CSKA Moskva – HC Slovan 2:0 (kon.) | Jaroslavl – Petrohrad 3:2 (po pr.) | Jokerit – N.Novgorod 4:6 (kon.)
Soči – Dynamo Moskva 1:4 (kon.)
po prodl.
Lokomotiv Jaroslavl
3:2 (0:1, 2:1, 0:0 - 1:0) Stav série: 1:0
SKA Petrohrad
Neděle 21.02.2016, 15:00 • Arena 2000 • Play-off KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Hezké nedělní odpoledne! Dnes začíná v Kontinentální hokejové lize nejdůležitější část sezony – play off, které určí nového (popřípadě staronového) držitele Gagarinova poháru. Výsledky ze základní části se smazávají, začíná úplně nová soutěž. V tomto online přenosu se zaměříme na první zápas série mezi Lokomotivem Jaroslavl a SKA Petrohrad.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Lokomotiv Jaroslavl: Murygin (Kolesnik) – Hersley, Kronwall, Pašnin, Gorochov, Gavrikov, Ljubuškin, Grigorjev – Averin, Novotný, Apalkov – Malcev, Loktionov, Čistov – Mosaljov, Kartajev, Galimov – Korškov, Kraskovskij, Polunin – Kapustin

    SKA Petrohrad: Koskinen (Šestjorkin) – Jakovlev, Bělov, Čudinov, Chafizullin, Vojnov, Zubarev, Kutějkin – Dadonov, Šipačjov, Gusev – Moses, Koskiranta, Lindström – Kovalčuk, Kadějkin, Širokov – Děrgačjov, Kablukov, Ketov – Bučněvič

    Rozhodčí: Boman, Jeřábek – Michel, Strelcov.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:33
    Kronwall chtěl od levého mantinelu poslat puk do středu, tam ovšem nenašel nikoho ze svých spoluhráčů. Lokomotiv je v úvodních sekundách aktivnějším týmem.
     
    01:19
    Galimov se nyní snažil dorážet puk u tyčky, každopádně Koskinen si v bráně poradit dokázal. Vhazovat se bude před jeho svatyní.
     
    01:31
    Tohle byly dva skvělé zákroky Koskinena! Nejprve po vyhraném buly pálil z pravého kruhu Kartajev, ale petrohradský gólman zakročil svým betonem. Poté se snažil z dorážky prosadit Galimov, zase však skvěle zasáhl muž mezi třemi tyčemi.
     
    01:58
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Ketov – 2 min., vysoká hůl).
     
    02:40
    Lokomotiv je zatím po gólu daleko hladovější. Petrohrad se zatím nedostal k jedinému vážnějšímu ohrožení soupeřovy branky.
     
    03:50
    Málem se Petrohrad ujal vedení po úniku v oslabení! Šipačjov z pravé strany poslal puk ke druhé tyčce, kde byl volný Dadonov, jenže ten na výtečného Murygina nevyzrál.
     
    03:58
    Hosté v plném počtu.
     
    05:08
    Koskinen nyní musel likvidovat dělovku od modré čáry. Střelecký pokus Polunina byl navíc nepříjemně tečovaný. I nadále domácí působí na ledě daleko lepším dojmem.
     
    06:15
    SKA zatím absolutně nemůže najít recept na svého soupeře. Murygin má mezi třemi tyčemi o poznání méně práce než Koskinen na druhé straně.
     
    07:06
    Tohle nahození od modré čáry Koskinen v pohodě zlikvidoval. Pro jistotu ale schoval puk do své lapačky. Následovat bude první komerční přestávka.
     
    07:40
    Po jakémsi náznaku útoku ze strany hostů se puk dostal opět za branku petrohradského celku, kde puk drží v pohodě Jakovlev. Čeká, až jeho spoluhráči vystřídají.
     
    08:08
    Obrovská hrubice domácího útočníka Averina! Ten si nepochopitelně ve vlastním pásmu vjel do mezikruží a Ketov mu puk sebral. Murygin ovšem předvedl fantastický zákrok a úplně osamoceného soupeře skvěle vychytal.
     
    09:20
    Hokej se zatím musí zaplněné aréně v Jaroslavli rozhodně líbit. Utkání má vysoké tempo, šance i skvělou atmosféru. Zkrátka play-off KHL, jaké má být.
     
    09:45
    Galimov se neprodral přes dvojici obránců, puk se tak došoural až pod lapačku Koskinena. Hra musela být přerušená.
     
    09:56
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Čudinov – 2 min., sekání).
     
    11:08
    Hersley tvrdě vypálil od modré čáry! Ale zamířil nakonec jen těsně vedle Koskinenovy svatyně. Domácí svého soupeře mačkají v útočném pásmu, co to jde.
     
    11:35
    Novotného první lajnu na zbytek přesilovky vystřídala druhá pětka, ta už ovšem nemá tolik času, aby v početní výhodě nějak výrazně na soupeře zatlačila.
     
    11:56
    Hosté v plném počtu.
     
    12:13
    Murygin radši schoval touš do své výstroje. Před jeho brankou vznikla menší potyčka, tu ovšem rázně vyřešili rozhodčí. Druhá reklamní přestávka vyplní nyní program této třetiny.
     
    12:53
    Gusev chtěl alespoň získat útočné pásmo, jenže nahození se mu nepovedlo. Lokomotiv po jeho počínání v pohodě získal puk do své moci.
     
    13:57
    Grigorjev si nyní vysloužil potlesk domácího publika, neboť skvěle zabojoval, i když byl několikrát ostře atakován. Protože nakonec vybojoval dobrou střeleckou pozici pro Gorochova, jenž z levého kruhu nebezpečně vypálil, leč jen do obránce před sebou.
     
    15:00
    Vyloučení v týmu Lokomotiv Jaroslavl (Gorochov – 2 min., hákování).
     
    15:19
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Tohle bylo moc pěkně zahrané od hostujícího celku. Dadonov ihned z první poslal z mezikruží skrytou přihrávku ke druhé tyčce, kde se nacházel úplně volný VADIM ŠIPAČJOV, který zamířil přesně pod břevno. Marně se snažil včas přesunout na správnou stranu Murygin. Využitá přesilovka pro Petrohrad. Asistence: Jevgenij Dadonov, Nikita Gusev.
    15:19 Vadim ŠIPAČJOV - 0:1
     
    16:03
    Petrohrad je zatím v téhle třetině snad ve všech ohledech horším týmem, ale vede zatím tu nejdůležitější statistiku. Tohle je celkem krutý výsledek pro Lokomotiv.
    Slovan Bratislava narazí hned v úvodním kole vyřazovací části na nejsilnějšího možného protivníka - CSKA! Věříte slovenskému celku?

    Best seat in the arena?

    Fotka zveřejněná uživatelem HC SLOVAN Bratislava (@hcslovan),


     
    17:40
    Střely na branku v 1. třetině? 12 ku 4. I přesto Petrohrad, který v současné chvíli dobře brání prostor před Koskinenem, v tomhle utkání play-off vede.
     
    19:00
    Zahlášena byla poslední minuta této třetiny.
     
    19:55
    Gavrikov nyní čeká za brankou, už se zřejmě ani nepokusí založit nějaký možný útok Lokomotivu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Tenhle výsledek zatím příliš neodpovídá tomu, co jsme měli možnost vidět na ledě. Petrohrad se vlastně jen brání atakům Lokomotivu, opravdu dost si zachytal brankář Koskinen, každopádně hostům stačila jedna využitá přesilovka a šli do vedení. Druhá třetina rozhodně slibuje honbu domácích minimálně za vyrovnávací trefou.
     
    Další třetina začne přibližně v 15:54.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:53
    Hersley pouze prodloužil puk z vlastního pásma do bezpečí. Petrohrad se na úvod prezentoval dobrým forčekingem.
     
    21:53
    Kartajev to měl za brankou dost těžké. A pod tlakem nakonec ztratil puk, možná i na hranici pravidel. Rozhodčí se však ke čtvrtému vyloučení neodhodlali.
     
    22:14
    Murygin nyní schoval puk pod lapačku před dotírajícím Ketovem. Hostující hráči se diví, že rozhodčí nakonec vytáhli hru do středního pásma, kde se nyní bude vhazovat.
     
    23:07
    Podruhé je hra během krátké chvíle přerušená. Snad Hersley totiž nyní vyhodil puk pouze přes všechny čáry.
     
    23:27
    Petrhorad působí na začátku druhé periody daleko nebezpečněji. Dadonov měl nyní na pravé straně dost prostoru, snail se rychlou střelou překvapit Murygina, ten ale zasáhl. Z druhé vlny přitom Dadonovovi najížděl jeho spoluhráč.
     
    24:57
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Snad ze své první šance této třetiny se domácím podařilo vyrovnat stav. Galimov ukázkovou přihrávkou do brankoviště našel DĚNISE MOSALJOVA, jenž pohodlně zakončil do prázdné branky. Asistence: Emil Galimov, Vladislav Kartajev.
    24:57 Děnis MOSALJOV - 1:1
     
    25:27
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Chafizullin – 2 min., podražení).
     
    26:19
    Averin z levého kruhu nahazoval puk na branku! A Koskinen měl plné ruce práce, aby neposedný puk zkrotil. Nepříjemně se totiž před ním snažil dorážet Hersley.
     
    27:06
    Hostům se nyní podařilo vyhodit puk do bezpečí. Do konce přesilovky zbývá domácím nějakých dvacet sekund.
     
    27:18
    Loktionov se v závěru početní výhody objevil sám před Koskinenem! Hezky bekhendem tečoval střelu od jednoho ze svých spoluhráčů, nicméně hostující brankář vytáhl perfektní reflexivní zákrok lapačkou.
     
    27:27
    Hosté v plném počtu.
     
    28:18
    Hra je přerušená, třetí reklamní přestávka byla právě z hlasatelny ohlášena.
     
    28:33
    Ljubuškinova střela byla tečovaná, ze vzduchu puk sebral do lapačky Koskinen. Lokomotiv je v posledních minutách opět jasně lepším týmem.
     
    28:52
    Vyloučení v týmu Lokomotiv Jaroslavl (Kraskovskij – 2 min., nedovolené bránění).
     
    29:55
    Málem Jaroslavl udeřila v oslabení! Malcev sebral puk trestuhodně chybujícímu soupeři v mezikruží, poslal ho pod sebe k tyčce na Loktionova, ten ale na Koskinena nevyzrál.
     
    30:48
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Murygin teď na tuhle střelu vůbec neviděl. A euforie Lokomotivu je zase sražená na bod mrazu. I druhou přesilovku hosté využili, a to díky Bělovovi, jehož pokus od modré čáry, ještě tečovaný JARNEM KOSKIRANTOU, skončil přesně u tyčky. Asistence: Anton Bělov, Joakim Lindström.
    30:48 Jarno KOSKIRANTA - 1:2
     
    32:36
    Gorochov si najel k pravému kruhu na přihrávku a tvrdě vypálil! Naštěstí pro Koskinena tahle dělovka skončila jen vedle jeho svatyně.
     
    33:06
    Až skončí čtvrtá reklamní přestávka tohoto zápasu, vhazovat se bude před Koskinenem.
     
    33:38
    Je vidět, že domácí jsou z poslední inkasované branky hodně nešťastní. Přece jenom byli do té chvíle daleko lepším týmem.
     
    34:01
    Opět se hra přerušuje. V posledních pád desítkách vteřin vidíme hodně nepřesností na obou stranách.
     
    34:23
    Zubarev nyní vyslal od modré čáry takovou krytou střelu, možná spíše jakési nahození. Naštěstí pro Murygina skončil touš na zadním mantinelu za brankou.
     
    35:29
    Ketov v akci nemohl v žádném případě pokračovat, tohle byl totiž evidentní ofsajd, kterého si čároví sudí Michel se Strelcovem museli všimnout.
     
    36:35
    Petrohrad nyní hraje to, co potřebuje. V obraně pracuje velmi dobře. Lokomotiv se stále nedostal do toho správného tempa po inkasovaném gólu.
     
    37:35
    Hosté se dostal do pásma a tam nevymýšleli nic složitého. Dadonov přenechal puk Gusevovi, ten ovšem trefil jen obránce před sebou.
     
    38:10
    Apalkov je dnes na ledě tak trošku neviditelný. Teď se snažil z levého kruhu prosadit do zakončení z dobré pozice, byl ovšem zastaven, ztratil puk, který doputoval pod lapačku Koskinena.
     
    39:19
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Autorem branky je VLADISLAV GAVRIKOV, který dostal mistrnou přihrávku od Čistova a zavěsil za ležícího Koskinena, který se marně snažil zasáhnout. Domácí nakonec v závěru třetiny přece jenom podruhé vyrovnávají. Asistence: Stanislav Čistov, Andrej Loktionov.
    39:19 Vladislav GAVRIKOV - 2:2
    Lokomotiv Jaroslavl patřila v základní části k nejlepším týmům soutěže. Velkou zásluhu na tom má také brankář Igor Murygin, který předváděl skvělé výkony! Hned v úvodním kole play-off se Jaroslavl utkání se silným Petrohradem.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Lokomotiv byl i nyní o něco lepším týmem, jenže jeho soupeř je v útoku nesmírně produktivní. Mí stoprocentní bilanci využívání přesilových her, a i proto drží nadějnou remízu 2:2. Kdo nakonec udolá první vítězství? A dočkáme se ho vůbec v dějství následujícím?
     
    Další třetina začne přibližně v 16:48.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:30
    Bělov během střelby od modré čáry zlomil svou hůl. Tohle byla škoda pro Petrohrad, bek první lajny měl totiž před sebou dost prostoru.
     
    41:09
    Čistov puk hezky předal před branku, kam si najel Loktionov. Ten byl ovšem zády k brance, takže nemohl úplně dobře zakončovat. Kolesnik mohl vlastně zůstat jen klečet.
     
    42:20
    Ketov patří dnes k jedněm z nejaktivnějších hráčů Petrohradu. Ač po zavezení puku do pásma nakonec ztratil, jeho bojovnost a snaha se pochválit musí.
     
    42:40
    Vyloučení v týmu Lokomotiv Jaroslavl (Novotný – 2 min., podražení).
     
    43:16
    Murygin nyní musel zasáhnout proti střele Kutějkina! Tenhle hostující obránce vypálil tvrdě od modré. Využijí hosté nakonec i svou třetí početní výhodu?
     
    43:50
    Lokomotiv se jinak celkem slušně brání tomuhle oslabení. Ale uvidíme, jestli nakonec Novotného dvouminutový trest nakonec nezpůsobí další zkázu.
     
    44:40
    Domácí v plném počtu.
     
    46:05
    Opět se domácí začínají dostávat do tempa. Hala znovu začíná ožívat. Petrhorad nyní zajisté čekají velmi krušné časy.
     
    48:12
    Korškov se nyní tlačil k dobrému zakončení. Nakonec však domácí hráč se svým zakončení neuspěl.
     
    49:57
    Širokov se snažil z pravé strany posunout puk na Kadějkina, jenže ten byl velmi dobře bráněn. Z tohohle jakéhosi náznaku šance nemohlo hostům udeřit.
     
    50:55
    SKA se sice nyní držel v útočném pásmu, ale nedokázal tam vymyslet žádnou kloudnější akci. Do konce této třetiny zbývá nějakých devět minut. Každá chybička bude zajisté rozhodovat.
     
    51:42
    Šipačjov nyní hezky vystřelil kolem obránce. Ale Murygin dokázal vyrazit puk svou vyrážečkou. Nyní akce střídá jedna druhou na obou stranách.
     
    52:33
    Petrohrad nyní zlobí! Murygin se nyní musí mít na pozoru. Situace by pro něj možná byla ještě těžší, kdyby se Koskiranta dostal k zakončení. A třeba Kovalčuk těsně předtím pálil těsně vedle.
     
    53:35
    Dodejme jen informaci, že statistici nakonec opravdu připsali druhou branku Petrhoradu Koskirantovi, jenž tečoval střelu od modré čáry od Bělova. Hostující bek má nakonec pouze asistenci.
     
    54:05
    Utkání je i nadále hodně vyrovnané. A pokud ani jeden z týmů nechce do prodloužení, zbývá nějakých šest minut, aby jeden z nich zasadil konečný úder.
     
    56:44
    Lindström se snažil po otočce překvapit z velkého úhlu Murygina, jeho počínání bylo ovšem nepřesné.
     
    57:36
    Kronwall vjel do pásma, tem se snažil zadovkou předat puk svému spoluhráči, ovšem bezúspěšně.
     
    58:00
    Ohlášeny byly nyní poslední dvě minuty této periody.
    Jak daleko se může Jokerit v play-off dostat?

    Jokerit Helsinky se dostal i v tomto ročníku do play-off KHL! Finský celek narazí na Novgorod, a do tohoto souboje půjde i se zkušeným brankářem Henrikem Karlssonem. Jak daleko se Jokerit dokáže probojovat? :-)

    Zveřejnil(a) KHL CZ/SK dne 21. únor 2016
     
    58:45
    Jak Murygin, tak Koskinen si nyní museli na svá konta připsat po jednom úspěšném zákroku. Nebyly to ovšem žádné složitější situace.
     
    59:18
    Pomalu a jistě se blížíme konci třetí třetiny. Ještě jednou se musel předvést mezi třemi tyčemi Murygin, který zlikvidoval střelu od modré čáry. Na ní ovšem velmi dobře viděl.
     
    59:46
    Lokomotiv přišel o pásmu. Tohle vypadá již na nerozhodný výsledek po třech třetinách.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    KHL nám nabídne vůbec první prodloužení v rámci play-off. Lokomotiv ani SKA se nakonec ve třetí třetině ani jednou neprosadily, takže stav zůstal nezměněný. Jenom připomeňme, že prodloužení se zde hraje do té doby, než jeden z týmů nevstřelí rozhodující branku.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:37.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:44
    Prodloužení je nyní v plném proudu. Vhazovat se nyní bude před Koskinenem.
     
    61:08
    Vyloučení v týmu Lokomotiv Jaroslavl (Galimov – 2 min., sevření puku rukou).
     
    61:30
    Tohle je velká možnost pro Petrohrad. Galimov byl možná trošku přísněji vyloučený. Potrestají hosté jeho nepříliš častý přestupek proti pravidlům?
     
    62:40
    Zatím se Lokomotiv dobře brání tomuhle oslabení. A už mu nezbývá mnoho a úvodní kritickou situaci přežije.
     
    63:08
    Domácí v plném počtu.
     
    65:17
    Jakovlev se pokusil vypálit, jeho počínání ovšem nebylo přesné. Vhazování před Muryginem se tak bude opakovat.
     
    65:43
    Šipačjov se nyní jednoznačně nacházel v ofsajdu, proto tuhle akci nemohl dokončit. Rozhodčí nyní správně přerušili hru.
     
    66:45
    Tohle byla dobrá možnost pro domácí celek! Kartajev se dostal do úniku, když přejel všechny čáry, dostal se před brankáře Koskinena, tohoto všem z blízkosti nepřekonal.
     
    68:40
    I v prodloužení je souboj nesmírně, nesmírně vyrovnaný. Teď se snažil prosadit Novotný, jenže Koskinen byl zase pozorný. Vhazovat se bude před jeho svatyní.
     
    69:21
    Lokomotiv nyní bojoval v rohu kluziště o puk, ovšem marně. A následná rozehrávka byla hodně mizerná. Mosaljov se snažil zbytečně, tohle bylo jasné zakázané uvolnění.
     
    69:55
    Moses se na pravém kruhu zbavil kličkou svého soupeře a ocitl se sám před Muryginem! Petrohorad mohl rozhodnout. Jenže bekhendovou střelu domácí gólman zlikvidoval.
     
    70:47
    Loktionov se snažil ohrozit Koskinena svým pokusem, ovšem neuspěl. Utkání začíná být hodně, hodně napínavé.
     
    71:28
    A další přerušení hry. Tentokráte musel zasahovat Koskinen. Ale poradit si dokázal. Vhazovat se bude po jeho lapačce.
     
    72:28
    Druhá lajna Petrohradu nyní kombinovala v útočném pásmu. Jenže Moses ani Lindström nakonec nevystřelili. Murygin mohl zůstat v klidu.
     
    73:33
    Chafizullin pouze nahodil puk dopředu, v obranném pásmu ho sebral Loktionov. Ten ovšem ve snaze postupovat dopředu nakonec krkolomně upadl.
     
    74:56
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Autorem branky je JIŘÍ NOVOTNÝ. Tak to je skvělý zápis českého útočníka do tohoto duelu. Na první pokus sice Koskinena překonat nedokázal, ale poskakující puk nakonec dokázal ze vzduchu baseballovým způsobem usměrnit mezi tři tyče. Asistence: Danijil Apalkov, Staffan Kronwall.
    74:56 Jiří NOVOTNÝ - 3:2
     
    Konec zápasu.
     
    První výhru v této sérii nakonec urval na svou stranu Lokomotiv, a to díky brance Jiřího Novotného ze 75. minuty prodloužení a ukončil jakýsi půlmaraton tohoto zápasu. Dá se říci, že tenhle výsledek je nakonec zasloužený. Domácí byli přece jenom lepším a aktivnějším a hosty nakonec přemohli.
     
    Česká stopa v utkání:

    Jiří Novotný (JAR) 1+0, 2 střely, čas na ledě 21:02
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (18:05:47)

    Patrik Sandev

    Branky a nahrávky: 25. Mosaljov (Galimov, Kartajev), 40. Gavrikov (Čistov, Loktionov), 75. Novotný (Apalkov, Kronwall) – 16. Šipačjov (Dadonov, Gusev), 31. Koskiranta (Bělov, Lindström)


    Lokomotiv Jaroslavl: Murygin (Kolesnik) – Hersley, Kronwall, Pašnin, Gorochov, Gavrikov, Ljubuškin, Grigorjev – Averin, Novotný, Apalkov – Malcev, Loktionov, Čistov – Mosaljov, Kartajev, Galimov – Korškov, Kraskovskij, Polunin – Kapustin
    SKA Petrohrad: Koskinen (Šestjorkin) – Jakovlev, Bělov, Čudinov, Chafizullin, Vojnov, Zubarev, Kutějkin – Dadonov, Šipačjov, Gusev – Moses, Koskiranta, Lindström – Kovalčuk, Kadějkin, Širokov – Děrgačjov, Kablukov, Ketov – Bučněvič

    Rozhodčí: Boman, Jeřábek – Michel, Strelcov
    Jaroslavl 1 4 Petrohrad
    #1 Neděle 21.02.2016 • 15:00
    Jaroslavl - Petrohrad 3:2 po prodl.
    #2 Úterý 23.02.2016 • 15:00
    Jaroslavl - Petrohrad 2:3
    #3 Čtvrtek 25.02.2016 • 17:30
    Petrohrad - Jaroslavl 3:0
    #4 Sobota 27.02.2016 • 15:00
    Petrohrad - Jaroslavl 1:0
    #5 Pondělí 29.02.2016 • 17:00
    Jaroslavl - Petrohrad 0:2
    bahis siteleri