Columbus – Florida 4:3 (1:0 po s.n.) | Dallas – NY Rangers 2:3 (kon.) | Montreal – Toronto 4:1 (kon.)
Colorado – Detroit 3:5 (kon.) | Calgary – Ottawa 4:6 (kon.) | Los Angeles – Buffalo 2:0 (kon.)
Chicago – Washington 3:2 (kon.) | Carolina – St. Louis 2:5 (kon.) | Minnesota – Florida 3:1 (kon.)
konec
Calgary Flames
4:6 (2:1, 2:1, 0:4)
Ottawa Senators
Neděle 28.02.2016, 04:00 • Scotiabank Saddledome, Calgary • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:15
    Domácí se okamžitě usadili v útočném pásmu a znovu to zkouší bez brankáře! Pětačtyřicet sekund do konce a dvougólový rozdíl ale zřejmě bude neřešitelný problém.
    59:00 Jean-Gabriel PAGEAU - 4:6
     
    59:00
    Ottawa právě vstřelila branku!
    A je hotovo! Anderson si připsal další úspěšný zákrok, Mark Stone poté vyvezl kotouč k červené čáře a přesnou přihrávkou našel volného JEANA-GABRIELA PAGEAUA, který z pravé strany skóroval do prázdné brány! Asistence: Mark Stone, Cody Ceci
     
    57:58
    Hostům se sice podařilo dostat hru do středního pásma, ale tam kotouč získávají opět domácí, kteří už hrají bez brankáře! Calgary to zkouší v powerplay!
    48:48 Mika ZIBANEJAD - 4:5
     
    48:48
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Tak to je neuvěřitelné! Vyrovnáním povzbuzená Ottawa se dostala opět do velkého tlaku, skvěle si za bránou počínal Stone, který nezištně přihrál před brankoviště, kam si sjel MIKA ZIBANEJAD, jenž svým prvním hattrickem v kariéře dokonale otočil vývoj utkání ve třetí třetině! Všechny tři góly Zibanejad stihl 2 minuty a 38 vteřin! Asistence: Mark Stone, Mike Hoffman
    47:59 Mika ZIBANEJAD - 4:4
     
    47:59
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Domácí brankář sice není moc spokojen, ale hosté se dočkali vyrovnání! Ortio vyjel na hranici svého brankoviště proti střele od modré čáry, projíždějící Bobby Ryan se s ním dostal do kontaktu, ale puk se k bráně přes blokujícího Giordana nakonec vůbec nedostal a odrazil se k MIKA ZIBANEJADOVI. Švédský útočník již měl jednoduchou práci a zakončil akci Sens do prázdné brány! Domácí kouč zkusil využít svou challenge, ale i po ní je gól uznán. Nejdůležitější byl zřejmě fakt, že Ortio už byl asi o pár centimetrů mimo své brankoviště. Asistence: Alex Chiasson, Erik Karlsson
    46:10 Mika ZIBANEJAD - 4:3
     
    46:10
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Po střele hostujícího útočníka se kotouč odrazil zpátky před brankoviště a nikdo teď moc nevěděl, co vůbec puk vrátilo od Ortia zpět do hry. Někteří hostující hráči zvedali ruce a nakonec tak činili oprávněně, neboť rána z úhlu v podání MIKY ZIBANEJADA se odrazila zřejmě od kamery umístěné ve svatyni Joniho Ortia. Bez asistence.
     
    45:13
    Ofenzivní akci si pro změnu připravila Ottawa a po dělovce Codyho Ceciho zvoní za zády Joniho Ortia další tyč. Děje se ta podruhé v této třetině a potřetí v celém zápase!
     
    44:11
    Na druhé straně se naprosto vyznamenal Craig Anderson! Josh Jooris si při přečíslení tří na jednoho vyměnil kotouč se spoluhráčem a zakončoval do odkryté brány. Kde se ale zjevil, tu se zjevil beton Andersona, který zabránil třígólovému vedení soupeře.
     
    40:52
    Marc Methot (OTT) se hned po buly ve vlastním pásmu dopustil nedovoleného bránění a podruhé v dnešní zápase míří na trestnou lavici.
     
    40:08
    Ottawa má fantastický vstup do třetí třetiny a Zack Smith z levého kruhu parádní střelou trefil tyč! Druhá tyč Senátorů v dnešním zápase, ale hlavní rozhodčí se jde ještě pro jistotu přesvědčit k videu!
    39:37 Johnny GAUDREAU - 4:2
     
    39:37
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Hostující tým neuspěl se svým zřejmě posledním útokem ve třetí třetině a tak přišel trest v podobě další branky domácích. Rychlou protiakce Plameny vykombinovali opět k JOHNNYMU GAUDREAUOVI, který využil velkého provozu před Andersonvou bránou a další skvělou ranou poslal puk mimo dosah hostujícího gólmana. Asistence: Sean Monahan, TJ Brodie
     
    35:21
    Záhy mohlo být dokonce vyrovnáno! To by ale Dzingel ze skvělé pozice musel mířit přeci jenom o něco přesněji než pár centimetrů vedle tyče Ortiovy brány!
    34:24 Nick PAUL - 3:2
     
    34:24
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Hosté opět dokázali převzít iniciativu a opět se jim daří snížit! Neil za bránou diskutoval s Engellandem, který následně chyběl před svým gólmanem a Lazar poté dokázal rychle najít volného NICKA PAULA, jenž přesnou ranou překonal skvěle chytajícího Ortia. Druhá branka tohoto mladíka v nejprestižnější hokejové lize světa. Asisence: Curtis Lazar, Mike Hoffman
    30:23 Johnny GAUDREAU - 3:1
     
    30:23
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Jenže domácím stačí jeden rychlý atak a dvoubrankové vedení je i přes tlak Ottawy zpět! JOHNNY GAUDREAU nabral velkou rychlost na levé straně, protáhl se kolem hostujícího obránce a fantastickou ranou poslal kotouč do horní části Andersonovy brány. Asistence: TJ Brodie
     
    28:55
    Ottawa už zase okupuje útočné pásmo, ale Ortio chytá naprosto fantasticky. Nyní zlikvidoval další velkou gólovku marka Stonea!
     
    27:40
    I po přesilové hře je Ottawa hodně nebezpečná a Lazar, který právě naskočil z lavičky, napálil svižným pokusem tyč Ortiovy brány!
     
    26:00
    Calgary se hned ve třech vydalo do útoku, ale poté špatně střídalo a ve velké šanci se zjevil Mark Stone, který byl sám před Ortiem, ale na domácího gólmana si nepřišel!
     
    25:19
    Hosté si zcela po právu žádali vyloučení Seana Monahana (CGY) a to se po poradě rozhodčích také děje. Domácí útočník dostává dvě trestné minuty za vyhození puku mimo hrací plochu.
     
    20:32
    Mohlo být vyrovnáno! Dobrý ofenzivní výpad Ottawy byl zakončen přihrávkou na Zacka Smithe, který měl před sebou odkrytou část brány, ale v tísni dokázal kotoučem trefit jen ruku rychle reagujícího Ortia! Skvělý zákrok!
    18:21 Zack SMITH - 2:1
     
    18:21
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Velmi rychle se ale Senátoři vrátili do útočného pásma a je sníženo! Erik Karlsson dostal prostor na to, aby si připravil ránu, svou přízemní dělovku očividně naschvál střílel do míst, kde stál ZACK SMITH a právě tento útočník je po výborné teči označen jako střelec branky. Asistence: Erik Karlsson, Mark Stone
     
    17:39
    Teď si však Ottawa zahraje svou druhou přesilovou hru. To díky vysoké holi, kterou Michael Frolík (CGY) zasáhl obličej Bobbyho Ryana.
     
    13:50
    Ottawa sice vyhrála buly, ale domácí se i přesto udrželi v útočném pásmu a po krátké kombinaci se v šanci zjevil Mark Giordano. Bek Calgary měl před sebou doslova dálnici prostoru, avšak z vrcholu pravého kruhu trefil jen Andersonovu vyrážečku.
     
    13:30
    Znovu se v blízkosti kotouče zjevil Kyle Turris (OTT), ale tentokrát si jen vykoledoval dvouminutový trest za podražení. Druhá přesilová hra pro Calgary.
     
    11:19
    Naprosto znenadání se v šanci zjevil domácí Johnny Gaudreau! Americký mladík byl rychlejší než jeho strážce a dokázal bekhendem protáhnout hostujícího gólmana!
     
    07:48
    Po dvou bleskových brankách domácího celku ale Ottawa bude moct snížit. Na lavici hanby totiž usedá Mikael Backlund (CGY), který dostává dvě trestné minuty za hrubost.
    07:06 Sean MONAHAN - 2:0
     
    07:06
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Tak tohle je skvělá pasáž domácího celku. Ottawa se znovu dostala pod tlak, Phaneuf v rohu kluziště nedokázal odzbrojit Gaudreaua, který dobrou přihrávkou našel SEANA MONAHANA. Ten si chvíli počkal a poté z hokejky vypustil naprosto dokonalou střelu, která zamířila nad rameno hostujícího gólmana a skončila přesně pod břevnem brány Sens. Asistence: Johnny Gaudreau, TJ Brodie
    06:24 Joe COLBORNE - 1:0
     
    06:24
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Zničehonic ale přichází úvodní branka zápasu! Joni Ortio zareagoval parádně a dlouhou přihrávkou poslal puk na útočnou modrou čáru. Zde domácí využili toho, že hosté střídali a po rychlé kombinaci dostali kotouč mezi kruhy. Právě do této pozice si najel JOE COLBORNE, jenž přesnou ranou poslal kus černé gumy mezi betony Craiga Andersona. Asistence: Sam Bennett, Mikael Backlund
     
    04:47
    Přichází první vyloučení zápasu. Bennett se šikovně protáhl mezi dvěma beky soupeře a Marc Methot (OTT) musel použít ruční brzdu v podobě hákování.
     
    02:03
    Zajímavé situace na obou stranách! Curtis Lazar se nejprve výborně natlačil před Ortia, ale přes nataženou hokejku finského gólmana si puk na bekhend přehodit nedokázal. Andersona naopak ohrozil Bouma, jehož svižný pokus brankář Ottawy musel vyrážet.

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 7. Colborne (Bennett, Backlund), 8. Monahan (Gaudreau, Brodie), 31. Gaudreau (Brodie), 40. Gaudreau (Monahan, Brodie) – 19. Smith (Karlsson, Stone), 35. Paul (Lazar, Hoffman), 47. Zibanejad, 48. Zibanejad (Chiasson, Karlsson), 49. Zibanejad (Stone, Hoffman), 59. Pageau (Stone, Ceci)


    Calgary Flames: Ortio (Hiller) – Brodie (A), Giordano (C), Hamilton, Engelland, Nakládal, Wotherspoon – Jooris, Monahan (A), Gaudreau – Frolík, Backlund, Colborne – Jones, Bennett, Ferland – Bollig, Stajan, Bouma
    Ottawa Senators: Anderson (Hammond) – Karlsson (C), Methot, Ceci, Phaneug, Borowiecki, Wideman – Stone, Turris (A), Hoffman – Ryan, Zibanejad, Dzingel – Neil (A), Lazar, Paul – Chiasson, Pageau, Smith

    Rozhodčí: O'Halloran, McIsaac – Driscoll, Galloway

    Diváci: 19.289
    bahis siteleri