Boston – Buffalo 3:6 (kon.) | Tampa – Columbus 5:2 (kon.) | Washington – Montreal 3:1 (kon.)
Carolina – New Jersey 3:1 (kon.) | St. Louis – Dallas 3:2 (5:4 po s.n.) | Minnesota – Pittsburgh 1:3 (kon.)
Nashville – Detroit 2:3 (kon.) | Arizona – Los Angeles 3:4 (po pr.) | Vancouver – Edmonton 2:1 (po pr.)
Ottawa – Boston 3:1 (kon.)
konec
Washington Capitals
3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
Montreal Canadiens
Neděle 27.12.2015, 01:00 • Verizon Center, Washington • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním toho, že ve Verizon Center bylo na dnešní utkání vyprodáno a utkání sledovalo 18 506 diváků, se loučím. Přeji Vám hezkou neděli a u dalších online přenosů se budu těšit na počtenou! (04:03:30)
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Jay Beagle (WSH) 1+0
    2. Tom Wilson (WSH) 0+2
    3. Nate Schmidt (WSH) 0+2

    Československá stopa v utkání

    Tomáš Plekanec (MTL) – 0+0, 3 střely, +/- -2, čas na ledě 16: 23
    Tomáš Fleischmann (MTL) – 0+0, 3 střely, +/- -2, čas na ledě 17:34
     
    Vadit mu to ale vůbec nemusí, protože právě nyní utkání končí a Washington poráží Montreal poměrem 3:1 – pro svěřence Barryho Trotze je to už sedmá výhra v řadě! Sledovali jsme zajímavé utkání, po jehož konci musíme říci, že Caps dnes byli lepší a vyhráli naprosto zaslouženě. V první třetině je do vedení poslal Jevgenij Kuzněcov, v prostředním dějství, které nabídlo opravdu parádní ofenzivní podívanou, na 2:0 zvýšil Jay Beagle, ovšem chvíli nato Habs zpět do hry vrátil Daniel Carr! V závěrečné dvacetiminutovce už se žádný hurá hokej nehrál, domácí poctivě bránili a nakonec se jim podařilo vsítit i uklidňující branku, o kterou se postaral Jason Chimera! Ani hra bez brankáře už Canadiens nepomohla, kanadský celek tak prohrál už desátý z dvanácti prosincových mačů a svou šňůru porážek zároveň prodloužil už na šest zápasů!
     
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Laich vysokým obloučkem poslal touš do středního pásma, kde se ho nakonec ujal Kuzněcov, ovšem prázdnou branku Canadiens trefit nedokázal.
     
    59:28
    Po Subbanově ráně se kotouče ujal Pacioretty a zpoza branky hezky našel Ellera, tomu však díky perfektní defenzivní práci v podání Chorneyho zakončení nesedlo.
     
    59:00
    Habs se zatím marně snaží o vstřelení kontaktní branky, ještě jim zbývá poslední minuta.
     
    58:19
    Alznerovi se nepodařilo vyhodit, načež Petry našel Fleischmanna, jehož pokusu z hranice levého kruhu však scházela notná dávka přesnosti.
     
    57:44
    Condon spěchá na střídačku, Montreal to zkusí v šesti!
     
    57:35
    Domácí se pochopitelně stáhli a hodlají se soustředit už jen na defenzivu, nyní ale špatně rozehráli a je pískán icing.
     
    57:05
    Po poměrně šťastném odrazu od mantinelu se touš dostal k Weiseovi, který si však z ostrého úhlu na pozorného Holtbyho nepřišel.
     
    56:27
    Po sérii odrazů se puk ocitl u nohou Justina Williamse, jehož přihrávku mimo hrací plochu vychýlil Petry. Vhazování ve středovém kruhu.
     
    56:08
    Pěknou individuální akcí se nyní prezentoval druhý z Čechů v dresu Habs, tedy Tomáš Fleischmann, jenž se obtočil okolo branky soupeře, jeho rána byla ale ztečována do ochranné sítě.
     
    55:59
    Domácí se hnali do přečíslení dvou proti jednomu, Kuzněcov ještě hledal kolegu Johanssona, ovšem parádní obranný zákrok vpádu předvedl Nathan Beaulieu.
     
    55:24
    Sám na sebe to nyní vzal Tomáš Plekanec, proti Alznerovi se mu však puk na chvíli zamotal mezi bruslemi a jeho následné zakončení podle toho také vypadalo.
     
    54:45
    Hostům teď čas utíká sakramentsky rychle, Washington navíc brání naprosto v klidu a nepřipouští si zbytečné kombinace. Dokáží Habs s nepříznivým vývojem ještě něco udělat?
     
    54:00
    Nyní se Montreal už dokázal osvobodit, ovšem pouze za cenu icingu. Druhá pětka hostí je na ledě už pořádně dlouhou dobu.
     
    53:39
    No a málem bylo ještě hůř pro Habs! Ovečkin totiž ideálním pasem oslovil Oshieho, který ranou z první pořádně protáhl přesouvajícího se Condona.

    Vojtěch Tůma

    Branky a nahrávky: 7. Kuzněcov (Schmidt, Johansson), 22. Beagle (Wilson, Chimera), 52. Chimera (Wilson, Schmidt) – 22. Carr (Markov, Galchenyuk)


    Washington Capitals: Holtby (Grubauer) – Schmidt, Carlson, Alzner, Niskanen, Orlov, Chorney – Ovečkin "C", Bäckström, Oshie – Johansson, Kuzněcov, Williams – Chimera, Beagle, Wilson – Laich, Latta, Burakovsky
    Montreal Canadiens: Condon (Tokarski) – Beaulieu, Subban, Markov, Petry, Jemelin, Tinordi – Pacioretty "C", Desharnais, Weise – Eller, Galchenyuk, Carr – Fleischmann, Plekanec, Byron – Flynn, Mitchell, Smith-Pelly

    Rozhodčí: Kelly Sutherland Ghislain Hebert – Michel Cormier, Tim Nowak
    bahis siteleri