Toronto – Philadelphia 4:5 (po pr.) | Ottawa – Detroit 3:2 (1:0 po s.n.) | Florida – Winnipeg 3:1 (kon.)
Washington – New Jersey 4:3 (kon.) | Nashville – Los Angeles 1:2 (po pr.) | Dallas – Boston 3:7 (kon.)
Arizona – St. Louis 4:6 (kon.) | Edmonton – Colorado 2:3 (kon.) | Buffalo – Pittsburgh 3:4 (kon.)
Minnesota – Chicago 6:1 (kon.)
po s.n. (1:0)
Ottawa Senators
3:2 (0:0, 1:2, 1:0 - 0:0)
Detroit Red Wings
Neděle 21.02.2016, 01:00 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu ze zápasu kanadsko-americké NHL. Utkání začíná v 01:00.
     
    OTTAWA SENATORS

    Domácí celek je zatím až na třinácté pozici Východní konference a na vyřazovací část ztrácí po 59 zápasech šest bodů. Senátoři sice nedávno prohráli tři utkání v řadě, ale poslední dvě střetnutí naopak vyhráli a výrazně si pomohli v souboji o postupové příčky. I přesto, že v oněch dvou utkáních inkasovali domácí dohromady jen tři branky, stále jsou spolu s Columbusem nejčastěji inkasujícím celkem ligy.

    Posledních pět zápasů

    19.2.2016 Ottawa – Carolina 4:2
    17.2.2016 Ottawa – Buffalo 2:1 sn.
    14.2.2016 Columbus – Ottawa 4:2
    12.2.2016 Ottawa – Colorado 3:4
    11.2.2016 Detroit – Ottawa 3:1
     
    DETROIT RED WINGS

    Hosté jsou na tom přeci jenom o něco lépe než domácí a zatím se drží na solidním šestém místě. Se ziskem 67 bodů mají ale jen dvoubodový náskok na deváté New Jersey a ještě Rudá křídla čeká hodně těžký boj o playoff. V posledních zápasech se navíc Detroitu příliš nedaří, když prohrál tři z posledních čtyř utkání a v těchto střetnutích inkasoval celkem 18 branek! Dnes by tedy hosté potřebovali zase zabrat a odskočit svým konkurentům.

    Posledních pět zápasů

    19.2.2016 Pittsburgh – Detroit 6:3
    15.2.2016 NY Islanders – Detroit 4:1
    14.2.2016 Detroit – Boston 6:5
    13.2.2016 Detroit – Colorado 2:3 sn.
    11.2.2016 Detroit – Ottawa 3:1
     
    POSLEDNÍCH PĚT VZÁJEMNÝCH ZÁPASŮ

    11.2.2016 Detroit – Ottawa 3:1
    17.11.2015 Ottawa – Detroit 3:4 pp.
    1.11.2015 Ottawa – Detroit 3:5
    31.10.2015 Detroit – Ottawa 1:3
    1.4.2015 Detroit – Ottawa 1:2 sn.
     
    ČEŠI A SLOVÁCI NA SOUPISKÁCH

    Petr Mrázek (DET)
    Jakub Kindl (DET)
    Tomáš Tatar (DET)
    Tomáš Jurčo (DET)
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Ottawa Senators: Anderson (Hammond) – Karlsson, Methot, Ceci, Phaneuf, Borowiecki, Wiercioch – Ryan, Turris, Hoffman – Stone, Pageau, Smith – Chiasson, Zibanejad, Dzingel – Neil, Lazar, Paul

    Detroit Red Wings: Mrázek (Howard) – DeKeyser, Quincey, Green, Smith, Marčenko, Ouellet – Abdelkader, Dacjuk, Zetterberg – Tatar, Richards, Larkin – Jurčo, Athanasiou, Nyquist – Helm, Glendening, Sheahan

    Rozhodčí: Trevor Hanson, Tom Kowal – Steve Barton, Matt MacPherson.
     
    Vážení fanoušci kanadsko-americké NHL! Vítám vás u on-line přenosu ze zápasu mezi Senátory z Ottawy a Rudými křídly z Detroitu! V dnešním střetnutí se v bráně Red Wings znovu objeví Petr Mrázek a v útoku budou řádit slovenští Tomášové Tatar s Jurčem. Z pohledu československého fanouška tak jde o velmi zajímavé střetnutí, které však začne s několika minutami zpoždění.
     
    Na poslední chvíli dochází ke změně v sestavě Detroitu. Start Dylana Larkina byl opravdu velkým otazníkem a nakonec se do zápasu místo něj podívá Teemu Pulkkinen. Absence jednoho z nejlepších nováčků letošní sezóny bude jistě ztrátou, ale Pulkkinen je schopen tohoto amerického mladíka skvěle nahradit.
     
    Hráči jsou už připraveni na ledové ploše. Čekají nás však ještě dvě statní hymny – americká a kanadská.
     
    Státní hymny obou zemí jsou za námi a vše je tedy připraveno k úvodnímu buly zápasu! Konečně se jde na věc!!!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:18
    Detroit se do utkání pustil s vervou a okamžitě obsadil útočné pásmo. K žádnému zakončení se ale hosté nedostali a Pageau už posílá kotouč do středního pásma.
     
    00:54
    Oba celky již stihly vystřídat a v pásmu soupeře se tentokrát na chvíli udržela Ottawa. Mike Hoffman však s kotoučem nakonec vyjel za modrou čáru.
     
    01:26
    Tomáš Tatar vystihl rozehrávku domácího týmu, avšak slovenský útočník zapříčinil jen ofsajd, po kterém se bude vhazovat u modré čáry blíže Andersonovy svatyně.
     
    01:48
    Dva ofsajdy během sedmi vteřin tentokrát odpískány proti Ottawě. Hra je v posledních desítkách vteřin velmi často přerušovaná.
     
    02:13
    Nyní už se Senátorům přechod do útočného pásma vydařil, ale po nepřesné Mrázkově rozehrávce se domácí dostali jen ke slabší střele od modré čáry.
     
    02:45
    Výborně napadající hráči Sens znepříjemnili rozehrávku Detroitu a nakonec se přeci jenom dostali ke kotouči. Obrana Rudých křídel si teď moc nevěděla rady.
     
    03:19
    Jenže bohužel pro domácí fanoušky se Senátoři k zakončení prakticky nedostali a Rudá křídla se znovu dostávají zpátky na kotouč.
     
    03:51
    Opravdu velkou rychlost teď předvedl Mike Hoffman, který prolétl kolem jednoho z beků Detroitu, ale nakonec si kotouč píchnul až k mantinelu.
     
    04:04
    Hodně tvrdý projektil od Wierciocha nyní schytal Mrázek do helmy. Český gólman je očividně otřesen a rozhodčí tak raději přerušují hru.
     
    04:33
    Gustav Nyquist (DET) u Andersonovy brány neustál menší provokace od Phaneufa a sekl domácího beka do nohy. Za to dostává dvě trestné minuty.
     
    04:54
    Senátoři se okamžitě usadili v útočném pásmu a po střele z levé strany se do šance dostal Smith. Obětavý DeKeyser však jeho zakončení skvěl zablokoval.
     
    05:18
    Rudým křídlům se podařilo vyhodit kotouč a rychle vystřídat. Ottawa se ale rychle vrací před Mrázka.
     
    05:44
    Bobby Ryan to zkoušel velmi šikovně, když se rychlým manévrem dostal před bránu. Mrázek stihl reagovat na bleskovou kličku domácího hráče a tuto šanci chytá.
     
    06:33
    Hosté v plném počtu.
     
    06:42
    Zakončení Gustava Nyquista, jenž se vrátil z trestné lavice, šlo nad bránu a kotouč končí v ochranné síti. Komerční přestávka!
     
    06:56
    Anderson lehce zaváhal při zastavení slabého nahození ze středního pásma, ale naštěstí pro něj byli u kotouče jako první domácí obránci, kteří hru dostali za jeho bránu.
     
    07:29
    Záhy po oné chybce si Anderson připisuje první zákroky zápasu! Detroit se dostal do tlaku po střele od modré čáry, avšak Tomáš Tatar puk nadvakrát za záda amerického brankáře nedostal.
     
    07:58
    Nyní už se ale hraje v pásmu Detoritu, kde se cosik zajímavého snaží vymyslet Karlsson a jeho letka. Zatím bez úspěchu.
     
    08:11
    Střela Methota skončila po teči jednoho z hostů v ochranné síti a hra je samozřejmě přerušena. Oba celky střídají a vhazovat se bude po pravici Mrázka.
     
    08:58
    Senátoři se marně snažili získat kotouč v útočném pásmu a Detorit se uchyluje k vyhození kotouče do středního pásma. Pod menším tlakem to bylo dobré řešení.
     
    09:27
    Už už to vypadalo na přečíslení dvou na jednoho, nicméně Lazar nedokázal přihrát Chiassonovi a o zbytek se postarali vracející se hráči Red Wings.
     
    09:59
    Mrázek v pohodě přikryl kotouč ve svém brankovišti a po vítězném buly se do útoku řítili hosté. Jednoduché nahození ale Anderson v klidu vyrazil a šanci na ofenzivní akci měli pro změnu domácí, kteří se však provinili ofsajdem.
     
    10:22
    Defenzíva Ottawy si neporadila s vyvezením kotouče do středního pásma a Anderson proto čelil jedovaté střele z pravé strany. Domácí gólman se stihl přesunout a zasáhl.
     
    10:49
    Na druhé straně registrujeme dva střelecké pokusy od modré čáry. Ani jeden neznamenal větší nebezpečí pro českého gólmana v barvách Detroitu.
     
    11:31
    O velmi hezkou individuální akci se pokoušel Ryan. Pár kliček nám sice americký forvard ukázal, ale to bylo tak vše, co momentálně Ottawa nabídla.
     
    12:12
    Petr Mrázek musel být znovu v pozoru, avšak ani tentokrát nějakému zakončení ofenzivní snahy Ottawy nečelil. Sens mají menší převahu, ale zatím bez výsledku.
     
    12:59
    Nebezpečně vzhlížející kombinace Detroitu skončila v útočném pásmu na lehce nepřesné přihrávce. Kotouč získávají domácí miláčci.
     
    13:38
    Jeden ze Senátorů se snaží uklidnit hru pobytem za vlastní bránou. Poměrně hodně dlouho nedošlo k přerušení hry a týmy tak musí střídat během akce.
     
    14:08
    Craig Anderson zlikvidoval tvrdý střelecký pokus Greena a konečně přerušuje hru. Je čas na druhou komerční přestávku zápasu.
     
    14:33
    Do velmi solidní střelecké pozice si od mantinelu vyjel Henrik Zetterberg. Švédský veterán mířil do horních pater branky, ale v cestě kotouči stál Craig Anderson!
     
    15:23
    Z pohledu ottawských Senátorů to nyní zkoušel pět aktivní Bobby Ryan, který je očividně při chuti, ale ani tentokrát nezvládl finální část své akce.
     
    15:31
    Znovu byl u kotouče Ryan, avšak ani z přečíslení tří na jednoho a docela povedené přihrávky na volného spoluhráče nebylo vůbec nic.
     
    16:31
    Z pravé strany vyzkoušel štěstí Darren Helm. První střela hostujícího útočníka v dnešním zápase končí na hrudi Craiga Andersona, jenž znovu zajišťuje reklamní pauzu.
     
    16:53
    Smith dokázal přihrát přes celou šíři středního pásma na Pageaua, který se snažil prodrat přes obránce Detroitu, avšak místo toho skončil na ledové ploše.
     
    17:28
    Hned dvakrát se hostům nepodařil přechod přes střední pásmo a tak se Detroit s kotoučem musí znovu vrátit až k Petru Mrázkovi.
     
    17:55
    Ottawa výborně napadá a znovu způsobila soupeři problémy. Turris nakonec získal kotouč pro Sens a přihrál lépe postavenému Hoffmanovi, avšak ten po špatném zpracování přišel o puk.
     
    18:28
    Okamžitě po vyhraném buly, které zapříčinil icing hostů, se Ottawě podařilo dostat puk do brankoviště Mrázka, ale ten byl pozorný a znovu přerušil hru.
     
    18:36
    Luke Glendening vyvinul ve středním pásmu opravdu hodně velkou rychlost a přes obránce se nakonec prodral k zakončení. Jeho bekhendový pokus dokázal zastavit Anderson.
     
    19:12
    Domácí útočník Bobby Ryan u mantinelu v útočném pásmu zašlápl kotouč a sudí nakonec museli přerušit hru. Výsledkem je buly po pravé ruce Petra Mrázka.
     
    19:19
    Výborně myšlená přihrávka Stonea prošla od zadního mantinelu přes brankoviště jen na hůl hostujícího beka. Domácí hráč na brankovišti byl velmi těsně bráněn a do šance se tak nedostal.
     
    19:59
    V samotném závěru se Sens málem dostali k ještě jedné střele, ale Kyle Turris byl v zajímavé pozici ubráněn na hranici faulu. První třetina každopádně končí.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Je za námi poměrně nevýrazná první třetina utkání. Lehce aktivnější byli domácí hráči, kteří soupeře sice nepřestříleli, ale v útočném pásmu byli dle mého názoru přeci jenom o něco častěji. Větší množství gólových šancí jsme ale dosud neviděli a na úvodní branku zápasu si budeme muset počkat minimálně do druhé části.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:08.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Úvodní ofenzivní snaha domácího celku ve druhé třetině končí zakázaným uvolněním. Hra se stěhuje před Craiga Andersona.
     
    20:18
    Zablokovaná střela od modré čáry se odrazila na hůl volného Abdelkadera, jenž využil trochu prostoru a okamžitě zaměstnal Andersona v bráně Sens.
     
    20:42
    Na druhé straně se do zajímavé střelecké pozice dostal Curtis Lazar. Rána kanadského mladíka letěla z mezikruží vedle Mrázkovy svatyně.
     
    21:37
    Ani jednomu celku se nyní nepodařil přechod přes útočnou modrou čáru. Domácím byl signalizován ofsajd, hosté se prezentoval nepřesností.
     
    22:18
    Borowiecki svedl důrazný souboj s Tatarem a právě slovenský útočník z tohoto duelu vyšel jako vítěz. Následná nepřesnost však dostala puk až k Mrázkovi.
     
    22:59
    Hosté chvíli hráli ve výhodě, ale teď už dochází k vyloučení. Za sekání je potrestán Nick Paul (OTT), jenž si paradoxně zlomil svou vlastní hokejku.
     
    23:22
    Detroit se sice prakticky okamžitě usadil v útočném pásmu, ale ke střele se hosté nedostali a Mrázek musel čelit zakončení po rychlém útoku Lazara. Český brankář to v pohodě zvládl.
     
    24:02
    Velká šance Detroitu! Green nejprve sice minul bránu, avšak po odrazu od mantinelu se k puku dostal Zetterberg a následně Abdelkader, který rychle zakončoval, ale místo odkryté části trefil jen betony ležícího brankáře Sens!
     
    24:53
    Rozvážná kombinace v útočném pásmu už moc nebavila Nyquista, který se rozhodl k zakončení. Střelou zápěstím trefil švédský útočník jen Ceciho.
     
    24:59
    Domácí v plném počtu.
     
    25:24
    MIka Zibanejad v útočném pásmu sice skončil na ledě, ale po kontaktu s jedním z hostů zřejmě nebyl faulován, neboť se nebude vylučovat. Sens se i tak drží u puku.
     
    25:57
    Teď ale Senátoři pouze vyhazují kotouč do středního pásma. Ani v druhé třetině zápas nijak moc neoplývá gólovkami, které by mohl pohnout s bezbrankovým skóre.
     
    26:43
    Po icingu domácího týmu se bude vhazovat u Craiga Andersona. Uvidíme, zda se Detroit dokáže usadit v pásmu soupeře.
     
    27:21
    Jedna střela sice na Andersona letěla, avšak ta byla nepřesná. Z pravé strany se hostujícímu bekovi přeci jenom nepodařilo zamířit přesněji.
     
    27:54
    Hra se hodně rychle přelévá ze strany na stranu, avšak obě defenzívy jsou stále velmi pozorné. Dnes se asi nedočkáme gólových hodů.
     
    28:11
    Hra je přerušena a je tady první komerční přestávka v druhé třetině.
     
    28:38
    Erik Karlsson se vydal na svůj oblíbený ofenzivní výlet, avšak krátce po přejetí útočné modré čáry se ocitl v obležení hostujících hráčů a kotouč se dostal zpět do neutrální zóny.
     
    28:58
    Nepříjemné nahození od střídačky Sens nadělalo Mrázkovi menší potíže, neboť toho český gólman opravdu moc neviděl. I tak to Mrázek zvládl.
     
    29:13
    Velmi podobná situace jako před chvílí a kotouč se znovu třepotá v lapačce Petra Mrázka. Zdá se, že Mrázek je po nepovedených zápasech znovu velkou jistotou v bráně Red Wings.
     
    29:54
    Detroit se několik vteřin dokázal držet v útočném pásmu, ale žádné zakončení si hosté nevypracovali. Protiútok Sens skončil ještě dříve než vůbec pořádně začal.
     
    30:33
    Hned několika nepříjemným střelám ale nyní čelil Mrázek! Tři či čtyři tvrdé projektily domácích borců však český gólman zlikvidoval!
     
    30:46
    Detroit právě vstřelil branku!
    A na druhé straně přichází trest za neproměněné střely Ottawy. Erik Karlsson se dostal za vlastní bránou pod obrovský tlak dvou napadajících hráčů a vše se snažil vyřešit rozehráním kotouče přes střed. To však byla špatná volba, neboť kotouč přistál přesně na holi zcela volného ANDREASE ATHANASIOUA, jenž okamžitou dělovkou překonal domácího gólmana. Bez asistence.
    30:46 Andreas ATHANASIOU - 0:1
     
    30:55
    Hra je přerušena a následuje komerční přestávka.
     
    31:46
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Tak to je blesková odpověď domácího celku. Smith se dopustil hodně podobné chyby jako Karlsson, po jeho chybné rozehrávce se Detroit okamžitě dostal pod tlak a ze všeho vyústila přihrávka před brankoviště, kam si sjel ZACK SMITH, který v pádu usměrnil puk za Mrázkova záda. Asistence: Jean-Gabriel Pageau
    31:46 Zack SMITH - 1:1
     
    32:08
    Luke Glendening (DET) se navíc dopustil držení protihráče a Ottawa si záhy po vstřelené brance zahraje přesilovou hru.
     
    32:49
    Střelecky velmi aktivní je v této přesilovce Mike Hoffman, který už zaznamenal dva velmi slibné pokusy. V obou případech byl Mrázek na svém místě.
     
    33:10
    Ottawa hraje opravdu výbornou přesilovou hru, ale Hoffmanovy pokusy zatím končí vždy v náruči hostujícího gólmana. Stejně tak i nyní.
     
    33:27
    Po přihrávce od Karlssona si tentokrát dělovou ránu do klína Petra Mrázka připsal Dion Phaneug. Český gólman je ale velmi jistý a téměř žádnou střelu nevyráží.
     
    34:08
    Hosté v plném počtu.
     
    34:46
    Ubráněné oslabení hosty poněkud nabudilo a Detroit se snaží udržet v útočném pásmu. Zatím je to ale hodně pasivní a bez jakékoliv možnosti na střelu.
     
    36:09
    Oběma týmům se nyní vůbec nedařilo založení útoku a další šanci nyní dostali hráči Ottawy. Ti si tentokrát nekomplikovali život a zvolili nahození, které Mrázek musel zachytit a přerušit tak hru. Následuje komerční přestávka.
     
    36:59
    Souboj u mantinelu ve středním pásmu končí dvěma trestnými minutami za hrubost pro Kylea Turrise (OTT) i Darrena Helma (DET). Bude se hrát ve čtyřech.
     
    37:37
    Hra ve čtyřech na obou stranách zatím nepřináší nějaké výraznější šance. Lehce aktivnější jsou však hostující hráči.
     
    37:52
    Detroit právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelně nepovedený zápas dnes prožívá domácí kapitán Erik Karlsson. Hosté si několikrát skvěle vyměnili pozice a zamotali tím obranu Sens včetně Karlssona, který si do vlastní brány srazil nahození BRADA RICHARDSE. Bez asistence.
    37:52 Brad RICHARDS - 1:2
     
    38:24
    Menší rozmíšku mezi Phaneufem a Zetterbergem rychle vyřešili rozhodčí, kteří mezitím také opravili postavení Mrázkovy brány a může se pokračovat ve hře.
     
    38:58
    Nadějně vypadající přečíslení Senátorů skončilo nepřesnou přihrávkou Stonea. Hosté rychle obrací hru do pásma domácího celku.
     
    38:59
    Oba týmy hrají v plném počtu.
     
    39:47
    Ani jeden z týmů se už v poslední minutě druhé části nikam moc nežene. Zdá se, že do kabin půjdou spokojenější hostující borci.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Je tomu přesně tak. Čtyřicet minut utkání je minulostí a Detorit je zatím spokojenějším týmem, neboť vede 2:1. Do vedení se rudá křídla dostala po gólu Athanasioua, avšak už po minutě hry se domácím zásluhou Zacka Smithe podařilo srovnat. Už už to vypadalo na to, že třetina skončí za stavu 1:1, ale při hře čtyři na čtyři do nahození Richardse sáhl Karlsson a puk si to namířil do brány bezmocného Andersona. Ottawa tak ve třetí části musí zabrat pokud chce vyhrát třetí zápas v řadě, což by se domácím povedlo poprvé od listopadu 2015.
     
    Další třetina začne přibližně v 3:07.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:29
    Ani jednomu z týmů se zatím nepodařilo usadit se v útočném pásmu. Začátek třetiny je ve znamení nepřesností.
     
    41:13
    Aktivnější hráči Detroitu se dostali jen za bránu Craiga Andersona, kde ztratili kotouč. Útok Ottawy však nebyl povedený a skončil u u červené čáry.
     
    41:56
    Ani nyní se Sens neprodrali do pásma soupeře. Detroitu zatím třetí třetina svědči o něco více.
     
    42:46
    První zajímavější šanci třetí části si vypracoval Ceci, který dostal přihrávku do jízdy, vlétl do útočného pásma a svižným pokusem zakončil na bližší tyč. Mrázek připraven.
     
    43:50
    Po nepříliš zajímavé minutě se zase do jakž takž šance dostal Mark Stone. Obránce domácího útočníka neodzbrojil a tak musel zasahovat Mrázek, jenž Stoneovi skvěle zmenšil střelecký úhel.
     
    44:12
    Hned po buly se ještě Ottawa na chvíli udržela v útočném pásmu, avšak nyní už se hra přesunula do neutrální zóny. Překonat Petra Mrázka ve třetí třetně se zatím zdá jako neřešitelný problém domácích.
     
    45:31
    Do rozhozené obrany si to namířil jeden z domácích, který vlétl mezi kruhy, avšak svým svižným pokusem bránu Petra Mrázka minul.
     
    45:55
    Už už to vypadalo, že se do sebe pustí Neil s Abdelkaderem, ale ve středním pásmu se nakonec žádná šarvátka nestrhla.
     
    46:42
    Přibylo nám několik důrazných a velmi sporných soubojů a po jednom takovém se bude vylučovat na straně Sens. Detroit hraje ve výhodě.
     
    47:14
    Dvě trestné minuty za sekání dostává Mark Stone (OTT) a Detroit tak má ideální možnost na navýšení jednobrankového vedení.
     
    47:18
    Po komerční přestávce a vyhraném vhazování se ke střele od modré čáry dostal jeden z hostujících beků. Anderson byl na svém místě!
     
    47:31
    Další střelecký pokus Detroitu tentokrát obstaral Zetterberg. Ten však ze solidní pozice trefil jen Borowieckiho před sebou.
     
    48:06
    Rudá křídla se stále drží v útočné pásmu a vyprodukovali druhou ránu v přesilové hře, která prošla až k domácímu brankáři. Anderson v pohodě zasahuje.
     
    48:24
    Díky výbornému přistupování k protihráčům se Sens dostali ke kotouči a Phaneuf kus černé pryže posílá až k Petru Mrázkovi.
     
    49:06
    Puk je znovu vyhozen až ke gólmanovi Red Wings a přesilová hra hostů za pár chvil skončí. Ottawa se ubránila a může začít pomýšlet na útok.
     
    49:14
    Hosté v plném počtu.
     
    49:55
    Napadající hráči Ottawy nedali prostor ani Abdelkaderovi a hrát tak budou znovu obránci Rudých křídel. Zisk kotouče ale napadání Ottawě zatím nepřineslo.
     
    50:43
    Hosté mohli utéct na rozdíl dvou branek! Marčenko si výborně sjel z pozice obránce mezi kruhy, dostal přihrávku, avšak jeho razantní pokus dokázal srazit jeden z domácích a puk končí nakonec jen v lapačce Craiga Andersona.
     
    51:08
    Hosté si nerozuměli v útočném pásmu a obránci Red Wings museli opravdu hodně rychle zpátky, neboť kotouč klouzající až do jejich pásma se snažil dojet Bobby Ryan. Vítězně z tohoto minisouboje vyšli právě beci Detroitu.
     
    52:15
    Ottawě se nedaří přechod přes střední pásmo a neustále se musí soustředit především na defenzívu. Takhle se Sens vyrovnávací branky rozhodně nedočkají.
     
    52:54
    Až nyní se Senátoři usazují v útočném pásmu. Stone našel Karlssona, ale tomu puk odskočil od hokejky a zamířil k mantinelu.
     
    53:11
    Dzingel se skvěle uvolnil za bránou Petra Mrázka a našel Pageaua. Centr Ottawy okamžitě zakončoval, ale Mrázek si připsal skvělý zákrok, když se stačil zorientovat a natlačit k tyči.
     
    53:26
    Krátce po zakázaném uvolnění Detroitu a následném buly je domácím odpískán ofsajd. Vhazovat se bude ve středovém kruhu.
     
    53:34
    Opět je hra přerušena. Příčinou byl icing Detroitu, po kterém se hra vrátí před Mrázka.
     
    53:44
    Možná už dokonce pátý střelecký pokus si připisuje Mike Hoffman. Nejlepší kanonýr Ottawy pálí opravdu rád, ale dnes se mu zatím nedaří najít recept na výborně chytajícího Mrázka.
     
    54:27
    Ottawa se několik desítek vteřin dokázala udržet v útočném pásmu a před Mrázkem bylo hodně husto. Wierciochova střela nejprve byla vyražena, ale puk se dostal znovu na hůl domácích a Dzingel mířil jen těsně vedle svatyně českého brankáře.
     
    54:37
    Hosté zahráli jen na zakázané uvolnění a trenér Detroitu si proto bere oddechový čas.
     
    54:58
    Skvělá práce Glendeninga. Hostující útočník dokázal vyhrát závod o puk a díky tomu se nepískalo zakázané uvolnění. Detroit mohl konečně vystřídat a následně vybojoval buly po levici domácího brankáře. To se ale bude konat až po komerční přestávce.
     
    55:09
    Erik Karlsson se vydal do útoku a nahozením přes obránce donutil Mrázka k zákroku a přerušení hry. Vhazování se hodně rychle přesunulo od Andersona k hostujícímu gólmanovi.
     
    55:31
    Senátoři byli vytlačeni i s pukem do neutrální zóny a při dalším pokusu o přechod přes útočnou modrou čáru je jim odpískán ofsajd.
     
    55:55
    Velmi rychlý Ryan Dzingel se po pravé straně protáhl do útočného pásma a posílal přihrávku před bránu. Natahující se Ceci však puk netrefil.
     
    56:09
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Jenže Senátoři se okamžitě dostali do tlaku a je vyrovnáno! DION PHANEUF obdržel přihrávku na modrou čáru, minul, ale poté dostal kotouč znovu a svým druhým pokusem už prostřelil vše, co mu stálo v cestě. První gól Phaneufa v dresu Ottawy od přestupu z Toronta! Bez asistence.
    56:09 Dion PHANEUF - 2:2
     
    57:29
    Senátoři si ale zbytečně komplikují život ztrátami ve vlastním pásmu. Po jedné takové pálil od modré DeKeyser a Anderson může být rád, že k němu kotouč přes hradbu těl neprošel.
     
    57:58
    Domácí se stále ne a ne dostat z vlastního pásma. Případná inkasovaná branka by zřejmě byla rozhodující!
     
    58:32
    Teď už je ale kotouč aspoň v neutrální zóně a oba celky střídají. Blíží se poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:22
    Ani jednomu týmu se v závěru nedaří obsadit útočné pásmo. Nyní to znovu zkusí Detroit, ale domácí vypadají dobře postavení.
     
    59:48
    Nakonec ještě Anderson trochu zavařil svému celku špatnou rozehrávkou, ale nic vážnějšího z toho nebylo. třetí třetina míří ke svému konci.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    I třetí část je u konce a rozhodnutí nám přinese prodloužení či samostatné nájezdy. O to se postaral Dion Phaneuf, který v 57. minutě dokázal srovnat na 2:2 a poslal dnešní velmi vyrovnaný zápas do zaslouženého prodloužení. To začne za několik chvil.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:37
    První útok v prodloužení obstarali hosté a hned to byla zajímavá situace. Zetterbergův bekhend si Anderson s notnou dávkou štěstí pohlídal, ale puk se odrazil před brankoviště, kde byl připravený Dacjuk. Ani on ale rozhodnout nedokázal!
     
    60:55
    Ottawě se podařilo vytlačit hru až k Mrázkovi. Napadání však k zisku kotouče nevedlo a Detroit se žene s dalším útokem.
     
    61:16
    Velká šance domácích! Mark Stone dokázal přebruslit dva protihráče, k zakončení se sice sám nedostal, ale po objetí brány přihrával před odkrytou svatyni Red Wings! Nikdo z domácíh se ale k puku nedostal.
     
    61:58
    Další zajímavá akce domácích skončila jen zahučením v hledišti. Mrázek si poradil a hosté jdou do přečíslení.
     
    62:08
    Ono přečíslení řešil ruský veterán Pavel Dacjuk jedovatou střelou z mezikruží, avšak i Craig Anderson si se soupeřovým pokusem věděl rady!
     
    63:00
    Neuvěřitelný zákrok Petra Mrázka!!!!! Bobby ryan se na něj řítil od vzdálenější modré čáry, českého gólmana si dobře rozhýbal, ale Mrázek dokázal reagovat a levý beton včas přitiskl k tyči, čímž zabránil jistému gólu!
     
    63:23
    Hodně dravě se před Andersona prodíral Pavel Dacjuk! Rus si poradil se dvěma hráči Sens a poté se natlačil až do brankoviště. Domácí brankář odolal, ale ottawský kouč Dave Cameron si žádá vyloučení Dacjuka. To nepřichází!
     
    63:35
    Kyle Turris si to namířil podobně dravě jako Dacjuk kolem hráče Detoritu, ale právě proti Dacjukovi v osobním souboji neuspěl. Velmi dobrá práce hostujícího útočníka.
     
    64:23
    Domácí obránce Phaneuf mohl být naprostým hrdinou zápasu! Po zákroku Andersona se Ottawa dostala do přečíslení, které sice bylo ubráněno, ale právě Phaneuf obdržel přihrávku do druhé vlny a z mezikruží mohl rozhodnout. Neučinil tak a zřejmě se dočkáme samostatných nájezdů.
     
    64:58
    Ještě dva zákroky si nakonec musel připsat Craig Anderson a pomalu se můžeme připravit na nájezdy.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Strhující prodloužení plné šancí je tedy u konce a stav utkání je stále 2:2. Rozhodnou několikrát zmíněné nájezdy.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Bobby Ryan to udělal opět velmi dobře, ale v rozhodujícím momentu mu puk sjel z čepele.
     
    1. série
    0:0
    Švéd Gustav Nyquist před Andersonem zabrzdil a poté už si ho nedokázal vycukat.
     
    2. série
    1:0
    Neskutečně přesnou střelu má Kyle Turris, který byl už téměř u Mrázka, ale i tak dokázal skórovat mezi betony.
     
    2. série
    1:0
    I Brad Richards zvolil střelu, mířil na lapačku, ale ani on Andersona nepřekonal.
     
    3. série
    1:0
    Mika Zibanejad mohl rozhodnout, výborně vystřelil, avšak puk jen zazvonil na tyč Mrázkovy brány.
     
    3. série
    1:0
    Třetí nájezd Detroitu a třetí neúspěch! Craig Anderson si počkal i na zakončení střelou v podání Pavla Dacjuka a stává se hrdinou samostatných nájezdů!
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Ottawa Senators.
    Autorem vítězné branky je KYLE TURRIS.
    65:00 Kyle TURRIS - 3:2
     
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání je tedy po samostatných nájezdech u konce a Ottawa si připisuje třetí výhru v řadě, což se Senátorům podařilo poprvé od listopadu 2015. Po parádním prodloužení se jediným úspěšným střelcem v samostatných nájezdech stal Kyle Turris a právě on si tak připisuje vítěznou branku. Tým z hlavního města Kanady tak stáhl ztrátu na playoff, která nyní činí už jen čtyři body, a zároveň je Ottawa nejlepším kanadským celkem NHL. Naopak Detroit si čtvrtou prohrou z posledních pěti zápasů komplikuje situaci a náskok na deváté New Jersey je už jen tříbodový.
     
    TŘI HVĚZDY ZÁPASU

    1. Kyle Turris (OTT) rozh. samostatný nájezd
    2. Dion Phaneuf (OTT) 1+0
    3. Petr Mrázek (DET) 25 zák., 2 góly, 92.6%
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA V ZÁPASE

    Petr Mrázek (DET) 25 zák., 2 góly, 92.6%
    Tomáš Tatar (DET) 0+0, 1 střela, čas na ledě 15:05
    Tomáš Jurčo (DET) 0+0, 1 střela, čas na ledě 6:39
     
    S konstatováním, že dnešní utkání sledovalo 18 930 diváků se s vámi loučím. U dalších on-line přenosů nashledanou! (04:10:09)

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 32. Smith (Pageau), 57. Phaneuf, rozh. náj. Turris – 31. Athanasiou, 38. Richards

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Ryan (OTT)
    0:0   Nyquist (DET)
    2. série:
    1:0   Turris (OTT)
    1:0   Richards (DET)
    3. série:
    1:0   Zibanejad (OTT)
    1:0   Dacjuk (DET)


    Ottawa Senators: Anderson (Hammond) – Karlsson (C), Methot, Ceci, Phaneuf, Borowiecki, Wiercioch – Ryan, Turris (A), Hoffman – Stone, Pageau, Z.Smith – Chiasson, Zibanejad, Dzingel – Neil (A), Lazar, Paul
    Detroit Red Wings: Mrázek (Howard) – DeKeyser, Quincey, Green, B.Smith, Marčenko, Ouellet – Abdelkader, Dacjuk (A), Zetterberg (C) – Tatar, Richards, Pulkkinen – Jurčo, Athanasiou, Nyquist – Helm, Glendening, Sheahan

    Rozhodčí: Trevor Hanson, Tom Kowal – Steve Barton, Matt MacPherson

    Diváci: 18.930
    bahis siteleri