Buffalo – Washington 0:2 (kon.) | Tampa – Montreal 3:4 (1:2 po s.n.) | Nashville – NY Rangers 5:3 (kon.)
Minnesota – Detroit 3:1 (kon.) | Vancouver – Los Angeles 0:5 (kon.) | San Jose – Colorado 3:6 (kon.)
konec
San Jose Sharks
3:6 (1:2, 1:1, 1:3)
Colorado Avalanche
Úterý 29.12.2015, 04:30 • SAP Center, San Jose • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:32 Nathan MACKINNON - 3:6
     
    58:32
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jen se to Coloradu povedlo, hosté střílí šestý puk do sítě San Jose Sharks. Ale střídačka Avalanche má teď asi daleko větší radost z hattricku NATHANA MACKINNONA, který právě trefou do odkryté svatyně dává svůj druhý hattrick v kariéře. Poměrně snadná možnost pro útočníka Lavin, prázdnou branku trefil alespoň napodruhé, když ne hned poprvé. Tohle už bude Coloradu stačit. Bez asistence.
     
    57:33
    Domácí tým už hraje s prázdnou brankou, San Jose to zkusí bez gólmana a s šesti muži v poli
     
    54:04
    Další šance pro Tomáš Hertla, po které byli Laviny nuceny faulovat. A přesilovku si tak zahraje San Jose. Na dvě minuty je do boxu odeslán Jarome Iginla, který hákoval a doufá, že jeho tým v oslabení nebude inkasovat.
    48:44 Nathan MACKINNON - 3:5
     
    48:44
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Tak to už je hodně dobrá bilance v přesilových hrách pro Colorado v tomto zápase. Máme tu čtvrtou využitou přesilovku Avalanche v základní hrací době, autorem gólu je navíc znovu kanadský šikula NATHAN MACKINNON, jenž se prosazuje už podruhé v tomto mači. Avalanche navíc znovu zvládli přesilovku zužitkovat velmi rychle a je jasné, že teď si budou zase o něco více věřit. Martin Jones už toho moc dělat nemohl, MacKinnon mířil do skoro z poloviny odkryté branky. Pohledná hostující akce, ostatně jako většina dnešních. Asistence: Carl Söderberg, Alex Tanguay.
     
    48:23
    Ale pozor, San Jose vzápětí bude hrát další oslabení, které jej může znovu mrzet. Do boxu trestoměřičů zamíří Tommy Wingels (SJS), jenž je souzen za hákování.
    48:07 Tomáš HERTL - 3:4
     
    48:07
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jen se český útočník TOMÁŠ HERTL dočkal! A nutno podotknout, že naprosto zaslouženě, protože právě odchovanec českého hokeje je dnes jeden z nejvíce aktivních hokejistů na ledové ploše vůbec. Hertl to zkoušel během první a druhé třetiny z několika pozic, až nyní se ovšem prosadil proti Calvinu Pickardovi. Poměrně nenápadné zakončení z otočky, na které už ovšem nestačil reagovat ani gólman Colorada, ani obrana Lavin. San Jose se tak znovu dostává blízko vyrovnání a sledujeme zápas nahoru dolů. Jak asi dopadne závěr třetí třetiny? Asistence: Mike Brown, Brent Burns.
    47:09 Blake COMEAU - 2:4
     
    47:09
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Na světě je třetí využitá přesilová hra pro Colorado Avalanche v dnešním utkání, i když to hosté stihli jen tak tak, tři vteřiny před návratem Brenta Burnse na ledovou plochu. Teď si ovšem hosté dobře pohráli s kotoučem v útočné třetině, několikrát si jej vyměnili z hokejky ne hokejku. Až nakonec dostal puk do sítě dnes také velice aktivní a dravý BLAKE COMEAU. Těžko říct, kolik toho domácí brankář Martin Jones viděl, každopádně ale počtvrté inkasuje a jeho tým má zase o něco větší starosti. Asistence: Erik Johnson, Tyson Barrie.
     
    45:11
    Právě domácí hráči ale teď budou muset hrát v oslabení. Viníkem z jejich strany je obránce Brent Burns (SJS), který držel protihráče. Šance pro Colorado, jak se dostat zpátky do vedení o dvě branky.
    33:58 Melker KARLSSON - 2:3
     
    33:58
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Jenže podobně jako v první třetině, také nyní se San Jose Sharks dokázali rychle vzchopit a na vstřelenou branku soupeře odpovědět další vstřelenou brankou ze své strany. Vše napovídalo tomu, že by se Žraloci mohli prosadit, už několik okamžiků pobývali kolem zařízení Calvina Pickarda, kterého obránce Colorada nechali trošku na holičkách. Když už se kotouč dostal na hokejku muže jménem MELKER KARLSSON, Pickard kapituloval. Mladému hráči San Jose se střela moc povedla a zaplachtila přesně do sítě coloradské družiny. Zápas bude zase zajímavější. Asistence: Joe Thornton, Marc-Edouard Vlasic.
    31:19 Matt DUCHENE - 1:3
     
    31:19
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Studená sprcha pro domácí barvy je na světě. Po nevyužité přesilovce se střídačka San Jose opět bude muset snažit ještě víc, protože vzápětí Sharks inkasují, už při hře pěti proti pěti. Poměrně dlouho hosté z Colorada pobývali za brankou domácích, dva útočníci v bílém dresu tam dlouho dělali průvan. Ale nikdo v tyrkysovém dresu je nedokázal zastavit. A tak MATT DUCHENE pronikl až do zakončení z dobré blízkosti a propálil Martina Jonese. Teď budou muset hráči San Jose daleko více riskovat. Asistence: Andreas Martinsen.
     
    28:15
    Tak pozor, trestá se za jiný prohřešek, údajně za příliš mnoho hráčů na ledě. Pykat týmový trest míří Andreas Martinsen (COL), jenž bude doufat, že jeho tým neinkasuje. Druhý přesilovka pro San Jose Sharks v krátké době.
     
    28:15
    Tomáš Hertl unikal sám na branku, jenže ani teď se neprosadil, přestože už se mohl pomalu radovat. Minimálně ale získal pro svůj tým další přesilovku.
     
    26:20
    Tomáš Hertl aktivně dorážel kus černé gumy na brankovišti a znovu chyběly jen centimetry, aby se český útočník prosadil
     
    25:20
    Joe Pavelski nejspíše trefil tyčku a hned poté dokonce polovina prázdné branky pro Marleaua, ale ani jeden z dvojice uvedených netrefil branku přesně. Velká šance pro Sharks.
     
    25:01
    Hlavní rozhodčí zápasu ukazuje na jednoho z hostů dvě minuty za hákování, konkrétně musí jít pykat Blake Comeau (COL). Uvidíme tedy vůbec první přesilovou hru San Jose Sharks v zápase. Jak to asi dopadne?
     
    23:23
    Grigorenko a jeho veliká šance na brankovišti Martina Jonese, kde se snažil procpat puk až za brankáře San Jose. Ale Jones nyní pohotový a nedovolil další pohyb kotouče a radost soupeře.
    14:28 Carl SÖDERBERG - 1:2
     
    14:28
    Colorado právě vstřelilo branku!
    San Jose budou vyloučení v první třetině pořádně mrzet, tohle je druhý trest, během kterého domácí parta inkasuje. A to samozřejmě znamená, že Colorado Avalanche využívají v úvodní periodě druhou přesilovou hru. Poměrně jednoduchá hokejová akce, kterou Laviny předvedly. Nahození obránce od modré čáry očekával autor branky CARL SÖDERBERG, jenž byl připraven na brankovišti a tečoval touš ze vzduchu za gólmana San Jose Martina Jonese. Svěřenci trenéra DeBoera tak musejí znovu dohánět. Asistence: Francois Beauchemin, Alex Tanguay.
     
    13:41
    Trenér DeBoer asi své svěřence za tresty po první třetině nepochválí. Další vyloučení pro San Jose, nyní je penalizován obránce Sharks Paul Martin (SJS), který se dle rozhodčího provinil hákováním. Takže další možnost pro Colorado.
     
    10:31
    Je tu už třetí vyloučení pro San Jose v první třetině, tentokráte ale nebylo o čem diskutovat. Je z toho trest za hákování pro Brendena Dillona (SJS), jenž musí pykat dvě minuty na trestné lavici.
    10:07 Patrick MARLEAU - 1:1
     
    10:07
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Moc dlouho se ale hostující Colorado z vedení v Kalifornii neradovalo, vyrovnaný stav na kostce máme hned zpátky. Možná sama obrana Lavin byla překvapená, jak rychle se Žraloci dokázali přesunout do útočného pásma, následovala parádní individuální akce hráče jménem PATRICK MARLEAU. Zkušený hokejista San Jose se protáhl sám mezi kruhy a se svou střelou zápěstím ani trošku neváhal. Chvíli po polovině úvodní části tedy budeme hrát znovu za vyrovnaného stavu a za výsledku 1:1. Asistence: Joel Ward.
    08:46 Nathan MACKINNON - 0:1
     
    08:46
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Už se zdálo, že San Jose Sharks znovu vyhodí kotouč přes všechny čáry a nebudou mít větší problémy s bráněním svého druhého oslabení v zápase. Ale pak přišla nová akce Colorada, dobré nahrávky a k tomu přesné zakončení. Na konci celé akce u pravé tyče Martina Jonese stál nejproduktivnější hráč Avalanche a mladík z řad Colorada NATHAN MACKINNON, jenž už nedal gólmanovi San Jose moc velkou šanci. Musí ale děkovat spoluhráči za parádní nahrávku. Je z toho tedy využitá přesilová hra a vedení hostujícího celku v první třetině. Asistence: Carl Söderberg, Jarome Iginla.
     
    07:58
    Dlouho si ovšem domácí hokejisté v pěti nezahráli, za katr tentokráte míří Joe Thornton (SJS), jemuž hlavní arbitr utkání klasifikoval faul za podražení. Je tu tak další šance pro Colorado Avalanche.
     
    06:38
    Wingels se dokonce odvážil unikat ve vlastním oslabení a vykřesal slibnou šanci pro Žraloky, když překvapil Pickarda. Ale branka z toho není.
     
    05:33
    Bude se také poprvé v zápase vylučovat, na trestnou lavici bude muset zamířit český útočník Tomáš Hertl (SJS), jenž je hlavním rozhodčím penalizován za hákování. Přesilovka pro Avalanche.
     
    05:00
    Donskoi v poměrně velké šanci, když mohl puk zasouvat pod Pickarda, ale brankář Colorado Avalanche to ještě přeci jen stihl zpátky k levé tyčce.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 11. Marleau (Ward), 34. Karlsson (Thornton, Vlasic), 49. Hertl (Brown, Burns) – 9. MacKinnon (Söderberg, Iginla), 15. Söderberg (Beauchemin, Tanguay), 32. Duchene (Martinsen), 48. Comeau (Johnson, Barrie), 49. MacKinnon (Söderberg, Tanguay), 59. MacKinnon


    San Jose Sharks: Jones (Stalock) – Vlasic, Braun, Martin, Burns, Dillon, DeMelo – Zubrus, Thornton, Pavelski – Nieto, Marleau, Ward – Donskoi, Tierney, Wingels – Karlsson, Hertl, Brown
    Colorado Avalanche: Pickard (Varlamov) – Beauchemin, Johnson, Holden, Barrie, Guenin, Redmond – Landeskog, Mitchell, Duchene – Tanguay, MacKinnon, Iginla – Martinsen, Söderberg, Comeau – McLeod, Grigorenko, Skille

    Rozhodčí: O'Rourke, St. Pierre – Sharrers, Heyer

    Diváci: 17 562
    bahis siteleri