Buffalo – Washington 0:2 (kon.) | Tampa – Montreal 3:4 (1:2 po s.n.) | Nashville – NY Rangers 5:3 (kon.)
Minnesota – Detroit 3:1 (kon.) | Vancouver – Los Angeles 0:5 (kon.) | San Jose – Colorado 3:6 (kon.)
konec
San Jose Sharks
3:6 (1:2, 1:1, 1:3)
Colorado Avalanche
Úterý 29.12.2015, 04:30 • SAP Center, San Jose • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    Carl Söderberg (COL) (1 + 2)
    Nathan MacKinnon (COL) (3 + 0)
    Matt Duchene (COL) (1 + 0) (07:09:29)
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Hertl (SJS) (1 + 0, 5 střel, čas na ledě 11:10)
     
    Dnešní utkání sledovalo 17 562 diváků.
     
    Střely na branku v zápase

    San Jose Sharks: 38

    Colorado Avalanche: 26
     
    Máme za sebou utkání v San Jose, které nabídlo spoustu šancí, branek, vyloučení a přesilovkových zásahů. Hostující Colorado Avalanche skórovali v přesilovce hned čtyřikrát, to San Jose Sharks se v početních výhodách poměrně natrápili. Možná právě přesilovky hráli hlavní rozdíl ve skóre. Nathan MacKinnon si nakonec mohl užít hattrick, kterým jen potvrdil vedoucí postavení v týmovém bodování Avalanche. Sharks padli v dalším utkání a do příštího mače mají co napravovat, se šesti inkasovanými puky rozhodně spokojeni nebudou. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji pěkné úterý.
     
    Konec zápasu.
     
    59:36
    Ještě jedna střela Tomáše Hertla před brankovištěm. S tou už si ovšem Calvin Pickard snadno poradil a zdá se, že více jak tři branky dnes nedostane.
     
    59:03
    Začala poslední minuta základní hrací doby, je dost pravděpodobné, že také celého utkání.
    58:32 Nathan MACKINNON - 3:6
     
    58:32
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jen se to Coloradu povedlo, hosté střílí šestý puk do sítě San Jose Sharks. Ale střídačka Avalanche má teď asi daleko větší radost z hattricku NATHANA MACKINNONA, který právě trefou do odkryté svatyně dává svůj druhý hattrick v kariéře. Poměrně snadná možnost pro útočníka Lavin, prázdnou branku trefil alespoň napodruhé, když ne hned poprvé. Tohle už bude Coloradu stačit. Bez asistence.
     
    57:58
    Vlasic zabránil téměř jisté brance MacKinnona, když předvedl výborný obranný zákrok.
     
    57:33
    Domácí tým už hraje s prázdnou brankou, San Jose to zkusí bez gólmana a s šesti muži v poli
     
    57:08
    Tomáš Hertl převzal puk ve středním pásmu, kousek za modrou čarou o něj ale přišel, takže do zakončení z pravé strany už se nedostal.
     
    56:40
    San Jose by se potřebovalo dostat co nejdříve do útočného pásma, aby se mohlo odhodlat postupně třeba i k risku bez brankáře, ale zatím jsou hosté stále aktivní.
     
    56:16
    Teď už jsou hosté kompletní a Jarome Iginla dokonce získal útočné pásmo pro svůj celek. Následně už ale kotouč končí někde mezi diváky.
     
    55:50
    Domácí střídačka si vybírá oddechový čas.
     
    55:48
    Přesilová hra domácích se pomalu blíží ke konci a zdá se, že Avalanche ani teď nenechají soka skórovat v početní výhodě.
     
    55:17
    Brent Burns teď chyboval na modré čáře, když mu celkem pomalý kotouč podklouzl pod hokejkou a zamířil do středního pásma. Burns tak musí rychle zpátky ta toušem.
     
    54:44
    Joel Ward se dostával do slibné šance, když se na chvilku ocitl sám na pravém kruhu. Ale když už měl dobře namířeno, pálil těsně vedle pravé tyčky.
     
    54:08
    Sharks začali přesilovku velmi dobře, vyhráli puk na buly a hned se snažili pálit na branku. Jejich první pokus o střelu ovšem zablokován obranou Avalanche.
     
    54:04
    Další šance pro Tomáš Hertla, po které byli Laviny nuceny faulovat. A přesilovku si tak zahraje San Jose. Na dvě minuty je do boxu odeslán Jarome Iginla, který hákoval a doufá, že jeho tým v oslabení nebude inkasovat.
     
    53:39
    Hosté už opět v pásmu soupeře, ale moc dlouho tam nepobyli. Jde vidět, že se Colorado nechce nikam zbytečně tlačit a riskovat.
     
    53:03
    Beauchemin pouze nahodil puk přes všechny čáry, to ale znamenalo pro jeho celek zakázané uvolnění. Hra se tak musí vrátit před Calvina Pickarda.
     
    53:00
    Melker Karlsson se také nechce nechat zahanbit, ale ani jeho zakončení nebylo přesné. Mířil těsně nad úroveň horní tyčky.
     
    52:20
    Tomáš Hertl zůstává i nadále dravý v prostoru kolem Pickarda, teď mu ale obránci Lavin zabránili vystřelit na branku. Přesto ještě zkusil Hertl další dorážku.
     
    51:57
    Brent Burns chtěl snížit na rozdíl jediné branky, ale puk se pouze odrazil od zadního mantinelu pryč z pásma Colorada.
     
    51:42
    Už se znovu hraje, puk bude padat na ledovou plochu ve středním pásmu, kde před malou chvílí došlo k postavení mimo hru.
     
    51:16
    Následuje komerční přestávka, pokračujeme ve hře hned po jejím konci.
    48:44 Nathan MACKINNON - 3:5
     
    48:44
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Tak to už je hodně dobrá bilance v přesilových hrách pro Colorado v tomto zápase. Máme tu čtvrtou využitou přesilovku Avalanche v základní hrací době, autorem gólu je navíc znovu kanadský šikula NATHAN MACKINNON, jenž se prosazuje už podruhé v tomto mači. Avalanche navíc znovu zvládli přesilovku zužitkovat velmi rychle a je jasné, že teď si budou zase o něco více věřit. Martin Jones už toho moc dělat nemohl, MacKinnon mířil do skoro z poloviny odkryté branky. Pohledná hostující akce, ostatně jako většina dnešních. Asistence: Carl Söderberg, Alex Tanguay.
     
    48:23
    Ale pozor, San Jose vzápětí bude hrát další oslabení, které jej může znovu mrzet. Do boxu trestoměřičů zamíří Tommy Wingels (SJS), jenž je souzen za hákování.
    48:07 Tomáš HERTL - 3:4
     
    48:07
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jen se český útočník TOMÁŠ HERTL dočkal! A nutno podotknout, že naprosto zaslouženě, protože právě odchovanec českého hokeje je dnes jeden z nejvíce aktivních hokejistů na ledové ploše vůbec. Hertl to zkoušel během první a druhé třetiny z několika pozic, až nyní se ovšem prosadil proti Calvinu Pickardovi. Poměrně nenápadné zakončení z otočky, na které už ovšem nestačil reagovat ani gólman Colorada, ani obrana Lavin. San Jose se tak znovu dostává blízko vyrovnání a sledujeme zápas nahoru dolů. Jak asi dopadne závěr třetí třetiny? Asistence: Mike Brown, Brent Burns.
    47:09 Blake COMEAU - 2:4
     
    47:09
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Na světě je třetí využitá přesilová hra pro Colorado Avalanche v dnešním utkání, i když to hosté stihli jen tak tak, tři vteřiny před návratem Brenta Burnse na ledovou plochu. Teď si ovšem hosté dobře pohráli s kotoučem v útočné třetině, několikrát si jej vyměnili z hokejky ne hokejku. Až nakonec dostal puk do sítě dnes také velice aktivní a dravý BLAKE COMEAU. Těžko říct, kolik toho domácí brankář Martin Jones viděl, každopádně ale počtvrté inkasuje a jeho tým má zase o něco větší starosti. Asistence: Erik Johnson, Tyson Barrie.
     
    46:51
    Další dobrý zásah pro Jonese, ten opět přerušuje hru a zařizuje nové buly.
     
    46:30
    Barrie obdržel nahrávku od Landeskoga, rána z hole prvního uvedeného ale mířila jen do prvního bránícího hráče Sharks.
     
    46:16
    Vzápětí už sice nahození od jednoho obránců v dresu Colorada, ale brankář Martin Jones na puk moc dobře viděl, takže je v pohodě zaklekl a připisuje si další zásah do statistik.
     
    45:52
    Hra přerušena ve středním pásmu. Avalanche si nedali pozor na brusle a dostali se do postavení mimo hru.
     
    45:28
    Žraloci vyhazují puk až za klec Pickarda, tahle početní nevýhoda pro ně tedy začíná poměrně pozitivně.
     
    45:11
    Právě domácí hráči ale teď budou muset hrát v oslabení. Viníkem z jejich strany je obránce Brent Burns (SJS), který držel protihráče. Šance pro Colorado, jak se dostat zpátky do vedení o dvě branky.
     
    44:50
    O podobné nahození se pokusil také Brent Burns. Jenže jeho střela nebyla tak přesná a skončila dokonce až na zadním mantinelu. San Jose ale stále na puku.
     
    44:26
    San Jose Sharks ve třetí třetině zatím jasně aktivnějším celkem, Paul Martin nastřeloval puk na branku z dálky, chyběla už jen přesná teč před Pickardem.
     
    43:48
    Nick Holden zkusil uskutečnit výpad k zadnímu mantinelu. Jenže tam byl znovu sám proti dvěma Žralokům, takže jeho šance na úspěch byla spíše mizivá.
     
    43:33
    Hned je tu další zákrok Pickarda, který musel vzdorovat nahození od Dillona od modré čáry. Ale teď gólman Colorado Avalanche docela dobře viděl, takže puk v pohodě pokryl.
     
    43:20
    Když už se Coloradu konečně podařilo vyhrát buly, hosté se příliš ukvapili a nakonec jen nahodili do středního pásma.
     
    43:09
    Televizní kamera si vybrala Tomáše Hertla také v opakovaném záběru a je jasné, že Hertl dnes patří k jedněm z nejaktivnějších Žraloků na ledové ploše. Přinese mu to ovoce?
     
    42:55
    Patrick Marleau si dnes hodně věří, dokázal to další střelou na branku. A Calvin Pickard s ní měl problémy. Nakonec ale přerušuje hru a zasahuje.
     
    42:15
    Tomáš Hertl a jeho další pokus v zápase, jak zkusit zaskočit Pickarda a skórovat. Zatím ale nemá český útočník potřebný kousek štěstí ke vstřelení branky.
     
    41:45
    Poprvé během třetí periody v útočné šanci také Colorado. Hosté se ale zatím mají problém dostat do lepší kombinace, Comeau obdržel puk až na poslední chvíli.
     
    41:28
    Stále ještě kotouč na hokejkách domácích mužů. Ti se na něm udrželi skoro už přes minutu a půl, teď je ovšem zastavuje postavení mimo hru.
     
    40:58
    Karlsson ještě zkusil nahodit puk před branku, tam ale už nikdo jiný v tyrkysovém trikotu nečekal na dorážku.
     
    40:25
    Patrick Marleau a Nieto v kombinaci za brankou soupeře, ale ani jeden z nich už se nestačil dostat do zakončení. Ward poté pálil z příliš velké dálky.
     
    40:10
    První vhazování ve třetí třetině vyšlo tentokráte lépe San Jose Sharks, ti se hned pokusili založit útočnou akci na Pickardovu klec.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Co nevidět nás čeká úvodní vhazování třetí třetiny.
     
    Dobré šance si ve druhé třetině vytvořil také jediný český zástupce v tomto zápase Tomáš Hertl. I když byl několikrát blízko skórování, nakonec se jej zatím držela smůla.
     
    San Jose Sharks vedou také v počtu střel na branku, o to více je zatím mrzí, že výsledkově je na tom lépe soupeř. Jak to ale bude vypadat se skóre ve třetí části? Nechme se překvapit, tento poměrně útočně laděný zápas může být ještě hodně zajímavý.
     
    Ve druhé třetině už si přesilové hry mohlo užít také San Jose. Přestože je však domácí sehráli poměrně dobře, branka z nich nepramenila. Branky v přesilovkách zatím tvoří rozdíl v tomto zápase.
     
    Střely na branku po druhé třetině

    San Jose Sharks: 25

    Colorado Avalanche: 18
     
    Máme za sebou také druhou třetinu, ve které na každé straně padlo po jedné brance. Avalanche tedy i nadále drží těsné vedení, o to zajímavější bude třetí část, ve které se domácí San Jose Sharks budou snažit o vyrovnání.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:37
    Ještě Nathan MacKinnon unikal skoro sám kupředu. Když se ale mohl dostat do dobrého zakončení, puk mu na poslední chvíli sklouzl z hokejky.
     
    39:07
    Už začala poslední minuta druhé třetiny, puk drží na hokejkách hráči San Jose Sharks.
     
    38:52
    Colorado dostřídalo a Matt Ducehene hned získal pásmo pro své mužstvo. Neměl ovšem nikoho zrovna po ruce, takže musel touš odevzdat soupeři.
     
    38:14
    Podobně si vedl i Joe Thornton, jehož nahození na branku už nikdo netečoval. Calvin Pickard tedy neměl s touto šancí soupeře takové potíže.
     
    37:49
    Patrick Marleau vzal situaci v útočném pásmu na sebe a protáhl se sám před branku. Jeho pokus o střelu zápěstím se jen otřel o Pickarda a končí v rohu.
     
    37:13
    Colorado si tentokráte vedlo na vhazování dobře, brzy ale ztratilo puk. To byla samozřejmě šance pro obránce San Jose Sharks, jak hned poslat touš na hokejky forvardů dopředu.
     
    36:52
    Martin Jones sice nemusel přerušovat hru, ale raději puk podržel v rukavici a zařídil nové buly, aby pro něj nenastaly žádné další trable.
     
    36:23
    San Jose je dnes na buly velmi úspěšné, toho se pokusil hned využít Tomáš Hertl, který po nahrávce od Wingelse mohl zakončovat alespoň z úhlu. Nakonec mířil hodně mimo klec.
     
    36:11
    Braun se toho vůbec nebál a z druhé vlny si sjel na střelu z první. Puk proletěl přes klubko hráčů před brankou až do náruče Calvina Pickarda, jenž přerušuje hru.
     
    35:46
    Také Skille si dělal zálusk na čtvrtou branku Avalanche v zápase, avšak obránci Sharks byli zavčas na svém místě a jeho pokus o zakončení zblokovali.
     
    35:08
    Joe Thornton za brankou Pickarda opět důrazný, nyní ale neměl moc komu nahrávat, takže musel počkat, až se mu spoluhráči postaví do správných pozic. To se ovšem nakonec nestalo..
     
    34:48
    Ale Avalanche ukazují, že nehodlají jen tak polevit, hned se snažili pro sebe získat útočnou periodu. Místo toho ovšem na druhé straně hrací plochy zakončení Brenta Burnse.
     
    34:36
    Pokračovat budeme hned po konci komerční přestávky.
    33:58 Melker KARLSSON - 2:3
     
    33:58
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Jenže podobně jako v první třetině, také nyní se San Jose Sharks dokázali rychle vzchopit a na vstřelenou branku soupeře odpovědět další vstřelenou brankou ze své strany. Vše napovídalo tomu, že by se Žraloci mohli prosadit, už několik okamžiků pobývali kolem zařízení Calvina Pickarda, kterého obránce Colorada nechali trošku na holičkách. Když už se kotouč dostal na hokejku muže jménem MELKER KARLSSON, Pickard kapituloval. Mladému hráči San Jose se střela moc povedla a zaplachtila přesně do sítě coloradské družiny. Zápas bude zase zajímavější. Asistence: Joe Thornton, Marc-Edouard Vlasic.
     
    33:20
    Brenden Dillon vrací domácí partu zpátky před Pickarda, tam se do dobré šance dostal Tomáš Hertl, jenž pouze těsně minul branku.
     
    32:55
    Sharks sice zvládli další vhazování před brankou soupeře, ale nakonec byli poslání s kotoučem zpátky do střední třetiny.
     
    32:43
    Následuje komerční přestávka, ještě předtím byl jeden z hokejistů Colorada nepříjemně sražen u modré čáry.
     
    32:40
    A také se tak děje, Tomáš Hertl a Brown nyní hodně rychle získali pásmo pro San Jose.
    31:19 Matt DUCHENE - 1:3
     
    31:19
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Studená sprcha pro domácí barvy je na světě. Po nevyužité přesilovce se střídačka San Jose opět bude muset snažit ještě víc, protože vzápětí Sharks inkasují, už při hře pěti proti pěti. Poměrně dlouho hosté z Colorada pobývali za brankou domácích, dva útočníci v bílém dresu tam dlouho dělali průvan. Ale nikdo v tyrkysovém dresu je nedokázal zastavit. A tak MATT DUCHENE pronikl až do zakončení z dobré blízkosti a propálil Martina Jonese. Teď budou muset hráči San Jose daleko více riskovat. Asistence: Andreas Martinsen.
     
    31:05
    Po delší časové odmlce se hraje v pásmu Sharks a Mitchell hned zkusil překvapit Jonese střelou z rohu.
     
    30:28
    Hosté zpátky v plném počtu a ani druhou přesilovku tedy kalifornský celek nevyužije ve svůj prospěch. Pokračuje se ale v aktivním stylu hokeje.
     
    30:03
    Pavelski a Marleau a jejich další dobrá kombinace v dnešním zápase. Teď se ale tihle dva přesně nedohodli, kdo bude zakončovat a kdo pouze nahrávat.
     
    29:46
    Wingelsova další možnost už byla mnohem lepší. Dostal se na pravý kruh, odkud zakončovat doprostřed branky. Ale Pickard si hodně vyjel a zmenšil střelecký úhel.
     
    29:20
    Již jsou domácí zpátky za klecí Colorada, Tommy Wingels už vymýšlel, kudy poslat další nahrávku. Ale tu nakonec pokazil a mohou hrát s kotoučem hosté.
     
    28:55
    Teď už Avalanche vyhazují přes všechny čáry a mohou poprvé během oslabení vystřídat celou čtveřici. Sharks ale také pošlou na led čerstvé síly.
     
    28:20
    San Jose znovu lepší na buly, Brent Burns hned zkusil vypálit, ale Joel Ward nestačil tečovat puk směrem na branku Pickarda.
     
    28:15
    Tak pozor, trestá se za jiný prohřešek, údajně za příliš mnoho hráčů na ledě. Pykat týmový trest míří Andreas Martinsen (COL), jenž bude doufat, že jeho tým neinkasuje. Druhý přesilovka pro San Jose Sharks v krátké době.
     
    28:15
    Tomáš Hertl unikal sám na branku, jenže ani teď se neprosadil, přestože už se mohl pomalu radovat. Minimálně ale získal pro svůj tým další přesilovku.
     
    28:03
    Nathan MacKinnon neváhal a pálil hned od modré čáry. Trefil ale jen zadní mantinel.
     
    27:28
    Domácí hráči také při hře v pěti proti pěti zůstávají v blízkosti Pickardovy klece, Wingels ale netrefil puk po nahrávce na hokejku přesně. Šance na vyhození pro Colorado.
     
    26:58
    Nové buly a hned další pokus o střelu z hole Vlasica. Sice už jsou hosté pomalu kompletní, ale tohle byla moc pohledná domácí přesilovka.
     
    26:45
    Sedmnáct vteřin před návratem Comeaua na led se poprvé přerušuje. Hned první početní výhoda San Jose Sharks v zápase má pořádné grády, jen co je pravda.
     
    26:20
    Tomáš Hertl aktivně dorážel kus černé gumy na brankovišti a znovu chyběly jen centimetry, aby se český útočník prosadil
     
    25:58
    A ihned další možnost a opět skoro polovina prázdné branky, teď mají útočníci Žraloků velikou smůlu.
     
    25:20
    Joe Pavelski nejspíše trefil tyčku a hned poté dokonce polovina prázdné branky pro Marleaua, ale ani jeden z dvojice uvedených netrefil branku přesně. Velká šance pro Sharks.
     
    25:01
    Hlavní rozhodčí zápasu ukazuje na jednoho z hostů dvě minuty za hákování, konkrétně musí jít pykat Blake Comeau (COL). Uvidíme tedy vůbec první přesilovou hru San Jose Sharks v zápase. Jak to asi dopadne?
     
    24:38
    Bude se poprvé vylučovat z řad Colorado Avalanche, hned po skončení výhody pro San Jose.
     
    24:08
    Matt Duchene dlouho motal obránce domácích barev u zadního mantinelu, ale nic víc nevymyslel, takže o kotouč za chvíli přišel bez toho, aniž by se jeho tým dostal do šance na zakončení.
     
    23:39
    Thornton našel Vlasica za pravým kruhem, obránce Sharks ovšem nebyl v daný moment připravený zakončovat. Pak už rána z dálky, ale ta letěla také mimo tři tyče.
     
    23:23
    Grigorenko a jeho veliká šance na brankovišti Martina Jonese, kde se snažil procpat puk až za brankáře San Jose. Ale Jones nyní pohotový a nedovolil další pohyb kotouče a radost soupeře.
     
    22:54
    Další možnost pro San Jose Sharks na přechod modré čáry, teď si ale hokejisté v tyrkysovém nebyli moc jistí. Patrick Marleau dostával puk na pravý kruh až příliš pozdě.
     
    22:35
    Hra přerušena ve středním pásmu, kde je domácímu mužstvu odpískáno postavení mimo hru.
     
    22:18
    Hraje se hodně ze strany na stranu, ale více jsou nyní v útočné periodě domácí. A fanouškům Sharks se nelíbí, že rozhodčí stále nevylučuje z řad Avalanche.
     
    21:53
    Dillon a jeho nahození od modré čáry, které už nikdo nestihl tečovat. Také proto Calvin Pickard ani nemusel zasahovat betonem.
     
    21:20
    Barrie měl na modré obranné čáře další komplikace, moc nechybělo a jeden z domácích hráčů se dostal sám před branku. Nakonec ale vše v pořádku.
     
    20:55
    Ještě jedna šance pro Burnse, ale ani on netrefil přesně prostor mezi třemi tyčemi. Colorado už může alespoň dostřídat.
     
    20:28
    Jenže dlouho se tam hosté neudrželi, obránci Sharks dobře zapracovali, Brent Burns zavezl touš až před Pickarda a Martin následně pálil.
     
    20:08
    Na prvním buly ve druhé třetině uspěli hráči Colorada, ti hned zakládají útok a míří do útočného pásma.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Vše je připraveno na začátek druhé periody.
     
    Nebude dlouho trvat a budeme svědky začátku druhé třetiny, o jeden krok napřed do ní vstoupí tým Patricka Roye, který aktuálně vede těsně 2:1.
     
    Hned několik trestů v první třetině inkasovali domácí hokejisté, zatímco Colorado nemuselo za katr ani jednou. Je tak jasné, že Sharks se budou muset od druhé periody muset zaměřit především na disciplínu.
     
    Střely na branku v první třetině

    San Jose Sharks: 8

    Colorado Avalanche: 9
     
    Víc už se toho v první třetině nestane, viděli jsme zajímavou úvodní část, ve které padly hned tři branky. Dvě z toho do sítě Martina Jonese, když Avalanche využili dvě přesilové hry. Pokračovat budeme po přestávce mezi třetinami.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:35
    Ještě čas na jednu poslední šanci San Jose, teď už ovšem budou muset forvardi Žraloků hodně spěchat.
     
    19:18
    Už běží poslední minuta první třetiny, hraje se převážně v blízkosti Martina Jonese. Avšak Colorado se tolik do šance netlačí.
     
    18:43
    Dlouho se doloval puk od zadního mantinelu, nakonec jej získal sám pro sebe Matt Nieto. Ale ten už neměl moc času na rozehrávku, tak alespoň nahodil touš kupředu.
     
    18:15
    Colorado to zkoušelo ve třech mužích přes modrou čáru, ale nakonec musel jít do zakončení sám Matt Duchene. Na branku sice vystřelil, ale Martin Jones byl opět připraven zasáhnout.
     
    17:37
    Poměrně dlouho už se Sharks drží v pásmu soupeře. Dainius Zubrus předvedl dobrou akci. Ale poté už je touš ve středním pásmu, kam jej poslali obránci Avalanche.
     
    17:02
    Calvin Pickard hodně zariskoval svým vyjetím z branky a rozehrávkou, ale nakonec to přeci jen docela zvládl. Pak už ale jeho klec ohrozil peckou z dálky Joe Pavelski.
     
    16:37
    Matt Nieto v postavení mimo hru, domácí moc spěchali do útočné periody. Buly proběhne ve středním pásmu.
     
    16:30
    Laviny zpátky v pásmu Sharks, ale ani hosté se teď nemohou za modrou čarou dlouho udržet.
     
    15:58
    Tomáš Hertl nabral pořádnou rychlost, aby zabránil zakázanému uvolnění svého týmu. To se mu sice povedlo, ale pak už převzali puk do své moci obránci Avalanche.
     
    15:39
    Buly se bude muset opakovat, neproběhlo podle představ rozhodčího.
     
    15:37
    Ještě jedna komerční přestávka v první třetině, pak už budeme v úvodní části pokračovat až do jejího konce.
    14:28 Carl SÖDERBERG - 1:2
     
    14:28
    Colorado právě vstřelilo branku!
    San Jose budou vyloučení v první třetině pořádně mrzet, tohle je druhý trest, během kterého domácí parta inkasuje. A to samozřejmě znamená, že Colorado Avalanche využívají v úvodní periodě druhou přesilovou hru. Poměrně jednoduchá hokejová akce, kterou Laviny předvedly. Nahození obránce od modré čáry očekával autor branky CARL SÖDERBERG, jenž byl připraven na brankovišti a tečoval touš ze vzduchu za gólmana San Jose Martina Jonese. Svěřenci trenéra DeBoera tak musejí znovu dohánět. Asistence: Francois Beauchemin, Alex Tanguay.
     
    14:08
    Nathan MacKinnon si sám vypracoval dobrou šanci a zakončení, ale teď si zatím na Martina Jonese v domácí kleci nepřišel.
     
    13:41
    Trenér DeBoer asi své svěřence za tresty po první třetině nepochválí. Další vyloučení pro San Jose, nyní je penalizován obránce Sharks Paul Martin (SJS), který se dle rozhodčího provinil hákováním. Takže další možnost pro Colorado.
     
    13:28
    Brent Burns měl co dělat, ale přeci jen ještě udržel puk na hokejce a posunul jej alespoň do středního pásma.
     
    12:40
    Až na konci přesilovky se hosté usadili před Martinem Jonesem, to už se však do hry vrací obránce Brenden Dillon a tahle početní výhoda zůstane bez využití.
     
    12:07
    Barrie to zkusil sám od modré čáry, ale jeho pokus vůbec nedoletěl k brance. To už obránci San Jose Sharks rozehrávají kotouč a jejich spoluhráči střídají.
     
    11:20
    Coloradu se nedaří pořádně usadit v pásmu soupeře, obránci Sharks velice dobře hlídají modrou čáru.
     
    10:45
    Ale Patrick Marleau se dostal skoro sám před branku ve vlastním oslabení, mohla z toho být zajímavá šance pro domácí barvy.
     
    10:31
    Je tu už třetí vyloučení pro San Jose v první třetině, tentokráte ale nebylo o čem diskutovat. Je z toho trest za hákování pro Brendena Dillona (SJS), jenž musí pykat dvě minuty na trestné lavici.
     
    10:21
    Následuje komerční přestávka, po jejím konci pokračujeme.
    10:07 Patrick MARLEAU - 1:1
     
    10:07
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Moc dlouho se ale hostující Colorado z vedení v Kalifornii neradovalo, vyrovnaný stav na kostce máme hned zpátky. Možná sama obrana Lavin byla překvapená, jak rychle se Žraloci dokázali přesunout do útočného pásma, následovala parádní individuální akce hráče jménem PATRICK MARLEAU. Zkušený hokejista San Jose se protáhl sám mezi kruhy a se svou střelou zápěstím ani trošku neváhal. Chvíli po polovině úvodní části tedy budeme hrát znovu za vyrovnaného stavu a za výsledku 1:1. Asistence: Joel Ward.
    08:46 Nathan MACKINNON - 0:1
     
    08:46
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Už se zdálo, že San Jose Sharks znovu vyhodí kotouč přes všechny čáry a nebudou mít větší problémy s bráněním svého druhého oslabení v zápase. Ale pak přišla nová akce Colorada, dobré nahrávky a k tomu přesné zakončení. Na konci celé akce u pravé tyče Martina Jonese stál nejproduktivnější hráč Avalanche a mladík z řad Colorada NATHAN MACKINNON, jenž už nedal gólmanovi San Jose moc velkou šanci. Musí ale děkovat spoluhráči za parádní nahrávku. Je z toho tedy využitá přesilová hra a vedení hostujícího celku v první třetině. Asistence: Carl Söderberg, Jarome Iginla.
     
    08:06
    Hosté vyhráli další buly v útočném pásmu a druhou přesilovku hned začali střelou. Ale také nyní byl brankář Martin Jones hodně pozorný.
     
    07:58
    Dlouho si ovšem domácí hokejisté v pěti nezahráli, za katr tentokráte míří Joe Thornton (SJS), jemuž hlavní arbitr utkání klasifikoval faul za podražení. Je tu tak další šance pro Colorado Avalanche.
     
    07:48
    Tomáš Hertl zpátky na ledové ploše, hraje se v pěti na obou stranách. San Jose Sharks ovšem vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    07:25
    Ještě jedno vyhození přes všechny čáry a teď už se zdá, že San Jose své první oslabení v zápase zvládne bez inkasované branky.
     
    07:08
    Nyní už Colorado zpátky v útočném pásmu a rozevírá přesilovkový deštník. Jarome Iginla si pak se svou střelou na Martina Jonese nepřišel.
     
    06:38
    Wingels se dokonce odvážil unikat ve vlastním oslabení a vykřesal slibnou šanci pro Žraloky, když překvapil Pickarda. Ale branka z toho není.
     
    06:09
    Duchene se rval o kotouč u mantinelu s Marleauem, nakonec to byl muž v tyrkysovém dresu, který vyhodil touš do středního pásma a nedovolil hostům vypálit na branku.
     
    05:40
    Ale domácí hráči začínají početní nevýhodu velice dobře, podařilo se jim hned na úvod vyhodit přes všechny čáry.
     
    05:33
    Bude se také poprvé v zápase vylučovat, na trestnou lavici bude muset zamířit český útočník Tomáš Hertl (SJS), jenž je hlavním rozhodčím penalizován za hákování. Přesilovka pro Avalanche.
     
    05:00
    Donskoi v poměrně velké šanci, když mohl puk zasouvat pod Pickarda, ale brankář Colorado Avalanche to ještě přeci jen stihl zpátky k levé tyčce.
     
    04:28
    Nahození Vlasica směrem na branku Matt Nieto sice stačil usměrnit, ale jen těsně vedle tří tyčí, takže z toho pro Pickarda trable nebyly.
     
    04:07
    Sharks vyhráli buly v útočném pásmu, jejich třetí formace se docela dlouho držela na kotouči, poté obdržel touš na modrou čáru Braun. Ale pálil těsně mimo.
     
    03:46
    Zubrus následně posunul touš alespoň do středního pásma, takže domácí barvy mohly vystřídat. A pak si zákrok musel připsat také brankář Pickard.
     
    03:18
    Brent Burns rozehrával kus černé gumy od zadního mantinelu, ten mu ale utekl a hned z toho byly trable pro San Jose Sharks.
     
    02:45
    Nyní už mnohem nebezpečnější situace a Mitchell se málem dostal do slibného zakončení. Na poslední chvíli minul kotouč a nestačil tak přesněji zakončit na Jonese.
     
    02:10
    Další možnost Colorada dostat se do útočného pásma. Teď už se to sice hostům povedlo, avšak Matt Duchene měl co dělat, aby se vůbec udržel na kotouči.
     
    01:46
    Wingels zkusil jít sám do zakončení, ale Pickard byl na jeho střelu připraven. První přerušení a zároveň první vhazování u Pickardovy klece.
     
    01:20
    Když se o první pokus o přechod přes modrou čáru pokusili také hokejisté v bílých trikotech celá akce skončila ještě ve středním pásmu.
     
    00:39
    Sharks už také před brankou Pickarda, ale k první střele ještě nedošlo.
     
    00:25
    Na úvodním vhazování se dařilo lépe domácím hráčům.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Ještě jednou vítejte u dnešního zápasu, za několik minutek začneme.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League, budeme sledovat zápasy dvou týmů Západní konference. Podruhé v sezóně se spolu potkají San Jose Sharks a Colorado Avalanche.
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Hertl (SJS) (3 + 10)
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Týmy se už jednou v této sezóně mezi mantinely potkaly. Bylo to na začátku letošního listopadu, když San Jose Sharks zavítali do Colorada a zvítězili tam v základní hrací době těsně 4:3.
     
    SAN JOSE SHARKS

    Z proměnlivých výsledků během základní části zatím pro San Jose pramení čtvrtá příčka Pacifické divize. Ale možná není úplně vhodné nyní srovnávat podle pořadí. Až na první celek divize Los Angeles Kings jsou všechny celky bodově hodně vyrovnané a každé další utkání může s pořadím zamíchat. San Jose Sharks zvítězili ve třech z předchozích pěti utkání, naposledy se jim dokonce povedlo veliké derby s Los Angeles, které tým trenéra DeBoera zvládl poměrem 5:3 v základní hrací době. Fanoušci tak mohli svým oblíbencům odpustit předchozí neduhy s Chicago Blackhawks a Ottawa Senators. Nikoho asi nepřekvapí, že v popředí týmového bodování nadále zůstává střelec Joe Pavelski (18 + 18), kterého výborně doplňuje také ofenzivně laděný obránce Brent Burns (14 + 17). Žraloci se doma představí po pěti zápasech venku, takže je jasné, že fanoušci by rádi viděli po delší době odmlky výhru i ve vlastní hale.
     
    COLORADO AVALANCHE

    Podaří se Coloradu růst tabulkou vzhůru? Avalanche už nezaujímají poslední příčku v těžké Centrální divizi, dokonce se pomalu dotahují na Nashville Predators, na které jim aktuálně chybí čtyři bodíky. Náskok Lavin na poslední Winnpeg ale zároveň není moc velký, takže tým Patricka Roye se musí snažit v každém utkání. Avalanche z posledních sedmi utkání hned pětkrát vyhráli, ale právě v posledních dvou odehraných duelech padli. Nestačili v prodloužení na rozjeté Arizona Coyotes, o střetnutí dříve si neporadili ani s Toronto Maple Leafs, kteří Colorado nasázeli sedm branek. Týmové statistiky nadále táhne mladý dravec Nathan MacKinnon (10 + 20). jehož jméno v letošní sezóně ještě určitě několikrát uslyšíme. Dnes se Laviny představí v Kalifornii, kde budou vzdorovat třetí porážce za sebou. Podaří se jim to?
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:30.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 11. Marleau (Ward), 34. Karlsson (Thornton, Vlasic), 49. Hertl (Brown, Burns) – 9. MacKinnon (Söderberg, Iginla), 15. Söderberg (Beauchemin, Tanguay), 32. Duchene (Martinsen), 48. Comeau (Johnson, Barrie), 49. MacKinnon (Söderberg, Tanguay), 59. MacKinnon


    San Jose Sharks: Jones (Stalock) – Vlasic, Braun, Martin, Burns, Dillon, DeMelo – Zubrus, Thornton, Pavelski – Nieto, Marleau, Ward – Donskoi, Tierney, Wingels – Karlsson, Hertl, Brown
    Colorado Avalanche: Pickard (Varlamov) – Beauchemin, Johnson, Holden, Barrie, Guenin, Redmond – Landeskog, Mitchell, Duchene – Tanguay, MacKinnon, Iginla – Martinsen, Söderberg, Comeau – McLeod, Grigorenko, Skille

    Rozhodčí: O'Rourke, St. Pierre – Sharrers, Heyer

    Diváci: 17 562
    bahis siteleri