Montreal – New Jersey 2:1 (kon.) | Chicago – Pittsburgh 3:1 (kon.) | Colorado – St. Louis 4:3 (po pr.)
Vancouver – Carolina 3:2 (kon.) | Anaheim – Toronto 0:4 (kon.)
konec
Montreal Canadiens
2:1 (1:0, 1:0, 0:1)
New Jersey Devils
Čtvrtek 07.01.2016, 01:00 • Bell Centre, Montreal • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:46
    Sislo na modré útočné čáře pouze prodloužil kotouč do útočné třetiny, zatímco opustil Schneider svojí klec a zamířil na střídačku. New Jersey se pokouší o power-play!
     
    55:19
    Palmieri vyzkoušel své střelecké štěstí od modré čáry, jehož dělovku vyrazil Condon pouze do předbrankového prostoru. Zde už byl připravený s dorážkou Jiří Tlustý, jenže ani on si nedokázala s brankářem domácích poradit. Velká příležitost hostů na vyrovnání!
     
    53:32
    U pravé tyče zůstal osamocený Beaulieu, kterému byl ihned adresován puk. Jenže domácí útočník nedokázal zasunout puk do sítě Devils.
     
    50:25
    Po nahození puku do útočného pásma se puk odrazil od zadního mantinelu zpět před bránu, kde se nacházel Farnham, ten si ale vylámal zuby na Condonovi, který byl proti inkasování branky.
     
    45:32
    Condon měl opět práci, když musel likvidovat nebezpečnou střelu jednoho ze soupeřů, který zakončoval z vrcholu pravého kruhu. Po této střele narazil Gallagher do Gelinase, kterého omylem trefil do tváře. Hostující útočník zůstal lěžet z bolestivou grimasou na ledě a rozhodčí raději hru přerušili.
     
    42:51
    Montral dosáhl branky a jeho hráči se už už radovali. Jenže rozhodčí rozpažil a následně oznámil, že bylo branky dosaženo vysokou holí! Skóre tak zůstává nezměněno.
    Adam HENRIQUE - 2:1
     
    40:50
    Devils právě vstřelili branku!
    Tak jsem to zřejmě přivolal. Chybu obrany Montrealu trestají hráči Devils brankou. Zatímco obrana domácích nedokázala vyhodit puk z obranného pásma, Greene se ho u mantinelu zhostil, přihrál na modrou čáru ADAMU HENRIQUEMU, který z modré čáry prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Andy Greene, Lee Stempniak.
    Torrey MITCHELL - 2:0
     
    38:27
    Montreal právě vstřelil branku!
    Gól v oslabení! Hostující hráči ztoskotali s rozehrávkou ve středním pásmu, čehož využila dvojice TORREY MITCHELL – Paul Byron. Druhý jmenovaný se kličkou zbavil hráče, který se snažil skočit do přihrávky a poslal puk najíždějícímu Mitchellovi, ten už si poradil s brankářem soupeře, když pouze posunul puk k levé tyči Schneiderovy brány. Asistence: Paul Byron.
     
    37:35
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Devante Smith-Pelly - 2 min., nedovolené bránění).
     
    37:33
    Desharnais měl další velkou příležitost ke skórování! Obrana Ďáblů ho nechala projet s pukem až do levého kruhu, odkud velmi tvrdě vystřelil. Schneider byl ovšem připraven i nyní a velkou šanci domácímu útočníkovi lapil.
     
    36:31
    Deshairnais se velmi rychle rozjel a vyzkoušel štěstí s blafákem do bekhendu. Jeho zakončení scházela pouze větší přesnost, neboť netrefil prostor pod horní tyčí. Následuje vhazování po levici Schneidera.
     
    36:31
    Deshairnais pojede trestné střílení! Tootoo hodil útočníkovi domácích pod nohy úmyslně zlomenou hůl, která ležela na ledové ploše.
     
    32:18
    Schneider předvedl, proč dostává tolik prostoru v bráně Devils. Před Beaulieuvim se objevila poloprázdná brána. Jenže kde se vzala, tu se vzala vyrážečka hostujícího brankáře.
     
    28:55
    Tentokrát se v dobré střelecké pozici objevil Petry, ale v dobré brankové příležitosti netrefil klec Devils!
     
    27:46
    Montreal mohl přidat druhou branku, které ale zabránili obránci. Na levém kruhu se objevil zcela osamocený Plekanec a už mohl zakončovat do opuštěné klece. Obránci k němu ale včas přistoupili a odebrali mu puk.
     
    26:45
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (P.K. Subban - 2 min., hákování).
     
    26:45
    Subban na modré čáře nezachytil puk a dal tak možnost Zajacovi zaútočit v oslabení. Hostující útočník se dostal do osamoceného úniku, ale zakončit nedokázal. Ovšem už v počátku svého úniku byl faulován, takže se bude vylučovat na straně Montrealu a síly na ledě se vyrovnají.
     
    25:55
    Plekanec poslal na bránu Devils nebezpečnou střelu, se kterou měl Schneider velké potíže, ale ve spolupráci se svými obránci dokázal dostat puk z prostoru tří tyčí.
     
    25:45
    Vyloučení v týmu New Jersey Devils (Tuomo Ruutu – 2 min., podražení).
     
    22:10
    Schneider se musí mít v pozoru. Dvakrát v krátkém sledu musel likvidovat hned dvě střely soupeřů. Převážně druhou z nich, z hole Galchenyuka, krotil s velkým štěstím!
     
    19:44
    Vyloučení v týmu New Jersey Devils (Bobby Farnham – 2 min., nedovolené bránění).
    Max PACIORETTY - 1:0
     
    19:00
    Montreal právě vstřelil branku!
    Přesilová hra proměněna! Tak tohle Montreal sehrál perfektně. Po pravém mantinelu se kolem svého strážce protáhl Plekanec, který se s pukem nemazal a vyslal ho na bránu Devils. MAX PACIORETTY ještě v pravém kruhu puk tečoval a nic netušícímu Schneiderovi prošel mezi betony do brány. Asistence: Tomáš Plekanec a P.K. Subban.
     
    17:57
    Vyloučení v týmu New Jersey Devils (2 min. - příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Matteau.
     
    14:46
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Alexej Jemelin – 2 min., nedovolené bránění). New Jersey má k dispozici první možnost přesilové hry.
     
    13:35
    Jemelin vyslal od modré čáry velmi nebezpečnou střelu směrem na Schneidera. Brankář Ďáblů byl ale dostatečně pozorný a vyrazil puk do ochranné sítě.
     
    11:09
    Tootoo obkroužil bránu, poslal bekhendovou přihrávku na modrou čáru, kde už stál v nápřahu Severson, který ohrozil bránu soupeře. Condon se štěstím zasáhl. Hosté pokračují i nadále ve svém tlaku.

    Josef Cestr

    Branky a nahrávky: 19. Pacioretty (Plekanec, Subban), 39. Mitchell (Byron) – 41. Henrique (Greene, Stempniak)


    Montreal Canadiens: Condon (Scrivens) – Subban, Beaulieu, Petry, Markov, Barberio, Jemelin – Gallagher, Plekanec, Pacioretty – Carr, Galchenyuk, Eller – Andrighetto, Desharnais, Byron – Flynn, Mitchell, Smith-Pelly
    New Jersey Devils: Schneider (Kinkaid) – Larsson, Greene, Gelinas, Moore, Severson, Merrill – Palmieri, Zajac, Tlustý – Stempniak, Henrique, Sislo – Ruutu, Kalinin, Matteau – Tootoo, Gionta, Farnham

    Rozhodčí: Skilliter, Kowal – Cormier, Henderson
    bahis siteleri