Columbus – Florida 4:3 (1:0 po s.n.) | Dallas – NY Rangers 2:3 (kon.) | Montreal – Toronto 4:1 (kon.)
Colorado – Detroit 3:5 (kon.) | Calgary – Ottawa 4:6 (kon.) | Los Angeles – Buffalo 2:0 (kon.)
Chicago – Washington 3:2 (kon.) | Carolina – St. Louis 2:5 (kon.) | Minnesota – Florida 3:1 (kon.)
konec
Calgary Flames
4:6 (2:1, 2:1, 0:4)
Ottawa Senators
Neděle 28.02.2016, 04:00 • Scotiabank Saddledome, Calgary • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že dnešní utkání sledovalo 19 289 diváků se s vámi loučím. Přeji vám příjemně strávenou neděli a u dalších on-line přenosů nashledanou! (06:54:17)
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA V UTKÁNÍ

    Jakub Nakládal (CGY) 0+0, 0 střel, čas na ledě 12:38
    Michael Frolík (CGY) 0+0, 2 střely, čas na ledě 15:13
     
    TŘI HVĚZDY UTKÁNÍ

    1. Mika Zibanejad (OTT) 3+0
    2. Johnny Gaudreau (CGY) 2+1
    3. TJ Brodie (CGY) 0+3
     
    Dnešní utkání je tedy u konce a dvoubodový zisk za vítězství nakonec slaví hostující Ottawa. Ta sice od začátku dotahovala ztrátu a do třetí třetiny vstupovala za stavu 4:2, ale první Zibanejadův hattrick v kariéře stačil na skvělou otočku a během 158 vteřin byl po třech gólech švédského útočníka stav 4:5. V závěru to rozhozené Calgary ještě zkusilo bez brankáře, ale vítězství Senátorů pečetil trefou do prázdné brány Jean-Gabriel Pageau. Hosté tak dokázali smazat ztrátu 2:0 i 4:2 a slaví důležité vítězství, které jim pomůže v boji o playoff. Domácí naopak pouze potvrdili špatnou formu a vyřazovací boje jsou pro ně zřejmě definitivně ztraceny.
     
    Konec zápasu.
     
    59:43
    Hned dvakrát se Ottawa pokusila trefit prázdnou bránu, ale pokusy přes celé kluziště skončily jen icingy. Calgary už opravdu nemá čas a dnešní porážku neodvrátí.
     
    59:29
    Díky icingu Ottawy a následném vyhraném buly se ke střele z velkého úhlu propracoval Johnny Gaudreau. Domácí hrdina dnešního zápasu se nacházel ve složité pozici a trefil jen Andersona.
     
    59:15
    Domácí se okamžitě usadili v útočném pásmu a znovu to zkouší bez brankáře! Pětačtyřicet sekund do konce a dvougólový rozdíl ale zřejmě bude neřešitelný problém.
    59:00 Jean-Gabriel PAGEAU - 4:6
     
    59:00
    Ottawa právě vstřelila branku!
    A je hotovo! Anderson si připsal další úspěšný zákrok, Mark Stone poté vyvezl kotouč k červené čáře a přesnou přihrávkou našel volného JEANA-GABRIELA PAGEAUA, který z pravé strany skóroval do prázdné brány! Asistence: Mark Stone, Cody Ceci
     
    58:31
    Nyní se ale Giordnao musel vrátit až za odkrytou bránu svého celku. Senátoři dobře brání střední pásmo.
     
    57:58
    Hostům se sice podařilo dostat hru do středního pásma, ale tam kotouč získávají opět domácí, kteří už hrají bez brankáře! Calgary to zkouší v powerplay!
     
    57:28
    Craig Anderson toho sice moc neviděl, ale i přesto si poradil s Giordanovým pokusem, který mu přistál v náruči. Vhazování po pravé ruce hostujícího brankáře.
     
    56:58
    Nakonec se Ottawě podařilo ustát i tento menší tlak soupeře a Lazar rychle vyváží kotouč do středního a poté až do útočného pásma.
    Jiří Hudler je novým spoluhráčem Jaromíra Jágra!

     
    56:29
    Výborně se pohybující Ferland se snaží najít si prostor v útočném pásmu. Zatím je ale skvěle bráněn a ke střele se nemůže dostat.
     
    55:56
    Senátoři nyní výborně bránili střední pásmo a Calgary se neprodralo ani k červené čáře. Díky tomu mohl střílet Neil a Ortio byl donucen k přerušení hry.
     
    54:45
    Domácímu celku se opět podařilo sevřít soupeře před Andersonem a ten záhy nato musel řešit střelecký pokus Dougieho Hamiltona. Ottawský gólman si bez problémů poradil.
     
    54:17
    A právě Mika Zibanejad se dostal ke střele z blízkosti brankoviště. V tísni však přes Hamiltona nedokázal pořádně zakončit a puk mizí v ochranné síti.
     
    53:56
    Ottawa se nyní výborně brání a dokonce se prodrala přes střední pásmo až před Ortia. Na ledě je znovu Mika Zibanejad a defenzíva Calgary tak musí vyhlásit nejvyšší stav pohotovosti.
     
    53:18
    I přes hodně neurovnaný přechod útočné modré čáry se ke střele přeci jenom dostal domácí Mark Giordano. Rána tohoto beka ale Andersona moc nevystrašila.
     
    52:52
    Po nepřesné střela Gaudreaua se u Andersona strhla menší výměna názorů, ale v nic většího tento malý konflikt nepřerostl.
     
    52:34
    Calgary je znovu nastěhováno v útočném pásmu. Stále ale čekáme na nějakou vyloženou gólovku domácího celku, která by mohla znamenat vyrovnání.
     
    51:56
    Senátoři konečně vyvážejí puk do středního pásma, ale dále se prozatím nedostanou, neboť obrana Calgary se hodně rychle vrátila.
     
    51:28
    Až nyní byl poměrně blízko vyrovnávací branky Josh Jooris, jenže tomu je dnes brána Sens zakletá a Andersona nepřekonal ani ze své další solidní šance.
     
    50:26
    Domácí mají po páté brance Sens jasnou převahu, avšak nějaká větší šance zatím ne a ne přijít. Obrana Ottawy je velmi pozorná.
     
    49:49
    Calgary se samozřejmě snaží odpovědět, ale střelecký pokus Michaela Frolíka si Andersona v pohodě pohlídal. Plameny však přebírají iniciativu.
    48:48 Mika ZIBANEJAD - 4:5
     
    48:48
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Tak to je neuvěřitelné! Vyrovnáním povzbuzená Ottawa se dostala opět do velkého tlaku, skvěle si za bránou počínal Stone, který nezištně přihrál před brankoviště, kam si sjel MIKA ZIBANEJAD, jenž svým prvním hattrickem v kariéře dokonale otočil vývoj utkání ve třetí třetině! Všechny tři góly Zibanejad stihl 2 minuty a 38 vteřin! Asistence: Mark Stone, Mike Hoffman
    47:59 Mika ZIBANEJAD - 4:4
     
    47:59
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Domácí brankář sice není moc spokojen, ale hosté se dočkali vyrovnání! Ortio vyjel na hranici svého brankoviště proti střele od modré čáry, projíždějící Bobby Ryan se s ním dostal do kontaktu, ale puk se k bráně přes blokujícího Giordana nakonec vůbec nedostal a odrazil se k MIKA ZIBANEJADOVI. Švédský útočník již měl jednoduchou práci a zakončil akci Sens do prázdné brány! Domácí kouč zkusil využít svou challenge, ale i po ní je gól uznán. Nejdůležitější byl zřejmě fakt, že Ortio už byl asi o pár centimetrů mimo své brankoviště. Asistence: Alex Chiasson, Erik Karlsson
     
    47:53
    Nepřesná rozehrávka domácího celku končí na zakázaném uvolnění. Hra se tak vrátí před Joniho Ortia.
     
    47:29
    Hosté se řítili do přečíslení tří na dva, ale celá situace byla výborně dobruslena a Cody Ceci, jenž si sjížděl před bránu, se ke kotouči nakonec vůbec nedostal.
     
    47:03
    Calgary přispěchalo se solidním útokem, který podle přání domácích měl skončit gólem, avšak to by Jooris musel mířit lépe než do připraveného Craiga Andersona.
    46:10 Mika ZIBANEJAD - 4:3
     
    46:10
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Po střele hostujícího útočníka se kotouč odrazil zpátky před brankoviště a nikdo teď moc nevěděl, co vůbec puk vrátilo od Ortia zpět do hry. Někteří hostující hráči zvedali ruce a nakonec tak činili oprávněně, neboť rána z úhlu v podání MIKY ZIBANEJADA se odrazila zřejmě od kamery umístěné ve svatyni Joniho Ortia. Bez asistence.
     
    45:55
    Joe Colborne rychle převezl kotouč přes celé kluziště, ale svým střeleckým pokusem Andersona příliš neohrozil, neboť mířil mimo tři tyče.
     
    45:13
    Ofenzivní akci si pro změnu připravila Ottawa a po dělovce Codyho Ceciho zvoní za zády Joniho Ortia další tyč. Děje se ta podruhé v této třetině a potřetí v celém zápase!
     
    44:11
    Na druhé straně se naprosto vyznamenal Craig Anderson! Josh Jooris si při přečíslení tří na jednoho vyměnil kotouč se spoluhráčem a zakončoval do odkryté brány. Kde se ale zjevil, tu se zjevil beton Andersona, který zabránil třígólovému vedení soupeře.
     
    43:56
    Po delší době se ve střelecké pozici zjevili hosté, avšak Peageau trefil jen připraveného Ortia.
     
    43:35
    Calgary zjevně nikam nespěchá a zvolilo hodně rozvážnou rozehrávku. Nakonec však pomalý postup domácích zastavuje ofsajd.
     
    42:52
    V závěru přesilové hry si ale Calgary přeci jenom vypracovalo slibnou šanci. Střelu z mezikruží si výborně pohlídal Craig Anderson a Sens hrají v plném počtu.
     
    42:09
    Plameny se stále nedokázaly vrátit do pásma soupeřů. Ottawa nyní výborně brání modrou čáru a nepouští soupeře dále než do středního pásma.
     
    41:36
    Díky vyhranému buly po dalším zákroku Andersona se hostům podařilo vyhodit puk přes všechny čáry a domácí se tak musí vrátit až ke svému brankáři.
     
    41:13
    Aktivní Johnny Gaudreau dostal přihrávku mezi obránce Senátorů a prokličkoval se až k zakončení. Tentokrát ale musel střílet bekhendem a hostující brankář si na jeho ránu počíhal.
     
    40:52
    Marc Methot (OTT) se hned po buly ve vlastním pásmu dopustil nedovoleného bránění a podruhé v dnešní zápase míří na trestnou lavici.
     
    40:50
    Craig Anderson čelil hned dvěma střeleckým pokusům od modré čáry. První skončil vedle brány, druhý si Anderson pohlídal a lapil puk do rukavice.
     
    40:28
    O branku se samozřejmě nejednalo a zaútočit tak po vítězném buly mohou domácí, kteří se usazují v útočném pásmu.
     
    40:08
    Ottawa má fantastický vstup do třetí třetiny a Zack Smith z levého kruhu parádní střelou trefil tyč! Druhá tyč Senátorů v dnešním zápase, ale hlavní rozhodčí se jde ještě pro jistotu přesvědčit k videu!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 6:01.
     
    I druhá část zápasu je minulostí a i ta skončila 2:1. Po dvou brankách Johnnyho Gaudreaua a jedné trefě hostujícího Nicka Paula je tak stav utkání 4:2 a před ottawskými Senátory je hodně těžká práce. Stahovat dvoubrankové manko ve třetí třetině opravdu není záviděníhodný úkol.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:55
    Závěr druhé třetiny už se odehrává především ve středním pásmu a ničeho dalšího už se tak s největší pravděpodobností nedočkáme.
    39:37 Johnny GAUDREAU - 4:2
     
    39:37
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Hostující tým neuspěl se svým zřejmě posledním útokem ve třetí třetině a tak přišel trest v podobě další branky domácích. Rychlou protiakce Plameny vykombinovali opět k JOHNNYMU GAUDREAUOVI, který využil velkého provozu před Andersonvou bránou a další skvělou ranou poslal puk mimo dosah hostujícího gólmana. Asistence: Sean Monahan, TJ Brodie
     
    38:46
    Mark Stone se sice na chvíli uvolnil v útočném pásmu, avšak přihrávka na modrou čáru celý útok Senátorů pokazila, neboť jeho spoluhráči už se následně dostali pod tlak.
     
    38:12
    Jenže aktivní Calgary se znovu dokázalo usadit v útočném pásmu a Anderson musel rychle na led, aby zastavil nepříjemný Brodieho pokus.
     
    37:39
    Na druhé straně se v útočném pásmu výborně drželo Calgary, ale vhazování po levé ruce Andersona domácí prohráli a Ottawa vytlačila hru do středního pásma.
     
    37:09
    Hned po vhazování ve středním pásmu se Ottawa dostala přes útočnou modrou čáru a Hoffman dokázal zahrozit tvrdým projektilem. Rána od modré však letěla kousek vedle brány.
     
    36:40
    Zibanejad pěkným obloučkem vyslal Dzingela, ale ten už byl mimo dobrý střelecký úhel a jeho zpětná přihrávku do brankoviště si Ortio pohlídal.
     
    36:11
    Po střetu s Phaneufem se z ledu hodně těžce zvedá Joe Colborne. S domácím útočníkem to nevypadá vůbec dobře a hostující bek zřejmě měl být vyloučen za krosček.
     
    35:39
    Na druhé straně zakončoval útok Calgary Michael Ferland, avšak Craig Anderson si se svižnou ranou z levé strany poradil a pohledným zákrokem přerušil hru.
     
    35:21
    Záhy mohlo být dokonce vyrovnáno! To by ale Dzingel ze skvělé pozice musel mířit přeci jenom o něco přesněji než pár centimetrů vedle tyče Ortiovy brány!
    34:24 Nick PAUL - 3:2
     
    34:24
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Hosté opět dokázali převzít iniciativu a opět se jim daří snížit! Neil za bránou diskutoval s Engellandem, který následně chyběl před svým gólmanem a Lazar poté dokázal rychle najít volného NICKA PAULA, jenž přesnou ranou překonal skvěle chytajícího Ortia. Druhá branka tohoto mladíka v nejprestižnější hokejové lize světa. Asisence: Curtis Lazar, Mike Hoffman
     
    33:52
    A další střela Kylea Turrise. Tentokrát ale kanadský útočník mířil poměrně vysoko nad a Ortio tak samozřejmě nemusel zasahovat.
     
    32:56
    Giordano v pásmu Sens ani Turris u Ortia se svými střeleckými pokusy neuspěli, ale hra po střele Turrise zůstává v pásu Calgary.
     
    32:24
    Ottawa nyní zvýšila napadání a dostala se ke kotouči. Hosté tak ze středního pásma mohou rozjet ofenzivní akci, která by vedla ke snížení.
     
    32:02
    Dougiemu Hamiltonovi se o kousíček podařilo udržet útočné pásmo a díky tomu mohl domácí obránce zakončovat. Svižný pokus však poslal jen do hrudi připraveného Andersona.
     
    31:40
    Mark Borowiecki si hodně důrazně poradil s pronikajícím Bennettem a před Andersonem se na chvíli strhla menší rozmíška. Bennett se dožaduje vyloučení, ale rozhodčí zůstávají klidní.
     
    30:56
    Je za námi další komerční přestávka a po vhazování ve středním pásmu se kotouče ujímají domácí, kteří puk okamžitě nahazují za bránu Craiga Andersona.
    30:23 Johnny GAUDREAU - 3:1
     
    30:23
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Jenže domácím stačí jeden rychlý atak a dvoubrankové vedení je i přes tlak Ottawy zpět! JOHNNY GAUDREAU nabral velkou rychlost na levé straně, protáhl se kolem hostujícího obránce a fantastickou ranou poslal kotouč do horní části Andersonovy brány. Asistence: TJ Brodie
     
    29:49
    Po komerční přestávce se pokračuje ve hře a znovu se kotouč pohybuje především před Ortiovou bránou. Calgary je nyní hodně v útlumu.
     
    29:26
    Domácí se v posledních minutách prakticky pouze bránili a teď je jejich ojedinělý pokus o útok zastavena ofsajdem po nepřesné přihrávce Joshe Joorise.
     
    28:55
    Ottawa už zase okupuje útočné pásmo, ale Ortio chytá naprosto fantasticky. Nyní zlikvidoval další velkou gólovku marka Stonea!
     
    28:12
    Hodně velký zámek Ottawy vyrovnání nepřinesl a unavení hráči Calgary konečně mohou vystřídat. Hraje se v pásmu ottawských Senátorů.
     
    27:40
    I po přesilové hře je Ottawa hodně nebezpečná a Lazar, který právě naskočil z lavičky, napálil svižným pokusem tyč Ortiovy brány!
     
    27:19
    Domácí v plném počtu.
     
    26:52
    Tým z hlavního města Kanady znovu obsadil útočné pásmo, avšak jedinou střelu si Ortio pohlídal a Calgary poté vyhazuje kotouč pryč ze svého pásma.
     
    26:00
    Calgary se hned ve třech vydalo do útoku, ale poté špatně střídalo a ve velké šanci se zjevil Mark Stone, který byl sám před Ortiem, ale na domácího gólmana si nepřišel!
     
    25:43
    Hosté se sice dokázali okamžitě usadit v útočném pásmu, ale k žádné střele se nedostali. Nyní naopak musí čelit rychlému výpadu domácího celku.
     
    25:19
    Hosté si zcela po právu žádali vyloučení Seana Monahana (CGY) a to se po poradě rozhodčích také děje. Domácí útočník dostává dvě trestné minuty za vyhození puku mimo hrací plochu.
     
    25:03
    Ottawě se podařil další přechod do útočného pásma, avšak tentokrát se kotouč do Ortiova brankoviště jen tak došoural a finský gólman přerušuje hru.
     
    24:25
    Hosté jsou v posledních vteřinách lepším týmem a snaží se útočit. Fanoušci Calgary to odměňují pískotem.
     
    23:44
    Hosté se dokázali usadit v útočném pásmu a Ortio musel předvést další kvalitní zákrok. Ceci ještě udržel puk před modrou čárou, ale jeho následná střela se odrazila od obránce Calgary do středního pásma.
     
    23:02
    A nakonec musel Joni Ortio dokonce zasahovat, když ho svižným pokusem protáhl Mike Hoffman. Nejlepší střelec Ottawy poslal puk jen do nastavené lapačky domácího gólmana.
     
    22:51
    Domácí se v útočném pásmu na nic nezmohli a Curtis Lazar za bránou získal kotouč pro Ottawu. Ta může po několika desítkách vteřin opět zaútočit.
     
    22:01
    Příliš dlouhá a příliš nepřesná rozehrávka Erika Karlssona končí icingem a hra se vrátí před brankáře Senátorů, který si tak zřejmě na moc dlouho neodpočine.
     
    21:06
    Na druhé straně Calgary pokračuje v aktivitě. V druhé třetině už domácí soupeřova gólmana počastovali třemi střelami, které však Craig Anderson bez velkých potíží zastavil.
     
    20:32
    Mohlo být vyrovnáno! Dobrý ofenzivní výpad Ottawy byl zakončen přihrávkou na Zacka Smithe, který měl před sebou odkrytou část brány, ale v tísni dokázal kotoučem trefit jen ruku rychle reagujícího Ortia! Skvělý zákrok!
     
    20:14
    Josh Jooris s připisuje první střelu druhé třetiny. Nahozením záhy po přechodu útočné modré čáry ale Andersona překonat snad ani nemohl.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 5:05.
     
    Úvodní třetina tohoto malého kanadského derby je minulostí a do kabin jdou spokojenější domácí. Ti se totiž díky dvěma slepeným gólům Colborna s Monahanem dostali na začátku osmé minuty do dvoubrankového vedení a hostům se v 19. minutě už jen snížit zásluhou Zacka Smithe. Domácí jsou po první třetině střelecky výrazně aktivnějším týmem, neboť svého soupeře přestříleli v poměru dvanáct ku čtyřem.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:54
    Jeden střelecký pokus nakonec ještě stihl Bobby Ryan, ale jeho rána letěla z levé strany poměrně dost vysoko nad svatyní domácího gólmana.
     
    19:16
    Hraje se poslední minuta první třetiny a kotouč se zatím pohybuje především ve středním pásmu. Zdá se, že žádnou další šanci už v této části neuvidíme.
     
    18:42
    Domácí dokázali rychle zareagovat na obdrženou branku a natlačili se před Andersona. Ten si však s tečovaným pokusem poradil.
    18:21 Zack SMITH - 2:1
     
    18:21
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Velmi rychle se ale Senátoři vrátili do útočného pásma a je sníženo! Erik Karlsson dostal prostor na to, aby si připravil ránu, svou přízemní dělovku očividně naschvál střílel do míst, kde stál ZACK SMITH a právě tento útočník je po výborné teči označen jako střelec branky. Asistence: Erik Karlsson, Mark Stone
     
    17:52
    Ač Bobby Ryan krvácí, Frolík dostal jen dvouminutový trest a hned na začátku tohoto oslabení se domácím podařilo vyhodit puk přes všechny čáry.
     
    17:39
    Teď si však Ottawa zahraje svou druhou přesilovou hru. To díky vysoké holi, kterou Michael Frolík (CGY) zasáhl obličej Bobbyho Ryana.
     
    17:19
    Na druhé straně se dobýt Ortiovu svatyni pokusili zase hostující hráči, ale ti zatím na větší šanci stále čekají. Kotouč přebírají domácí.
     
    16:39
    Calgary provedlo docela solidní rychlý výpad, avšak Bolligovo zakončení z bezprostřední blízkosti si Anderson celkem bez větších problémů pohlídal.
     
    16:08
    V posledních vteřinách se hraje především ve středním pásmu. Ani jednomu z týmů se moc nedaří získat přímou kontrolu nad kotoučem.
     
    15:30
    Hosté v plném počtu.
     
    15:17
    Tak nic moc si Calgary nevypracovalo a vyloučený Kyle Turris se zanedlouho vrátí z trestné lavic zpátky na ledovou plochu.
     
    14:38
    Zpátky do útočného pásma se po dobré práci ottawské obrany domácí dostávají až nyní. Uvidíme, zda si připraví další střelecké pozice.
     
    13:50
    Ottawa sice vyhrála buly, ale domácí se i přesto udrželi v útočném pásmu a po krátké kombinaci se v šanci zjevil Mark Giordano. Bek Calgary měl před sebou doslova dálnici prostoru, avšak z vrcholu pravého kruhu trefil jen Andersonovu vyrážečku.
     
    13:30
    Znovu se v blízkosti kotouče zjevil Kyle Turris (OTT), ale tentokrát si jen vykoledoval dvouminutový trest za podražení. Druhá přesilová hra pro Calgary.
     
    13:17
    Turris dostal u zadního mantinelu soupeře pod tlak a Wideman díky tomu mohl záhy střílet od modré čáry. Joni Ortio pozorný.
     
    12:37
    Výborně zformovaná defenzíva Calgary si dvakrát poradila s pokusem o překročení útočné modré čáry v podání Sens. Opravdu skvělá práce.
     
    11:59
    Tahle minuta patří jednoznačně domácím, kteří přispěchali s dalším atakem. Střela z levé strany ale nebyla tak nebezpečná jako předchozí pokus a Anderson v pohodě zasáhl.
     
    11:19
    Naprosto znenadání se v šanci zjevil domácí Johnny Gaudreau! Americký mladík byl rychlejší než jeho strážce a dokázal bekhendem protáhnout hostujícího gólmana!
     
    10:35
    Ottawa ještě na chvíli pokračovala v tlaku, nicméně nyní už se domácím podařilo vyvézt puk do neutrální zóny. Oba celky pomalu střídají.
     
    09:48
    Domácí v plném počtu.
     
    09:39
    V závěru přesilové hry se hosté přeci jenom dočkali dvou střeleckých pokusů, ale Ortio si poradil s ranou Phaneufa i s následným zakončením Erika Karlssona.
     
    09:31
    Nyní už sice Senátoři jsou v útočném pásmu, avšak od mantinelu dají gól hodně těžko.
     
    08:52
    Více než minuta přesilové hry je fuč a Ottawa se stále nedostala do pásma svého soupeře. Senátoři se vracejí k vlastnímu gólmanovi.
     
    08:37
    Další přechod do útočného pásma v podání Ottawy skončil neúspěchem a vhazovat se bude ve středním pásmu, což určitě vyhovuje domácím.
     
    08:13
    Calgary se zatím brání ve velkém stylu. Na chvíli se dokonce ocitlo v útočném pásmu a nyní v pohodě vyhazuje kotouč přes všechny čáry.
     
    07:48
    Po dvou bleskových brankách domácího celku ale Ottawa bude moct snížit. Na lavici hanby totiž usedá Mikael Backlund (CGY), který dostává dvě trestné minuty za hrubost.
    07:06 Sean MONAHAN - 2:0
     
    07:06
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Tak tohle je skvělá pasáž domácího celku. Ottawa se znovu dostala pod tlak, Phaneuf v rohu kluziště nedokázal odzbrojit Gaudreaua, který dobrou přihrávkou našel SEANA MONAHANA. Ten si chvíli počkal a poté z hokejky vypustil naprosto dokonalou střelu, která zamířila nad rameno hostujícího gólmana a skončila přesně pod břevnem brány Sens. Asistence: Johnny Gaudreau, TJ Brodie
    06:24 Joe COLBORNE - 1:0
     
    06:24
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Zničehonic ale přichází úvodní branka zápasu! Joni Ortio zareagoval parádně a dlouhou přihrávkou poslal puk na útočnou modrou čáru. Zde domácí využili toho, že hosté střídali a po rychlé kombinaci dostali kotouč mezi kruhy. Právě do této pozice si najel JOE COLBORNE, jenž přesnou ranou poslal kus černé gumy mezi betony Craiga Andersona. Asistence: Sam Bennett, Mikael Backlund
     
    06:13
    Calgary hraje opravdu hodně chabou přesilovou hru. Zatím se Plamenům vůbec nepodařilo obsadit útočné pásmo.
    Jak to dnes bude hokejistům bruslit?
     
    05:41
    Nyní se navíc Senátorům podařilo ubránit pokus o obsazení útočného pásma a kotouč zamířil přes mantinel do hlediště.
     
    05:13
    Začátek oslabení se Ottawě daří. Díky aktivnímu přístupu jsou domácí drženi ve svém pásmu.
     
    04:47
    Přichází první vyloučení zápasu. Bennett se šikovně protáhl mezi dvěma beky soupeře a Marc Methot (OTT) musel použít ruční brzdu v podobě hákování.
     
    04:26
    Kombinace domácího týmu vypadala v útočném pásmu docela nadějně, nicméně až k zakončení se nikdo z hráčů Calgary nedostal.
     
    03:51
    Kyle Turris se s pukem snažil prodrat přes přesilu domácích hráčů, avšak hned za modrou čárou o puk přišel. Protiútok Plamenů ale zastavil ofsajd.
     
    03:15
    Hodně rychlý přechod přes útočnou modrou čáru se nyní podařil hostujícímu celku. Blesková kombinace byla zakončena Ryanovou střelou, která skončila v náruči připraveného Ortia.
     
    02:54
    Ofenzivní choutky obou týmů na chvíli zastaveny. Na vině je ofsajd hostujícího celku.
     
    02:03
    Zajímavé situace na obou stranách! Curtis Lazar se nejprve výborně natlačil před Ortia, ale přes nataženou hokejku finského gólmana si puk na bekhend přehodit nedokázal. Andersona naopak ohrozil Bouma, jehož svižný pokus brankář Ottawy musel vyrážet.
     
    01:43
    Icing Senátorů vrací hru před Andersona. Ten zatím zasahovat nemusel, to samé platí pro Ortia.
     
    01:26
    Jenže nyní už oba celky střídají a Senátoři nahazují puk z neutrální zóny k zadnímu mantinelu. Zde se ale k puku zřejmě dostanou opět domácí.
     
    00:47
    Po zakázaném uvolnění a následném vítězném buly z pohledu Calgary se domácí rychle dostávají přes střední pásmo a snaží se ohrozit Craiga Andersona v bráně Sens.
     
    00:17
    Anderson po nahození soupeře za bránou pomohl svému týmu s rozehrávkou, ale Ottawa se dále než k červené čáře nedostala. Kotouč si záhy berou domácí.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Konečně jsou všechny předzápasové procedury úspěšně za námi a úvodnímu buly zápasu nic nebrání! Jde se na věc!
     
    Ob celky jsou přítomny na ledové ploše. Domácí se již dnes musí obejít bez Jiřího Hudlera, který byl vytrejdován do Floridy. Aktuálně hráči obou týmů poslouchají kanadskou státní hymnu.
     
    Ranní ptáče dál doskáče! Doufám, že se všichni řídíte tímto příslovím a díky tomu můžete sledovat náš on-line ze zápasu kanadsko-americké NHL. Utkání dvou kanadských týmů, Calgary a Ottawy, však začne o několik minut později než bylo plánováno.
     
    Úvodní sestavy:

    Calgary Flames: Ortio (Hiller) – Brodie (A), Giordano (C), Hamilton, Engelland, Nakládal, Wotherspoon – Jooris, Monahan (A), Gaudreau – Frolík, Backlund, Colborne – Jones, Bennett, Ferland – Bollig, Stajan, Bouma

    Ottawa Senators: Anderson (Hammond) – Karlsson (C), Methot, Ceci, Phaneug, Borowiecki, Wideman – Stone, Turris (A), Hoffman – Ryan, Zibanejad, Dzingel – Neil (A), Lazar, Paul – Chiasson, Pageau, Smith

    Rozhodčí: O'Halloran, McIsaac – Driscoll, Galloway.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

    Český útočník Jiří Hudler přestupuje z Calgary do Floridy, kde bude hrát s Jaromírem Jágrem!

     
    ČEŠI A SLOVÁCI NA SOUPISKÁCH

    Ladislav Šmíd (CGY) – zraněný
    Jakub Nakládal (CGY)
    Michael Frolík (CGY)
     
    POSLEDNÍCH PĚT VZÁJEMNÝCH ZÁPASŮ

    29.10.2015 Ottawa – Calgary 5:4 sn.
    9.3.2015 Ottawa – Calgary 5:4 sn.
    16.11.2014 Calgary – Ottawa 4:2
    30.3.2014 Ottawa – Calgary 6:3
    6.3.2014 Calgary – Ottawa 4:1
     
    OTTAWA SENATORS

    Ani tým z hlavního města Kanady zatím nedosahuje na příčky zajišťující playoff, ale přeci jenom je na tom trochu lépe než Calgary. Ottawa dosud odehrála 62 zápasů a se ziskem 64 bodů ztrácí na osmý Pittsburgh čtyři body. Velmi ofenzivní celek má ale poměrně velké problémy v defenzívě, která soupeřům dovolila již 192 gólů a to je vůbec nejvyšší počet. Stejný počet gólů inkasoval už jen Edmonton. V posledních zápasech se ale Senátoři zvedli a naposledy prohráli po čtyřech vítězných střetnutích v řadě.

    Nejproduktivnější hráči

    Erik Karlsson 65 (11+54)
    Bobby Ryan 47 (21+26)
    Mark Stone 46 (20+26)

    Posledních pět zápasů

    26.2.2016 Vancouver – Ottawa 5:3
    24.2.2016 Edmonton – Ottawa 1:4
    21.2.2016 Ottawa – Detroit 3:2 sn.
    19.2.2016 Ottawa – Carolina 4:2
    17.2.2016 Ottawa – Buffalo 2:1 sn.
     
    CALGARY FLAMES

    Domácí tým letos zažívá jednu z nejhorších sezón vůbec a po 60 odehraných zápasech se krčí na 12. příčce Západní konference. Plameny mají největší potíže ve venkovních zápasech, kterých dokázali vyhrát jen devět. Navíc dosud Calgary inkasovalo 184 branek, což je třetí nejhorší počin Západní konference. Aktuálně pak Flames prohráli šest z posledních sedmi zápasů.

    Nejproduktivnější hráči

    Johnny Gaudreau 59 (22+37)
    Sean Monahan 41 (18+23)
    Mark Giordano 37 (15+22)

    Posledních pět zápasů

    26.2.2016 Calgary – NY Islanders 1:2 pp.
    24.2.2016 Los Angeles – Calgary 2:1
    22.2.2016 Anaheim – Calgary 5:2
    20.2.2016 Calgary – Vancouver 5:2
    18.2.2016 Calgary – Minnesota 3:5
     
    Vítáme vás u on-line přenosu z kanadsko-americké NHL. Utkání začíná v 04:00.

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 7. Colborne (Bennett, Backlund), 8. Monahan (Gaudreau, Brodie), 31. Gaudreau (Brodie), 40. Gaudreau (Monahan, Brodie) – 19. Smith (Karlsson, Stone), 35. Paul (Lazar, Hoffman), 47. Zibanejad, 48. Zibanejad (Chiasson, Karlsson), 49. Zibanejad (Stone, Hoffman), 59. Pageau (Stone, Ceci)


    Calgary Flames: Ortio (Hiller) – Brodie (A), Giordano (C), Hamilton, Engelland, Nakládal, Wotherspoon – Jooris, Monahan (A), Gaudreau – Frolík, Backlund, Colborne – Jones, Bennett, Ferland – Bollig, Stajan, Bouma
    Ottawa Senators: Anderson (Hammond) – Karlsson (C), Methot, Ceci, Phaneug, Borowiecki, Wideman – Stone, Turris (A), Hoffman – Ryan, Zibanejad, Dzingel – Neil (A), Lazar, Paul – Chiasson, Pageau, Smith

    Rozhodčí: O'Halloran, McIsaac – Driscoll, Galloway

    Diváci: 19.289
    bahis siteleri