Alkmaar – Groningen 4:1 (kon.) | Heerenveen – Nijmegen 1:1 (kon.) | Eindhoven – Heracles 2:0 (kon.)
Twente – Cambuur 3:0 (kon.)
konec
PSV Eindhoven
2:0 (2:0)
Heracles Almelo
Sobota 20.02.2016, 19:45 • Philips Stadion (kapacita 35 000), Eindhoven • Nizozemská Eredivisie • 24. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:45.
     
    Přeji příjemný sobotní večer a vítám zde všechny fotbalové fanoušky. Nejvyšší nizozemská soutěž, Eredivisie, je v plném proudu a na tento víkend bylo naplánováno 24. kolo. V jeho rámci spolu mimo jiné poměří síly PSV Eindhoven a Heracles Almelo. Utkání začíná v 19:45 a já Vás ke sledování našeho onlajnu srdečně zvu!
     
    PSV Eindhoven

    Úřadující mistr se po poněkud těžkopádném vstupu do letošního ročníku konečně srovnal a už je zase zpátky na čele tabulky. Díky neuvěřitelné šňůře bez porážky, která čítá už 17 zápasů (!) se Philips Sport Vereniging dostal před svého úhlavního konkurenta, amsterdamský Ajax, na první místo tabulky, které zatím drží s těsným náskokem jediného bodu.

    Jak jsem již uvedl výše, Boeren mají v poslední době skvělou a parádní formu, ale pozor – poslední tým, jemuž podlehli, bylo právě Almelo, takže na Gloeilampen dnes nečeká snadný úkol.

    Tahounem party kouče Philippa Cocua je jistě kanonýr Luuk de Jong. Kapitán týmu si letošní statistiky ozdobil již 17 přesnými zásahy a vládne ligové tabulce střelců. Nejen jeho snaha je vydatně podporována Jürgenem Locadiou, kterýžto se jako asistent podepsal již pod 8 zásahů svých spoluhráčů. Dalšími klíčovými postavami domácího týmu jsou například gólman Jeroen Zoet, záložník Davy Pröpper či obranné duo Santiago AriasJeffrey Bruma.
     
    Heracles Almelo

    Podobně veselo jako v Eindhovenu je po 23 kolech i v Almelu. Tým, který se ve své historii mnohokrát pohyboval na hraně Eredivisie a Eerste Divisie, je letos opravdovým překvapením – jízda Heraclieden trošku připomína anglický Leicester, jen s tím rozdílem, že Almelo je „až“ na třetí pozici za svým dnešním soupeřem a Ajaxem Amsterdam.

    Svěřenci kouče Petera Bosze sice poslední dobou vykazují poněkud kolísavou formu, ale prozatím jim to stačí na onu bronzovou příčku. Výš už to asi nepůjde, na Ajax ztrácí hostující tým propastných 17 bodů, takže tým, v jehož kádru působí i český forvard Jaroslav Navrátil, se asi bude chtít zaměřit jen na obranu své pozice – přeci jen, na 8. příčku, která je pro Eredivisie první „neevropská“, mají Almelští náskok jen 3 bodů.

    K případnému importu bodů z Philips Stadionu, který by asi nejednoho fanouška překvapil, by měli pomoci hlavně dva plejeři – Wout Weghorst a Thomas Bruns. Prvně jmenovaný je se 7 góly nejlepším střelcem týmu, druhý zaznamenal již 4 asistence. A připomeňme si i zmiňovaného českého legionáře Navrátila – čtyřiadvacetiletý forvard letos v dresu Heraclesu naskočil do 13 zápasů a připsal si pěknou bilanci 3 branky + 2 asistence.
    Předzápasové rozcvičení probíhá za hustého deště, doufejme, že mokrý trávník nebude mít na průběh zápasu příliš negativní vliv.

     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    PSV Eindhoven: Zoet – Arias, Bruma, H. Moreno, Willems – Hendrix, D. Pröpper, van Ginkel – Pereiro, L. de Jong (C), Locadia.
    Náhradníci: Pasveer – Isimat-Mirin, Schaars, Maher, Jozefzoon, L. Narsingh, Brenet.

    Heracles Almelo: B. Castro – Droste, te Wierik, Zomer, Fledderus (C) – Bruns, Pelupessy, Bel Hassani – García, Weghorst, Darri.
    Náhradníci: Fij – Bosz, Gladon, Kada, Navrátil, van Ooijen, Gosens.

    Rozhodčí: Makkelie – Diks, Steegstra.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hvizd Makkelieho píšťalky prořízl vzduch, jdeme na to. Rozehrávky se ujali domácí ve svých tradičních bílo-rudých dresech, Heracles nastupuje v černo-bílé kombinaci.
     
    2
    PSV už mělo možnost rohového kopu, ale hostující defenziva akci zastavila.
     
    3
    PSV právě vstřelilo branku!
    Tak to šlo rychle! Z levé strany seběhl na útočný výlet Jetro Willems a předložil na střed DAVYMU PRÖPPEROVI, který prostřelil Castra – 1:0!
    3. Davy PRÖPPER - 1:0
     
    5
    Domácí neustávají v drtivém tlaku, do kterého se hned v úvodu dostali. Locadiův centr úspěch neslavil. Následně pálil Pereiro a po něm se ke střele dostal i Locadia. Balon ale nakonec prolétl vedle levé tyče Castrovy svatyně.
     
    7
    Ani Almelští ale neskládají zbraně, teď kombinovali v těsné blízkosti vápna. Nedotáhli to ale do konce a Eindhoven vyráží vpřed.
     
    8
    De Jong hlavičkou doufal najít někoho ze spoluhráčů, ale nepovedlo se. K míči se nakonec dostal hostující gólman Castro.
     
    A Bram Castro byl v akci znovu, když rychlým vyběhnutím zhatil rodící se šanci Jürgena Locadii. Vše ale zvládl s přehledem.
     
    9
    A do třetice brankář Almela. Nyní mohl uvést míč do hry odkopem od vlastní brány.
     
    10
    Domácí zakládali útočnou akci, Bruma hledal Pereira. Ten byl v souboji povalen Fledderusem, ale hrálo se dál. Z celé akce pak hosté vytěžili centr do vápna, který se ale stal jen a pouze kořistí pro Zoeta.
     
    11
    Přes Pröppera šel míč k de Jongovi, který byl na hraně vápna odzbrojen. Boeren pak pokračovali v akci, ale nakonec šel míč do zámezí a Castro odkopává.
     
    12
    Marco van Ginkel projel hostující obranou jako nůž máslem a z hranice vápna pálil k tyči. Castro ale tygřím skokem vyrazil na roh, z něhož už domácí nezahrozili.
     
    13
    Héctor Moreno se provinil faulem na útočné polovině, Heraclieden tak mají možnost vymanit se zpod nátlaku PSV.
     
    14
    Santiago Arias bojoval s Darrim a ač bek PSV utržil drobný šrám, přímý kop rozehrají hosté.
     
    15
    Locadia vyhlavičkoval z vápna a domácí vyrazili do rychlého brejku, na jehož konci získali roh.
     
    15
    Ani obrana Almela se ale nenechala zahanbit a s přehledem si poradila.
     
    16
    Domácí rozehráli další roh, po němž hlavičkoval Luuk de Jong mimo. Castro tak bude moci odkopávat.
     
    17
    Gastón Pereiro potáhl míč přes tři hráče, pak se ale prezentoval nepřesnou nahrávkou a balon se tak dostal do moci Heraclesu.
     
    18
    Gonzalo García postupoval na druhé straně směrem k Zoetovi a nakonec se odhodlal vypálit. Jeho pokusu ale chyběla jak razance, tak i větší přesnost a míč skončil v náruči brankáře Eindhovenu.
     
    19
    Locadia se nalevo dostal před Drosteho a jeho centr byl sražen na další z řady rohových kopů. Exekutorem je Willems.
     
    19
    Heraclieden ale přečkali i tuto situaci a teď mají navíc k dobru autové vhazování.
     
    20
    Van Ginkel se tlačil vpřed po levém křídle, ale Droste jej doběhl a odkopl mu míč do zámezí.
     
    20
    Po pěkné ekvilibristické akci Pereira se ke střele z hranice vápna dostal Pröpper, ale neseřídil ideálně mířidla a zařízení tentokráte minul.
     
    21
    Locadia přihrávkou pod sebe nabil přímo do nohy nabíhajícímu van Ginkelovi, ale jeho slaboučký pokus neškodně proskákal vedle tyče.
     
    23
    Arias nahrávkou z křídla hledal de Jonga. Kapitán PSV ale na míč čekal až moc dlouho a nakonec se nedočkal, předskočil jej totiž jeden z beků Almela a hosté tak získali míč.
     
    25
    Tempo hry v posledních okamžicích poněkud upadá a stále se opakují pasáže s nudnou zdlouhavou rozehrávku domácí obrany.
     
    26
    Tak možná přeci jen přijde nějaká akce, hosté vyvezli míč na útočnou polovinu a zakládají tam jakousi kombinaci.
     
    27
    Domácí opět zahrozili! Locadia protáhl míč po křídle a zpětnou náhrou do vápna našel Willemse, jenž vypálil. Štiplavice beka Eindhovenu ale směřovala přímo do rukavic Castra.
     
    29
    Pereiro po Brumově nahrávce sice obešel bránícího hráče, pak ale nestihl míč a ten se líně došoural za postranní lajnu.
     
    30
    Willems zrychlil hru kolmicí na de Jonga. Centrforvard PSV pak vybízel do běhu Locadiu, nedal ale míči dost razance a obrana Almela kulatý nesmysl sebrala.
     
    31
    Brahim Darri se dostal k odraženému míči a z nějakých 18 metrů jej kroutil k tyči. Jeho pokus ale neletěl nijak přehnaně rychle, Zoet se stihl přemístit a míč sebral.
     
    32
    Jeroen Zoet byl opět nucem vyběhnout z brány a sebrat potulný míč ve vlastní šestnáctce. Zatím ale nutno poznamenat, že jinou akci než takovéto povinnosti skoro neměl, hosté jej ještě pořádně neprověřili.
     
    33
    PSV má k dobru další roh, rozehrávky se ujme Jetro Willems.
     
    34
    Výborný centr letěl z pravé strany, autorem byl Willems. Na malém vápně se v souboji se stoperem dokázal k míči dostat de Jong, ale nehlavičkoval přesně a bránu minul.
     
    35
    Pröpper se zezadu opřel do unikajícího Brunse a Danny Makkelie mu musel naznačit, že takhle tedy ne. Zatím se to však obešlo bez karetního trestu.
     
    37
    Droste za doprovodu lékaře a Almelo tak bude chvilku hrát v 10 lidech.
     
    38
    Pereiro nastartoval napravo Ariase, za jehož centrem se tlačil Locadia. Domácí útočník ale nepochodil, stav tak zůstává nezměněn.
     
    38
    Locadia to nyní vzal na sebe, na křídle několikrát změnil směr a z úhlu tvrdě vypálil. Castro vyrazil na roh.
    38.
     
    39
    Tak Wout Droste se již do hry nedostane, jeho problémy jsou zřejmě vážnějšího rázu. Nahrazen bude Robinem Gosensem.
     
    41
    Poměr sil na hřišti se pomalu vyrovnává, aktivita PSV upadá a naopak hosté se osmělují čím dál víc.
     
    43
    Fledderus nahrávkou z křídla vytvořil dobrou pozici pro Brunse, který pálil z nějakých 20 metrů. Následovat bude roh.
    43.
     
    43
    Wout Weghorst se následně dostal ke střeleckému pokusu, ale to opravdu nebylo nebezpečné. Míč proletěl hodně vedle, Heracles musí příště přijít s něčím mnohem lepším.
     
    44
    Jetro Willems rozehraje další rohový kop Eindhovenských.
     
    45
    Danny Makkelie posoudil souboj mezi Weghorstem a Brumou jako nedovolený, penalta pro PSV!
    45. Penalta
     
    45
    PSV právě vstřelilo branku!
    GASTÓN PEREIRO si srovnal míč na puntíku, poslal Castra k pravé tyči a sám zakončil k levé – 2:0!
    45. Gastón PEREIRO - 2:0
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je za námi, do kabin se jde za očekávaného stavu.

    Už ve 3. minutě se domácí prosadili, když Willemsův únik zakončil přesnou střelou Davy Pröpper. Hned ve 12. minutě pak měl dobrou příležitost i Marco van Ginkel, ale nezakončil přesně. Ve 45. minutě pak při bránění rohového kopu fauloval Weghorst Brumu a nařízenou „desítku“ s přehledem proměnil Gastón Pereiro. Domácí tak dvěma brankami orámovali první půli a do druhé půle už se nemají kam hnát.

    Pokračujeme cca ve 20:47.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Do druhé půle míč uvedli hosté, ovšem prakticky hned o balon přišli, když zahráli do autu.
     
    47
    Davy Pröpper se provinil nedovoleným zákrokem, když k zemi poslal Iliasse Bel Hassaniho. Heracles tal může svoje myšlenky namířit k bráně Jeroena Zoeta.
     
    49
    Almelští se ale nedostali ani na dostřel domácí pokladnice, PSV zakládá další útočné manévry na středovém kruhu.
     
    50
    Joey Pelupessy vytáhl míč po pravé lajně vpřed a už na půlce Eindhovenu byl faulován, přímý kop.
     
    Statistické okénko – počet střel dokumentuje převahu Eindhovenských, domácí na střelecké pokusy vedou 16:4.
     
    52
    Obranná linie Almela rozehrává pěkně odzadu s Bramem Castrem, ale na půlku soupeře se hosté ne a ne dostat.
     
    54
    Domácí se hodně s přehledem dostali zpod tlaku Almela a Davy Pröpper navíc udržel míč, ač byl faulován Brunsem. Přímý kop pro PSV.
     
    55
    Arias nastartoval napravo své rychlé nohy a vyslal do vápna parádní centr. Nějakých 7 metrů od brány hlavičkoval úplně volný Pereiro, ale Castro se zaskvěl parádním zákrokem, když míč vytěsnil na roh.
     
    56
    Heraclieden se rohu ubránili a vyvezli až k Zoetově bráně. Tam však míč ztratil Bel Hassani.
     
    58
    Rychlá a efektní kombinace Almela na jeden dotek nepřinesla požadovaný výsledek, balon následně sebral Zoet.
     
    58
    Na druhé straně přetáhl centr Jürgen Locadia a míč skončil až na tribuně za bránou, kterou dnes hájí Bram Castro.
     
    60
    Zoet si na nedostatek akce stěžovat rozhodně nemůže. Byť si ještě pořádně nezachytal, důsledně se procvičil alespoň v přihrávkách – obránci PSV si často pomohou nahrávkou k vlastnímu brankáři.
     
    62
    Hodina hry uplynula a obraz hry zůstáva stále stejný a neměnný. PSV kontroluje hru a hosté, i když by nakrásně chtěli dát alespoň gól, jsou dnes směrem dopředu docela bezzubí.
     
    64
    Castro osvobodil své spoluhráče hodně dalekým odkopem až ke druhému vápnu. Tam malinko zariskoval Jeroen Zoet, který vyběhl z brány a těsně stihl přehodit míč přes dotírajícího forvarda Almela k Willemsovi.
     
    65
    Ve vápně byli v dobrých pozicích jak de Jong, tak i Pereiro. Willems ale po kooperaci s Locadiou na levé straně nenašel ani jednoho ze svých spoluhráčů.
     
    66
    A znovu – domácí zadáci mají míč plně v moci a pomaličku vysunují akci směrem vpřed.
     
    67
    Willemsova nahrávka nebezpečí nepřinesla a následně se do obrany zapojil i hrotový útočník Wout Weghorst, který pomohl s odpravením míče do bezpečí.
     
    69
    Bel Hasani, Darri a Fledderus vykombinovali za vápnem Eindhovenu solidní pozici, ale opět to nic nepřineslo. Domácí se bez problémů osvobodili a už se hraje v okolí středového kruhu.
     
    71
    Jürgen Locadia se za vápnem na pravé straně dostal ke střeleckému pokusu a nemířil zle, o kousek však přeci jen minul.
     
    71
    Druhé střídání na straně Almela – Darriho na nějakých 20 minutek nahradí Čech Jaroslav Navrátil.
     
    71
    A střídá i domácí celek – Pereira nahradí Luciano Narsingh.
     
    73
    Van Ginkel se dral do vápna, ale nepochodil, byl odcloněn obráncem a Castro se míče zmocnil.
     
    74
    Jeffrey Bruma odvrátil míč na jistotu do zámezí, aut pro Almelo. A vzápětí to bude přímý kop pro hosty z pravé strany.
     
    75
    Bel Hassani kroutil míč nepříjemně do brány, kam se dral i čahoun Weghourst. Nakonec to ale nebezpečné nebylo, Zoet si celkem v klidu poradil.
     
    77
    Hra nyní ztratila i náznaky jakéhosi náboje, sledujeme další nudnější pasáž zápasu.
     
    78
    Fledderus se ve vápně Eindhovenu dostal do poměrně solidní pozice, ale nedal balonu ideální směr a netrefil prostor vymezený třemi tyčemi.
     
    79
    Střídání v týmu Heracles Almelo: ze hřiště odchází Iliass Bel Hassani, přichází Peter van Ooijen.
     
    80
    García vyslal chytrý dloubák šajtlí, ale míč ze vzduchu stáhl Willems a uklidnil hru náhrou na Zoeta.
     
    80
    Veliká šance domácích! Narsingh naběhl na dloubáček za obranu, prodral se mezi obránci a pokusil se přehodit brankáře. Nakonec z toho bude roh.
     
    81
    Z rohu nic kloudného nevzešlo a následný útok Eindhovenu zastavil praporek v ruce pomezního.
     
    82
    Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Jetro Willems, přichází Joshua Brenet.
     
    84
    Přibližně nějakých 10 minutek zbývá do konce zápasu a asi nemůže být pochyb, že domácí dnes budou brát tři body.
     
    85
    Teď se na tomto stavu věcí pokusil něco změnit Peter van Ooijen. Pálil zpoza vápna razantně, avšak nepřesně. Skóre se tedy nemění.
     
    86
    Na přízemní centr zprava ve vápně Almela startovali hned dva hráči domácího týmu. Připravený ale byl i Castro, jenž míč sebral.
     
    87
    Luciano Narsingh na pravé straně vápna vykoupal kapitána Heraclesu Fledderuse a pálil, o kousek však netrefil prostor u vzdálenější tyče.
     
    88
    Poslední střídání na straně PSV – Locadiu nahradí na samotný závěr zápasu Florian Jozefzoon.
     
    90
    Běží poslední minuta řádné hrací doby, kolikpak asi Danny Makkelie přidá nad rámec?
     
    90+1
    Už to víme, budou to tři minuty!
     
    90+1
    A hned v té první domácí rozehrají roh. Exekutorem bude Luciano Narsingh.
     
    90+2
    Centr se ale pětadvacetiletému forvardovi PSV nevydařil, míč proletěl do míst, odkud se brána ohrozit nedala.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    A je dobojováno. Takřka vše důležité se odehrálo v prvním poločase.

    V tom druhém měli opět dobrou šanci domácí, když v 55. minutě hlavičkoval Gastón Pereiro z dobré pozice, ale Castro jeho akci zhatil. V 80. minutě pak nepochodil ani střídající Luciano Narsingh, jehož zakončení bylo taktéž sraženo na rohový kop. Jinak se ve druhých 45 (přesněji 48) minutách nic extra na Philips Stadionu nestalo a PSV se tak alespoň do zítřka vzdálilo Ajaxu na 4 body.
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 10:3. Rohy: 11:1. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 15:8.
     
    S konstatováním, že PSV před zraky 33 400 diváků porazilo Heracles 2:0 a vyhrálo tak i svůj šestý ligový zápas v roce 2016, se s Vámi loučím. Děkuji za pozornost, přeji příjemný zbytek sobotního večera a pohodovou neděli. Tak zase někdy u onlajnů na počtenou! (21:46:26)

    Michal Konvalina

    Branky: 3. D. Pröpper, 45. Pereiro (pen.)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 10:3. Rohy: 11:1. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 15:8.
    PSV Eindhoven: Zoet – Arias, Bruma, H. Moreno, Willems (82. Brenet) – Hendrix, D. Pröpper, van Ginkel – Pereiro (71. L. Narsingh), L. de Jong (C), Locadia (88. Jozefzoon).
    Náhradníci: Pasveer – Isimat-Mirin, Schaars, Maher, Jozefzoon, L. Narsingh, Brenet.

    Heracles Almelo: B. Castro – Droste (39. Gosens), te Wierik, Zomer, Fledderus (C) – Bruns, Pelupessy, Bel Hassani (79. van Ooijen) – García, Weghorst, Darri (71. Navrátil).
    Náhradníci: Fij – Bosz, Gladon, Kada, Navrátil, van Ooijen, Gosens.

    Rozhodčí: Makkelie – Diks, Steegstra
    bahis siteleri