Arsenal – Hull City 0:0 (kon.) | Reading – West Brom 3:1 (kon.) | Watford – Leeds 1:0 (kon.)
Bournemouth – Everton 0:2 (kon.)
konec
Arsenal FC
0:0 (0:0)
Hull City AFC
Sobota 20.02.2016, 13:45 • Emirates Stadium, London • FA Cup • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:45.
     
    Vítám všechny fanynky a fanoušky toho nejlepšího anglického fotbalu! Dnes se v rámci 5. kola představí před svými příznivci Arsenal FC, na jehož hřiště zavítá Hull City AFC.
     
    Arsenal FC
    Celek ze severu Londýna v čele s lodivodem Arsénem Wengerem zatím prožívá velmi povedenou sezonu na všech scénách. Co se ligy týče, tak se Kanonýři nacházejí na třetím místě s pouhou dvoubodovou ztrátou na první Leicester. Právě Lišky zavítal na stadion Arsenalu v posledním kole, domácí sice prohrávali, avšak po skvělém obratu završeném vítěznou brankou Welbecka ze čtvrté minuty nastavení zůstaly tři veledůležité body na Emirates Stadium.

    V pohárové Evropě dokázali svěřenci francouzského kouče urvat postup za minutu dvanáct, když ve skupinové fázi nakonec předčili řecký Olympiakos a v osmifinále milionářské Ligy Mistrů poměří v úterý sílí s Barcelonou! Arsenal začne na domácí půdě a proti vedoucímu celku Primera Division bude muset ukázat svou sílu.

    V domácím FA Cupu zatím Kanonýři procházejí velmi snadno, když si nejprve ve třetím kole, od kterého se poháru účastní také prvoligové celky, přehrál doma Sunderland 3:1 a v kole nadcházejícím předčil druholigové Burnley 2:1.
    Prosadí se dnes Danny Welbeck znovu?

     
    Hull City AFC
    Celek z přístavního města také prožívá velmi povedou sezonu, ve kterém se mu daří jak v lize, tak v již zmíněném poháru.

    Co se ligy týče, tak Hull momentálně vede po jednatřiceti zápasech celou druhou ligu s náskokem dvou bodu a má tak skvěle nakročeno k opětovnému návratu do Premier League, z níž právě loni sestoupil.

    V poháru Tygři nejprve ve třetím kole přehrál svého nynější ligové konkurenta Brighton na domácí půdě 1:0 a minulém pohárovém kole přehrál Bury na jeho půdě v poměru 3:1.
     
    Vzájemná utkání
    04.05.2015 (Premier League) Hull – Arsenal 1:3
    04.01.2015 (FA Cup) Arsenal – Hull 2:0
    18.10.2014 (Premier League) Arsenal – Hull 2:2
    V poslední společném měření sil se o pěkné branky postaraly Alexis Sanchéz a Mesut Özil

     
    Úvodní sestavy:

    Arsenal FC: Ospina – Chambers, Koscielny, Mertesacker (C), Gibbs – Flamini, Elneny – Campbell, Iwobi, Welbeck – Walcott.
    Náhradníci: Macey – Bellerin, Monreal, Coquelin, Oxlade-Chamberlain, Alexis, Giroud.

    Hull City AFC: Jakupović – Davies, Bruce, Maguire – Tymon Taylor, Meyler (C), Maloney, Elmohamady – Powell – Diomande.
    Náhradníci: Kuciak – Odubajo, Huddlestone, Hernández, Diamé, Aluko, Robertson.

    Rozhodčí: Dean – Lennard, Nunn.
    Rozcvička je již v plném proudu.
     
    Oba celky jsou již na hrací ploše. Domácí dnes nastupují v tradičních červených dresech, hosté zvolili také tradiční dresy, a to oranžové. Repríza finále z roku 2014 za malou chvíli začne.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí fotbalisté uvedli míč do hry a svou první akci rozjíždějí poklidnou kombinací na obranné polovině.
     
    1
    Mestesacker rychle posunul míč na Flaminiho, jenž se hned po půl minutě hry pokusil vysunout přihrávkou za obranu Walcotta, nicméně jeho pas mířil pouze do země nikoho a brankář hostů bude vykopávat.
     
    2
    Vzápětí se na druhé straně uvolnil s míčem Powell, jemuž se však při centru postavili do cesty hned dva obránce, a Gibbs mu balon z pod kopaček ukradl.
     
    3
    Domácí i nadále drží míč na svých kopačkách a kombinují kolem středu hřiště.
     
    4
    Následně však přišla chyba, míče se zmocnil Powell a toho u postranní čáry poslal k zemi Egypťan Elneny. Tygři budou rozehrávat volný přímý kop.
     
    5
    Hosté nakonec celou situaci rozehráli nakrátko a dokázali se prokombinovat až před vápno Gunners, nicméně rána záložníka Tymona z obtížné pozice branku domácích neohrozila.
     
    6
    Arsenal se posléze dostal pod tlak napadajících hráčů, když se míč octl až před Ospinou, na kterého nebezpečně dotíral Diomande, nicméně kolumbijský brankář celou situaci zvládl a odehrál míč do zámezí.
     
    7
    Po dobré práci Campbella doputoval míč přes Iwobiho až k Welbeckovi, ale jemu rána nesedla, a hosté se ubránili odkopem až za autovou čáru.
     
    8
    Po dobré práci Flaminiho je zde první rohový kop pro domácí v dnešním klání.
     
    8
    Po jeho rozehrání si na skvělý pas naběhl na hranici vápna Elneny, ovšem jeho pokus dokázal skvělým zákrokem hrudí zablokovat obránce Bruce!
     
    9
    Domácí i nadále zůstali na polovině soupeře, nyní však přišla chyba při přihrávce a dopředu míří také Hull.
     
    10
    Hostům se však zatím při kombinaci nedaří. Domácí se opět dostali do útoku, na pravé straně si míč narazil Chambers, ale do jeho centru na poslední chvíli skočil jeden z beků hostí.
     
    11
    A domácí budou mít k dispozici rohový kop, když Walcott pronikl sice do vápna, ale jeho prudký pas po zemi dokázal hosté i tentokrát pohotově zneškodnit.
     
    12
    Centr od rohového praporku si vzal na starost Campbell, jehož pas na přední tyč dokázal ještě jeden ze spoluhráčů hlavou prodloužit, nicméně poté se k balonu žádný z borců v červeném nedostal.
     
    13
    Theo Walcott se následně po přiťuknutí od Elnenyho dokázal na hranici šestnáctky dobře otočit s míčem a dostal se k jemnému centru, kterým našel hlavu Welbecka, nicméně ten namířil svůj pokus pouze do náruče brankáře Jakupoviče.
     
    14
    Walcott poté obdržel další pas na hranici vápna, kde se znovu rychle otočil a tentokrát vzal celou situaci na sebe, ale jeho pokus z kroku zamířil pouze do náruče brankáře Tygrů.
     
    15
    Chambers znovu dobře operoval ve spolupráci s kolegy na pravé straně, míč rychle posunul na Campbella, ale tomu na poslední chvíli Davies míč vypíchla dlouhým odkopem jej poslal až k Mertesackerovi.
     
    16
    Chambers následně vyslal pěknou ulicí dopředu Welbecka, který zkusil razantním pokusem z úhlu propálit brankáře hostů, ten však jeho pokus skvěle vyrazil mimo tři tyče!
    16. Welbeckova rána
     
    17
    Po rohovém kopu se míč dostal na hranici vápna, kde Campbell přenechal míč Iwobimu, jenž si jej navedl na střed a pokusil se překvapit Jakupoviče ranou na vzdálenější tyč, ovšem branku Tygrů minul!
    17. Iwobiho rána na zadní tyč
     
    18
    Následně si domácí počínali na útočné polovině v rozporu s pravidly a hosté si budou moci po delší odmlce spočinout.
     
    19
    Powell dobře obešel ve středu hřiště Elnenyho a pokusil se pěkným vysunutím najít Diomandeho, nicméně k tomu se míč přes Koscielnyho nedostal.
     
    20
    Na opačnou stranu pádil v přečíslení rychlonožka Walcott, který se otočil s míčem, ale jeho centr v pádu zamířil pouze na hlavu obránce Bruce.
     
    21
    Flamini následně zahrál rukou při snaze zabránit centru, hosté budou opět rozehrávat přímý kop z vlastní obranné poloviny.
    Vtipná ukázka toho, jak se dnes musel cítit Danny Welbeck, když se dozvěděl, že po deseti měsících nastoupí v základní sestavě!

     
    23
    Domácí i nadále pokračují ve svém tlaku na útočné polovině, Elnenymu však tentokrát přihrávka nevyšla zcela dle představ.
     
    24
    Campbell zajímavou přihrávkou za obranu hledal rozběhnutého Welbecka, jemuž však chyběly k míči zhruba dva kroky, a tak balon doputoval pouze do rukavic Jakupoviče.
     
    25
    Flamini poté opět přehnal svůj důraz v osobním souboji v blízkosti středového kruhu a hosté budou opět u balonu.
     
    26
    To však netrvalo dlouho. Míče se zmocnil Welbecka, jenž dokázal obejít Maloneyho a ten jej nakonec pod tlakem takticky stáhl k zemi.
     
    27
    Pravá straně poloviny domácích se opět dostal do kombinace, Chambers posunul míč na Welbecka, ale jeho centr byl zablokován a ztlumen mimo pokutové území.
     
    28
    Následně ale přišla další velká šance Gunners! Po skvělém pasu Chamberse si míč přidržel Walcott, který se otočil kolem obránce, a jeho pokus na zadní tyč dokázal hostující brankář nohou reflexivně vykopnout mimo svou svatyni!
    28. Walcottův pokus z úhlu!
     
    29
    Ve středu hřiště následně nepříjemně Elneny nakopl Taylora a hosté budou rozehrávat standardní situaci.
     
    30
    Centr se ale Tygrům příliš nevyvedl, přesto Bruceovi svěřenci zůstávají aktivně na v útoku na polovině svého soupeře.
     
    31
    Maguire následně pronikl až do šestnáctky, kde nakonec po zasekávačce upadl před Campbella, ovšem svému souboji výrazně přidal a za své „divadýlko“ uviděl žlutou kartu.
     
    32
    Domácí nyní přešli opět dopředu a kombinace probíhal opět na pravé straně, ale Campbellovi míč při zpracování utekl do zámezí.
     
    33
    Vzápětí se středem hřiště dral dopředu Walcott, jehož stáhl k zemi hostující Taylor a také on uviděl žlutou kartu.
     
    34
    Welbeck se dokázal dostat až do pokutového území, kde chtěl ohrozit Jakupoviče, nicméně balon mu v rozhodující chvíli úplně utekl do kopačky.
     
    35
    Hosté zahrávali volný přímý kop, ten však přistál pouze na hlavě Koscielnyho, jenž míč v nepřehledné situaci raději odpravil na rohový kop.
     
    36
    Po něm se míč nejprve opět odrazil k centrujícímu Maloneymu, nicméně ani jeho druhý pas do vápna domácích vzrušení nepřinesl.
     
    37
    Domácí nyní opět dlouhé minuty obléhali polovinu hostů, aktivní byl zejména Welbeck, ovšem míč mu při zpracování dvakrát utekl v dobré pozici od kopačky.
     
    38
    Vzápětí si anglický útočník obhodil dva obránce a po střetu s dalším upadl ve vápně na trávník, ovšem penalta se ani v tomto případě pískat nebude.
     
    39
    Rohový kop pro domácí družinu.
     
    39
    Ten se ale Kanonýrům vůbec nevyvedl, hostující brankář bude vykopávat od své svatyně.
     
    40
    Campbell si na pravé straně dobře pohrál s dvěma obránci a vyslal nadýchaný centr do vápna, ten však v šestnáctce adresáta z řad domácích nenašel.
     
    41
    Diomande si vzápětí skvěle tělem odstavil Koscielenho, jenž jej následně zastavil jen za cenu žluté karty
     
    42
    Po rozehrání standardky se hned ke dvěma střeleckým pokusům dostal Davies, ovšem obě jeho rána byly zblokovány po následné nepřesné přihrávce bude vykopávat Ospina.
     
    43
    Další rohový kop pro svěřence Arséna Wengera.
     
    44
    Ani tentokrát ale rozehrávka borcům v červeném příliš nevyšla, míč se octl pouze na hlavě Daviese, který míč odvrátil mimo pokutové území.
     
    45
    Domácí i nadále kontrolují míč na útočné polovině, Welbeckovi však tentokrát rána příliš nesedla.
     
    45
    Bude se nastavovat jedna minuta!
     
    45+1
    V závěru půle už hosté pouze vyčkávají na závěrečný hvizd, přičemž drží míč na svých kopačkách.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 14:46.
     
    Úvodní dějství je za námi a branky jsme se zatím nedočkali. Domácí byli jasně lepší, měli i několik velkých šancí, nicméně Švýcar Jakupovič hostující celk zatím drží nad vodou. Uvidíme, co nám nabídne druhý poločas. Buďte u toho s námi.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hosté uvedli míč a ihned dlouhým nákopem míří směrem na útočnou polovinou.
     
    47
    A hned na úvod ale přišla velká šance domácích! Gibbs skvěle pronikl na levé straně, odkud nakonec dokázal odcentrovat, ale Walcott jeho přihrávka nasměroval pouze do rukavic dobře postaveného brankáře hostů!
    47. Velká šance Walcotta!
     
    48
    Následně Welbeck přehnal svůj důraz v souboji u rohového praporku a po jeho faulu budu rozehrávat opět hosté.
     
    49
    Campbell si následně po přihrávce Iwobi ukousnul příliš velké sousto a míč mu po dlouhé kličce utekl do zámezí. Jakupovič bude vykopávat.
     
    50
    Následně si na přihrávku za obranu od Elnenyho nabíhal Walcott, ale toho stopoval dobře Davies, který domácího útočníka nakonec nepustil k míči.
     
    51
    Domácí i druhý poločase načali velmi aktivně, hosté se zatím téměř nedostali k míči.
     
    52
    Následně ve vápně upadl Campbell, ale penalta se po jasném faulu nepískala! V pokračující akci posunul míč Elneny na Iwobiho, ale jeho pokus s přispěním lehké teče skončil těsně vedle pravé tyče branky hostů!
     
    53
    Rohový kop vzápětí žádné vzrušení nepřinesl, domácí přesto zůstávají na útočné polovině a po faulu před šestnáctkou mají k dispozici volný přímý kop.
     
    54
    Skvělý Jakupovič! Přímý kop rozehrál skvěle kolem zdi Campbell, jenž svůj pokus směřoval na zadní tyč, ale švýcarský brankář skvělým zákrokem nasměroval míč právě alespoň do pravé tyče své svatyně!
    54. Campbellův přímý kop skončil na tyči!
     
    55
    Střídání v týmu Hull City AFC: ze hřiště odchází Tymon, kterého nahrazuje Odubajo.
     
    57
    Střídání v týmu Hull City AFC: ze hřiště odchází Taylor, kterého nahrazuje Huddlestone.
     
    57
    Následně se ve středu hřiště provinil ostrým skluzem Chambers, a také jeho nemine trest v podobě žluté karty.
     
    58
    Hostující Diomande se následně dostal ke střele, nicméně rána mu vůbec nesedla a míč zamířil vysoko na tribunu.
     
    59
    Na druhé straně hřiště dostal před vápnem prostor k ráně aktivní Iwobi, ale také jeho rána branku neohrozila, když jeho pokus byl zablokován.
     
    60
    Rohový kop pro domácí celek.
     
    60
    Ten byl rozehrán na zadní tyč, kde míč vracel do vápna Gibbs, ovšem neúspěšně. Vzápětí centroval Campbell, ale jeho pas byl tečován spoluhráčem do zámezí.
     
    61
    Následně zůstal na zemi ležet jeden z hráčů v oranžovém, hra je přerušena.
     
    62
    Hostující borec je zpět na nohou a Arsenal vrací míč sportovně svému soupeře za velkého potlesku tribun.
     
    63
    Další tutovka domácích! Welbeck si míč skvěle navedl pravou nohou na střed a vypustil vzápětí krásný obstřel, který však brankář Jakupovč neméně povedeným zákrokem vyrazil na další rohový kop!
     
    64
    Ten se ale domácí opět příliš nevyvedl, hosté ubránili dlouhým odkopem až na polovinu svého soupeře.
     
    65
    Domácí nyní doslova drtí svého soupeře, Hull se pouze brání obrovskému tlaku svého soupeře!
     
    66
    Nakonec se po předávce od Elnenyho dostal Gibbs a jeho centr končí opět zákrokem hostujícího obránce, který srazil míč na rohový kop.
     
    67
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Campbell, kterého nahrazuje Giroud.
     
    67
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Welbeck, kterého nahrazuje Alexis Sánchez.
     
    68
    Centr od rohového praporku byl nakonec hodně přetažený, míč mířil mimo vápno a u opačného rohového praporku se faulem provinil napadající Koscielny.
     
    69
    Domácí však nemusejí zahálet. Elnenyho přihrávka byla sražena a domácí mají k dispozici další rohový kop.
     
    70
    Po něm se míč i přes sérii odrazů dostal míč na hranici vápna k Elnenymu, ale jeho pokus z voleje zamířil pouze vysoko nad svatyni Tygrů.
     
    71
    Skvělý individuální průnik nyní předvedl Giroud, který si obhodil obránce, a následně vypálil křižně z hranice vápna, ovšem švýcarský brankář ve službách Hullu jeho ránu ukryl ve svém náručí.
     
    72
    Zahrozili také hosté. K míči se na levé straně dostal Meyler, ale jeho trochu překvapivý pokus skončil pouze na boční síti branky Gunners.
     
    73
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Iwobi, kterého nahrazuje Oxlade-Chamberlain.
     
    74
    Powell si po další akci Hullu naskakoval na centr z levé straně, nicméně k míči se před bránícímu Koscielnyho nakonec neprodral.
     
    75
    Hosté v těchto minutách výrazně pookřáli. K centru se dostal na pravé straně Maloney, ale jeho pas našel pouze rukavice připraveného brankáře Ospiny.
     
    76
    Po další sáhodlouhé kombinaci domácích je zde volný přímý kop pro Arsenal.
     
    77
    Ten nakonec rozehrál Alexis, který hledal na malém vápně Giroud, jenže ten se přes dvojblok hostů k míči neprodral.
     
    78
    Sánchez vzápětí obdržel pěkný balon na svou oblíbenou stranu, kde si míč navedl na pravou, ale jeho obstřel na zadní tyč mířil daleko do svatyně Hullu.
     
    78
    Střídání v týmu Hull City AFC: ze hřiště odchází Powell, kterého nahrazuje Aluko.
     
    79
    Londýn nyní začíná skrápět velmi hustý déšť, který oběma celkům do kombinace rozhodně nepřidá. U míče jsou stále domácí.
     
    81
    Sánchez následně místo střely zvolil nahrávku do ulice na volného Walcotta, ale ten jeho úmysl zcela nepochopil a míč doputoval do zámezí.
     
    82
    Poté Sánchez centrem našel na zadní tyči Girouda, ten však svým koníčkem poslal míč pouze do náruče připraveného brankáře hostí.
     
    83
    Hosté následně vybředli z tlaku domácích, ti se však na obranné polovině znovu zmocnili míče a opět míří dopředu.
    84. Jak říká jeden z fanoušků: "Zatím to vypadá na opakovaný zápas."

     
    85
    Chambers vzápětí pěkným centrem hledal ve vápně opět Girouda, ten však na jeho vysoký míč nedosáhl a balonu se opět ujal brankáře Jakupovič.
     
    86
    Hosté mohli z ničeho nic do velké šance, ovšem Diomande se nacházel v době přihrávky v ofsajdu.
     
    87
    Velká šance hostů v samém závěru! Po centru Elmohamadyho se k míči dostal střídající Huddlestone, ale jeho pokus z první dokázal brankář Ospina zlikvidovat skvělým zákrokem!
     
    88
    Na opačné straně míč skvěle Oxlade-Chamberlain na hranici vápně skvěle sklepnul Giroudovi, ale jeho pokus z voleje mířil pouze na branku hostů.
     
    89
    Hosté z Hullu přešli opět do útoku, ale jejich akce končí opět hvizdem pomezního – ofsajd.
     
    90
    Bruce fauloval ve středu hřiště unikajícího soupeře a po jeho zákroku přichází další žlutá karta.
     
    90
    Budou se nastavovat čtyři minuty!
     
    90+1
    Přichází faul na Sanchéze, po kterému mají domácí k dispozici volný přímý kop ze skvělé pozice.
     
    90+2
    Chilský záložník sice dokázal překonat zeď, ovšem brankář Hullu proti jeho ráně vytáhl skvělý zákrok!
     
    90+3
    Hosté drží míč na svých kopačkách, domácí se nemohou dostat k míči.
     
    90+4
    Ještě jedna velká šance domácích! Sánchez pronikl do vápna, ale jeho pokus z úhlu dokázal brankář Jakupovič vyrazit!
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Utkání je u konce! Domácí nakonec nedokázal zúročit svůj obrovský tlak a množství šancí, a tak se dočkáme odvetného utkání na stadionu Hullu!
     
    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 11:1. Střely mimo: 7:3. Rohy: 12:1. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 11:7.
     
    Ode mne je to pro dnešek vše, a tak Vám přeji příjemný zbytek dnešního večera. U dalších online přenosů na počtenou! Loučí se s Vámi Daniel Kinc. (17:57:27)

    Daniel Kinc

    Branky:

    Karty:   41. Koscielny (ARS), 57. Chambers (ARS) – 31. Maguire (HLL), 33. Taylor (HLL), 90. Bruce (HLL)


    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 11:1. Střely mimo: 7:3. Rohy: 12:1. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 11:7.
    Arsenal FC: Ospina – Chambers, Koscielny, Mertesacker (C), Gibbs – Flamini, Elneny – Campbell (67. Giroud), Iwobi (73. Oxlade-Chamberlain), Welbeck (67. Alexis) – Walcott.
    Náhradníci: Macey – Bellerin, Monreal, Coquelin, Oxlade-Chamberlain, Alexis, Giroud.

    Hull City AFC: Jakupović – Davies, Bruce, Maguire – Tymon (55. Odubajo), Taylor (55. Huddlestone), Meyler (C), Maloney, Elmohamady – Powell (78. Aluko)– Diomande.
    Náhradníci: Kuciak – Odubajo, Huddlestone, Hernández, Diamé, Aluko, Robertson.

    Rozhodčí: Dean – Lennard, Nunn
    bahis siteleri