25
    Zdeno Chára (BOS) – 0+0, 4 střely, čas na ledě 25:16
     
    Utkání končí, Ottawa nakonec poráží Boston poměrem 3:1! Sledovali jsme zajímavý duel, v němž byli, co se počtu střel, výrazněji aktivnější hosté, ovšem v drtivé většině případů naráželi na fantasticky chytajícího Craiga Andersona. Ve třetím dějství se toho už příliš neudálo, zhruba v jeho polovině byl kvůli blíže nespecifikovanému zdravotnímu problému do kabiny odejít David Krejčí a ve zbytku utkání už jsme jej neviděli. V samotném závěru dnešní výhru Ottawy gólem do prázdné branky pojistil Mark Stone, Medvědi si tak připisují už třetí porážku v řadě.
     
    Konec zápasu.
     
    59:43
    Hosté mají ještě šanci na snížení, Zibanejad totiž puk poslal přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Rask však zůstává ve své brance, zdá se, že Boston je s touto porážkou už smířen.
    59:07 Mark STONE - 3:1
     
    59:07
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Řekl bych, že je definitivně rozhodnuto! Turris přihrávkou z obranného pásma Ottawy našel volného MARKA STONEA, jenž bekhendem trefil prázdnou branku Bruins, a zaznamenal tak už svůj druhý přesný zásah v dnešním mači! Asistence: Kyle Turris, Erik Karlsson.
     
    58:59
    Teď měli domácí štěstí, Chárovo nahození totiž lehce dokázal tečovat Loui Eriksson, ovšem puk usměrnil pouze do připraveného Andersona, který jej reflexivním zásahem vyrazil do rohu kluziště.
     
    58:43
    Očekávaný tah je tu, Rask míří na střídačku a Bruins to zkusí v šesti!
     
    58:24
    Dziurzynski to nyní udělal nejlépe jak mohl, když puk pouze nahodil na Raska, jemuž následně zabránil v rozehrávce, čímž pro Senátory získal útočné pásmo.
     
    58:00
    Do konce třetí třetiny zbývají už jen dvě minuty! Dokáží Bruins ještě něco vymyslet? Zkusí hru bez brankáře?
     
    57:13
    Ottawa už bude spoléhat jen na rychlé brejky a jeden takový se pro ni právě nyní naskytl, když se po levé straně prosmýkl Zibanejad, nakonec se ale ke střele, díky dobrému obrannému zákroku Millera, nedostal.
     
    56:28
    Turris se Smithem hodně aktivně napadali rozehrávku Bostonu, obrovské problémy s nimi měl především Chára, který ale nakonec celou situaci zvládl přestát bez úhony.
     
    56:05
    Teď už se ale Senátoři dostali do zakončení, konkrétně to byl Chris Neil, jehož dělovka byla velice nepříjemná, Rask si s ní ale dokázal poradit a ramenem kotouč vyrazil do ochranné sítě. Na programu je další komerční pauza.
     
    55:31
    Ottawští už se nikam dopředu nehrnou a pokaždé, když puk dostanou do svého držení, tak jej jen nahodí do útočného pásma, kde následně pouze tahají čas a získávají cenné vteřinky.
     
    54:49
    Do konce třetího dějství zbývá zhruba pět minutek. Dokáží Bruins s nepříznivým vývojem utkání ještě něco udělat?
     
    54:05
    Po Trotmanově kiksu se dopředu mohl vydat Turris, ovšem ten se nakonec ke střelu vůbec nedostal, protože byl čistě odzbrojen vracejícím se Chárou.
     
    53:25
    To vše přišlo teď, když Vatrano krásnou přihrávkou uvolnil Hayese, ten však ve velmi nadějné pozici svá mířidla neseřídil přesně.
     
    52:42
    Beleskey se zkusil vytočit zpoza branky, byl ale zastaven Wierciochhem. Domácím tohle naprosto stačí, Bostonu v koncovce zatím chybí nějaký lepší nápad a troška té kreativity.

    Vojtěch Tůma

    Branky a nahrávky: 20. Stone (Turris, Karlsson), 39. Zibanejad (Ryan, Hoffman), 60. Stone (Turris, Karlsson) – 28. Krejčí (Beleskey, Eriksson)


    Ottawa Senators: Anderson (Hammond) – Methot, Karlsson "C", Wiercioch, Wideman, Borowiecki, Cowen – Hoffman, Zibanejad, Ryan – Smith, Turris "A", Stone – Dziurzynski, Pageau, Chiasson – Prince, McCormick, Neil "A". Trenér: Dave Cameron.
    Boston Bruins: Rask (Gustavsson) – Chára "C", McQuaid, Seidenberg, Trotman, Morrow, K. Miller – Marchand, Bergeron "A", Connolly – Beleskey, Krejčí "A", Eriksson – Vatrano, Spooner, Hayes – Rinaldo, Talbot, Ferraro. Trenér: Claude Julien.

    Rozhodčí: Eric Furlatt, Francis Charron – Derek Nansen, Steve Barton
    bahis siteleri