Toronto – NY Islanders 4:3 (1:0 po s.n.) | St. Louis – Chicago 3:2 (3:2 po s.n.) | Calgary – Nashville 3:2 (po pr.)
Colorado – Anaheim 3:0 (kon.) | Vancouver – Arizona 3:2 (po pr.) | Los Angeles – Washington 4:3 (po pr.)
po s.n. (3:2)
St. Louis Blues
3:2 (0:0, 0:1, 2:1 - 0:0)
Chicago Blackhawks
Čtvrtek 10.03.2016, 02:07 • Scottrade Center, St. Louis • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.
     
    Zdravím všechny fanoušky NHL u sledování našeho textového přenosu z nejlepší hokejové ligy světa. Dnes v noci se odehraje jeden zajímavý konferenční souboj, když se proti sobě postaví hokejisté St. Louis Blues a Chicaga Blackhawks. Který z celků bude po utkání slavit zisk dvou bodů?
    V tomto zápase nejde pouze o vítězství.

     
    Úvodní sestavy:

    St. Louis Blues: Allen (Nilsson) – Bouwmeester, Pietrangelo, Gunnarson, Shattenkirk, Edmundson, Parayko – Schwartz, Lehterä, Tarasenko – Fabbri, Stastny, Brouwer – Berglund, Backes, Jaškin – Upshall, Brodziak, Reaves.

    Chicago Blackhawks: Crawford (Darling) – Keith, Hjalmarsson, Ehrhoff, Seabrook, van Riemsdyk, Rozsíval – Ladd, Toews, Shaw – Panarin, Anisimov, Kane – Desjardins, Teräväinen, Fleischmann – Mashinter, Rasmussen, Weise.

    Rozhodčí: McCauley, O'Halloran – Cherrey, Gibbs.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:23
    David Backes na vlastní modré čáře vypíchl kotouč pro volného Jaškina, který se po pravém křídle vydal kupředu, ale daleko se nedostal.
     
    00:58
    Co se nepodařilo Jaškinovi, to nyní zvládl Jori Lehterä. Jeho bekhendový pokus Crawforda pořádně zaskočil, sudí ale nakonec přerušili hru kvůli tomu, že chicagská svatyně byla posunutá.
     
    01:39
    Colton Parayko tvrdě vypálil od modré, ale rána z voleje v podání objevu letošní sezóny zaduněla pouze o zadní mantinel.
     
    02:17
    Poté ještě zkusil štěstí Robby Fabbri, jenž však trefil pouze obětavého Hjalmarssona. Blackhawks se osvobodili a oba týmy střídají.
     
    03:05
    Nepovedená rozehrávka Hawks doletěla až na zakázané uvolnění, následovat tak bude buly před Coreym Crawfordem.
     
    03:40
    Pietrangelo se na pravém křídle přes přesilu hráčů v bílém neprobil a do bleskové protiakce se vydal Artěmij Panarin, který nabil na modrou napřaženému Keithovi, s jehož dělovkou si Allen dokázal poradit!
     
    04:06
    Svěřenci Joela Quennevillea nyní znovu pouze vyhodili kotouč přes všechny čáry, nicméně zakázané uvolnění se tentokrát pískat nebude.
     
    04:47
    Jonathan Toews se za soupeřovou klecí zbavil v souboji dvou kapitánů Backese, ale jeho následný pas na Andrewa Shawa už tak povedený nebyl.
     
    05:26
    Čtvrtá lajna Blues dokázala vyvézt puk do středního pásma a oba týmy nyní mají spoustu času na to, aby mohli vystřídat.
     
    06:18
    Dale Weise po Hjalmarssonově bekhendovém vyhození kotouče prohrál sprinterský souboj s jedním z domácích zadáků, a tak tu máme další zakázané uvolnění Hawks.
     
    06:57
    Střela Andrewa Ladda nenadělala Allenovi žádné problémy, bývalý kapitán Winnipegu nevypálil dostatečně tvrdě, aby mohl pomýšlet na úspěch. Před námi je komerční přestávka.
     
    07:36
    Michal Rozsíval na útočné modré zakombinoval se Shawem, nakonec byl ale první jmenovaný vytlačen až do neutrální zóny.
     
    07:53
    Skvěle to teď udělal Ehrhoff, který v obranném pásmu vypíchl kotouč pro Toewse a sám si poté najel do palebné pozice, Allen si však s jeho ranou z vrcholu kruhů bez problémů poradil.
     
    08:01
    Crawford upaluje na střídačku, Černí jestřábi mají k dispozici výhodu!
     
    08:15
    Ponechaná výhoda je u konce, David Backes (STL) půjde pykat za podražení Toewse.
     
    08:58
    Svěřenci kouče Hitchcocka se osvobozují, Hawks budou muset zakládat další akci od píky.
     
    09:26
    Bez přípravy vypálil z pravého kruhu Teuvo Teräväinen, Jake Allen byl ale ve správný čas na správném místě a bez problémů zasáhl.
     
    10:15
    David Backes už je na ledě, Bluesmani první oslabení v tomto zápase ubránili bez ztráty kytičky.
     
    11:03
    Po Tarasenkově pasu Jaden Schwartz nic nevymýšlel a vypálil z vrcholu kruhů. Dobře udělal, protože po jeho ráně vznikl před Crawfordem obrovský závar, ale nikdo v modrém se k dorážce nakonec nedostal.
     
    11:39
    Hra je po delší době přerušena a hlasatel ve Scottrade Center posléze ohlásil další komerční přestávku.
     
    11:52
    Paul Stastny (STL) naprosto zbytečně vysekl hůl Daleu Weiseovi, což pozornosti sudích neuniklo a Stastny půjde pykat na dvě minuty za sekání.
     
    12:37
    Spoustu času na vyhození puku teď měl Kevin Shattenkirk, jehož golfový odpal nakonec doletěl až za Crawfordovu svatyni.
     
    13:11
    Bluesmani se velmi důsledně brání a svého soka ani v této početní nevýhodě prakticky k ničemu nepouštějí, Stastného trest už se přechýlil do své druhé poloviny.
     
    13:52
    No a Paul Stastny už je na ledě, svěřenci Kena Hitchcocka bez větších problémů přečkali i druhé oslabení bez ztráty kytičky.
     
    14:21
    Fleischmannovo nahození z pravé strany Allen pro jistotu ukryl ve své náruči a přerušil hru, následovat bude další komerční brejk.
     
    14:45
    Rozsívalovi se přes Edmundsona nepodařilo vyhodit a ke kotouči se poté dostal Dmitrij Jaškin, jehož bekhendový pokus ale Crawfordovi nenadělal byť jen sebemenší problém.
     
    15:37
    Alex Pietrangelo prakticky z nulového úhlu napálil kotouč do předbrankového prostoru, zamýšlený adresát Paul Stastny si ale touš nedokázal zpracovat.
     
    16:32
    Právě Alex Pietrangelo měl nyní na holi úvodní gól! Bluesmani parádně zakombinovali a na konci jejich akce stál právě hvězdný zadák, s jehož projektilem si ale Crawford poradil!
     
    17:40
    Domácí provokatér Ryan Reaves u hrazení naprosto zbytečně poslal k zemi Ehrhoffa, s nímž to nevypadá vůbec dobře.
     
    17:43
    Opakované záběry prokázaly, že Reaves na Ehrhoffovu hlavu vůbec nezamířil. Asi proto se domácí útočník zlobí, jelikož sudí jej vyloučili na pět minut a do konce zápasu za vražení!
     
    18:38
    Duncan Keith na útočné modré na poslední chvíli udržel kotouč v pásmu, Hawks tak mohou dál pokračovat v akci.
     
    19:17
    Co víc hosté chtějí? Po Seabrookově bombě vznikl před Allenem obrovský závar a k dorážce z bezprostřední blízkosti se dostal Patrick Kane, proti jehož pokusu ale Allen předvedl spektakulární zákrok hokejkou!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Úvodní dvacetiminutovka je za námi. K vidění byl strhující hokej se šancemi na obou stranách, ale zatím tomu chybí to nejdůležitější: góly. Změní se to v prostřední části? To začneme odkrývat ve 3:04, tak buďte s námi u toho!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:23
    Po nepovedené Seabrookově rozehrávce se ve vlastním oslabení dostal do zakončení Paul Stastny, který ale střelou z levého kruhu na Crawforda nevyzrál.
     
    21:14
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Hostům to nakonec vyšlo, nejlepší přesilovka vyzrála na nejlepší oslabení v lize a Hawks jdou do vedení! Rozsíval nabil na střelu Teräväinenovi, jehož projektil z první tečí usměrnil za Allenova záda ANDREW LADD! Asistence: Teuvo Teräväinen, Michal Rozsíval.
    21:14 Andrew LADD - 0:1
     
    21:52
    Připomínám, že Chicago i nadále hraje v početní výhodě, Robby Fabbri totiž stále sedí na trestné za do konce zápasu vyloučeného Ryana Reavese.
     
    22:26
    Scottie Upshall si vyměnil kotouč s Brodziakem a vypálil, nicméně pokus zkušeného útočníka dokázal vracející se Kane zblokovat.
     
    22:44
    Fabbri opouští trestnou lavici, Blackhawks v uplynulé pětiminutové přesilovce zůstanou na jednogólové metě.
     
    23:21
    Domácí si při přechodu do útočného pásma jen tak tak pohlídali ofsajd, nicméně Jaden Schwartz nadějně se rozvíjející protiakci nepřesným pasem zazdil.
     
    23:54
    Právě po Schwartzově zákroku u hrazení zůstal na ledě ležet chicagský kapitán Jonathan Toews, zdá se však, že "Captain Serious" bude v pořádku.
     
    24:02
    Ihned po buly zkusil štěstí od modré čáry Edmundson, jenž ovšem zamířil přímo do míst, kde stál připravený Crawford.
     
    25:01
    Aktivní Schwartz si vyměnil kotouč s Tarasenkem a dostal se do zakončení z bezprostřední blízkosti, bekhendovým pokusem ale na Crawforda nevyzrál!
     
    25:56
    Nepovedená rozehrávka Hawks skončila až na zakázaném uvolnění, následovat tak bude další vhazování v obranném pásmu Chicagských.
     
    26:31
    Corey Crawford pro jistotu ukryl nahození Bouwmeestera od modré ve své lapačce až do hvizdu rozhodčího, před námi je další komerční přestávka.
     
    26:57
    A další icing v podání svěřenců Joela Quennevillea, hra se tak vrátí zpět před Crawforda.
     
    27:36
    Robby Fabbri se dostal k vlastní odražené střele a okamžitě poté opět vypálil z otočky, nedokázal ale touš dostatečně přizvednout, a Crawford tak měl snadnou práci.
     
    28:31
    Troy Brouwer to teď zkusil z mezikruží, ale jeho pokus byl sražen do rohu kluziště. Po inkasovaném gólu jsou Bluesmani jednoznačně aktivnějším týmem.
     
    29:23
    Lehterův křižný pas adresovaný Vladimiru Tarasenkovi byl hodně čitelný, a Hjalmarsson tak přesně věděl, kam má vložit hůl. Hosté se i tentokrát ubránili.
     
    30:21
    Tomáš Fleischmann se s van Riemsdykem vydal do rychlé protiakce a vzal to na sebe, nicméně Allen si s jeho dělovou ranou z levého kruhu bravurně poradil!
     
    31:26
    Robby Fabbri nebyl daleko od vyrovnávacího gólu! Mladý útočník si s pukem na holi nabruslil do ideální palebné pozice, na strážce chicagské svatyně si ale nepřišel.
     
    32:17
    Po Lehterově ztrátě puku se elitní lajna Hawks vydala do rychlého protiútoku, který ovšem skončil zblokovanou střelou Jonathana Toewse.
     
    33:05
    Tomáš Fleischmann z rohu nahodil kotouč do ohně a jeho "centr" dokázal šikovně tečovat Desjardins, Allen však na změnu trajektorie puku stihl zareagovat.
     
    33:57
    Dennis Rasmussen to schytal od Davida Backese, jenž ukázkovým bodyčekem poslal mladého forvarda hostů k ledu. Hra plyne vesele dál.
     
    34:15
    Právě kapitán Bluesmanů Backes nyní nahodil puk na Crawforda a vybojoval buly v útočném pásmu, k tomu ale dojde až po komerční přestávce.
     
    34:54
    Stastny se užuž napřahoval ke střele, v rozhodující moment ale o puk přišel a Hawks už zakládají rychlý protiútok.
     
    35:37
    Z této protiakce ale nakonec byla jen zblokovaná střela v podání českého veterána Michala Rozsívala, oba týmy nyní střídají.
     
    36:23
    Brent Seabrook byl těsně bráněn napadajícím Brodziakem, a tak se zmohl jen na nahození puku do útočného pásma, kde se volného kotouče zmocnili zadáci Blues.
     
    36:59
    Na útočný výlet se po levém křídle vydal domácí zadák Kevin Shattenkirk, jeho následný pokus z vrcholu kruhu ale skončil v nastavené Crawfordově náruči.
     
    37:40
    Patrik Berglund pod tlakem vrátil kotouč Edmundsonovi, který sice dokázal černou pryž udržet v útočném pásmu, ale to bylo z jeho strany tak všechno.
     
    38:22
    Ehrhoffovo nenápadné nahození z rohu zaskočený Allen vyrazil jen před sebe a k dorážce se dostal Arťom Anisimov, ani on si ale na strážce st. louiské svatyně nepřišel!
     
    39:16
    Jori Lehterä to u hrazení pořádně schytal od nevybíravého Seabrooka. Domácí příznivci se hodně zlobí, ale podle všeho se jednalo o čistý zákrok chicagského beka.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Prostřední dvacetiminutovka je minulostí. Hned na jejím začátku Hawks poprvé udeřili, když Teräväinenovu střelu v přesilové hře protečoval do sítě Ladd. Iniciativu poté převzali domácí, ale vyrovnat se jim – zatím – nepodařilo. Bluesmanům na to zbývá ještě dvacet minut, třetí třetina začne ve 4:00.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:57
    Závěrečná dvacetiminutovka začala svižným hokejem z obou stran. Ani jeden tým se ale nedokáže s pukem na holi dostat do útočného pásma, kotouč se tak ze strany na stranu stěhuje bez žádného efektu.
     
    41:50
    Bekhendem to zkusil dnes velmi dobře hrající Tomáš Fleischmann, Jake Allen se ale nenechal nachytat na hruškách.
     
    42:18
    Kevin Shattenkirk vystihl Ehrhoffovu kolmici, zmocnil se puku a vydal se dopředu, jeho následný pas na Backese už ale tak povedený nebyl.
     
    43:09
    Shaw u hrazení na pravé straně vyčistil prostor pro Jonathana Toewse, který se tak vydal dopředu a zkusil štěstí prakticky z nulového úhlu, Allen ale bez problémů zakončil.
     
    43:54
    Kotouč vylatěl ze hry a skončil až mezi diváky, hra je tak přerušena a vhazovat se bude v útočném pásmu Blackhawks.
     
    44:47
    Čtvrtá lajna Chicaga zabojovala a zvýšila agresivitu při napadání, Bluesmani si však nakonec poradili a už jsou opět v útočném pásmu.
     
    45:16
    Dale Weise se nečekanou žabičkou pokusil oslovit do předbrankového prostoru si sjíždějícího Mashintera, který ale nabídku exmontrealského útočníka nedokázal tečovat.
     
    45:49
    Troy Brouwer si vynutil faul Trevora van Riemsdyka (CHI), který půjde pykat na dvě minuty za hákování.
     
    46:15
    Jaden Schwartz tvrdě vypálil z levého kruhu, ale Crawford vykopl svůj beton včas a udržel hosty ve vedení!
     
    46:57
    Po ose Shattenkirk – Stastny – Brouwer se kotouč dostal na hůl z druhé vlny si najíždějícího Alexe Pietrangela, ani on ale z ostrého úhlu neuspěl.
     
    47:32
    Brentu Seabrookovi se podařilo vyhodit puk přes všechny čáry, toto oslabení už Hawks s nejvyšší pravděpodobností ubrání.
     
    47:49
    Je to tak, Trevor van Riemsdyk už je zpět na ledě a Hawks zakládají další rychlý protiútok.
     
    48:36
    Rozsíval nesobecky vyzval ke skórování nikým nehlídaného Panarina, s jehož střelou si ovšem Allen poradil a vypadá to, že Hawks navíc půjdou do čtyř.
     
    48:36
    Je to tak, svěřenci Joela Quennevillea totiž chvilku hráli v šesti. Trest za hráčskou lavici odpyká Dennis Rasmussen (CHI).
     
    48:46
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno, začínáme opět od nuly! Kevin Shattenkirk po Tarasenkově pasu vypálil od modré čáry a kapitán DAVID BACKES do jeho rány vložil hůl tak, že se od ní kotouč odrazil přesně k levé tyči! Asistence: Kevin Shattenkirk, Vladimir Tarasenko.
    48:46 David BACKES - 1:1
     
    49:20
    Domácí jsou na koni! Zničehonic se v další šanci ocitl Paul Stastny, který si ovšem na připraveného Crawforda nepřišel!
     
    50:04
    Dmitrij Jaškin deset minut před třetí sirénou vyváží puk z obranného pásma, Hawks se teď nedaří usadit se v soupeřově pásmu.
     
    51:01
    Následovat bude další buly před Coreym Crawfordem, svěřenci Joela Quennevillea totiž bídně rozehráli a puk doletěl až na další icing.
     
    51:59
    Po strhující pasáži se hra opět zase uklidnila a ani jeden tým se nikam nežene. Dočkáme se rozhodnutí v závěrečných osmi minutách? Před námi je komerční přestávka.
     
    52:13
    Aktivní Kyle Brodziak si vynutil Ehrhoffův (CHI) faul, zkušený německý zadák půjde pykat na dvě minuty za držení.
     
    53:20
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Bluesmani využívají druhou přesilovku ze tří a jdou do vedení. Nutno říct, že zcela zaslouženě! Paul Stastny zpoza branky naservíroval kotouč do mezikruží trestuhodně neobsazenému TROYI BROUWEROVI, který propálil vše, co mu stálo v cestě! Asistence: Paul Stastny, Robby Fabbri.
    53:20 Troy BROUWER - 2:1
     
    53:54
    Svěřenci Kena Hitchcocka se po vstřeleném gólu logicky zatáhli do defenzívy a především si hlídají zadní vrátka.
     
    54:39
    Nutno říct, že hráči v modrých dresech se brání skvěle. Hawks se totiž stále nedaří prokousat se za útočnou modrou, na vyrovnání jim už mnoho času nezbývá.
     
    55:04
    Hra je přerušena a před námi je poslední komerční přestávka tohoto zápasu, do Scottrade Center se vrátíme za pár okamžiků.
     
    55:37
    Bluesmani ovládli důležité buly ve vlastním pásmu a vyhodili kotouč až za Crawforda, Brent Seabrook musí zakládat další akci hostů od píky.
     
    56:07
    Frustrovaný Patrick Kane mlátí holí o led. Nejproduktivnější hráč soutěže si nedokázal ideálně zpracovat Panarinův skákavý pas a z dobré pozice napálil puk přímo do připraveného Allena.
     
    56:58
    Hráči St. Louis nepouští hosty k závěrečnému tlaku, popřípadě hře bez gólmana. Domácí kombinují ve střední pásmu a Crawford se stále musí mít na pozoru.
     
    57:42
    Hjalmarsson u hrazení obral o kotouč do pásma pronikajícího Stastného, Hawks nyní zakládají jeden z posledních pokusů na vyrovnání!
     
    58:43
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Neuvěřitelné, Hawks to opět vyšlo a je vyrovnáno! Chicago nyní ukázalo, že není nejlepším týmem v nabušené Centrální divizi náhodou. Toews našel parádní přihrávkou v mezikruží ARTĚMIJE PANARINA, jenž přesnou ranou nedal Allenovi šanci! Asistence: Jonathan Toews, Duncan Keith.
    58:43 Artěmij PANARIN - 2:2
     
    59:40
    Před třetí sirénou bude následovat ještě jedno buly v útočném pásmu Blues, pokud se ale nic převratného nestane, o vítězi tohoto duelu rozhodne až prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Je to tak. Bluesmani ve třetí třetině góly Backese a Brouwera otočili stav ve svůj prospěch, necelou minutu a půl před koncem ale zajistil hostům alespoň bod Artěmij Panarin. Jak dopadne prodloužení? To se dozvíme za pár okamžiků!
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:52
    Vladimir Tarasenko se po levém křídle vydal dopředu, ale v rozhodující moment ztratil rovnováhu a pro Crawforda byl jeho následný pokus lahůdkou.
     
    61:32
    Seabrook vyslal na zteč Andrewa Ladda, tomu ale střela nevyšla podle představ a Bluesmani založili rychlou protiakci, na jejímž konci stál Robbi Fabbri, který poslal puk do tyče!
     
    62:08
    Tomáš Fleischmann tvrdě vypálil z pravého kruhu a Allen jeho střelu vyrazil přímo k Laddovi, který se poté natlačil do brankoviště a touš skončil až v síti! Gól ale samozřejmě nemůže platit.
     
    62:08
    Už je to oficiální, rozhodčí Dan O'Halloran po poradě s videorozhodčím rozpažil. Prodloužení pokračuje!
     
    62:50
    Stastny se Schwartzem se ocitli úplně sami před Crawfordem a měli spoustu času, aby vymysleli, co s pukem provést, nakonec ale skvěle rozjetou akci překombinovali.
     
    63:43
    Domácím se vůbec nedaří rozehrát, aktivně napadající Fleischmann s Laddem dělají zadákům Blues obrovské problémy.
     
    64:39
    Paraykovu střelu od modré Crawford vyrazil přímo na hůl Stastného, tomu se už ale zakončit nepodařilo a Hawks vyrážejí ještě do jednoho protiútoku.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Ten se ale s úspěchem nesetkal, jelikož Fleischmann vypálil až v momentě, kdy byl v prakticky nulovém palebném úhlu. O vítězi tohoto strhujícího duelu tak rozhodnou až samostatné nájezdy!
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    1:0
    Jako první se rozjel Patrik Berglund, který využil toho, že Crawford vyjel ze své svatyně a mazáckým bekhendem poslal puk do sítě!
    Patrik BERGLUND (nájezdy 1:0)
     
    1. série
    1:0
    Jonathan Toews nic nevymýšlel a zkusil štěstí tvrdou střelou, se kterou si ale Jake Allen poradil.
     
    2. série
    1:0
    Vladimiru Tarasenkovi se letos v nájezdech příliš nedaří a platit to zřejmě bude i po dnešku, jelikož ruský snajpr zamířil mimo.
     
    2. série
    1:0
    Patrick Kane se nečekaným zabržděním pokusil rozhodit Allena, to se mu ale nepodařilo. Bluesmani jsou krůček od vítězství!
     
    3. série
    1:0
    Robby Fabbri měl na hokejce rozhodnutí, mladý domácí útočník ale napálil kotouč do tyče!
     
    3. série
    1:1
    Drama pokračuje! Artěmij Panarin svůj první nájezd v kariéře v NHL suverénně proměnil!
    Artěmij PANARIN (nájezdy 1:1)
     
    4. série
    1:1
    Jori Lehterä se pokusil trefit mezírku mezi Crawfordovými betony, ale žádná tam nebyla. Ladd může rozhodnout!
     
    4. série
    1:1
    Andrew Ladd ale nic nevymyslel a jeho střela zaduněla o připravený Allenův beton.
     
    5. série
    2:1
    Autor gólu na 2:1 Troy Brouwer to udělal mazácky – střelou pod vyrážečku nedal Crawfordovi šanci!
    Troy BROUWER (nájezdy 2:1)
     
    5. série
    2:2
    Jenže uspěl také Arťom Anisimov, který dokonale vykoupal gólmana St. Louis. To je drama, to je drama!
    Arťom ANISIMOV (nájezdy 2:2)
     
    6. série
    3:2
    A další gól! Kevin Shattenkirk nic nevymýšlel a prostě to zkusil švihem, a kotouč se poté zatřepotal v síti!
     
    6. série
    3:2
    Je rozhodnuto! Teuvo Teräväinen orazítkoval pravou tyč, Bluesmani tak vítězí!
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým St. Louis Blues.
    Autorem vítězné branky je KEVIN SHATTENKIRK.
    Kevin SHATTENKIRK - 3:2sn
     
    Konec zápasu.
     
    Tak to byl naprosto strhující zápas! Svěřenci Kena Hitchcocka góly Backese a Brouwera v rozmezí pěti minut otočili stav ve svůj prospěch, minutu a sedmnáct sekund před koncem ale vyrovnal Panarin. Utkání dospělo až do samostatných nájezdů, které v šesté sérii rozhodl Kevin Shattenkirk!
     
    TŘI HVĚZDY ZÁPASU:

    1. Troy Brouwer (STL) 1+0
    2. David Backes (STL) 1+0
    3. Jake Allen (STL) 33 zák., 2 góly, úsp. 94,3 %
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA:

    Dmitrij Jaškin (STL) 0+0, +0, 1 střela, čas na ledě 10:38
    Michal Rozsíval (CHI) 0+1, +0, 1 střela, čas na ledě 14:22
    Tomáš Fleischmann (CHI) 0+0, +0, 4 střely, čas na ledě 16:28
    Vzácné úlovky Matta Duchena.

     
    To je z mé strany již vše, příště na počtenou! (05:07:13)

    Vojtěch Balon

    Branky a nahrávky: 49. Backes (Shattenkirk, Tarasenko), 54. Brouwer (Stastny, Fabbri), rozh. náj. Shattenkirk – 22. Ladd (Teräväinen, Rozsíval), 59. Panarin (Toews, Keith)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    1:0   Berglund (STL)
    1:0   Toews (CHI)
    2. série:
    1:0   Tarasenko (STL)
    1:0   Kane (CHI)
    3. série:
    1:0   Fabbri (STL)
    1:1   Panarin (CHI)
    4. série:
    1:1   Lehterä (STL)
    1:1   Ladd (CHI)
    5. série:
    2:1   Brouwer (STL)
    2:2   Anisimov (CHI)
    6. série:
    3:2   Shattenkirk (STL)
    3:2   Teräväinen (CHI)


    St. Louis Blues: Allen (Nilsson) – Bouwmeester, Pietrangelo, Gunnarson, Shattenkirk, Edmundson, Parayko – Schwartz, Lehterä, Tarasenko – Fabbri, Stastny, Brouwer – Berglund, Backes, Jaškin – Upshall, Brodziak, Reaves.
    Chicago Blackhawks: Crawford (Darling) – Keith, Hjalmarsson, Ehrhoff, Seabrook, van Riemsdyk, Rozsíval – Ladd, Toews, Shaw – Panarin, Anisimov, Kane – Desjardins, Teräväinen, Fleischmann – Mashinter, Rasmussen, Weise.

    Rozhodčí: McCauley, O'Halloran – Cherrey, Gibbs
    bahis siteleri